Hoe kan dit? Linkse NPO stelt uitzending asielzoekers-kritische documentaire uit tot ‘na de verkiezingen’

Docu die ‘te rechts’ is op het gebied van immigratie mag voorlopig niet worden uitgezonden, want de verkiezingen staan weer voor de deur! Voor wie nog twijfelt of de NPO niet naar links overhelt, is dit verhaal zeker een must-read…

De verkiezingen komen er weer aan! En dat betekent één ding voor de NPO: zo veel en zo vaak mogelijk woedend zijn dat partijen als de PVV, VNL, FvD en VVD willen bezuinigingen op de publieke omroep. Je zou je haast afvragen: goh, zou het er iets mee te maken hebben dat de nationale subsidiezenders heel goed zijn in het nabootsen van onafhankelijkheid, maar in wezen gewoon een verlengstuk zijn van de linkse politieke partijen?

Die schijn wordt vaak gewekt, maar met één specifieke zet van de KRO-NCRV is het méér dan alleen schijn. Interesant genoeg is het een gegeven dat door D66’ers-bolwerk NRC is blootgelegd: de confessionele omroep heeft een documentaire die kritisch is over asielzoekers en aanvankelijk gepland stond voor uitzneding ergens in de aankomende weken, uitgesteld tot na 15 maart?

Reden: die rechtse partijen moeten vooral niet in de kaart worden gespeeld, hè? Lees maar mee met dit ontluisterende verhaal:

“Dus officieel zeiden alle verantwoordelijken dat het uitstel van deze gevoelige film niets met de verkiezingen uitstaande had. Toch werd vanuit KRO-NCRV aan betrokkenen gemeld dat de film ‘na de verkiezingen’ werd uitgezonden. Als je welwillend was kon je dan nog zeggen: strikt genomen staat niet vast dat de film is uitgesteld door de verkiezingen: ‘na de verkiezingen’ is een tijdsaanduiding, geen inhoudelijke keuze.

Dan nog lijkt zo’n uitstel me amper verdedigbaar: het is niet echt een geheim dat immigratie en asiel voor kiezers grote campagnethema’s zijn. Onder die omstandigheden deze film, met deze gevoelige materie, tot na de verkiezingen aan de burger onthouden, is zoiets als zeggen: leuk dat er democratie is, maar wij trekken ons eigen plan.”

De documentaire gaat specifiek over asielzoekers die het kenmerk 1F meekrijgen: dat houdt in dat Nederland vermoedt dat ze schuld hebben aan oorlogsmisdaden of terroristische misdrijven. De journalistieke film zou aantonen dat de controle op én van deze mensen zo lek is als een mandje, en dat ISIS-terroristen dus zonder al te veel problemen bij de douane of een asielzoekerscentrum de toegang wordt verschaft tot Nederland.

Dat lijkt mij gewichtige zaken die zo spoedig mogelijk over het voetlicht moeten worden gebracht, en niet verdoezeld zoals de KRO-NCRV en de NPO lijken te willen. Problemen los je niet op door weg te kijken, of door linkse partijen in de kaart te spelen. Hebben we 15 jaar na Pim Fortuyn die les nog altijd niet geleerd?

Helemaal terecht dus, dat men bij rechtse partijen voorstelt dat Hilversum zich mag opmaken voor een nieuwe ronde bezuinigingen. Waarom zouden we meebetalen aan manipulatie van onze eigen verkiezingen?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. zomaar

  het uitzenden van deze docu , zou de Nederlanders zomaar nog verder in de armen drijven van rechts , en dat wil men nu net voorkomen .

  afin hij/zij die voorzien zijn van internet , weet wat voor rottigheid links binnengehaald heeft en nog haalt , hij/zij weet welke plannen links met onze samenleving heeft .

  en als hij/zij wijs zijn stemmen zij nooit meer links !!.

 2. Ni28

  Ik viel zowat van de stoel toen ik het hoorde. De NPO heeft een kritische kijke op de massamigratie. Maar diezelfde NPO zou Wilders kunnen helpen als het voor de verkiezingen uitgezonden zou worden. Dan maar na de verkiezingen als het kwaad geschied is, hopen zij. Waarom zenden zij het eigenlijk uit? Typische partijdige propaganda omroep. Als je het zo doet valt je onder de categorie nepnieuws.

 3. Gustaafff

  De NPO bracht ook het nieuws naar buiten van Ard van de Steur en wilde geen correspondents’ dinner, om de VVD geen extra stemmen te geven. Het mes snijdt aan twee kanten.

  1. Ni28

   Aan een kant is het mes bot. Het gebruik van de scherpe kant is al lang bekend.

   1. Gustaafff

    Het was diezelfde NPO die Teeven en Opstelten deed aftreden. Als de NPO werkelijk zo links was, hadden ze dit wel laten liggen.

  2. Nasrani

   Ah ! Gustaafff is hier.

 4. Ni28

  Het nu niet uitzenden van de documentaire zal eigenlijk hetzelfde effect krijgen als wel uitzenden. Nu de NPO tactiek bekend is.

 5. Wim

  Goebbels beslissing.

 6. Ni28

  Fennema spoort niet hetgeen hem niet vrij pleit van de zware aantijgingen. Als hij niet links was zou het OM zijn worden niet ongemoeid laten.

 7. Peter Selie

  Niets nieuws onder de zon het NPO & het NON-journaal is zo links als een draaideur, al weer een herhaling van zetten. Dit is een strategische zet van het NPO had iemand dan wat anders verwacht van deze linkse extremisten, ze klampen zich vast als een drenkeling aan een strootje, en ze gaan liever ten onder dan deze docu uit te zenden voor 15 maart a.s. Weer selectieve verontwaardige reacties op een aan alle kanten plat gebeukte variant op het thema asiel en immigratiebeleid van het Haagse nep-circus.

  Definitie van sluipende krankzinnigheid: Wéér stemmen op dezelfde partijen in de hoop dat het de komende 4 jaren beter gaat *Kuch*.

 8. Pedrito

  NPO staat dat in voor Nationalitische Puriteinse Onderkruipers

 9. Beukman

  Wie het stuk in NRC goed leest, ontdekt dat het toch weer anders zit dan Tim hier suggereert:

  1. De uitdrukking “na de verkiezingen” was misschien wat ongelukkig geformuleerd, maar de verkiezingen zelf waren geen inhoudelijk argument om de uitzending te verplaatsen.

  2. De belangrijkste reden om de docu te verplaatsen, was omdat de oorspronkelijke uitzendtijd pas om 22.55 was. Bij nader inzien besloot men echter dat hij beter op prime time kon worden vertoond, dus eerder op de avond. Hiertoe werd een avond gevonden, inderdaad: na de verkiezingen.

  Maar goed, hoe breng complotdenkers aan het hoofd dat niet overal iets sinisters achter zit?

 10. giel

  dwdd,nieuwsuur,1 vandaag,buitenhof, allemaal gekleurde berichtgeving van mensen die de publieke zendtijd misbruiken om hun persoonlijke politieke voorkeuren te propaganderen of anders denkenden verdacht te maken onder het mom van neutrale journalistiek te maken. foei foei . trap er niet in

 11. ninakashani

  Waarom geen documentaire van wat er daar elke dag gebeurt?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.