Allemaal even lachen met DENK-generaal Kuzu: “Nederlandse Grondwet is de mooiste van de hele wereld!”

Wie had dat gedacht? Tunahan Kuzu – de leider van de Nederturkse beweging – toont zich een voorvechter van onze eigen Grondwet. Nou ja, niet echt natuurlijk, maar alleen wanneer het in zijn eigen straatje past.

We zitten middenin campagnetijd, en dat betekent natuurlijk campagnefilmpjes! Ook DENK doet mee aan die traditie. Die gaven een gelikt campagnefilmpje vrij waarin DENK-prominenten Tunahan Kuzu en Farid Azarkan over hun idealen vertellen. Kuzu had ook enige positieve woorden over voor onze Grondwet. Kijk maar mee:

Dat uitgerekend DENK zo verliefd lijkt op onze Grondwet, is echt vreemd te noemen. Want er lijkt geen partij in de Tweede Kamer te zijn die zo tégen de geest van onze Grondwet handelt als de fractie van Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk. Ik heb dit overzichtje eerder gegeven, maar nog een keertje kan geen kwaad:

“Zijn de aanhangers van DENK wel zo’n enorme voorstander van de Grondwet? Natuurlijk, ze klampen zich graag vast aan Artikel 1, dat discriminatie verbiedt. Maar wanneer het gaat om Koerden, dan is discriminatie ineens zo erg nog niet. Ook autochtone Nederlanders mogen volop gediscrimineerd worden.

Ook Artikel 6, de godsdienstvrijheid, wordt selectief toegepast. Volledige vrijheid voor moslims, dat spreekt voor zich, maar tegen christenen mag je gerust een hetze starten.

Artikel 7 gaat over de vrijheid van meningsuiting. Die is al helemáál niet in goede handen bij DENK. Kuzu spreekt voor menigten die het repressieve beleid van de Turkse president Erdogan voor de volle 100% steunen. Vrijheid van meningsuiting? Ja, de vrijheid om tegen Nederland aan te trappen en Turkije zoveel mogelijk de hemel in te prijzen – of daar nu een autocraat aan de macht is of niet.”

Maar vergeet ook niet artikel 97: het artikel dat meldt dat Nederland het belangrijk vindt een krijgsmacht te hebben om de internationale rechtsorde te bewaken. Contrasteer dat eens met de DENK-plannen om het gehele leger zowat af te schaffen en nooit meer op missie te gaan, en alleen nog maar hutjes te bouwen. En wat te denken van de gelijkheid van man en vrouw? Farid Azarkan laat geen vrouwen binnen bij bepaalde campagne-activiteiten. Hoe ademt zulk gedrag de geest van de Nederlandse Grondwet uit?

Nee, als er één partij is die niet zo moet doen alsof ze onze Nederlandse Grondwet zo’n topdocument vinden, dan is het DENK wel. Het zou de heer Kuzu dan ook sieren niet met onze grondrechten te zwaaien in campagnefilmpjes, en te doen alsof hij ze belangrijk vindt. Van dat vindt hij namelijk niet: onder DENK en Kuzu gaat Nederland gewoon op weg naar een theocratie waarin Turken de baas zijn.

En dat – geheel ten overvloede – lijkt me niet iets dat we zouden moeten willen met z’n allen. Stem op 15 maart dus DENK weg!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Peter Selie

  Allemaal even lachen met DENK-generaal Kuzu: “Nederlandse Grondwet is de mooiste van de hele wereld!” Ja dat is óók zó, vooral Artikel 6 lid 1 Grondwet

  Artikel 6 1. Ieder heeft het recht zijn godsdienst of levensovertuiging, individueel of in gemeenschap met anderen, vrij te belijden, behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet.

  Hierachter verschuilen de vermaledijde islamisten van Denk om hun vileine werkzaamheden te kunnen continueren, geheel gefaciliteerd door de traditionele policor volksvertegenwoordigers, de bestuurlijke elite de het nu nog zó goed met en onder elkaar hebben, wees voorzichtig wat je wenst.

  1. Peter Selie

   en stemt.

 2. jennifer

  Daarom alleen al is deze man met zijn clubje een gevaar voor Nederland en de veiligheid van ons land. Dit soort import wil alleen de geneugten hebben en het liefste de grondwet zelfs naar hun hand zetten zoals het hun uitkomt, alle geneugten voor hun maar niet voor die mensen die hun vanuit hun rottend en stinkende ideologie haten vanuit de grond van hun zieke geest en hart. Hier dient men hem en zijn clubje gelijk een keuze te laten maken of Nederlander of Turk maar niet beiden,deze keuze moeten ze hun ook laten doen in de tweede kamer, bij geen keuze weg wezen uit de tweede kamer want dat komt de veiligheid van het land niet ten goede. Ik vind ook dat alle bedrijven in Nederland die met gevoelig veiligheid materiaal of een bedrijf wat persoonsbeveiliging doet en beveiliging firma s geen mensen met dubbel paspoort meer in dienst mogen nemen. Hoe gevaarlijk het is, is wel gebleken nu. Ook de grondwet dient hier en daar aangepast te worden, zodat het niet meer mogelijk is dat dit soort import gasten posities in dit land zich toe eigenen die te gevaarlijk zijn voor de veiligheid van de burgers in Nederland. Nederland moet juist niet aantrekkelijk zijn voor dit soort import wat een gevaar betekent voor ons eigen burgers en daar dient de grondwet wel degelijk op aangepast te worden.

  1. LieverKipsLeverworst

   Taal: een 5 en een half.

 3. Peter Selie

  Nou wanneer ik zo’n lichtgetinte islamist hoor of zie dan is het lachen mij direct vergaan en dan denk ik gelijk, hoe kunnen deze godvergeten parasieten mijn Nederland zó naar de kloten helpen.

 4. HW

  Turkse mentaliteit.
  Vertellen wat het naïeve Nederland graag wil horen, maar er een eigen agenda op nahouden. Zo is het PvdA bestuur er ook ingetrapt.

  Deze Turk heeft het extreem achter de ellenbogen

 5. van Urk

  Dankzij onze democratische grondwet kan hij vrij die onzin van zijn partij blijven verkondigen. In Turkije staat meteen een tank met militairen voor je deur.

 6. Ni28

  Hypocrisie is het kenmerk van deze partij.

  1. LieverKipsLeverworst

   @Ni28: dit is geen partij. Dit is een beweging. Net zoals een golf een beweging is. En als die op het strand aankomt, bestaat hij gewoon niet meer.

 7. BroncoII

  Dat er nog mensen zijn in dit land (ook al heeft niet een ieder een gemiddeld gezond verstand of men gebruikt het onvoldoende,kan ook.toch?) die op dit type partijen stemmen,stemt mij toch wel heel erg somber!
  Kijk ook eens naar de Stichting van Greet-Widers! (de PVV is toch geen Partij in de goede zin van het woord,of zit ik er helemaal naast?)
  Deze Club heeft een verkiezing-program van EEN kantje A4 (Lubach) met maar EEN onderwerp,deze is dus dan ook niet eens door te rekenen door het CPB.
  Lieve God sta me bij!,als we aan dit soort Volk worden overgeleverd.AMEN!

 8. Lex

  Wanneer sturen ze hem nou eens terug naar Turkije?

 9. LieverKipsLeverworst

  Willen jullie in de inleiding het woord “straatje” vervangen door “doodlopend schapen-zandpadje” ?
  Bedankt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.