COC lanceert homo-kieswijzer, en zogenaamde ‘tolerantiepartij’ DENK blijkt het meest homofoob van allemaal

vlcsnap-2017-01-18-19h49m28s71
Foto: DENK-voorman Kuzu kan best angstaanjagend zijn... Bron: Screenshot Tunahan Kuzu / Facebbok.

Daar sta je dan, met je partijtje zogenaamd voor iedereen. Maar eigenlijk toch vooral voor degenen die een afkeur van homo’s hebben.

Tolerantie wordt bij DENK erg graag met de mond beleden; in Nederland moeten we ophouden met discriminatie, iedereen moet in z’n waarde worden gelaten en we gaan vooral weer respect hebben voor elkaar.

Klinkt dat mooi? Dat klinkt natuurlijk prachtig, maar de Nederturken van DENK onder leiding van fakir Tunahan Kuzu hebben een dubbele agenda. Eentje die onvoordelig uitpakt voor homo’s, zo legt homobelangenorganisatie COC vandaag bloot.

Het COC lanceert namelijk een nieuwe kieswijzer, waarin kiezers die geven om issues die iets te maken hebben met homoseksualiteit kunnen aangeven op welke partij ze willen gaan stemmen:

“Het COC heeft vrijdagavond Gayvote.nl gelanceerd, een kieswijzer voor homo’s, lesbiennes, biseksuelen, transgenders en interseksepersonen (LHBTI).

Op de website zijn standpunten te vinden van politieke partijen over kwesties als het al of niet vergoeden van de hiv-preventiepil en wel of geen verbod op discriminatie van trans- en interseksepersonen. Ook is te zien hoe partijen de afgelopen tijd hebben gestemd over zaken als de afschaffing van de weigerambtenaar en aparte opvang voor homo-vluchtelingen.”

Als één van de weinige partijen leverde DENK geen lijstje standpunten in naar aanleiding van hun verkiezingsprogramma. Als je gaat kijken naar het stemgedrag van de afgelopen vier jaar, dan snap je ook waarom. Dan wordt DENK gewoon ontmaskerd als een partij die de mond vol heeft over tolerantie, respect en ‘iedereen gelijk’ maar in de praktijk er gewoon een vrij homofoob track record op nahoudt. Neem bijvoorbeeld een motie van D66 om homoseksuele asielzoekers apart op te vangen, aangezien ze door hun mede-vluchtelingen worden bedreigd en in elkaar geslagen. De Kamer nam de motie aan, maar DENK stemde tegen. Ook stemde DENK tegen een voorstel van de paarse partijen om te stoppen met het subsidiëren van de extreem-christelijke homofobe organisatie ‘Hart voor homo’s’, en vonden de mannen van de Nederturkse partij het ook nodig om tegen het afschaffen van geslachtsregistratie door de overheid te stemmen.

DENK is overigens niet de enige partij die zuinig is met het stemgedrag omtrent maatregelen die iets met LGBT’s te maken hebben; ook de SGP, de ChristenUnie en de PVV wijken vaak af van de liberale meerderheid in de Tweede Kamer. Maar anders dan DENK afficheren deze partijen zich niet als anti-discriminatieplatforms die alle Nederlanders weer ‘gelijk’ gaan maken, en zijn dus niet zo hypocriet als Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk – de twee hypocriete mannetjes met een dubbele Turkse agenda.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

11 reacties

 1.   

  Gezien hun religieuze achtergrond is dit niets nieuws. Temeer een reden om afstand te nemen van deze gasten.

 2.   

  Hoewel ze voortdurend elkaars achter-ingang liefkozen kun je ze maar beter in Turkije laten liggen.

 3.   

  Volgens mij is er een paar jaar geleden een onderzoek gedaan naar het veiligheidsgevoel van homo’s. En volgens mij was de uitkomst dat ze zich het veiligst voelden in gebieden met veel gelovigen, de biblebelt. Weet iemand iets meer van dat onderzoek, zo dat graag eens teruglezen.

  1.   

   Gustaafff vragen ?

  2.   

   @Nasrani
   Ik denk dat het deze is:

   http://www.npo.nl/flikker-op-homo-thema-avond/04-08-2011/KRO_1459603

   Heeft ook een artikel van op Trouw gestaan en ja men voelde zich in Harderwijk super op hun gemak. Dat in tegenstelling tot Amsterdam.

 4.   

  Liever één DENK in de lucht dan een lucht van tien !

 5.   

  hier zouden ze een filmpje van moeten maken over hun stem gedrag zoals ze zelf zo vaak hebben gedaan

 6.   

  Het ergste van alles is nog dat juist in hun cultuur het t meeste voorkomt dat ze schapen en geiten N…..n. DENK is gewoon n hypocriete bende die niet in Nederland thuis horen.

 7.   

  Ja, over geiten gesproken. Er waren enkele tientallen jaren geleden vrijwel geen geiten in Nederland. Dat aantal is elk jaar fors toegenomen. Behoudens dan als er geruimd werd. De Nederlandse overheid heeft lang getalmd met maatregelen om de Q-koorts tegen te gaan naar het lijkt. Daarbij is het logisch aan te nemen dat er heel wat geiten zo uit het buitenland zijn binnen gekomen. En daarmee besmette met de Q-koorts. Uitgezocht moet nog altijd worden of de Nederlandse overheid uit geheel foute overwegingen onzorgvuldig is geweest. Immers de vraag vanuit in Nederland binnen gekomen groepen vreemdelingen werd steeds groter en om daaraan te voldoen paste en soepel beleid.

  1.   

   Ik was ooit op rondreis door het Rijk van het Marokkaanse Ras. Achter iedere geit stond een moslim. Viel wel op, moet ik toegeven.

 8.   

  De titel klopt niet. De meest homofobe partij is de SGP. Die willen er pas niks te maken mee hebben. Echter dan blijft de verontwaardiging bij rechts uit. Hoe noemen wij dat? Oh ja, selectieve verontwaardiging. En de PVV komt alleen maar voor homo s op als het om moslims gaat, zijn het een stel boeren die lopen te “potenrammen” dan hoor je de PVV niet.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!