Dikke tranen bij parlementaire journalisten: SBS laat niet hén, maar lolbroek Rob Geus interview met Wilders doen

Een schokgolf gaat door de nieuwsredacties van ’s lands media. Geert Wilders is namelijk klaar met zich te laten interviewen door journalisten die de man stiekem een fascist vinden.

Grote verontwaardiging vandaag bij de professionele journalistenklasse: PVV-leider Wilders slaat hen namelijk geheel over. Heel gek is dat niet, want er is in Nederland geen grote politieke journalist te vinden die Geert Wilders bereid is op een faire manier te behandelen. Zie bijvoorbeeld wat er gebeurt als Rick Nieman de PVV-leider een ‘normaal’ interview afneemt: al zijn collega’s verketteren de voormalige nieuwslezer nu omdat hij Wilders niet heeft gezegd dat hij een vieze vuile Eichmann is.

En precies die mensen – die vinden dat Wilders met actiejournalistiek stuk moet worden gemaakt – zijn nu allemaal boos op SBS. De tv-zender maakt in de aanloop naar de verkiezingen namelijk een programma waarin lijsttrekkers voorkomen. En anders dan de NRC’s, de Volkskranten, de Trouws en de NOS’en gewild zouden hebben komt er geen zogenaamd “politiek-journalistiek zwaargewicht” de PVV-leider aan de tand voelen. Maar wel televisie-chef Rob Geus:

“Geert Wilders heeft twee tv-debatten bij RTL 4 afgezegd, maar verleent wél zijn medewerking aan de verkiezingsshow van SBS 6. De zender heeft Rob Geus op hem afgestuurd voor een interview. Dat heeft het station laten weten. In aanloop naar de verkiezingen komt SBS 6 op 8 maart met een twee uur durende live-uitzending waarin de kloof tussen de burger en de politiek wordt overbrugd.”

En om het in te wrijven: behalve Rob Geus mogen ook Patty Brard (wie kent haar niet), Lucille Werner (voormalige Lingo-presentatrice) en Kees Tol (acteur) een babbeltje maken met Geert Wilders. En dus géén Frits Wester, Jeroen Pauw, Ferry Mingelen of Eva Jinek. En dat doet zeer, in Hilversum en Amsterdam. Zie hier Hans Laroes, voormalig NOS-eindbaas en tegenwoordig de scepterzwaaier bij KRO-NCRV. Lekker zuur:

Ook bij het NRC serveren ze vandaag citroenen. Hun journalist Tom-Jan Meeus:

Ten slotte bij RTL druipt het jennerige sarcasme er vanaf, bij monde van RTL Nieuws-regisseur Renske Holwerda:

https://twitter.com/RenskeRH/status/834356120827416581

Deze mensen zijn allemaal hartstikke zuur dat ze gepasseerd worden door een politicus, die met zo’n zet gewoon openlijk aangeeft geen enkele in te hebben om te praten met mensen die niet bereid zijn hem een eerlijke kans te geven. Zie bijvoorbeeld ook het NRC-interview met onze hoofdredacteur Michael, waarin tóch even moest worden opgemerkt dat ze het niet goed kunnen hebben dat Geert Wilders wél met DDS praat, en niet met hén – de zelfbenoemde crème de la crème van de Nederlandse parlementaire journalistiek.

De zogeheten mainstream media lijkt er nu eindelijk met een oorverdovende schok achter te komen dat zij irrelevant dreigen te worden, en hun dominante positie aan het kwijtraken zijn. Dat is schrikken, ja!

Hoe dan ook: op 8 maart wordt het gesprek tussen Rob Geus en Geert Wilders uitgezonden op SBS6. Ik zeg tegen beide deelnemers: zet ‘m op, en laat al die snikkende en afgewezen journalisten maar lekker links liggen!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. Ria

  Je kunt jarenlang iemand verguizen en voor rotte vis uitmaken, maar er komt een moment dat je dat als een boemerang terug krijgt en dan op het moment supreme aan het kortste eind trekt.
  En dit is zo’n moment. Dus nu niet zuur zijn, maar slik je nederlaag in en leer ervan.
  Wellicht krijg je dan ooit nog een herkansing.

 2. HaZ

  Kijk, zo los je dat op, met een dikke middelvinger richting mediakartel !
  IK frons alleen ff de wenkbrauwen bij de namen P.Brard,L.Werner en K.Tol.
  Kan Andre van Duin niet ff losgeweekt worden bij “Heel Holland Bakt”? 😉

  1. Ria

   Daar heb ik dus ook zo mijn vraagtekens bij. Want heeft SBS niets beters op de plank liggen wat betreft journalisten ?
   Of is dit om een welbewuste keuze om te proberen Geert Wilders toch voor schut te zetten ? Mocht dat zo zijn, dan komen die ook van een koude kermis thuis.

   1. swetsnek

    dat heet nou de draak steken met iets Ria

    1. Ria

     Als ze denken dat ze met Wilders de draak kunnen steken, dan staat ze nog een versing te wachten denk ik zo.

     1. Ria

      verassing

 3. jennifer

  Hoop zo dat de hele journalistiek in Nederland na 15 maart me lege handen en zonder baan daar staan. Het eerste wat moet gebeuren is al die zenders die aan het infuus hangen gelijk de geldkraan dichtdraaien .Dit is per slot van rekening belastinggeld van de burgers. En als burger wens ik niet dat mijn geld aan smerige riool zenders en journalisten uitgegeven wordt. 2017 gaat zeker als de smerigste verkiezingen de geschiedenis in. Maar als burger ben ik blij dat al die zenders en journalisten die hieraan meegedaan hebben ontmaskert zijn en een schandvlek voor Nederland geworden zijn.

  1. DutchDropveter

   Sowieso zonder Mark zal het een stuk rustiger worden hij komt van Unilever, Unilever is een gigantische adverteerder met een vinger in de pap binnen RTL Nederland. En zo is het rondje kei rond.

   Nu Unilever misschien wordt overgenomen door Kraft Heinz is de kans groot dat mark alle grip gaat verliezen.

 4. Pieterz

  Debatten afzeggen maar je wel laten interviewen door een keukeninspecteur. Wilders komt steeds meer over als een bang vogeltje dat de confrontatie niet aandurft. Hoe ziet hij dat premierschap dan voor zich? Laat hij de telefoon rinkelen als er wereldleiders bellen?

  1. jennifer

   Jij kan schijnbaar echt heel slecht begrijpend lezen. Dit is SBS die dit besloten hebben en niet Wilders. Wordt echt tijd voor jou dat je eens leer te begrijpen wat je leest voor dat je je bagger hier neerplant. Dit is alleen maar een opsteker voor de zender SBS dat hun niet mee doen aan baggerjournalistiek zoals NPO en RTL doen. Met je antwoord hier juich jij de bagger journalisten schijnbaar toe. Zegt wel veel over iemand die schijnbaar niet begrijpt dat dit soort zenders, en journalisten als NPO en RTL niet in staat zijn objectief nieuws te brengen,en niet begrijpend dat de doorsnee mensen de betere mensen zijn om mee te praten inplaats van de demoniserende zenders en journalisten. Die krijgen nu allemaal een koekje van eigen deeg hiermee.

   1. Pieterz

    Dus het is nepnieuws en die foto is bewerkt?

  2. Peter Selie

   Een onvervalste Pavlov reactie Pieter Zonderling, Rob Geus is mijns inziens géén links gütmensch, dus waarom zou hij dan Wilders niet mogen interviewen, of mag dit niet van jou? Je wordt een beetje nerveus van al dit rechtse verbale geweld van DDS hé slapjanus.

  3. Top

   Ach guttegut, je krijgt hier natuurlijk een strak plassertje van. Want oeps, een ‘keukeninspecteurtje’ dat is me wat. En ja, Wilder is echt heel erg bang, dat laat hij al jaren blijken. Tipje van mij; maak eerst je vmbo af. Moet niet moeilijk zijn, want luitjes met een geestelijke beperking zoals de uwe,
   behoeve geen examen te doen. Misschien dat je in ieder geval een beetje begrijpend heb leren lezen en schrijven.

 5. Ritter

  Renske Holwerda zegt: “Geert Wilders zegt de 2 RTL debatten af”

  Waarom deed Geert Wilders dit?

  Omdat in het RTL debat RTL zich niet aan de afspraak hield en de regels tijdens het spel veranderde. Daarmee gingen Wilders en de VVD niet akkoord.

  Bij het andere debat zegde Geert Wilders op omdat RTL zijn familie tegen Wilders in stelling bracht.

  De familie van andere politici worden met rust gelaten maar het is kennelijk wel toegestaan om de broer van Geert Wilders in te zetten tegen Geert.

  Als de media zich correct en als journalisten gedragen ( en niet als (verkapte) anti-Wilders activisten) komt Geert Wilders gewoon naar een debat.

  Het probleem ligt daarom bij de z.g “mainstream” media en niet bij Geert Wilders.

 6. Ome Ga

  Prima Geert! Een goede rechtse uppercut voor nepnieuws!

  Ook hier zal je opnieuw de eerste in zijn, die gelijk hierin krijgt, die nagedaan gaat worden, die een daad stelt tegenover die vooringenomen linkse kwallen!

  Let maar op rechtse vrienden, altijd krijgt hij gelijk. En dit gaat zo uitkomen.

 7. Gustaafff

  Vreemd genoeg staat de media-strategie van Wilders haaks op dat van de andere populist(en) in de Nederlandse geschiedenis. Ik herinner me hoe Pim Fortuyn bij linkse talkshows aanschoof om zijn verhaal te doen.

  1. jennifer

   Dat vertrouwen watt hij dan nog ad bij de linkse media en bagger journalisten heeft hem wel het leven gekost. Dan zou je het alleen maar heel verstandig van Wilders moeten vinden dat hij dit voorkomen wil. Ik weet ook wel dat jij liever ziet dat hij recht in het zwaard loopt dat is wel duidelijk geworden hier.

   1. Gustaafff

    Ik vind dat niemand mag worden vermoord, @jennifer.

  2. HaZ

   om vervolgens……………………….!

  3. J.C.

   @Gustaafff

   “Vreemd genoeg staat de media-strategie van Wilders haaks op dat van de andere populist(en) in de Nederlandse geschiedenis. Ik herinner me hoe Pim Fortuyn bij linkse talkshows aanschoof om zijn verhaal te doen”.

   Onze grote vriend Pim Fortuijn stond nog aan het begin van z’n politieke loopbaan, Bovendien zijn de linkse talkshows meer ge- en bedreven geworden om de PVV neer te sabelen. Als je nu nog even toegeeft, dat de linkse talkshows de beoogde gesprekken zo organiseren, dat zij de PVV op een minderwaardige wijze een hak kunnen zetten, dan worden we het nog eens ook.

   En nogmaals: normale mensen blijven niet gek………………..

   1. Gustaafff

    Welnee. Geert Wilders kan af en toe aanschuiven, teneinde het debat aan te gaan. Zijn aanwezigheid genereert media-aandacht. Media-aandacht = kiezers.

 8. J.C.

  Al die policor eurofiele journalisten beginnen de een na de ander door de mand te vallen. De heer Wilders (PVV) doorziet de smerige opzetjes van de RTL, die haar afspraken niet na denkt te hoeven komen. Neem Eva Jinek, die krampachtig de Marokkaan Yasser Feras tegenover wie dan ook blijft verdedigen, die elke avond een sneer naar de PVV denkt te kunnen uitdelen, die elke avond een belachelijke opmerking over Trump (Tramp zegt zij) maakt (en gisterenavond bijvoorbeeld over het geval “Trump/Zweden” ten toon spreidde dat zij niet weet waarover zij praat). Frits Wester, die hopelijk niet door heeft dat hij bij de verkeerde zender (RTL, gelieerd aan “de wereld is van iedereen” clubjes. D66 vindt dat iedereen in Nederland gelukkig moet kunnen worden, kom maar naar Nederland klinkt door de boodschap heen) zit. Witteman wilde bij Buitenhof Thierry Baudet in de val laten lopen, maar moest in Thierry Baudet z’n meerdere debater erkennen, Witteman ging af, dus verloor het vertrouwen betreffende z’n objectiviteit. Trucje in praatprogramma’s van de subjectieve omroepen: Buitenhof, DWDD, Pauw, Jinek, RTL Late night show: nodig een rechts georiënteerde spreker uit en zet daar twee of drie linkse schreeuwlelijkerds tegenover. Heeft lang gewerkt, maar sinds Marianne Zwagerman, Annabel Nanninga, Johan Derksen, Mr. Hiddema lijkt het niet meer te werken… Wat ook zo door zichtig is in deze praatprogramma’s: de “linkse” onderwerpen worden kritiekloos, verkleinend en verzachtend behandeld, de “rechtse” onderwerpen worden (vaak met halve waarheden) als levensbedreigend, als een enorme misstap behandeld. De PVV politici laten zich daar niet meer voor lenen.

  De zure en vooral hooghartige tweets, zoals hierboven in het artikel vermeld, komen voort uit de pijn van iemand, die zichzelf in de voet geschoten heeft. Vraag is wanneer zij dat zullen gaan inzien.

  Zoals ik al zo vaak hier op DDS geschreven heb in mijn comments: je ziet dat de wal het schip aan het keren is, en dat is onomkeerbaar. Normale mensen blijven immers niet gek……………..

  1. jennifer

   Helemaal waar wat je zegt, keek gisteravond toevallig naar de Tafel van Thijs en daar werd het weer eens helemaal duidelijk dat het zo is. Er was zelfs een doos die zei dat ze wel tot 80 wilde werken maar niet wilde dat Wilders aan de macht kwam. Helaas zat er geen tegengas voor die doos daar. Ik zou gezegd hebben prima als jij dat wil doen werk je maar lekker tot je 80 ste dan en kan je hiermee dan de import tevens onderhouden. Als het dan niet meer gaat kunnen ze je tenminste gelijk naar de verbrandingsoven afleveren probleem opgelost en jij je zin dan toch. Een jongen die er anders overdacht werd gelijk neergemaaid door het hele leger achterlijke linkse malloten daar. En natuurlijk zat bimbo aap Simons er ook met haar eh eh eh meer kon ze voor een zin zei er niet uitkrijgen, en wat ze zei was natuurlijk weer een hoop str….

 9. Peter Selie

  Het aanbod van RTL & SBS programma’s is zeer droevig te noemen, de ene na de ander herhaling van deze nep-programma’s verzieken het kijkplezier. Nu probeert het Neocorporatisme van beide zenders, óók hoe ze de kijkers politiek kunnen beïnvloeden, tja en er zal altijd een grote groep naïeve dwaze Nederlanders zijn die zich op deze wijze zich laten indoctrineren, de politieke kleuters onder “ons”.

 10. Beukman

  Heel begrijpelijk van Geert. Misschien kan hij zich ook eens laten interviewen door André van Duin.

  Laten we elkaar geen mietjes noemen: zowel Nieman als Breedveld leken wel door angst bevangen, toen ze tegenover Grote Geert zaten. Echt kritische vragen kwamen er niet uit, en van dóórvragen was al helemaal geen sprake.

  Geert speelt het slim. Door de schaarste die hij creëert, vechten journalisten om de gunst om hem te mogen interviewen. Helaas blijven dan dus de slechtsten over. Net als bij Trump, die kritische journalisten gewoon niet aan het woord laat, creëert Wilders zijn eigen bubbel van onkwetsbaarheid.

 11. Ome Ga

  @Jennifer e.a. ik geniet van je postings maar een ding vraag ik je met klem, ook aan anderen. Zolang trol Guus tegengas (aandacht) krijgt hier, blijft hij komen en alleen hij heeft zieke lol in zijn armetierige bestaansvorm.

  Alsjeblieft kan het iets minder, o.a. Guus probeert hier de hele boel te verzieken. Hij krijgt steeds meer praatjes en leeg, arrogant en vooringenomen gezwets, om de gezonde, volwassen sfeer te verpesten!!! Niets anders wil hij!

  NEGEREN IS DE BESTE REMEDIE, zijn we vlugger van dit gezwel af.
  Zelfde als mijn acné (200 jaar geleden): welke aandacht ik het ook gaf, gezichtsmelk, alcohol, special lotion, zalfjes, poeder en nog meer rommel… het ging niet naar de hel ermee!
  Alléén toen ik het negeerde, was alles opeens weg!

  Als wij deze religieuze moderne farizeëer ziekte niet negeren, en DDS ontbreekt het ook aan scherpte en verantwoordelijkheid om een bezem te halen door ‘onze’ huistrollen, zal de invloed van de hel blijven bestaan hier.

  PLEASE?

  1. Gustaafff

   Ome ga is zelf een trol.

   1. Peter Selie

    Je projecteert je aangemeten linkse maakbaarheidsfilosofie op een andere reguurder Siemon klootzak.

   2. Ni28

    Het wordt tijd dat je geband wordt.

  2. jennifer

   Oma ga Kan kloppen maar Guus is nou eenmaal de ezel die voor de kar van Beukman geplaats is en dit ook toestaat, die kar zelf Beukman is nog een haar erger kan je hierboven gelijk aan die bagger wat hij hier neergezet heet lezen, ik reageer nergens meer op wat hij tegen mij zegt, Dit had hij ook gezegd maar kan het schijnbaar niet laten toch weer te reageren zoals gisteren.Van mijn kant gen woord naar die flapdrol toe, afval behoefd niet beantwoord te worden en zeker niet aan persoon die nog zwart op wit hier kenbaar maken de moord op Pim Fortuin goed te keuren,door de achterlijke opmerking wat Simons hier over deed. Zulke mensen hebben een niveau van onder 0 helpen mee het land verder naar de knoppen te werken gezien hun reacties hier en zijn in mijn ogen niet beter als de NSBers waren in 40-45

  3. Ria

   Ik heb hier gisteren al aangegeven dat ik niet meer op hem reageer. Ik vind ook dat je een troll geen voeding moet geven, gewoon negeren dus.

  4. Peter Selie

   Helemaal mee eens Ome Ga, maar jennifer is zó emotioneel (vrouw eigen m.i.) dat ze het niet kan laten om de Troll Siemon te voeden, Siemon trekt zich niets daarvan aan, gewoon een luchtgevecht dat ze elke keer wanneer zij op “hem” reageert, verliest zij deze vorm van “discussie”. Voor de rest een pracht vrouw met haar hart op de tong die zich niets wijs laat maken.

   1. Beukman

    @Peter
    Ik weet niet beter dan dat Jennifer hier de trol is. Heel veel meer dan schelden doet ze niet, en op het gebruik van argumenten zal je haar ook al niet snel betrappen. Ze doet huilie huilie omdat ik haar nu en dan tegenspreek. Gelukkig zijn we niet met elkaar getrouwd.

    Wennen jullie er dus maar aan dat er hier op DDS ook mensen rondlopen met een andere mening. Troost voor jullie: het zijn er niet zo veel.

    1. Peter Selie

     Voor jou geldt het zelfde klootzak.

   2. jennifer

    Zal er niet meer op reageren dat plezier zal ik hem dan ook niet meer gunnen dan is het misschien een keer afgelopen met deze twee figuren die de site alleen maar verzieken hier, hij net zoals dat min 0 geval beukstront zoals hij hier genoemd wordt.

    1. Peter Selie

     Mooi jennifer!

 12. Ome Ga

  En naast Guus ook o.a. die hardnekkige ziekte Beukstront.
  Zelfde destructief linkse laken een pak.

  Beuk-nooit schelden gut-man,
  (‘iemand met andere mening is trol’, jaja dat weten we nou wel trol!), simontrol/m2013- betermensch

  1. Gustaafff

   Iemand die een ander “ziekte” noemt, en aan de lopende band onbegrijpelijke tekst produceert, is moeilijk serieus te nemen.

 13. Ria

  Niet alleen Geert Wilders ook Rutte in gesprek met SBS.
  Hier een stukje.
  http://www.bndestem.nl/show/rob-geus-vuurt-vragen-af-op-wilders-over-ouderenzorg~addc3af7/

 14. Raresnuit

  Wat een stelletje zwakkelingen die gevestigde media. Wilders zet ze gewoon aan de kant en laat zien wie de sterkste is. En ontwijkt moeilijke vragen?

 15. Sniper666

  Het is goed dat anderen dan de bekende kliek een kans krijgen op een interview met GW.

 16. Ni28

  “Debatten afzeggen, en dan dit”. Hoe zou dat nu komen?
  “Diepte-interview”= de gast voor Hitler uitmaken.
  “Weet iemand of Rob Geus te koop is?” Hij misschien niet maar de rest van MSM wel.

 17. HW

  Voor al deze journalisten telt: “Hoogmoed komt voor de val”
  Met andere woorden heren journalisten jullie mening is niet meer gevraagd PUNT

  We gaan een nieuwe tijd tegemoet, waarin waarheden besproken worden en politiek correcte uitspraken tot de voltooid verleden tijd horen. Wen er maar aan.

 18. Jroam

  SBS6, het niveau van DENK en S.S.
  SBS6, is dat niet Sesamstraat voor volwassene?

  1. HW

   Nee, dat is een zender die de buik vol heeft van personen die niet voor een vrije mening zijn. Jroam, jij past ook in dat straatje.

  2. swetsnek

   heb wel een gat voor hem 6 meter diep zand er over hahahaha

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.