Daar komen de Oekraïeners! Ondanks Rutte’s inlegvelletje mogen ze vanaf juni visumvrij reizen naar Nederland

Visumvrij reizen voor inwoners van de Oekraïne naar Nederland en andere Schengen-landen gaat deze zomer al van start! Met dank aan Brussel en een slappe Nederlandse regering.

Wie denkt dat het inlegvelletje dat Mark Rutte geregeld heeft voor het EU-associatieverdrag iets gaat veranderen aan het hoge tempo waarop Oekraïne geïntegreerd wordt in de Europese Unie houdt zichzelf voor de gek. In Brussel wordt er flink vaart gezet achter het binnenslepen van Oekraïne, en dat blijkt ook vandaag wel.

Vandaag is in het Europese Parlement een handvest geïntroduceerd om het opschorten van visumvrij reizen met niet-EU-lidstaten te vereenvoudigen. Het is een maatregel bedoeld om het visumvrij reizen met Georgië en Oekraïne op kortere termijn te zullen regelen dan anders al mogelijk was. Als er nu in de aankomende 24 uur geen Europese partijengroep aangeeft hierover te willen stemmen is de aanname in het EP automatisch – iets dat lijkt te gaan gebeuren.

Door de maatregel kan dit jaar ook worden begonnen met visumvrij reizen voor Oekraïners naar landen in het Schengengebied, waar Nederland ook deel van uitmaakt. Vermoedelijk zelfs al op 12 juni.

Even voor de duidelijkheid: Oekraïne is een betrekkelijk arm land waar de levensstandaard vele malen lager ligt dan in Nederland. Wat die mensen in Nederland te zoeken hebben, valt wel te raden. Update: ik denk hierbij dus aan criminaliteit geschoeid op Roemeens en Bulgaarse leest (zie hier). Niet aan werkvergunningen zoals De Volkskrant foutief suggereert.

Bovendien is deze gang van zaken een bewijs voor de stelling dat Mark Rutte geen donder bewerkstelligd heeft door naar aanleiding van het referendum over het Oekraïneverdrag zogenaamde ‘waarborgen’ te hebben vastgelegd in een bijlage bij het associatie-akkoord. De hoge heren in Brussel willen Kiev nu eenmaal zo snel mogelijk opnemen in de Europese statenbond, dus dat is ook wat zal gebeuren. Op hoog tempo, te beginnen met het visumvrij reizen.

En wij staan erbij en kijken ernaar: onze nee-stem in het referendum van vorig jaar april doet daar niets aan af.

Update naar aanleiding van de Volkskrant-factcheck: toen Rutte zijn inlegvelletje bij het Oekraïne-verdrag verdedigde, bezwoer hij dat hij nu waarborgen had ingebouwd om te zorgen dat de integratie van de EU in Oekraïne niet zo’n vaart meer zou gaan lopen. Het hele artikel probeert juist om te laten zien dat het tempo waarop Oekraïne integreert in Europa ongewijzigd blijft. De Volkskrant mist het punt volledig als ze schrijven dat “honderd inlegvelletjes van Rutte” nog geen verschil hadden gemaakt. Ja, duh, dat is namelijk wat ik precies ook probeer te betogen: dat Rutte een aantal flut-toezeggingen geregeld heeft die op het grote geheel geen enkel verschil maken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. HaZ

  Rutte.
  Je.
  Bent.
  Een.
  Grote.
  Leugenaar.
  15 maart de afrekening !

  1. loritta

   Lekker duidelijk!!!!!!!
   En ook waar en lekker kort!!

 2. Ritter

  Er zal pas echt iets veranderen als er partijen aan de macht komen die echt iets willen veranderen. Zolang dat niet gebeurt gaat de politieke elite gewoon haar gang ongeacht wat de bevolking wil ; vaak met behulp van een media die ook deel van het establishment is.

 3. Ni28

  De ene invasie is nog niet ten einde en de volgende gaat beginnen. Nu zijn Oekraïners op zich heel aardige mensen, in landen als Tsjechië heeft men geen problemen mee. Maar Tsjechië is Nederland niet en ik denk dat al die Oekraïners uit Tsjechië naar Nederland zullen komen omdat Tsjechië weinig te bieden heeft in vergelijking met Nederland zoals gratis geld.

 4. Wim

  Smerige landverrader totaal lak aan het volk alleen maar bezig voor zijn eigen welzijn.

 5. Timo

  Ik ben zeer benieuwd naar de uitslag van de verkiezingen. Als de VVD en die andere boevenbendes veel zetels zullen halen dan weet je dat de Nederlandse bevolking er niets van snapt. Ik ben er bijna zeker van dat een VVD minstens 25 zetels gaat halen en dat zou uitermate schandalig zijn. PVV, VNL, Forum voor Democratie zullen als grote winnaars uit de bus moeten komen, anders is dit land verloren.
  Er zal een rechtse regering met ballen moeten komen om de EU te laten sneuvelen.

  1. Gustaafff

   @Timo, als de VVD 25 zetels gaat halen bij de verkiezingen, is het heel goed mogelijk dat Rutte opnieuw minister-president wordt. Hij kan een coalitie vormen met middenpartijen als CDA, PvdA en D66, eventueel gedoogd door ChristenUnie en SGP. Ik vermoed dat dit ook gaat gebeuren. In 1982 liep CDA-Lubbers ook drie zetels achter op de PvdA en toch werd het CDA, samen met VVD, de regering.

   Wilders’ kansen om minister-president te worden, zijn definitief verkeken. Dat is zijn eigen schuld, omdat hij zichzelf in een isolement heeft geplaatst. VNL en FvD gaan waarschijnlijk maar een paar zeteltjes halen, dus staan ook bijna machteloos.

   1. NederNederlander

    Gustaafff @

    Ik zal je heel hart uitlachen dat wat je zegt niet uitkomt
    DENK trollie!!

   2. zomaar

    @Gus gaat het wel goed met je , voel jij je eigen wel lekker ?.

    jij noemt hier effe vier oude partijen die met zijn vieren gezien de huidige peiling krap 72 zetels halen .

    en dus meer van hetzelfde

    en dat zootje wil jij laten steunen door het CU en de SGP ?.

    vreemde vent ,dat je er bent .

    1. Gustaafff

     @zomaar, het is irrelevant wat ik vind, en dit is geen vaststaande voorspelling, maar een inschatting. De PVV heeft zich volledig geïsoleerd van alle andere partijen in de Tweede Kamer. In ons kiesstelsel is het volkomen legitiem om de grootste partij heen te werken. Wij kiezen immers niet een minister-president, maar verdelen alleen de 150 stoeltjes.

     Linksom of rechtsom, een vijfpartijencoalitie met Rutte, of een coalitie met Wilders, het is maar de vraag hoelang het kabinet gaat bestaan. Het wordt een buitengewoon spannende formatie!

     1. jennifer

      Guus de PVV heeft zich helemaal niet geisoleerd, een cordon sanitaire vormen al die in jou ogen zogenaamde democratische partijen om de PVV.Moet als Nederlander zeggen, hoop dat al die andere partijen alleen al hierom de rekening gepresenteerd krijgen met de verkiezingen. Hoe durven ze zich nog democratisch te noemen terwijl ze het zelfde smerige spelletje nu al voor de verkiezingen doen,als wat Rutte en het CDDA met de PVV bij kabinet Rutte 1 geflikt hebben. Inmiddels zouden de Nederlanders toch wel de ogen open moeten gaan, hoe ondemocratisch alle linkse partijen zijn.

     2. Gustaafff

      @jennifer, het cordon sanitaire gaat straks een probleem vormen voor de PVV. Als niemand met de PVV wil samenwerken, staat de partij buiten spel. Ons politiek systeem zit nu eenmaal zó in elkaar, dat de grootste partij met de grootste achterban, straal kan worden genegeerd.

    2. NederNederlander

     Zomaar@
     Zo zie je maat weer dat ons Guske@ een echte DENK Trollie is en vent die zelf niet zogenaamd weet wat hij zegt
     Dan zegt hij:
     Heb ik niet gezegd
     Ik bedoelde het anders
     Dan geeft hij Wilders gelijk
     Dan geeft hij Wilders geen gelijk
     Als het over Moslims gaat staat tie op zijn achterste poten
     Als het over de Koran gaat staat tie op zijn achterste poten
     En hij DENK echt als Wilders democratisch gekozen word als grootste partij dat anderen partij leden dat zomaar in een hoek kunnen flikkeren en dat die partijen gewoon hun gang kunnen gaan ik geloof sterk als dat gaat gebeuren Nederland niet meer veilig is en dat er dan een oorlogje uitgaat breken onder de burgers
     Hmmmmm moet zeggen doen de partijen dat dan goed Nederland daarmee in gevaar brengen!!
     Guske@ zou dan zeggen dat zal nooit gebeuren!!
     Nou Guske@ “Wie de wijsheid zoekt is wijs, wie zich verbeeldt de wijsheid gevonden te hebben is een dwaas.

   3. jennifer

    Hoe wil jij dat weten dat zijn kansen verspeelt zijn wat heeft hij dan in jou ogen verkeerd gedaan? Tot nu toe doet hij het heel goed, en hoop net als velen dat hij samen met VNL en de partij FvD de grootste gaan worden in dit land.

    1. NederNederlander

     jennifer@

     Zo zie je maat weer dat ons Guske een echte DENK Trollie is en vent die zelf niet zogenaamd weet wat hij zegt
     Dan zegt hij:
     Heb ik niet gezegd
     Ik bedoelde het anders
     Dan geeft hij Wilders gelijk
     Dan geeft hij Wilders geen gelijk
     Als het over Moslims gaat staat tie op zijn achterste poten
     Als het over de Koran gaat staat tie op zijn achterste poten
     En zo kan ik wel ff doorgaan

     1. Gustaafff

      Onzin, @Nederlander.

     2. NederNederlander

      onzin Guske@ maar je weet hierop geen fatsoenlijk antwoord dan alleen maar onzin zegt voor ons genoeg DENK trollie

    2. Gustaafff

     @jennifer, definitief neem ik terug, maar het gaat wel heel moeilijk worden. Tenzij hij veel water bij de wijn doet, maar dat ondergraaft zijn politieke geloofwaardigheid.

     1. jennifer

      Iedere partij zal water bij de wijn moeten doen niet alleen de PVV hopelijk snap je dat dan.

     2. Gustaafff

      Klopt, en daarom stapt iedereen ook altijd van haar principes af. Met compromissen maken stel je de kiezer teleur. Toch moet het, want anders gaat het niet werken.

     3. NederNederlander

      jennifer@
      Hahahaha
      Nou neemt hij het woord definitief kijk dat is nou net wat ik probeer uit te leggen!!

     4. jennifer

      Vind anders dat je wel vaak hier de plank misslaat, denk toch eerst eens na of het wel op waarheid berust wat je hier neerplant.

   4. swetsnek

    Van mij mag die winnen en ik hoop dat dit land snel naar de kloten is maakt mij niet uit ik vertrek schijtland

 6. NederNederlander

  En ja hoor de volgende criminele vluchtelingen stroom on aantocht!!
  Wat is die Rutte toch een toffe vent he!!
  “Als je de waarheid vertelt hoef je weinig te onthouden.
  “Eerlijk zijn betekent elkaar de waarheid vertellen, zonder verwachting, zonder uit te zijn op een bepaald resultaat, zonder te proberen de ander te manipuleren of te kwetsen.
  Eerlijk zijn betekent elkaar de waarheid vertellen en bereid te zijn om alle consequenties daarvan te ondervinden.
  Het betekent de waarheid te vertellen, niet met als doel om de ander te veranderen of te fiksen, maar eenvoudigweg omdat je de waarheid verkiest boven het ophouden van een leugen.
  Wat zijn we hem dankbaar dat hij het referendum terzijde heeft gelegd.
  “sommige denken dat je vriendschap en vertrouwen een wc papiertje is , ze rapen je op , gebruiken je en vervolgens gooien ze je weg ! ! !
  Hopelijk mag wilders met een overweldigende meerderheid winnen zodat hij de botte bijl kan hanteren.
  “Angst is niet het echte probleem.
  Het probleem is alle mentale activiteit die wordt ingezet om te voorkomen dat angst werkelijk ervaren wordt.
  En helaas dat de goede onder de slechten moeten lijden misschien zelfs ik maar dat is in iedere oorlog of burger oorlog!!
  “Je angst om niet langer gerespecteerd te worden doet je juist de dwaasheden begaan die je niet langer gerespecteerd maken

  “Please stay off my back Or I will attack and you don’t want that

  1. zomaar

   alle lijst trekker van de oude partijen , beloven de burger weer koeien met gouden horens , tot dat de democratie in werking gaat !, juist ja het formateren van twee, drie, vier of vijf partijen .

   en weg zijn alle beloftes , ingeruild voor als het aan GroenLinks de PvdA en D66 en SP ligt ,nog meer buitenlanders met namen moslims .

   blijft over voor de Nederlander nog meer armoe , tot de volgende verkiezing en weer gaat er dan van alles beloofd worden .

  2. sadeyes

   Waar blijft Gustaaff. Wordt hem dit teveel of begrijpt hij het niet?

 7. jennifer

  Schandalig dat Rutte de burgers in Nederland die via het referendum nee tegen de Oekraine gezegd hebben alweer hier mee belogen heeft. Hij zei toch duidelijk dat ze niet bij de EU zouden komen, nou als ze al visum vrij mogen reizen is dit zeker wel het geval, wat een vuile leugenaar is hij toch. Hij durft nog met een stalen gezicht te zeggen tegen de burgers in Nederland dat het inlegvelletje van hem inhield dat de deur naar de EU hiermee niet openstond, en zie wat hij werkelijk gedaan heeft. Wie gaat er nu nog stemmen op een partij die het mogelijk heeft gemaakt dat de volgende groep criminelen Nederland gaat overspoelen want dat zal er gebeuren gaan hierdoor.Dit land is met zulke leiders zo ziek geworden, dat men er niet te lang mee moet wachten om uit de EU te stappen. En hoop dat een volgend kabinet dit visum vrij inreizen ongedaan gaat maken.Dan moeten de burgers er wel voor zorgen met de verkiezingen dat VVD geen poot meer aan de grond gaat krijgen.

 8. Wim

  Naast een draaischijf voor de wereld narcotica handel, dreigt ons land zich nu ook als ‘exporteur’ van het Salafisme te gaan manifesteren, althans als wij de woorden van de Belgische imam Nordine Taouil mogen geloven die dit in het Belgische TV programma ‘de Zevende Dag’ beweerde.

  Het klinkt ons overigens plausibel in de oren, want met een overheid die moslims ter wille van het paaien van kiezers op alle manieren in de watten legt, of het nu om het traditionele PvdA pamper gedrag gaat, of met de socialisten uit vrees voor de positie van Mark Rutte mee heulende VVD, als moslim heb je zo langzamerhand in Nederland vrij spel. Zie hier de video.

  Er mag toch wel gesteld worden dat het Salafisme onze samenleving met een wegkijkende overheid van binnenuit ondergraaft. Als de zogenaamde extreem rechtse partijen dat roepen wordt dit als ophitsend beschouwt, maar de dagelijkse praktijk bewijst het tegendeel.

  Het willen maar vooral moeten integreren , dus om de woorden van Rutte daarvoor te gebruiken ‘het normaal doen of anders ergens anders te gaan wonen ‘ zijn van toepassing, ofschoon Rutte het anders bedoeld zal hebben. Als wij, en we durven ronduit te stellen dat wij hier namens een merendeel van de Nederlandse bevolking praten, van mening zijn dat onze normen en waarden superieur zijn aan die van een middeleeuws geloof, wiens aanhangers zich weigeren te integreren, dan zullen wij die normen en waarden ook moeten verdedigen.

  En juist bij dat laatste knelt de schoen.

  Normaal doen betekent voldoen aan datgene wat in ons land de norm is. Dat betekent een liberale interpretatie van de grondwet, de gelijkheid van man en vrouw respecteren, de scheiding tussen kerk en staat, iets dat juist door de kerk in steeds verhevigde mate wordt misbruikt, de vrijheid van religie, mits… en wij herhalen het, het belijden van deze religie strookt met wat in ons land als normaal wordt beschouwt.

  Denk je b.v. dat de Sharia de voorrang heeft op onze Nederlandse wetten en je wilt bovendien deze Sharia en het daarmee gepaard gaande Salafisme opdringen aan anderen, dan is er in ons land geen plaats voor je en dien je te vertrekken naar die landen waar dit wel wordt toegestaan.

  Maar het zal met name aan de Nederlandse burgers liggen, of er iets verandert aan een situatie die zal leiden tot chaos, geweld en armoede.

  Concluderend kunnen wij zeggen dat wij in een door ons zelf gecreëerde chaos leven, waarvan de burgers zoals in ieder conflict het slachtoffer zijn en zij die de chaos hebben veroorzaakt meestal ongestraft er van af komen.

  Wij stonden er bij, keken er na en…. deden niets !

  Bron Geen Nieuws

  1. zomaar

   @Wim Rutte heeft in mijn ogen de Nederlander gesommeerd , te vertrekken als hij/zij niet mee gaan wil met de plannen die de huidige Internationaal Socialisten , met onze samenleving voor heeft .

   en deze is , algemeen bekend denk ik ?, een maakbare samenleving door de socialisten (cq Internationale Socialisten ).

   1. Wim

    @Zomaar . Ik heb de afgelopen 10 jaar bergen vrij zwaar vrijwilligerswerk verzet. Ik ben daar grotendeels mee gestopt en als men nu weer een keer die landverraders in het zadel helpt dan stop ik helemaal en richt me nu alleen op mijn gezin en kinderen en kleinkinderen .De rest bekijkt het maar ,als ze dit land naar kloten stemmen dan zoeken ze het maar uit. Ik ga dan puur voor me zelf. En als ik op den duur me moet bewapenen doe ik dat.

    1. zomaar

     zo denk ik er ook over , al zal ik later bibberen van ouderdom , toch met een medailleur kan je niet missen denk ik .

     een man zal ik meenemen , misschien wel meer , als ik hard bibber .

     1. HaZ

      Ga je met medailles schieten ????

    2. zomaar

     kom,kom lolbroek !!, een type foutje mag ,denk ik .

     machinegeweer bedoelde ik .

 9. Beukman

  Niks nieuws onder de zon. De afspraak tot visumvrij reizen lag er al vóór er sprake was van een associatieverdrag. Het een heeft dus niks met het ander te maken.
  En Oekraïners hebben met het visumvrije werken géén recht om hier te komen werken, anders dan Tim suggereert. Sterker nog: ze moeten binnen drie maanden weer zijn opgerot.

  Wie gaan er profiteren van het visumvrije reizen van Oekraïners? Onder andere alleenstaande Nederlandse mannen. Er is een groot vrouwenoverschot in Oekraïne. Heel wat van deze vrouwen zullen hun kans grijpen; zonder visumgedoe wordt het een stuk eenvoudiger om een afspraakje te maken. Oom Bob, waar ben je?

  1. zomaar

   @Beuk , kom dromer visumvrij houd in dat je geen verblijfsvergunning nodig hebt , om in een bepaald land te zijn en onbeperkt te blijven !, anders zou het gewoon een visum heten en die zijn 90 dagen geldig .

   maar ach ik doe de moeite !, het je uit te leggen en weet het is een vergeefse moeite ,

   zolang jij (jullie op links) ,geen verschil zien in legaal of illegaal , zal je dit ook wel niet begrijpen !.

   de clou zit hen in het woordje VRIJ !!! voor het woord visum ,

   1. Beukman

    @zomaar
    Je bent weer eens slecht op de hoogte. Oekraïners mogen elk half jaar 90 dagen zonder visum naar de EU reizen.

    http://www.polennieuws.nl/2016/11/oekraine-burgers-krijgen-visumvrij-reizen-naar-eu/

  2. Wim

   Dus het gaat jou erom dat jij goedkoop jong neukertje kan krijgen.

   1. zomaar

    tja veelwijverij is in de grote gemeentes van ons land toegestaan , dus @beuk kan er nog wel enkele aanschaffen .

    hij zit daar niet mee , wij betalen toch .

   2. Beukman

    Nee @Wim, @zomaar naai ik voor nop.

 10. back2basics

  Dikke vinger naar Putin natuurlijk. ‘Kijk eens wat ik kan Poetje. Ik ben mark kutte. Je kent me niet maar ik ben een trouw slaafje van de ……….. Ik krijg t bijna niet getypt……………eu(puke, kots kots)ropsesdinges uniekaas en zo
  Wie maakte er een teringzooi van in Irak? De geallieerden me dunkt. WMA’s? M’n reet.
  De Krim koos er zelf voor naar huis te gaan.

 11. J.C.

  Voor het Oekraïnereferendum (dus tegen de wil van de meerderheid van het Nederlandse volk): D66, PvdA, VVD en CDA.

  Op 15 maart 2017 de afrekening en daarna schoon schip maken………..

 12. Lex

  Oekraïners van harte welkom in nederland.

  We kunnen binnenkort dus Honderden wie weet wel enkele duizenden gelukzoekers uit de Oekraïne gaan verwachten die hier hun geluk komen beproeven.

  Net als de Polen, Roemenen en Bulgaren.

  Gratis geld gratis huisvesting en gratis gezondheidzorg. Niet te vergeten de kinderbijslag wat voor velen erg aantrekkelijk is.

  TTttttttt leren ze nu nooit eens wat.

  1. Adriaan

   @Lex, je vergeet nog een ding: stelen en roven.

  2. stijn1978

   Man, het gaat om een afschaffing van de visumplicht voor korte verblijven, niet langer dan 90 dagen elke 180 dagen. Dus enkel toerisme, zakenreizen, enz

   Er is dus geen enkele mogelijkheid om hier legaal te werken of om zich te vestigen en het heeft verder niks te maken met het associatieverdrag waartegen de Nederlanders in het referendum gestemd hebben. Het staat er volledig los van. Lees de feiten eerst eens voor in paniek te schieten!

 13. Adriaan

  Zag iets leuks voorbij komen:

  Rutte zegt: als jullie stoppen met vragen stellen, stop ik met liegen. Die man is een pathologisch leugenaar. Een absolute landverrader. Een NSB’er zou hij tijdens WOII zijn geweest. 15 maart wordt het hopelijk zijn Waterloo.

 14. Kodi

  Dus er wordt dus geen recht gedaan aan de meerderheid van “Nee”-stemmers, zoveel is duidelijk.

  Dan gaat er tot 2020 ook nog zo’n € 11 mrd. EU-geld aan leningen naar Oekraïne. Moet ik u voorrekenen of kunt u zelf uitrekenen dat we dat geld niet meer terug zullen zien. Dit bedrag mogen de schatplichtige onderdanige lidstaten aan hun eigen nationale schuld gaan toevoegen.

 15. Peter Selie

  Ach nu kunnen we Oekraïne lekker uitzuigen.

  https://youtu.be/3NB-P8PhISA

 16. Beukman

  Ook de fact checkers van de Volkskrant maken gehakt van de onzin die er op deze pagina van DDS wordt verkondigd:

  http://www.volkskrant.nl/4462370?utm_userid=5f884799-4a5f-45bf-9126-51be40a5db55

  “Conclusie
  Het lijkt er inderdaad op dat Oekraïners vanaf juni dit jaar visumvrij mogen reizen naar Schengenlanden, waaronder Nederland. Maar met het associatieverdrag heeft dat niets te maken.

  Van Oekraïners die vanwege de lagere levensstandaard in hun land een beter leven zoeken in Nederland, zullen Nederlanders geen last hebben want de Oekraïense toeristen mogen hier niet werken. En als blijkt dat er massaal asielaanvragen worden gedaan zal de visumplicht weer worden ingevoerd.”

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.