GroenLinks-prof Meindert Fennema zegt dat Wilders “etnische zuiveringen” wil, vergelijkt DDS met Stalin

Het is niet alleen Jesse Klaver die radicaal is bij GroenLinks. Ook de oud-gedienden weten de boel flink op te stoken ten koste van rechtse politici en rechtse media, zo blijkt.

Als je momenteel een groot gevaar voor de Nederlandse samenleving moet geven, dan is de kans aanwezig dat je aan GroenLinks denkt. Het zijn een stel naïeve dromers, die slaapwandelen richting een multi-etnische staat, met volledig open grenzen, waarin Nederlanders simpelweg één van de vele aanwezigen groepen zijn.

Maar daar wil ik het niet over hebben. Wel over partijcoryfee Meindert Fennema, die het nodig vond om in het Parool nog even hard uit te halen naar Geert Wilders. De bekendste islamcriticus van Nederland zou er namelijk op uit zijn om etnische zuiveringen door te voeren in Nederland. Voor wie die term niet kent: dat is een ambtelijke term voor genocide. Wilders is dus een massamoordenaar-in-spé, als je het aan de zogenaamde wijze GroenLinks-politicoloog vraagt:

Wilders is een democraat.
“Hij is in elk geval parlementariër. Dat maakt hem toch anders. Of hij gevaarlijker is weet ik eigenlijk niet.”

Hoe bedoelt u?
“Als zijn programma wordt doorgezet leidt dat tot etnische zuiveringen.”

Juist ja. Ik ben het ook niet eens met Wilders’ voornemen om alle moskeeën te sluiten en de Koran te verbieden, maar zelfs die maatregelen kan je met de beste wil van de wereld nog geen etnische zuiveringen noemen. Tegenover de BBC bevestigde de PVV-leider ook nog maar eens dat hij anders dan tegen de islam, niets heeft tegen moslims. Dat lijkt me toch een gekke stellingname voor iemand die zich warmloopt om islamieten per trein af te voeren naar het oosten, nietwaar?

Maar Fennema was met zijn opmerking richting Wilders nog niet klaar met het uitdelen van slagen onder de gordel. Ook dit edele medium kreeg er van langs. Want wat wij doen – nieuws brengen vanuit een rechtse invalshoek – is namelijk volledig vergelijkbaar met de communistische partijkrant De Waarheid die de moord op miljoenen boeren wegpoetst:

Wat heeft u als radicaal geleerd over de radicalen van nu?
“Dat mensen heel selectief zijn in hun waarnemingen. Een kameraad uit Leeuwarden geloofde destijds niet dat er onder Stalin miljoenen boeren waren vermoord. Hij zei: Meindert, als het klopt wat je zegt, hadden we dat wel in De Waarheid gelezen.”

“Ik lees nu soms de politieke weblog De Dagelijkse Standaard. Dan zie je hoe het nieuws wordt geselecteerd. Als je radicaliseert, verhardt zich die selectiviteit.”

Meneer Fennema, houdt u toch gewoon op. Ga lekker van uw pensioen en uw kippen genieten. En laat dit soort Godwins en Stalwins (als dat woord niet bestaat introduceer ik het nu) gewoon achterwege.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. hans-e-pans

  Je moet maar durven. Al langer worden er mensen voor minder aangeklaagd.

  1. J.C.

   @hans-e-pans

   “Je moet maar durven. Al langer worden er mensen voor minder aangeklaagd”.

   Dit was precies wat ik ook dacht. Dit vind ik vele malen erger dan het minder, minder van de heer Wilders. Ben dan ook benieuwd of het OM in dit geval de heer Meindert Fennema ook zo voortvarend zal gaan vervolgen. Of zou de context in dit geval ook meteen duidelijk zijn voor het OM?

 2. C.oitus

  Ja hoor hij heeft gelijk, we gaan beginnen met alles wat links is en gaan per keer bekijken wat er nog meer gezuiverd moet worden, krijgen wij weer lebensraum.
  Haha wat een vol idioot.

 3. cmsuijkerbuijk

  Ze worden steeds wanhopiger en ongeloofwaardiger. Mooi!

  1. NederNederlander

   cmsuijkerbuijk@
   Het lijkt steeds meer op de tv serie Goede Tijden Slechten tijden hahahahaha

 4. Wim

  Zeg maar terug naar hun eigen roots.

 5. HaZ

  Ik denk dat er bij Fennema een kippenpootje verkeerd is gevallen.

 6. zomaar

  tja dat goede oude communisme waarvan GroenLinks een aftreksel is ,(een deel is CPN, echt wel communisten) , reflecteert aan die miljoenen Russische burgers die uitgehongerd werden door de communistische top !!.

  na de tweede oorlog , dit alles voor de handel .

  afin nu effe naar de nieuwe socialisten zoals wij weten een aftreksel van het communisme , deze nieuwe socialisten hebben voor elkaar gekregen , dat naargelang de top groeiende was , de werkman (cq boer) bijkans aan de G-Honger bezwijkt !!, toch hun top (lees organisaties) groeit gestaagd , bijna topzwaar .

  tja deze edele linkse socialisten mogen anderen valse verwijten maken , en wijzen wat die ander in hun ogen verkeerd aan het doen is !, onderwijl worden de boeren (werkman) nog verder uitgenepen voor hun behoeftes , en maakbare samenleving .

  wie zijn zij wel ?.

  1. HaZ

   Een huwelijk tussen CPN (communistisch nederland, heb nooit begrepen wat die partij nu eigenlijk in Nederland te zoeken had) en de PPR (Politieke partij radicalen, radicaal richting wat,wie,tegen en hoe?)is verworden tot GroenLinks. Het daaruit ontsproten kind noemde men Femke en daaropvolgend kleinkind Jesse. Jesse is dus een radicale communist !? En dat krijgt stemmen?

 7. Dam

  Ik zou Meindert Fennema hem absoluut aanklagen voor smaad !! Het is nogal wat hetgeen hij beweert.

 8. Lieftinck

  Etnisch zuiveren hoeft niet perse genocide betekenen, het kan ook betekenen dat je mensen uit een bepaalde regio deporteert naar elders.

  1. Wim

   Nou links praat hoe ze zelf denken .PVV’ers uitroeien is een veel gehoorde kreet in de Media en NPO .

 9. NederNederlander

  Het is toch zo mooi dat elke dag dat we bij de verkiezingen komen de partijen in stuiptrekkingen schieten wetend dat ze gaan verliezen en beschuldigen maar de PVV van de ergste dingen wat alleen in andere landen gebeurd en hier totaal geen spraken van is.
  Ik weet niet wat erger is partijen die andere partijen beschuldigen van geen bewezen praktijken of de PVV!!

 10. Ni28

  Fennema is wat de GL is. Een samenraapsel van oude communisten, activisten en andere tuig. Op moment voert een ongeschoolde jochie zijn show maar de spotlights beginnen langzaam te doven. Als jezelf niets voorstelt maak de kanshebber kapot. Dat deed Stalin ook en Wilders zijn vernietigingskampen komen er ook niet. Je wordt wel moe van dergelijke insinuaties.

 11. Ritter

  Geert Wilders heeft verschillende malen gezegd ( ook weer morgenochtend in het interview) dat als moslims zich aan de regels houden in Nederland ze niets te vrezen hebben van de PVV en ze gelijkwaardig behandeld worden.

  Dus moslims die zich aan de regels houden hebben niets te vrezen van de PVV.

  1. Beukman

   @Ritter
   Wilders liegt. In het partijprogramma staat dat alle moskeeën en islamitische scholen dicht moeten, en er een verbod op de koran moet komen.
   Of je moet bedoelen dat dat de nieuwe regels zijn. Ja, zo kan ik het ook.

   1. Anna

    Beukman. Die zelfde mening is Wafa Sultan ook toegedaan “De islam is geen religie maar een politieke haatdragende gewelddadige ideologie”. “Mensen proberen al eeuwen om de islam een beetje bij te sturen, zij zijn vermoord”. In Europa worden ze met de dood bedreigd en kunnen ze niet meer in vrijheid leven Zie Wilders en vele anderen. Hoe zal Nederland/Europa over x jaren eruit zien met nog meer islam?

    1. Beukman

     Anna. Op tv zegt Wilders dat moslims niks te vrezen hebben. Maar in zijn partijprogramma staat dat alle moskeeën en islamitische scholen dicht moeten, en er een verbod op de koran moet komen.
     Wilders liegt dus.

 12. Mr. Charles

  Meindert Fennema is een politiek verdwaalde geest. Ik heb een groot aantal jaren het dubieuze genoegen gesmaakt zijn collega aan de UvA te zijn geweest. Daarom weet ik ook dat het zogenaamde “onderzoek” van de UvA met de Volkskrant over “strategisch stemmen” een manipulatieve zet is om te pogen anti-Wilders stemmen te mobiliseren. Fennema weet dat ook donders goed, want manipulaties en leugens zijn zijn ruggengraat. Daarom is het verwijt aan Wilders van etnische zuiveringen bizar. Ook dat weet Fennema. Maar Groen Links onder de misgeboorte Klaver komt nog het dichtst bij de vroegere CPN, daarom voelt Fennema zich daar thuis. Daarom is Fennema een onbetrouwbare verteller, een hypocriet en een ophitser.

 13. Anna

  Misschien kan GroenLinks Meindert Fennema uitleggen waarom Mein Kampf wel wordt verboden en de Koran dat helemaal volstaat met antisemitisme , oproepen tot geweld en het martelen en doden van Joden en alle ongelovigen niet? We kunnen deze oproepen die dagelijks worden uitgevoerd bewonderen via internet en tv.

 14. DennisEijs

  Een etnische zuivering om daarmee een etnische zuivering te voorkomen? Want de islam heeft er nogal wat op zijn naam staan.
  En daarbij geweld en intimidatie niet schuwend, zelfs heden ten dagen nog.

 15. jennifer

  GroenLinks is niet meer als een links extremistische club, en moet zich schamen dat ze zich nog partij durven te noemen met zulke uitspraken. Hebben ze voor de verkiezingen weer een huurmoordenaar nodig, net als bij Pim Fortuin toen? Een links extremistische club die zich nog partij durft te noemen, met zoveel bloed aan hun handen als GroenLinks heeft, zou men als beschaafde Nederlander nooit mogen kiezen. Een teleurgang deze club voor het land.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.