Afschuwelijk: rotschoft overgiet kapper in Enschede met brandstof, steekt hem in brand

Geen categoriefeb 03 2017, 8:00
In Enschede heeft zich donderdagavond een waar drama afgespeeld.
Waar gaat dit toch in hemelsnaam heen met dit land? Het lijkt erop dat niemand nergens meer veilig is voor gestoordelingen: of je nou in de grote steden of daarbuiten woont, of je nou een politicus of kappersmedewerker bent. Er is altijd wel een gek die je wat aan wil doen, schijnt het.
Dat blijkt maar weer uit de verschrikkingen die zich op donderdagavond in Enschede hebben afgespeeld. Volgens RTV Oost liep daar rond half zeven een man bij de kapperszaak naar binnen, die daar sinds enkele maanden gevestigd zit. Wat zich daar precies heeft afgespeeld is vooralsnog niet duidelijk, maar wat wel zeker is, is dat hij niet met de beste bedoelingen langskwam voor een knipbeurt. Dan draag je immers bij binnenkomst geen bivakmuts, wat hier wel het geval zou zijn. Dat heeft vanzelfsprekend alle schijn van een roofoverval, maar of het zo 'simpel' in elkaar zit valt nog te betwisten. Want wat zich ook heeft afgespeeld na binnenkomst van deze vent, het moet ontzettend uit de hand zijn gelopen om tot de daad te komen die hij uiteindelijk uitvoerde.
Wat vaststaat is dat hij uiteindelijk de medewerker overgroot met een brandbare vloeistof, waarna hij - het lijkt wel een horrorfilm - de weerloze man in brand stak. Gelukkig voor hem was er op dat moment nog iemand anders aanwezig in de zaak, die snel om een ambulance kon bellen. Voordat die arriveerde moet er natuurlijk wat tijd zijn verstreken, en het is zeer waarschijnlijk dat het slachtoffer aardig wat brandwonden heeft opgelopen in de tussentijd. Volgens de politie valt er nog weinig te zeggen over zijn toestand, maar het lijkt erop dat hij vooralsnog in leven is, en dat mag in dit afgrijselijke geval best een wonder genoemd worden.
Er blijven natuurlijk vele vragen achter na deze gruwelijke gebeurtenis in Enschede, met voorop: wat was in hemelsnaam het motief van de gek die dit heeft kunnen doen? Er zijn verder geen berichten over het meenemen van geld of iets dergelijks, dus het lijkt er vooralsnog sterk op dat het doel van het hele bezoek puur en alleen was om het slachtoffer op een onmenselijke manier te verminken, dan wel te vermoorden. Ook valt er helaas nog weinig te zeggen over wie dit allemaal op zijn geweten heeft: volgens het AD is het een man van ongeveer 1.80 lang, maar daar heb je er zoveel van. Verder is er, behalve dat hij dus een bivakmuts droeg en wegreed in een donkere Seat, niets bekendgemaakt over hem. Het is daarom wijs om vooral niet te gaan speculeren over de toedracht en de dader, maar vooralsnog af te wachten tot er meer bekend.
Wie het ook is, het is te hopen dat hij zo snel mogelijk in de kraag gevat wordt en zal boeten voor zijn wandaden: zoveel leed als hij deze medewerker aan heeft gedaan zal hij helaas niet mogen ervaren, maar laten we hem toch minstens zo lang mogelijk uit de samenleving houden die hij zo heeft weten te schokken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten