Interview met Jan Roos (VNL): “Analfabeten uit het Rifgebergte komen Nederland niet meer in”

Met nog iets meer dan een maand te gaan wordt het erop of eronder voor VNL. De partij schommelt rond de 1 zetel in de peilingen, maar als het aan lijsttrekker Jan Roos ligt wordt VNL uiteindelijk een hele grote partij. De Dagelijkse Standaard spreekt de voormalige voorman van het Oekraïne-referendum over zijn partij, zijn concurrenten en zijn plannen voor Nederland.

“Dat Volkert spelletjes kan spelen met het Openbaar Ministerie is het failliet van ons rechtssysteem”

Enkele kernthema’s van VNL zijn de Nederlandse identiteit, immigratie en integratie en de islam. Wat willen jullie bereiken op die gebieden?

“Dat is vrij simpel. Wij vinden dat de veiligheid in Nederland structureel beter moet worden. Dat is geen kletspraat voor bij de verkiezingen, maar iets dat gewoon structureel beter moet. We moeten aan de NAVO-norm gaan voldoen (2% van het bruto binnenlands product moet gespendeerd worden aan defensie, red.), dus we gaan fors investeren in defensie. Hetzelfde geldt voor de politie. Als dat gebeurt, is de veiligheid in Nederland weer in handen van bij wie het moet zijn.

En er moet vele malen harder worden opgetreden tegen criminelen. Hardere straffen, noem het maar op. Om een voorbeeld te noemen: dat Volkert van der Graaf spelletjes kan spelen met het Openbaar Ministerie, is eigenlijk het failliet van ons rechtssysteem. Je ziet dat iemand die een politiek leider heeft vermoord na twaalf jaar vrij komt en dan de rechtsstaat in z’n hemd zet. Dat kan gewoon niet.

Daarnaast zouden we zouden ook heel graag de grenzen willen sluiten voor kansloze immigranten. We willen het Australische model hier in Nederland. Dat betekent dus: als je iets kan toevoegen aan Nederland – je hebt een ambitie, je hebt een mogelijkheid tot iets, je hebt geld – dan ben je welkom. De eerste tien jaar mag je dan geen gebruik maken van het sociale vangnet en krijg je ook het Nederlanderschap niet.

Maar als je kansloos bent – als je bijvoorbeeld een analfabeet uit het Rifgebergte bent – dan hebben we je hier niet nodig en kom je het land niet meer in.

En vluchtelingen moet je opvangen in de regio. Het is heel onverstandig om mensen heel ver weg te slepen van de habitat waar ze altijd geleefd hebben, om ze vervolgens in een duur huurhuis in Nederland te stoppen met een uitkering en een cheque van €10.000 om bij Ikea te gaan shoppen. Om ten slotte te verwachten dat wanneer de oorlog afgelopen is, dat men het dan wel weer tijd vindt om te gaan. Nee, dan gaan die mensen niet, en dat is ook niet zo gek. Heel Syrië ligt in puin!”

U noemt een hoop punten met betrekking tot de veiligheid. Daar zit één groot nadeel aan, en dat is dat het allemaal niet goedkoop is. Hoe willen jullie die veiligheid gaan financieren?

“Onze financiële onderbouwing staat ook in ons partijprogramma. We zijn één van de weinige partijen die dat doen. Er ook partijen zoals PVV, SP en het Forum voor Democratie die hun partijprogramma niet doorrekenen. Dan kan je ook gewoon roepen wat je wil en het is vrijwel ook allemaal onmogelijk, want het kost allemaal zo vreselijk veel geld. Bij De Dagelijkse Standaard heb ik gelezen dat het Forum €62 miljard tekort komt. Dat is per jaar. Dat is een kwart triljoen in één regeerperiode!

Nou, wij hebben wel een sluitende begroting, en die komt gewoon op €0 uit. En volledig door het CPB doorgerekend, dus het ís allemaal te financieren met de gelden die we nu hebben.”

U bent trots op uw CPB-doorberekening. Maar een concurrent van jullie – Thierry Baudet – noemt dat een bureau een aanjager van de centrale planeconomie die rechtstreeks afkomstig is uit de Sovjet-Unie. Wat vindt u van die uitspraak?

“Mijn ervaring is dat er allemaal hele serieuze mensen bij het Centraal Planbureau werken, die alle partijprogramma’s braaf doorrekenen. Het valt me wel op dat er een aantal politici zijn die roepen dat wanneer hun doorberekende cijfers niet deugen, het juist de organisatie zou zijn die niet deugt. Weet je: je kan het CPB dan wel de schuld geven, maar misschien klopt je begroting dan gewoon niet.

En als we het hier dan toch over hebben: je kan de StemWijzer wel de schuld geven omdat ze zogenaamd de verkeerde vragen hebben gesteld, maar als jij maar 75% van je eigen programma correct kan invullen dan heb je het zélf niet helemaal goed gedaan.

Het is een beetje flauw om de hele tijd een organisatie maar communistisch te noemen – of fascistisch, of links – omdat het eindresultaat je niet bevalt.”

“Meneer Pechtold is vreselijk bang voor de mening van de bevolking”

We hebben u voor uw politieke carrière leren kennen als verslaggever voor PowNed en GeenStijl, maar voornamelijk als de voorman van de campagne voor het Oekraïne-referendum. Dat eindigde in een ecclatant succes, waarvan ik me kan voorstellen dat dat naar meer smaakt. Heeft u meer referenda op stapel staan?

“Het Oekraïne-referendum was eens, maar nooit weer.

De Referendumwet waar wij destijds gebruik van hebben gemaakt is ooit bedacht als doekje voor het bloeden voor D66, omdat zij hun bestaansrecht ontlenen aan bestuurlijke vernieuwing. Alleen: ze doen er helemaal niets meer mee, want meneer Pechtold is vreselijk bang voor de mening van de bevolking.

Het referendum dat wij destijds georganiseerd hebben, heeft doorgang kunnen vinden omdat een aantal slimme koppen de boel gedigitaliseerd heeft. Het is anders gewoon niet mogelijk dat 300.000 mensen een briefkaart met handtekening naar Heerlen sturen. Het is een heel verouderd systeem – gemaakt opdat het niet zou functioneren.

En nu heeft het dus eenmaal gefunctioneerd, dus gaan ze die Referendumwet aanpassen, omdat dit helemaal niet de bedoeling was. Binnenlandse Zaken heeft al gezegd dat ze de kiesdrempel en het aantal benodigde handtekeningen willen verhogen.”

En voor die aanpassingen aan de Referendumwet komt een Kamermeerderheid?

“Ja, natuurlijk. Want D66 wil dit niet, de VVD en het CDA zijn überhaupt tegen referenda, de PvdA is gedraaid… Er is hen alles aan gelegen om het kapot te maken.

Daarnaast zijn die referenda raadgevend van aard, waardoor Mark Rutte na 250 dagen kan zeggen: ‘Bekijk het maar met jullie ‘nee’, want het wordt een ‘ja’.’ En dan gooit hij een velletje bij het verdrag met allemaal onzinnige teksten.

Weet je, zo’n referendum kan je straks niet meer organiseren, en heeft ook geen zin meer om te organiseren.

Daarom zijn wij bij VNL zijn voor bindende referenda naar Zwitsers model. Waarom zou je de bevolking in een democratie niet vragen wat ze willen? Het gaat immers niet om de toekomst van Mark Rutte, Lodewijk Asscher of Diederik Samsom, maar om de toekomst van het land. En dat land is niet van politici, maar van de bevolking.

VNL is daarbij ook de partij geweest die gevraagd heeft of er een referendum kan komen over een Nexit. Wij zeggen niet per definitie dat Nederland gelijk uit de EU moet stappen, omdat dat ook onverstandig is, maar wij willen wel dat de Nederlandse bevolking de mogelijkheid krijgt zich uit te spreken. Politici hoeven de uitslag van dat referendum niet leuk te vinden, maar dan moeten ze maar ophouden met de democratie.”

De twee belangrijkste punten van VNL lijken te zijn: belastingen verlagen en een strenger immigratiebeleid voeren. Welke van de twee is de belangrijkste?

“Primair is die immigratie van belang. Wij moeten stoppen met dit land nog multicultureler te maken. Als je voorbij een bepaald percentage van mensen van buitenaf gaat, dan is de integratie onmogelijk. Dan heb je een multiculturalistische samenleving, en dan is dat maar zo. We moeten daar dus direct mee ophouden en zorgen dat de mensen die het hier niet bevalt opsodemieteren.

Maar als je hier wil blijven, dan dien je onderdeel uit te maken van de Nederlandse samenleving. Dat betekent dat de Nederlandse taal, cultuur, normen en wetten leidend zijn. Als je dat niet onderschrijft, dan heb je hier niets te zoeken. Dat staat dus op één.

Het belastingverhaal is eenvoudig – het is allemaal doorgerekend en je kan het zo invoeren. Wat we nu doen is het vernietigen van ons eigen geld, want dat hele toeslagensysteem slaat helemaal nergens op. Wij geven de overheid een beetje, en zij geven dan weer een beetje terug. Zo zijn we met elkaar aan het spelen en houden we een hele industrie in stand. Met onze vlaktaks van 25% en vrije voet bij de eerste €10.000, en je stopt met al die toeslagen, heeft iedereen meer geld in z’n zak en kost het nog stukken minder ook.”

“Als wij het land weggeven aan koekenbakkers als Jesse Klaver, dan hebben wij hier straks een klein Midden-Oosten”

Wie is eigenlijk uw grootste vijand in de Nederlandse politiek?

“De gevaarlijkste trend in Nederland nu, is Jesse Klaver. Die man komt van een partij waar radicale deugers zitten, die daadwerkelijk denken dat zij aan de goede kant van de lijn zitten. En iedereen die aan de andere kant zit, is fout. Het is niet voor niks dat krakers en types van links-extremistische terreurorganisaties als RaRa allemaal hun oorsprong vinden in GroenLinks, of rond die partij draaien. Het zijn hyperdeugende mensen die anderen het licht in de ogen niet gunnen.

Jesse Klaver wordt nu gezien als een messias. Hij doet net alsof hij Martin Luther King en John F. Kennedy is. De beste man heeft met hakken over de sloot z’n VMBO afgemaakt, en daarna alleen maar in de politiek gezeten! Die man wéét helemaal niet eens wat er in de samenleving speelt.

Jesse Klaver is van de partij die zegt dat we de grenzen moeten openen voor alles en iedereen, omdat dat ontzettend mooi zou zijn. Het zou lachwekkend zijn, als het niet zo godvergeten gevaarlijk is. Klaver en zijn achterban zijn het grote gevaar voor onze westerse waarden, want hun zogenaamde openheid en tolerantie zullen die vernietigen.

Eén voorbeeld: heel veel witte linkse feministes zitten bij GroenLinks. Jesse Klaver heeft z’n mond vol over vrouwenrechten, maar hij is ook de baas van de partij die kindbruidjes goedkeurt. Daar zit je dan als linkse feministe bij zo’n club vrolijk te doen terwijl GroenLinks de handtekening heeft gezet zodat meisjes van 12 en 13 door hun islamitische echtgenoot van een jaar of 40 á 50 mogen worden consumeerd. Dat is een net woord voor verkracht.

Als wij onze westerse waarden laten versloffen, en we geven het land weg aan koekenbakkers als Jesse Klaver, dan hebben we hier straks helemaal niets meer. Dan hebben we hier een soort klein Midden-Oosten. En dan? Waar blijven al die linkse deugmensen en die feministes dan? Die hebben dan helemaal geen plek meer. Weet je waar die naartoe komen? Naar zogenaamde rechts-populisten als Jantje Roos om te vragen om bescherming. ‘Want het is toch niet zo leuk geworden, die multiculturele samenleving’.”

“Tunahan Kuzu is de treitervlogger van het Binnenhof”

Bij het slotdebat van de NOS in maart mag u de degens kruien met uw collega-lijsttrekker Tunahan Kuzu, van DENK. Kunt u alvast een tipje van de sluier oplichten van wat u tegen hem zou willen zeggen?

“Heel makkelijk: mijn naam is Jan Roos, ik ben van VoorNederland. Tegenover me staat meneer Kuzu van VoorTurkije. Kuzu en zijn partijgenoten bij DENK zijn niets anders dan het gezicht van de vijfde colonne. Het zijn mensen die niets met Nederland hebben. Ze zeggen ook: wij gaan niet integreren, jullie hebben ons te accepteren.

De nummer 2 van DENK, die Marokkaanse jongen Farid Azarkan, stond vorig weekend gewoon te preken in een moskee waar het verboden was voor vrouwen. Als wij dat moeten accepteren, dan hebben wij een heel groot probleem. Dat zou betekenen dat artikel 1 – en dan heb ik het niet over Sylvaantje maar over het gelijkheidsbeginsel uit onze Grondwet – komt te vervallen als de heren van DENK macht krijgen.

Maar ook Kuzu – de treitervlogger van het Binnenhof – spreekt op bijeenkomsten waar mannen en vrouwen gescheiden moeten zitten. Als Kuzu, Öztürk, en al die andere types van ze zo’n land willen hebben, kan ik ze aanraden om het vliegtuig naar Turkije te pakken – hun grote roerganger Erdogan is daar ook een theocratie aan het creëren.

DENK staat echt voor alles wat wij verwerpen in dit land.”

Vorige week zondag verdween VNL uit de peiling van Maurice de Hond. U had één zetel, maar nu geen meer. Ligt u daar wakker van?

“Ik zou liegen als ik zou zeggen dat het me niets doet. Het is natuurlijk verschrikkelijk, om het simpele feit dat je daar gewoon op wil staan. Toch ben ik er van overtuigd dat we zetels gaan halen: ik denk dat 3-4 zetels zeker mogelijk is.

Ik moet namelijk eerlijk zeggen dat de peilingen er de afgelopen jaren bijzonder vaak naast zaten. Ik was namelijk bij Nigel Farage ten tijde van de Brexit-campagne. Toen ben ik een week met hem meegegaan en was ik op de uitslagenavond. Er was geen peiling waarin werd voorspeld dat er een Brexit zou komen. Op eentje na, maar die werd door iedereen weggelachen. Daarnaast: volgens alle Amerika-deskundigen in Nederland zou Hillary Clinton met twee vingers in de neus gaan winnen van Donald Trump. En bij het Oekraïne-referendum was het ‘onmogelijk’ dat we de opkomst zouden halen…

Als ik kijk hoe wij het nu op StemWijzer doen, dan halen wij 6 á 7% van de adviezen. Dat wil niet zeggen dat iedereen op ons gaat stemmen, maar dat staat garant voor ik-weet-niet-hoeveel zetels.

Dus vind ik het vervelend dat we op nul staan? Ja. Geloof ik dat het nul is? Nee. Gaan we daar weer stijgen? Als Maurice de Hond z’n werk goed doet wel.”

“Wij zullen uitgroeien tot de grote rechtse partij die Nederland nodig heeft”

Tot slot: is er nog iets dat u Nederland wil meegeven in de aankomende verkiezingscampagne?

“Eigenlijk wel. Er wordt vaak gezegd: ‘Jan, ik zou heel graag op je willen stemmen – fantastisch partijprogramma en een mooie lijst met mensen – maar jullie worden nooit heel groot’. Dat klopt: wij worden natuurlijk niet meteen heel groot, want het is als nieuwe partij bijzonder lastig om de Tweede Kamer in te komen.

Dat betekent dat je niet meteen binnenkomt met 20 zetels: dat is maar één man ooit gelukt. Die hangt daar (Jan Roos wijst naar een portret van Pim Fortuyn dat prominent aan de muur van zijn werkkamer hangt, red.) en die is vermoord. Daarna is het niet meer voorgekomen.

Dat is ook niet zo raar, want de revolutie begint met kleine stapjes. Wij worden uiteindelijk een hele grote rechts-liberale partij, omdat ons partijprogramma – dat hopelijk stukje bij beetje kan worden uitgevoerd – ontzettend goed is voor Nederland. Wij kunnen dit land zoveel beter maken, maar dat doe je niet van de ene op de andere dag.

Dus als jij achter een partij en diens partijprogramma staat, dan zou ik zeggen: stem er op, want daarmee maak je die partij groter. Nu zijn we nog klein, maar juist alles wat klein is kan nog groeien – en dat gaan we ook zeker doen, maar we gaan eerst in die Kamer komen. En vanaf dat punt zullen we uitgroeien tot de grote rechtse partij die Nederland nodig heeft. Want die is er momenteel helemaal niet.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Mr. Charles

  Wat Jan Roos zegt over de misgeboorte Jesse Klaverblad moet ingelijst en overal op Billboards opgehangen worden. Die mislukte puber is levensgevaarlijk voor Nederland. de overige ideeën van Roos vind ik ook bij Wilders. Maar iedere stem die de Wildersopvattingen versterkt is welkom.

 2. van Urk

  “Dus als jij achter een partij in diens partijprogramma staat, dan zou ik zeggen, stem er op, want daarmee maak je de partij groter “. Inderdaad! En dat is heel wat anders door je eigen partij te laten vallen en je mening overboord te gooien om op een ander partij met een andere partijprogramma zoals de VVD te gaan stemmen omdat je ook tegen Wilders bent.

 3. meanstreak2099

  mooi interview en met recht is jan roos mijn stem waard

 4. monach

  Je kunt wel de grenzen dichtgooien, maar binnen onze grenzen worden er heel kinderen islamitisch opgevoed.

  Enkel een islamban, een moskeeban, en een koranban zal het gevaar van islamisering wegnemen.

  1. jennifer

   Helemaal met je eens alleen de islam totaal verbieden in ons christelijk land zal effect hebben. Als ze zo nodig allah willen aanbidden en naar de koran leven willen gaan ze maar terug naar een islamitisch land, maar niet in Nederland. Want dit wil dan zeggen dat ze zich toch niet aan willen passen in hun gastland.

 5. jennifer

  Nou en de rest wat toch niet integreert, graag er gelijk achter aan en terug naar het rifgebergte waar ze vanaf komen. Ze passen zich toch niet aan vervuilen het ]Nederlandse straatbeeld met hun kopvodden en tenten waar ze in rondlopen. Ben ook helemaal klaar met de moslims in dit land, het zijn en blijven zandbak parasieten die hier alleen maar profiteren komen. Stoppen en terug met al dat volk. Ze hadden beter de Christenen uit Syrie als vluchteling hier opgenomen, maar zeker geen islamieten dat geeft alleen maar ellende blijkt wel. Ben het eens met hem, maar hij gaat toch niet mijn stem krijgen, deze nieuwe partijen zullen zich eerst eens waar moeten gaan maken, net als de PVV heeft moeten doen en dat is niet voor hen zonder slag of stoot geweest al die jaren hun vechten. Dit wat Jan Roos zegt zijn Wilders zijn woorden door de jaren heen, hij waarschuwt hier al heel lang voor, werd ervoor verketterd, maar inmiddels weet de burger wel beter wat er aan de hand is, en gaat hopelijk voor het behoud van ons land en cultuur stemmen in maart.

  1. meanstreak2099

   er is wel een verschil tussen wilders en roos en dat komt er op neer dat vnl een light versie is van de pvv.
   en het valt ook op dat ze met haalbare oplossingen komen bij vnl

 6. Nasrani

  Waar blijft Gustaafff?

  1. Mr. Charles

   Gustaaaffff heeft als raszuivere gristen masochist zijn kop gestoken in de hem door de islam voorgehouden strop en bungelt nu verzaligd.

   1. Ni28

    Gustaaff mag geen nieuws lezen op zondag.

 7. LieverKipsLeverworst

  Mijn stem gaat naar Jan Roos.
  Als clubjes als denk en artikel lul in de kamer vertegenwoordigd zijn – zetelrovers! – dan zou een nieuwe partij als VNL, hoewel bijzonder lastig, zeker een kans moeten krijgen om de Tweede Kamer in te komen.

  1. nick

   Verhaal is goed, ( kopie van de PVV, zelfde verhaal) partij deugd niet. Heb je het over zetelrovers… zie VNL, verraders blijven het en wat ze de PVV geleverd hebben vergeef ik ze nooit!

   Dan heel veel beter gaan stemmen op FvD met Baudet en Hiddema, beter kan niet, daarnaast, PVV is zeker ook goed want alleen met een grote PVV kunnen wij, de bevolking, iets doen aan het politieke Kartel, vergeet dat niet!

   1. Peter Selie

    Mee eens nick, alles op rechts kan ik waarderen, maar in feite zijn het enorme opportunisten die aan de haal gaan met het gedachtegoed van Dhr. Wilders. Plucheplakkers, zetelrovers enfin wanneer deze lieden ingezworen zijn en een eed van geheimhouding hebben gezworen is hun kostje voor het leven gekocht.

 8. Peter Selie

  ‘Dood ze en spuug ze in het gezicht, rijd ze omver met je auto.’
  ’40 procent jihadisten heeft psychiatrisch verleden’

  Zo lees ik bij het AD:

  Van de ruim 1000 mannen die het afgelopen jaar richting Syrië en Irak trok om zich aan te sluiten bij terreurorganisatie Islamitische Staat (IS), heeft ongeveer veertig procent een verleden met psychiatrische stoornissen, zoals depressiviteit. De grote meerderheid van hen is in de leeftijd tussen 15 en 21 jaar. Slechts weinigen hebben in hun land een strafblad. Dat beweert althans het Franse dagblad Le Figaro.
  Ik vind dat toch niet echt geruststellend. Ook van de top-600 hardcore, voornamelijk Marokkaanse, criminelen in Amsterdam, die al snel opgeschaald moest worden naar een top-1000, is bekend dat een fiks percentage niet ‘goed snik’ is om het maar zo te zeggen. Ook precies 40 procent. Toeval? Inteelt is wijd verbreid in de islamitische wereld. Zelfs volgens Van der Laan, die ik er van verdenk ook niet goed snik te zijn, is er maar één oplossing voor deze groep:
  Volgens burgemeester Eberhard van der Laan is opsluiten in een gesloten inrichting waarschijnlijk de enige mogelijkheid om te zorgen dat de criminelen niet nog meer slachtoffers maken.

  Nu weer terug naar het AD:
  Gisteren werd een propagandafilm van IS gepubliceerd waarin te zien is dat drie Fransen hun paspoorten verbranden. De drie roepen moslims in Frankrijk op het land te verlaten en zich aan te sluiten bij IS en aanslagen te plegen in Frankrijk. Ze vertellen ook dat IS wapens en auto’s paraat heeft staan om in Frankrijk aanslagen te plegen

  In het filmpje spreken de drie jihadisten Franse moslims aan die niet naar Syrië afreizen: ‘Waar wachten jullie nog op?’ Degenen die om wat voor reden dan ook niet naar Syrië kunnen, vragen ze om terreuraanslagen in Frankrijk zelf te plegen en zich op burgers op straat te richten: ‘Dood ze en spuug ze in het gezicht, rijd ze omver met je auto.’

  1Vanavond kocht ik wat voer in de Albert Heijn en toen liep er zo’n jihadi-achtige rond, met baard en geschoren bovenlip, dat schijnt verplicht te zijn, niet in een jurk maar in een trainingspak en die ging net achter me in de rij staan, naast de kartelmessen die daar aangeprezen worden. Achter de kassa zat een hoofddoek, een zwarte hoofddoek, eentje die geen oren of hals meer liet zien. Achter de andere kassa ook.
  Gelukkig waakt onze minister van remigratie integratie over mij en heeft die een interreligieuze dialoog gehouden die in werkelijkheid een goed georganiseerde Asscher show was. En dan nodig je fijn wat ‘beschaafde mensen’ uit en plakt er een hoop mooie woordjes aan vast voor een televisie-momentje.
  En dat terwijl we weten dat Nederlandse moslims alles behalve gematigd zijn. (zelfcitatie uit het linkje naar remigratie, voordat ik daar weer een “Stapel” gezeik mee krijg):
  “Eerdere onderzoeken gaven al aan dat een meerderheid voor invoering van de sharia is en ook niet zoveel opheeft met democratie. Een meerderheid vindt het ook geoorloofd om geweld te gebruiken als de islam verdedigd moet worden en vindt het redelijk dat op afvalligheid de doodstraf staat, net als op belediging van de proleet. Het nieuwste onderzoek toont aan dat driekwart van de Nederlandse moslims de jihadische Syrië-gangers helden vindt, Volkskrant 28 mei.”

  En bij nu.nl:
  Uit een dinsdag gepresenteerd onderzoek van Motivaction blijkt dat 80 procent het niet ‘verkeerd’ vindt dat er door groeperingen uit naam van de jihad geweld wordt gebruikt tegen anders gelovigen of niet-gelovigen.
  Zowel de Marokkaanse als de Turkse jongeren noemen vooral de ‘religieuze plicht‘ en het helpen van personen die onderdrukt worden, als reden voor strijders om mee te doen.
  De ‘religieuze plicht‘, maar het heeft nog steeds niks met islam van doen toch? We hebben onderhand één miljoen religieus ‘verplichten’ rondlopen. Al is maar de helft bereid tot dit soort gewelddaden, en al gaat maar 10% daarvan tot daadwerkelijke actie over. Daar helpt geen smooth-talk van Asscher tegen. Ik wil een minister van remigratie.

 9. nietzonderverzet

  Jan Roos: ““Dat Volkert spelletjes kan spelen met het Openbaar Ministerie is het failliet van ons rechtssysteem”.
  .
  geachte Nederlandse inwoners, vergist u zich niet, er is niemand (op misschien Joris Demmink na) in dit land die ‘spelletjes’ kan spelen met het OM hoor!
  de ‘spelletjes’ en de daarbij geldende regels zijn van het OM en worden opgetuigd door het OM.
  Volkert VD Graaf is daar enkel een heel klein pionnetje bij……….

 10. nietzonderverzet

  mijn (bescheiden) mening over dhr. Roos?;
  leuke knul maar té snel/gehaast, té schreeuwerige one-liners.
  laat hem zich eerst maar eens een jaartje of 10 politiek profileren.

  1. Peter Selie

   Over 10 jaar zijn de autochtone burgers onder de voet gelopen door het grondpersoneel van Allah, islamisten en door de compleet achterlijke analfabeten uit het Rifgebergte waarvan 80% het idee heeft dat Nederland in een kalifaat veranderd moet worden desnoods met geweld.

  2. Peter Selie

   @nietzonderverzet

   Dat noemt zichzelf een serieuze blogger maar veracht wel een rechts realist door géén antwoord te geven, net als zoveel sneue bloggers het maar vervelend vinden om een mede reguurder te beantwoorden, trieste zaak overigens.

 11. Ni28

  Ook Jan Roos distantieert zich van Wilders wat op zich niet zo gek is als je eigen partij voorstaat die in sociale opzicht zelfde gedachten pretendeert als de PVV maar niet in verband met Wilders gebracht wilt worden om in een nieuwe cordon sanitaire te belanden. In dat opzicht zal hij nooit stemmers van de PVV afsnoeppen maar die van de VVD en dat is ook wat hij zegt.

  1. Peter Selie

   De traditionele beroeps en nep politici, zullen mijns inziens het niet weg kunnen wuiven of af kunnen doen dat méér dan 2,5 miljoen stemmers hetzelfde lot beschoren zullen zijn als Dhr. Wilders die ze hebben geïsoleerd door het verachtelijke cordon sanitaire.

 12. Drollevanger

  We moeten zeker geen ban op de koran instellen. Laat iedereen de koran maar lezen en zien wat volgens de koran en de heilige islamitische boeken met ongelovigen of afvalligen moet gebeuren.
  Dat gaat namelijk vanaf onthoofden van ongelovigen tot het breken van hun vingers, en het ontzeggen voor vrouwen van een gelijk deel van de erfenis, tot beschuldigen van mindere intelligentie bij vrouwelijke medegelovigen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.