Belachelijke Paul de Leeuw verspreidt nepnieuws over kabinet Trump: "allemaal witte mannen!"

Geen categoriefeb 17 2017, 17:30
De Vara-presentator tweet een zogenaamde foto van "Trumps kabinet", maar het kabinet van Trump staat helemaal niet op de foto.
Links Nederland heeft er een nieuwe obsessie bij: Donald Trump. Jarenlang ging de linkse kerk compleet over de zeik bij het horen van de naam "Geert Wilders", maar Donald Trump roept nóg bozere reacties op. Vara-presentator Paul de Leeuw is natuurlijk geen uitzondering: zes jaar geleden trok hij al de walgelijke vergelijking tussen Adolf Hitler en Geert Wilders, en nu moet Donald Trump het ontgelden.
[caption id="attachment_159844" align="aligncenter" width="1199"]screenshot NPO screenshot NPO[/caption]
Op Twitter doet Paul de Leeuw zijn beklag over de samenstelling van het kabinet van president Trump. Dat zou véél te veel witte mannen bevatten, en slechts één vrouw.
https://twitter.com/pauldeleeuw1962/status/832516313620811778
Hopelijk komt er een olifant met een lange snuit om de regering van Trump uit te blazen, fantaseert Paul de Leeuw. Dat is echter niet het enige dat aan zijn fantasie ontsproten is: de foto die hij plaatst is namelijk niet van Trumps kabinet, maar van een ontmoeting met zakenlui. Het kabinet van Trump is namelijk wel degelijk zeer divers. Zo is Elaine Chao de minister van transport:
https://twitter.com/jedda77/status/829074800039587845
Ben Carson is minister van wonen en stedelijke ontwikkeling:
https://twitter.com/best_leaf/status/830344642272956417
Het zou overigens niet moeten uitmaken wat voor afkomst iemand heeft: de meest geschikte persoon moet de baan krijgen, huidskleur dient daarbij geen rol te spelen. Maar het is buitengewoon kwalijk dat Paul de Leeuw het kabinet van Trump wegzet als een verzameling blanke mannen, terwijl er wel degelijk minderheden op prominente posities in de Amerikaanse regering zitten.
Paul de Leeuw moet zich lekker gaan bezighouden met andere zaken en zich verre houden van politiek. Daar heeft deze uitgerangeerde Vara-komiek namelijk geen snars van begrepen, blijkt uit zijn oliedomme bericht op Twitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten