Engelse pers is lyrisch over Geert Wilders: “De volgende nagel aan de doodskist van de EU”

Bij de Daily Mail zien ze de sensatie van een mogelijke PVV-overwinning bij de aankomende Tweede Kamerverkiezingen wel zitten.

Het is niet alleen Nederlanders opgevallen dat de PVV al enkele maanden bovenaan de peilingen staat. Ook aan de andere kant van de Noordzee – in het Verenigd Koninkrijk – zien ze hoe Geert Wilders’ club als een trein doordendert naar 15 maart en op die dag een goede kans maakt de grootste partij van Nederland te worden. De Daily Mail besloot om een lang artikel te wijden aan dit Nederlandse fenomeen.

En – zoals de eurosceptische krant dan opmerkt – dat is slecht nieuws. Althans, voor de EU. En dus schrijft de krant een sensationeel stuk:

“Oproerkraaier die de volgende nagel aan de doodskist van de EU kan zijn: Geert Wilders is de rabiate anti-islampoliticus uit Nederland die op koers ligt om de verkiezing te winnen Europa’s kraamkamer van het liberalisme – zelfs de respectabele middelklasse steunt hem.”

Aan het woord komen diverse PVV-aanhangers, die aangeven dat ze genoeg hebben van de gezapigheid van de centristische politiek die Nederland al decennialang in de greep heeft. Een predikant uit Nieuwkoop zegt dat hij zijn kerkgangers één voor één ziet overstappen naar de PVV, maar ook een hooggeplaatste politieman vertelt dat hij schat dat wel 60% van zijn personeel op Geert Wilders gaat stemmen.

Een vader van 3 puberkinderen uit Utrecht, een 57-jarige moeder van twee jongvolwassenen uit Veenendaal, talloze anderen…. de Daily Mail weet de PVV-kiezers te vinden én te beschrijven wat hen drijft. De moeder uit Veenendaal vertelt:

“Op het werk vertelde ik tegen mijn baas dat ik Wilders ging stemmen. Hij zei dat Wilders een racist was, en ik daarom ook. Ik vertelde hem dat hij hypocriet was. Hij heeft namelijk 30 werknemers die aan hun bureau zitten en allemaal Nederlands zijn. Er is maar één moslim: een vrouw die de toiletten schoonmaakt. Daar schaam ik me voor. We leven in een paralelle samenleving waar migranten, voornamelijk moslims, niet zijn geïntegreerd en dat is gevaarlijk.”

Hartstochtelijke kiezers vind je echter voor elke partij – niet alleen voor de PVV. Betekent dit dat de PVV gaat winnen? Jawel, zegt de Daily Mail. Want wie z’n vingers opsteekt voelt een wind waaien die tot in Rutte’s Torentje de gevestigde orde de rillingen over de rug laat lopen:

“Inderdaad, waar ik ook naartoe reis, er is een overweldigend gevoel dat de dagen van de Nederlandse oude garde ten einde gaan komen. Hoe dan ook, Mark Rutte, de middle-of-the-road-premier (en leider van de VVD), zet alle zeilen bij om de rechtse uitdaging het hoofd te bieden.”

De Daily Mail is er dus al uit wie de verkiezingen gaat winnen op 15 maart: de PVV. Nu nog een paar weken wachten om te zien of de Engelse krant het bij het juiste eind heeft…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Wieb

  Als je DDS alleen zou lezen ga je bijna denken dat er een politieke aardverschuiving gaat plaatsvinden. Hij zal winnen, maar wat kun je met 20% van de stemmen? Vraag dat de PvdA maar, die weten inmiddels wat het is.

 2. Pjotter

  Europa was in diepe slaap, maar de geest is uit de fles.

 3. nienke

  Hoorde net op de TV. bij Witteman de laatste spreker en die zei het goed.
  Dat Trump nu gekozen is, is een wake-up call voor de hele politiek.

 4. Seneca

  Vermoedelijk zal de PVV de grootste worden, maar hoe nu verder? De overige ‘fatsoenlijke’ partijen (alsof links ooit een idee zou hebben gehad wat fatsoenlijk zijn betekent) zullen alles in het werk stellen om te voorkomen dat de PVV een stukje van de macht zal krijgen. Ik zie Rutte en Roemer heel goed in staat om dit, door samen onder een deken te liggen, te voorkomen.

  1. Wim

   Maar het broeit dan gewoon verder ,tot de grote brand uit breekt.

   1. jennifer

    Ben ook van mening dat het zo wel zal gaan dan.

 5. Rosasolis

  Ik vraag me af, als het DAILY MAIL, en de gewone Britse publiek weet dat er bij Wilders PVV partij, geen gewone burgers mogen lid worden? Dat de PVV een zeer gesloten partij is, dat alleen een paar vrienden van Geert heeft, die een zeer klein clique vormen. En weten de mensen in de UK dat tot recentelijk, een aantal medewerkers zijn eruit de PVV gestapt omdat zij niet konden werken samen met Wilders? Heeft het DAILY MAIL ooit een lijst van de plannen van dit partij gepubliceerd? Dit zou mij verbazen, omdat tot nu toe, ik heb nooit gelezen iets over de grote plannen van Wilders en zijn “partij”, behalve
  het verbannen van Moslim vluchtelingen, en alleen maar over de Moslims en geen ander
  actuele onderwerpen in Nederland!

  1. zomaar

   persoonlijk vindt ik het onderwerp islam (moslims) in het westen , heel actueel !, jij niet dan ?.

   zeker omdat de grote meerderheid van de hier verblijvende moslims niet willen integreren !, zij blijven hun doetje doen die zij in hun landen van herkomst ook deden , eigenlijk maken zij het hier nog bonter !, door niet te willen integreren nog assimileren zijn zij blijvend zonder werk en dus in principe inkomsten , die zij vanuit onze samenleving maandelijks willen hebben , en hoe anders gaat het in hun woestijn kolonies , wie daar niet werkt zal niet vreten .

   dus is het zuigen aan onze maatschappelijke sociale tepel door het merendeel van de moslims , een heel actueel onderwerp !!.

   1. HaZ

    Plus het feit dat Geert Wilders zich omringen moet met een bastion aan beveiligers. Dat heet realiteitszin. Ook het feit dat hij via Twitter communiceert heeft daarmee te maken. De realiteit leert hem nu eenmaal dat hij door zijn opvattingen een potentieel doelwit is voor islamietjes en radicaal links in Nederland (lees de Folkert v.d.G.’s) Dat de man nog fier overeind staat en onze belangen in Nederland wil verdedigen, maakt hem tot wat hij nu is.

   2. loritta

    Zomaar, u heeft hartstikke gelijk!!!!

  2. toetssteen

   @Rosasolis
   Weet u hoeveel procent van de stemgerechtigde Nederlandse burger lid is van een partij? Ik zal u de moeite van het zoeken besparen, het is slechts 2,5%.
   Weet u hoeveel procent van die 2,5% actief is binnen de partij? Nou, wel 4%.

   Tot zo ver uw partijlidmaatschap argument.

   U heeft nog nooit wat gelezen, nou, ik zal u wederom helpen:

   https://pvv.nl/index.php/component/content/article/30-publicaties/717-vrijheid-door-onderwijs.html

   En dat is alleen onderwijs. Als u op de site bent, kunt u vrij simpel de rest opzoeken.

   1. Rosasolis

    Ik vraag me af, WAAROM een intelligente mens zou ooit stemmen op een partij die geen gewone burgers toelaat as lid van die partij? De PVV is het enige partij die geen leden toelaat…alleen vriendjes van Geert!

  3. Mars020

   @Rosasolis, leer eerst Nederlands, voordat je hier commentaar levert. Op deze manier, neemt niemand jou serieus. Je schrijft als een Berber, dat ben je volgens mij ook, vandaar je negativiteit over Geert wilders. Nederland moet weer ons land worden, zonder die achterlijke islam. Overal waar veel moslims wonen is het een grote puinhoop. Op naar 15 maart, zodat we links een poepie kunnen laten ruiken.

   1. Rosasolis

    Als mijn Nederlands zo slecht zou zijn als u beweert, dan zou de redactie van DDS
    het corrigeren, of weigeren. U zou eerst moeten kijken naar uw Nederlands spel foutjes. wilders behoort met een hoofdletter W geschreven te worden. Wie bent u om kritiek te geven op mijn Nederlands? Kijk goed naar uw eigen grammatica! Ik ben geen voorstander voor het Islamisering van Nederland, maar een partij die geen
    gewone burgers toelaat, zal nooit mijn stem krijgen!

 6. Anna

  Iedereen die goed nadenkt en een goede toekomst wil voor kinderen en kleinkinderen zou heel enthousiast moeten zijn over Wilders en PVV.
  Iedereen die vrijheid , vrijheid van meningsuiting, Rechtsstaat en Democratie wil behouden stemt toch zeker Wilders/PVV. Iedereen die de islam,massa- immigratie en asiel wil stoppen is enthousiast over Wilders. Heel simpel grenzen dicht. Goed voor allochtoon en autochtoon.

 7. Caulfield

  Het is wel zaak goed in het oog te houden wat PVV-aanhangers werkelijk willen en denken.

  http://www.joop.nl/nieuws/politie-in-actie-tegen-pvvers-met-online-massamoordfantasieen?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

 8. Caulfield

  Wat mij vooral opvalt is dat Geert er met de dag groezeliger en morsiger begint uit te zien.
  Leeft die man wel gezond?

 9. Syntha

  Tja, de Engelsen weten donders goed wat Islamitisering inhoud…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.