De oorlog begint! En het begint met de PVV-verovering van Spijkenisse

Geen categoriefeb 18 2017, 9:00
Eindelijk is het dan zover: de PVV begint vandaag officieel met de verkiezingscampagne. Wilders doet dat vandaag in Spijkenisse, de plaats waar Mark Rutte eerder ook al begon.
De verkiezingsoorlog is dan eindelijk écht begonnen! De PVV lanceert haar campagne vandaag namelijk officieel in Spijkenisse. Natuurlijk is uw favoriete website erbij in de persoon van Tim Engelbart.
Martin Bosma legt uit waarom de PVV juist voor Spijkenisse heeft gekozen:

"Spijkenisse hoort bij ons heartland. Altijd een warm bad."

Zo was er onlangs een 68-jarige gepensioneerde die rustig twee uur lang op Rutte had gewacht. Toen die eenmaal bij hem kwam staan vroeg de man hem waarom hij eigenlijk maar 700 euro AOW krijgt. Ja, zijn vrouw is jonger dan 65, maar hij heeft toch echt zijn hele leven premie betaald. Doet dat er dan niet meer toe? Nog voor VVD-nepliberaal Rutte hem kon antwoorden beet schipper Henk hem toe: "Ik vind je een dief."
Harde woorden, maar daar staan ze in Spijkenisse om bekend. Hier zijn ze niet op hun mondje gevallen. Het is Suburbia; de cultuur draait niet om loos gevlei en quasi-nette woorden, maar directheid en eerlijkheid.
De PVV en de VVD zijn ervan overtuigd dat de verkiezingen uiteindelijk beslist zullen worden door plaatsen als Spijkenisse. Het is geen stad, maar het is ook niet het platteland; een middelgrote plaats dus. Opinieonderzoeker Tim de Beer legt uit:

"Hier woont de lagere onderklasse, de groep die het minst geprofiteerd heeft van de vooruitgang. Relatief veel mensen met flexcontracten, of met alleen AOW. Hier wordt de slag gewonnen."

En nu het goede nieuws? De PVV is veel populairder in Spijkenisse dan de VVD. Zo won de PVV de Europese verkiezingen in 2014 met 28 procent van de stemmen. Daarmee waren Wilders en co veruit de grootsten. Bij het referendum over het belachelijke verdrag met Oekraïne stemde 80 procent van de inwoners tégen. Landelijk was dat 60 procent.
Kortom, suburbia is tegenwoordig inderdaad het heartland van de PVV. Vandaag gaat de campagne van die partij dan ook vrijwel zeker een flinke boost krijgen. Wilders begint eindelijk écht aan de race, doet dat in een plaats waar hij ongekend populair is, en kan daarmee momentum genereren voor de rest van de campagne.
De oorlog begint vandaag écht -- en dan doet het met een geweldige veldslag in Spijkenisse. Het is nu aan de inwoners van die plaats om de toon te zetten voor de rest van de campagne door zich tegen de elite en het partijkartel te keren en eindelijk verandering te eisen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten