Forum voor Democratie is woedend over verraad Tweede Kamer: “Het partijkartel negeert 2,5 miljoen Nee-stemmers!”

Ondanks dat maar liefst 2,5 miljoen Nederlanders tegen het Europese associatieverdrag met Oekraïne stemden is de Tweede Kamer gisteren toch akkoord gegaan met de ondertekening van het verdrag. Daardoor worden die 2,5 miljoen kiezers dus gewoon keihard buitenspel gezet.

Als je dacht dat Nederland nog altijd een democratie was zou je hier ongetwijfeld van schrikken, maar gelukkig weten wij van DDS natuurlijk al jaren beter: Nederlander is een autocratie geregeerd door een partijkartel dat elkaar de hand boven het hoofd houdt en de wensen van de kiezer stelselmatig naast zich neerlegt.

Het Oekraïneverdrag heeft dinsdagavond de zegen van een Tweede Kamermeerderheid gekregen. Hierdoor wordt de kans steeds groter dat het door 2,5 miljoen Nederlanders weggestemde akkoord er alsnog komt. De flankpartijen zijn furieus en werpen premier Mark Rutte voor de voeten dat hij het volk heeft bedrogen.

Natuurlijk hebben die zogenaamde flankpartijen (sinds wanneer is pro-democratie zijn een ‘flankpositie’ in Nederland?) helemaal gelijk. Zoals Harm Beertema van de PVV gisteravond terecht zei is het “een farce.” Hij voegde daar aan toe: “Het volk wordt om de tuin geleid.” PvdA’er Jacques Monasch, die nu zijn eigen partij Nieuwe Wegen heeft, sprak zelfs — alweer volkomen terecht — van “verraad door de linkse elite.” Hij kan het natuurlijk weten: hij weet als geen ander hoe de boven-ons-gestelden van links te werk gaan en hoe ze over ‘het plebs’ (lees: ons, kiezers) denken.

VNL-Kamerlid Joram van Klaveren stelde terecht dat “het cynisme onder de bevolking alleen maar verder zal groeien” door deze beslissing van de Tweede Kamer. Vorig jaar hebben duizenden vrijwilligers zich ingezet om er a) voor te zorgen dat er een referendum kwam en dat b) de Nederlandse kiezer tegen het associatieverdrag zou stemmen. Dat lukte uiteindelijk. Meer dan 60 procent van de kiezers die kwamen opdagen stemden “Nee.” Die kiezers krijgen nu te horen dat het partijkartel lak aan ze heeft. Ze kunnen stemmen wat ze willen; het zal geen enkel verschil maken.

Het is dan ook geen wonder dat Forum voor Democratie van Thierry Baudet — één van de gangmakers van het GeenPeil-referendum — woedend gereageerd heeft op de stemming van gisteravond:

Dit is het precies. Het partijkartel heeft de krachten weer eens gebundeld en de gewone kiezer genegeerd. Wij, het volk, kunnen zeggen en doen wat we willen, maar als de elite daar anders over denkt doen ze lekker toch wat ze zelf willen. Ze hebben lak aan ons; wij doen er gewoon niet toe.

Dat is wat het partijkartel gisteravond maar weer eens bewezen heeft. Laten we in vredesnaam verstandig genoeg zijn om op 15 maart op partijen te stemmen die wél respect hebben voor de democratie én voor de Nederlandse kiezer.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Wim

  Nog iets over Trump te vertellen in de Media.

 2. HaZ

  Dan weet u dus waar u 15 maart NIET op moet stemmen. VVD,PvdA,D66 en CDA.

  1. HaZ

   en natuurlijk GL.

  2. jackvanderveen2

   Denk ook even aan DENK!

 3. Pedrito

  opnieuw het bewijs: iedere politicus (m/v), behorende tot de linkse elite, heeft liegen en bedriegen tot kunst verheven.

 4. Peter Selie

  Ben het wéér met Thierry eens, men zou eens meer naar het verraderlijke stemgedrag van zijn of haar favoriete politieke partij moeten kijken, dat wordt dan de grote ontluistering. Geniet maar van uw broodnodige slaap en droom maar lekker over de komende politieke vergezichten die fata morgana’s blijken te zijn, de socialisten waken over u en uw bezittingen.

  Alles van waarde is weerloos

  -Lucebert

 5. EllyD19

  Thierry Baudet is een man naar mijn hart.

 6. ikweetwatikwil

  Het was een NIET bindend referendum. Dat wisten we van te voren. 2,5 miljoen nee stemmers, de rest interesseerde het niet of ze waren ja stemmers. Daar heb je het mee te doen. Die 2,5 miljoen is dan niet belangrijk. Voor de duidelijkheid, ik ben een NEE stemmer. Wat wel belangrijk is, is 15 Maart. Maak de goede keuze . Mijn stem gaat naar de PVV.

  1. Ria

   Dat klopt, maar Rutte en Buma hadden gezegd dat zij de uitkomst hoe dan ook zouden respecteren, maar ze dachten net als Balkenende toen, dat de burgers toch wel voor zouden stemmen. En daarmee hebben zij zich ( voor de tweede keer)mooi in vergist. Buma zei onlangs nog dat hij vond dat Rutte alsnog het NEE zou moeten respecteren, maar daar hoor je die windvaan nu ook niet meer over, dus ook dat was gebakken lucht. Ik hoop echt van ganser harte dat links op 15 Maart keihard onderuit gaat. En zoals het er tot nog toe uitziet, wordt die kans met de dag groter.

  2. loritta

   Die stem van mij gaat ook naar de PVV!!!

 7. Sniper666

  Het is raar dat de 2de slaapkamer nog net ff voor de verkiezingen besluit dat het Oekraïne referendum er bij nader inzien niet toe doet. Ik krijg sterk de indruk dat het partijkartel dit pijnpunt graag in de prullenbak wil hebben.

 8. jennifer

  Hoe kan je als Nederlander nog op partijen gaan stemmen die nu al voor de verkiezingen lak hebben aan de stem van het volk met deze beslissing weer. Nooit meer links zal ik stemmen dat weet ik zeker weg met die verraders partijen in dit land.

  1. Peter Selie

   Ja jennifer dat probeer ik jaren achtereen de egoïstische randdebielen wijs te maken, ze kiezen voor een policor fopspeen die géén lange houdbaarheidsdatum heeft i.p.v. het algemene nut te kiezen. De traditionele politiek is sinds 1848 op de hoogte van de eigenaardigheden van het stemvee.

 9. Chinesebigslick

  DDS, wilt u aub stoppen met het “de linkse eliten”. Te noemen maar beginnen met het te noemen wat het is “de linkse fascisten”
  Ze zijn alles behalve elite stel viezerikken zijn het!

  1. jennifer

   Helemaal waar kan nog erger ze gedragen zich als zware criminelen toch.

 10. Floris

  De belangrijkste issue van deze tijd is de multicul en de voortgaande immigratie. Daarover is de bevolking zeer verdeeld (ik schat 50/50) maar de overheid en het partij- en mediakartel is vrijwel unaniem pro geweest sedert de jaren 70.

  Al die jaren is de onvrede stilletjes gegroeid en voelen de tegenstanders zich verweesd en niet door de politiek vertegenwoordigd. Nu is er een punt bereikt waarop de kritieke massa lijkt te verschuiven in het voordeel van de tegenstanders van de immigratie.

  De EU staat voor voortgaande immigratie en voor het regenteske politiek correcte establishment dat stoïcijns verder gaat op de ingeslagen weg.

  Overal in het westen, ook in de VS, botst nu het establishment met die 50% die het spuugzat is. Dat leidde al tot de Brexit en de overwinning van Trump.

  Het establishment had dit niet zien aankomen en vecht, onder andere via het mediakartel, nu fel terug, als een kat in het nauw. HIERBIJ GAAN ZE ZELFS ZO VER OM DEMOCRATISCHE BESLUITEN (REFERENDA) NIET TE RESPECTEREN.

 11. Peter Selie

  Uniek: ongeframede ‘islamofobie’, EU-haat, nationalisme en populisme op de NPO Staatstelevisie
  Waarom u vanavond ‘Uit Europa’ gaat kijken, een bewijs in tig sappige screenshots

  Door Bert Brussen

  Het bestaat dus toch: objectieve en neutrale NPO-verslaggeving over burgers die de EU zat zijn, de islamisering zat zijn, de globalisering zat zijn, de multiculturele samenleving zat zijn, de criminaliteit zat zijn, de leugenpers zat zijn en derhalve met hun laars populistisch stemmen.

  We hebben geen idee of EenVandaag-verslaggevers Sander ’t Sas en Simone Timmer deze docureeks (er volgen meer afleveringen) wellicht met gevaar voor eigen leven, en risico op maatschappelijke uitsluiting, in het geheim hebben geproduceerd. Ook weten we niet of de zendercoördinator nog heeft geprobeerd de uitzending te verschuiven tot na de verkiezingen (zoals gebruikelijk is in Hilversum). Wat we wel weten is dat het resultaat ongekend is voor de NPO.

  Boze burger uitkotsen
  Wat u gaat zien: een boze vintage-Volvo-Zweed die in Malmö is overvallen door ‘drie Arabieren’ en verder helemaal klaar is met de dictaten uit Brussel. Een Britse WOII-veteraan van 92(!) die voor Brexit heeft gestemd en graag zou zien dat Juncker ophoepelt. Een Hongaar die Groot Hongarije wil, inclusief hek, exclusief moslims en vluchtelingen. AfD-Duitsers die normaal gesproken de pers niet te woord staan want ‘lügenpresse‘ maar EenVandaag een kans willen geven, en vertellen dat actief zijn voor de AfD betekent dat je maatschappelijk wordt buitengesloten.

  En dan gaat u ook nog Geerten Waling, Dieuwertje Kuijpers, Theodore Dalrymple, Kurt Westergaard en anderen zien die nogmaals uitleggen dat lekker arrogant ‘de boze burger’ uitkotsen niet democratisch is en de zaken niet ten goede verandert.

  Zonder policor framing
  Dit alles beslist zonder policor framing, zonder biased linkse ‘kritische’ vragen, zonder vermoeiend moralisme, zonder ‘constructieve Windesheim-journalistiek‘ en ook niet in het standaard ‘dankzij deze mensen gaan straks de treinen weer naar het Oosten rijden’-narratief gegoten.

 12. garriet60

  het is jammer dat ik hieraan niet ?? mee doe want had ik op een ministerschap had gezeten !! dan hadden er letterlijk koppen gerold van deze personen die de bevolking VAN NEDERLAND gewoon aan de kant zetten !! als GROFVUILNEE IS NOGALTIJD VOLGENS MIJ NEEEEEEEE kamer leden .jullie zitten wel te vreten van onze BELASTING CENTEN

 13. garriet60

  Jennifer zo denk ik er al een paar jaar over hoor trouwens ik zal dus ook niet stemmen op deze partijen nooit gedaan ook trouwens ik heb nu de keuze uit 4 partijen 2 bestaande en twee nieuwelingen ik zal maar niet zeggen welke dat zijn want dan worden er een paar partijen zenuwachtig maar dat zien we de 15 e maart wel DE KEUZE IS AAN DE VRIJE Nederlanders DIE ER ZO OVER DENKEN ALS IK .LEES MIJN VERHAAL MAAR

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.