Afgang voor Sylvana Simons: Surinamers en Antillianen keren haar massaal de rug toe in peiling

Geen categoriefeb 09 2017, 20:00
Surinamers en Antillianen stemmen nog eerder op de PVV dan op Sylvana Simons.
Het was de grote droom van Sylvana Simons: een partij speciaal voor en door minderheden. Nadat ze vanwege interne strubbelingen vertrok bij DENK, probeert ze het nu met haar eigen partij Artikel 1. De belangrijkste doelgroep van de nieuwe partij? "Afro-Nederlanders", oftewel zwarte Nederlanders. Volgens Sylvana worden deze mensen massaal gediscrimineerd en is het dus hoognodig dat er een speciale partij voor hen komt.
Wat blijkt? Surinamers en Antillianen zijn totaal niet van plan om op Sylvana Simons te stemmen. Een peiling onder vier verschillende allochtone bevolkingsgroepen laat zien dat slechts 4 procent van de Surinamers en slechts 3 procent van de Antillianen van plan is om op Artikel 1 te stemmen. Sylvana's droom van een speciale partij voor zwarte Nederlanders is dus een gigantisch fiasco. Kennelijk zitten Surinamers en Antillianen totaal niet te wachten op een partij die hen wegzet als zielige slachtoffers. Zelfs de PVV – een partij die volgens Sylvana Simons extreem racistisch is – is veel populairder onder Surinamers en Antillianen dan Sylvana's eigen Artikel 1. Sterker nog, onder Surinamers is de PVV zelfs de tweede partij!
16473880_10206368369406412_4839678720769042970_n
De populairste partij onder zowel Surinamers als Antillianen blijft de PvdA, maar met een score van 14 procent onder Surinamers en 9 procent onder Antillianen doet de PVV het een stuk beter dan het armzalige resultaat van Sylvana. Ook D66, Groenlinks, SP, VVD en het CDA scoren beter dan Artikel 1. Wat een gigantische afgang! Met zo'n peiling is het tijd voor Sylvana Simons om haar conclusies te trekken. Ze kan beter de eer aan zichzelf houden en per direct vertrekken uit de politiek, dan 15 maart een keiharde nederlaag ondergaan.
Het is overduidelijk dat niemand de partij van Sylvana Simons ziet zitten. Zelfs haar eigen doelgroep vindt het helemaal niets. Sylvana Simons is nu al dé politieke mislukking van 2017.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten