Europees Parlement weigert inzage in miljoenenverspilling. Belastinggeld burgers gaat op aan luxe privéspullen

Ziko (bron: Wikimedia Commons).
Foto: Ziko / Wikimedia Commons.

Maandelijks strijken de 751 Parlementsleden netto 4.320 euro op voor ‘onkosten’. Dat is bijna 40 miljoen per maand. De graaiers van het Europese Parlement weigeren inzage in hun uitgaven. Officieel is de vergoeding bedoeld voor printpapier, potloden, hapjes en drankjes, maar in werkelijkheid kopen ze er dure kleren van en gebruiken EU’ers dat geld om hun privé hypotheek af te lossen. Bonnetjes ter verantwoording van dat belastinggeld? Daar doet niemand aan.

Het AD zocht uit hoeveel geld er van die riante ‘vergoeding’ werd teruggestort in de kas omdat het niet gebruikt was. Aan potloden en pennen krijg je dat geld niet op, zeggen Dennis de Jong van de SP en Gerben Jan Gerbrandy van nota bene D66. De Jong stort het geld dat hij niet opmaakt terug in de kas. Met moeite, want het beleid is niet gericht op terugstorten. Het geld wordt ‘met bakken’ verspild, zegt het AD vandaag.

In de afgelopen acht jaar werd 311 miljoen euro uitgegeven aan ‘bureaukosten’, daarvan kwam minder dan anderhalf miljoen euro terug. Het kan de hypocriete secretaris-generaal Klaus Welle geen donder schelen dat er geen enkel toezicht is op de uitgaven van leden. Zijn ongelooflijke smoes: “Dan moet ik extra personeel aannemen, en ik moet juist inkrimpen.”

Uitgerekend Gerbrandy van Alexander Pechtolds eurofiele partij D66 noemt dat ‘politieke onwil’. Wij noemen dat gewoon asociale, doorzichtige quatsch van een leugenaar die onder geen beding van plan is om zijn luxe levensstijl, gefinancierd door de burgers van Europa die dit zinloze geldverslindende instituut meer dan zat zijn, op te geven.

SP’er De Jong stort jaarlijks 25 à 30 mille terug en eisen al jaren dat Europese graaiers zich via een accountantscontrole moeten verantwoorden voor hun exorbitante uitgavenpatroon. Maar bonnetjes? Daar doet niemand aan. Dat hoeft niet, vindt iedereen in het Europese Parlement. Natuurlijk willen ze dat niet. Als één iemand met dat voorstel instemt, is elk Parlementslid die gratis bonus van duizenden euro’s per maand kwijt.

De Jong stelt zijn mede EP-leden deze maand voor om een vrijwillige accountantscontrole te laten uitvoeren zodat burgers kunnen zien dat Europa echt wel verantwoord omspringt met hun belastingcenten. Alsof er nog één Nederlander te vinden is die zich illusies maakt over de oprechte bedoelingen van dit monstrueuze zichzelf in stand houdende orgaan met een jaarbudget van 140 miljard euro.

Pechtold verzint al jaren de meest ongeloofwaardige argumenten om Het Grote Ongemak dat Europa heet aan burgers te verkopen. Keer op keer wordt dat elitaire geneuzel ingehaald door schandalen over geldverpilling en bikkelharde feiten die aantonen dat zijn speeltje waaraan hij zich zo vastklampt niet meer is dan een corrupte club van volgevreten blaaskaken zonder oog en oor voor burgers. Niemand stinkt daar nu nog in.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

30 reacties

 1.   

  Wat dat betreft kunnen we een voorbeeld nemen aan het Roemeense volk dat het niet langer meer pikt “bestuurd” te worden door graaiers en criminelen. Het Roemeense volk protesteert immers dag en nacht tegen dat corrupte tuig.

 2.   

  Een bekend verhaal rondom Marie Antoinette is dat toen ze vernam dat het Franse volk geen brood had om te eten, ze zou hebben gezegd “S’ils n’ont pas de pain qu’ils mangent de la brioche!” (meestal vertaald als Als ze geen brood hebben, dan eten ze toch cake!), daarmee duidelijk makend dat ze geen flauw benul had van de ware situatie waarin het volk verkeerde ! Waarna zij op 16 oktober 1793 in hartje Parijs op het schavot werd onthoofd . Het verhaal van het brood en de brioche kan ook een van de eerste ‘fake news’verhalen geweest zijn, zo hoog zat de woede bij de met name Parijse burgerij.

  En dat is in feite de situatie waarin het overgrote deel van de EU burgers weliswaar op een andere wijze ook verkeert. De politieke kliek die vanuit Brussel en een aantal als satellieten om EU potentaten heen draait, heeft kans gezien om datgene wat de Europese burger na de alles verwoestende oorlog heeft opgebouwd aan welvaart en vrede in slechts enkele jaren te verwoesten.

  De redenen ? Machtswellust, grootheidswaanzin, narcisme !

  O’Reily maakte haar boven geciteerdeopmerking tijdens een economisch forum op 30 november in Madrid en doelde na de Brexit en de Amerikaanse verkiezingen op de gevolgen van de uitslag van het Italiaanse referendum op 4 december. De ombudsvrouw gaf uiting aan haar vrees dat de golf van wat in politieke elitaire kringen nog steeds als populisme wordt genoemd en het uitblijven van concrete doeltreffende maatregelen zijdens de EU zal leiden tot een niet langer controleerbare frustratie van de EU burgers. Zij besloot te wijzen op het feit dat de geschiedenis het falen van de EU dan ook hard zal afstraffen. Nu nog luisteren naar de EU burgers kan misschien het tij nog keren, maar het ‘point of no return’ is angstwekkend nabij. Zij verwees hierbij tevens naar de talloze gevallen van onrust, demonstraties en rellen die in de VS plaatsvinden.

  Wij kunnen de mening van O’Reily delen.

  Met de mogelijkheid dat in Frankrijk Marine Le Pen de Franse presidentiële verkiezingen zou kunnen winnen in het vooruitzicht, zal er een golf van boosheid zich ontladen in Europa, waarbij deze zich zal richten tegen diegenen, die als de veroorzakers worden beschouwt. De burgers van Polen, Hongarije, zullen hun kans waarnemen en Europa zal verstrikt raken in een algehele niet langer controleerbare opstand met alle gevolgen van dien, zoals een burgeroorlog op lokaal of internationaal vlak.

  En koestert u niet de hoop dat het in ons land rustig zal blijven. De onderhuids groeiende boosheid van veel Nederlanders kan niet tot bedaren gebracht worden door zalvende Haagse praatjes en aangekondigde maatregelen dat b.v. statushouders geen voorrang meer krijgen bij de toewijzing van een woonruimte. De plotseling 180 graden bocht van met name de VVD om de orde en regelmaat in ons land te herstellen komt te laat. Rutte die de wens van de Oekraïne referendum stemmers op een perfide wijze naast zich neerlegde om zich te manifesteren als staatsman in de EU sferen, maakte de situatie alleen maar erger. Praatjes en Leugens over een blakende economie, overschotten op de begroting, de burger laat zich niet langer misleiden.

  Rest de vraag of in maart de afrekening wordt gepresenteerd , of dat de kiezer alles al weer is vergeten in ruil voor nog grotere leugens en de falende politiek weer beloont

  Bron Geen nieuws

  1.   

   Vervelende is dat tot op heden vooral de establishment-aanhangers, als zijnde de echte fascisten, in opstand komen. Onder de populisten blijft het, op een enkeling na, heel rustig. Hoe lang nog?

   1.   

    “vooral de establishment-aanhangers, als zijnde de echte fascisten

    Meent u dat de overgrote meerderheid van de Nederlanders die op de gevestigde partijen stemmen allemaal fascisten zijn?

    1.   

     Het fascisme is bij deze aanhang zeer zeker sluimerend aanwezig. Er worden weliswaar nog geen mensen aan vleeshaken opgehangen maar de arrogantie en de wijze waarop o.a. de aanhang van de PVV wordt benaderd spreekt boekdelen. Deze mensen worden niet voor vol aangezien. Er wordt geen rekening gehouden met hun, m.i. terechte, angstgevoelens. Bovendien worden de gevolgen van hun idealen buitenproportioneel gelegd op de schouders van diegenen die meestal behoren tot de PVV-aanhang.

     1.   

      U spreekt eerst over echte fascisten om daarna terug te krabbelen naar de veronderstelling dat het fascisme bij de overgrote meerderheid van de bevolking ‘sluimerend aanwezig’ is.
      Kennelijk besefte u onzin te spreken.

      De veronderstelling dat fascisme sluimerend in elk mens aanwezig is lijkt me overigens juist.

     2.   

      Er is inderdaad sprake van enige nuancering. Ik ben wel van mening dat het fascisme bij de establishment-aanhangers zich veel sterker heeft ontwikkeld dan bij de aanhangers van het populisme. Ik wil hier niet van wegkijken en hoop dat u dat ook niet doet.

     3.   

      @analist,
      Hierover verschillen we duidelijk van mening: populisme en fascisme zijn nauw verwant. Trump en Wilders zijn daarvan met hun gevaarlijke aanvallen op de rechtsstaat een overduidelijke illustratie.

     4.   

      We hebben in ieder geval gemeenschappelijk dat we beiden waakzaam zijn. De toekomst zal uitkristalliseren wie het bij het juiste eind heeft. Fijne dag verder.

   2.   

    Gezien de situatie in de wereld, Amerika met zijn rellen ( o nee, het zijn demonstraties) die zelfs in Nederland doorklonken, al of niet gekocht met geld van links, Duitsland met hartverwarmend beleid, de situatie in Frankrijk enzenzenz…. zie ik dat de fascistische denkbeelden verschoven zijn naar links, volgens mijn bescheiden maar vastberaden mening.

 3.   

  Keurig van SP’er De Jong en prima dat D66 dit gedrag laat onderzoeken aangezien andere partijen dit nalaten.

  1.   

   Nou ik moet eerst nog maar eens zien dat D’66 dit gaat onderzoeken. Het zal dan een “wij van WC eend” onderzoek worden. Zolang die zelfingenomen heer op de foto hierboven nog in zijn partijprogramma heeft staan dat hij verdere uitbreiding van de EU toejuicht, geloof ik er geen snars van.

  2.   

   DDO doet zijn naam weer eer aan met zijn reactie. Zou hij echt niet in de gaten hebben dat dit weer zo’n d66-actie is die uitsluitend wordt ingegeven door hun angst dat de PVV op 15 maart gaat winnen. Ze gaan er bij D66 vast wel van uit dat er niets verandert in deze, en dat de EU-d66-ers gewoon kunnen doorgaan met lekker cashen.

   1.   

    Laten we de uitkomst van het onderzoek afwachten en niet allerlei aannames doen. Althans daar doe ik persoonlijk niet aan mee.

    1.   

     Het, wederom uitstekende, artikel van Mw Sedee eindigt met:
     “Keer op keer wordt dat elitaire geneuzel van Pechtold ingehaald door schandalen over geldverpilling en bikkelharde feiten die aantonen dat zijn speeltje waaraan hij zich zo vastklampt niet meer is dan een corrupte club van volgevreten blaaskaken zonder oog en oor voor burgers. Niemand stinkt daar nu nog in.”
     Helaas een klein foutje aan het eind. Er had moeten staan: “Niemand behalve DDO stinkt daar nu nog in”

  3.   

   Ja nu het ter sprake komt ja, en vlak voor de verkiezingen om het als verkiezingsstunt te gebruiken, voorheen hebben ze het jaren toegelaten zonder een kik te geven. Typisch D66 gedrag toch met alles wat D66 uitvoert, net als hun aangestelde nep rechters.

 4.   

  Wie had dat nou verwacht!!

 5.   

  Haha en geen woord over die PVV graaiers.
  Ze fel tegen de EU en maar mee graaien, ja ja.
  Hypocriete druiloren…

  1.   

   Hoezo ,het onderzoek moet nog komen en de verbleekte tomaat heeft zijn mening al.
   Vergeet niet dat de halve slarissen van de SP’ers daar in de partijkas vloeien. Ja het SP partij bureau wil de EU wel ,anders lopen ze een hoop inkomsten mis.

  2.   

   Om over de omvangrijke corruptie van Marine La Pen maar te zwijgen.

 6.   

  Ik kan niet wachten op het moment dat Nederland beslist om ook uit de EU te stappen. Misschien een utopie, maar hoop doet leven. Even om te relativeren: 40 miljoen per maand is niks als je het hoofdelijk omslaat op alle inwoners van Europa.

  1.   

   Het is inderdaad een utopie.

   1.   

    Wim Hutten alert!

   2.   

    nee hoor
    \

 7.   

  Europese samenwerking en mondiale samenwerking zijn hard nodig. Jammer dat het Europese project is gekaapt door corrupte en op macht beluste politici. Figuren als Pechtold en van Verhofstadt hebben dit project volledig verziekt en dienen in de toekomst voor een tribunaal gebracht te worden.

 8.   

  EU-Parlement is een miljarden verslindend onnodig bedrijf. Daar stemmen alle partijen anders dan in nationale parlementen. Als ze al aanwezig zijn. Als Merkel, Juncker en Verhofstadt brullen buigt het hele EU parlement. Behalve de zgn. populisten. Die hebben een eigen mening en een zeer goede toekomstvisie. Maar die worden dan ook dagelijks gedemoniseerd en uitgesloten. Die Verhofstadtten gillen en kwijlen iedere dag. Wat doen die nietsnutten daar eigenlijk? Zitten daar alleen als ja- knikkers voor ondemocratisch elite topje.

 9.   

  Wordt daar gefraudeerd bij het leven? Waar blijven al die miljarden van de werkenden? Die miljarden hadden we beter in eigen land kunnen besteden.

 10.   

  “Niemand stinkt daar nu nog in.”
  Alina, wij niet, maar helaas zullen er teveel softies en dwazen zijn die straks in maart op D66 zullen gaan stemmen. Ondanks de wetenschap dat die partij onze soevereiniteit én onze inspraak (referenda) ten gunste van dat ‘Europa’ in de ban heeft gedaan!

 11.   

  “Le Pen weigert onterechte EU-bijdrage terug te betalen

  Een persoonlijk medewerker van Le Pen ontving in totaal 298.400 euro van de EU, terwijl ze volgens het Europese fraudebureau OLAF in Parijs voor het Front National werkte. Het Europees Parlement overweegt nu sancties.”

  https://www.nrc.nl/nieuws/2017/02/01/le-pen-weigert-onterechte-eu-bijdrage-van-298-400-euro-terug-te-betalen-a1544000

  Lijkt me helemaal prima als er eens een doortastende boekhouder wordt aangesteld om onterecht geboekte “onkosten” op te sporen. Laat hem of haar op provisiebasis werken, de belastingbetaler is erbij gebaat.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!