Klaver jokt weer eens bij Buitenhof: claimt dat er steeds meer PVV’ers zijn die stem op GroenLinks overwegen

Bij Buitenhof was het weer een mooi antiglobalistisch feestje afgelopen middag. Niet alleen mocht DENK-groepshoofd Tunahan Kuzu aanschuiven, ook GroenLinks-lijsttrekker mocht even beppen met presentator Pieter Jan Hagens. En kon het niet laten daarbij meteen weer een – vermoedelijk – leugentje te vertellen.

De linkse partijen in Nederland konden weer eens gelukkig zijn met de NPO: Buitenhof had zowel Jesse Klaver áls Tunahan Kuzu te gast, die allebei mochten praten over hun linkse stokpaardjes – van kolossale belastingverhogingen tot het beëindigen van integratiebeleid. U snapt: de gebruikelijke linkse kolder.

Maar op één bepaald moment maakte Jesse Klaver het wel héél bont toen hij begon over wat hij gaat doen om voor meer “binding” in de Nederlandse samenleving te zorgen. Presentator Hagens hield de GroenLinks-lijsttrekker namelijk voor dat zijn plannen op punten zoals immigratie en de EU helemaal niet zijn waar grote groepen Nederlanders naar op zoek zijn – voornamelijk ter rechterzijde van het politieke spectrum.

Klaver probeerde dat te pareren door te stellen dat die zorgen van PVV-stemmende Nederlanders voornamelijk bliksemafleiders zijn, maar dat die mensen zich éígenlijk zorgen maken over typische GroenLinks-thema’s: over belastingontwijking van grote bedrijven en het feit dat gemeenten bezuinigen op de sociale huur. Maar Klaver bracht nog iets anders ter berde in die discussie, want aan de gesprekken die Klaver zou voeren met PVV-stemmende mensen merkt hij een nieuwe tendens:

“Gelukkig kom ik steeds vaker [kiezers die meer naar de PVV neigen] tegen die zeggen; ‘nou, GroenLinks, misschien moet ik daar ook eens over nadenken.'”

Is dat zo, Jesse? Lijkt mij bijzonder sterk. Laten we dus even kijken wat de peilingen zeggen over PVV’ers die GroenLinks overwegen. Om te beginnen met het LISS panel van de Universiteit van Tilburg. Die zagen anderhalve week geleden dat er wel andere partijen worden overwogen door PVV-kiezers, maar dat GroenLinks niet als mogelijke optie wordt overwogen. Wel 50PLUS of de VVD, en in mindere mate aan de SP en het CDA. Een enkeling overweegt zelfs de PvdA, maar GroenLinks komt echt niet voor in dat lijstje. Kijk maar:

grafiek-stem-pvv-liss

En wie vandaag de peiling van Maurice de Hond naslaat op dit thema, ziet dat de ideale premier van PVV’ers toch echt Geert Wilders heet – ook als ze kunnen kiezen tussen Wilders, Rutte en Klaver in een theoretische driestrijd:

wilders-klaver-de-hond

Slechts 1% van de PVV’ers ziet dus premier Jesse Klaver wel zitten.

Dus hoezo, Jesse Klaver ziet steeds meer PVV’ers die op GroenLinks willen stemmen? Dat gegeven komt helemaal nergens terug – behalve dan uit de dikke duim van Klaver zélf. Het lijkt er dus op dat Jesse Klaver vanmiddag lekker heeft zitten jokken aan tafel bij Buitenhof. Maar hé, dat is bij de GroenLinks-lijsttrekker inmiddels helemaal niets bijzonders meer

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Guppie

  Het meest treurige van dit alles is dat de NPO deze figuren een platform biedt om dit met droge ogen te verkondigen.

 2. jennifer

  Waarom zou men als PVV stemmer op een partij gaan stemmen die het bloed nog aan de handen hebben zitten van 15 jaar gelden waarbij Pim Fortuin om het leven is gekomen, door toedoen van GroenLinks. Men gaat echt niet op een partij stemmen die mede schuldig eraan is dat het land nog meer afgebroken is,terwijl als Pim aan het roer in Nederland had gestaan wij Nederlanders ons niet druk hadden hoeven maken over de massale import in 15jaar tijd, want dat zou niet gebeurd zijn dan, en de PVV wil dit ook niet voor de burgers in Nederland en vecht er net zo hard voor. Hij is het niet waard dat men zijn of haar stem weggooit aan een partij die ons land mede in de uitverkoop heeft gegooid. Een stem aan GroenLinks is een verloren stem voor de burgers ut Nederland.

 3. Mr. Charles

  Het zijn de laatste stuiptrekkingen van NPO en Staatsmedia Fabeltjeskrant en NSB-Handelsklets….dus we overleven deze dode zielen wel.

 4. poison

  Als Rutte mag liegen, mag ik dat ook. Wat denkt deze snotneus wel. Wat een narcist.

 5. NederNederlander

  Ik als PVV stemmer zal nooit op een tweede Pinoccio stemmen!!

 6. Ni28

  Met sommige politici hebben wij geen komieken nodig. Dat bleek vandaag bij de Buitenhof met Klaver en Kuzu. Klaver met zijn groene one man show die gebaseerd is op denkbeelden en dwaalsporen. En Kuzu, die acceptatie belangrijker vindt dan integratie. Alsof ie zegt, mensen, dit is een bezetting, vergis je niet! Kortom, wij lopen langs de afgrond met dit soort politici. Er wordt poker gespeeld met ons. Het toekomst van Nederland staat op het spel. Vergeet tactisch stemmen, er was al ellende genoeg. Gebruik je verstand en laat je niet gek maken met loze beloftes.

 7. Wim

  Is er nog een vraag gesteld over zijn CV?

  1. denktenk

   CV is hevig gespindokterd.
   (2 halve waarheden is nog geen hele leugen).

   Ook is de site, waarin stond, dat hij zijn VMBO diploma niet heeft behaald, “verdwenen”.

   Een MP met aleen basisschool moet toch kunnen.

   Al zijn spreekbeurten hebben het groep 8 niveau,
   alleen jammer, dat de meester ze nog niet nagekeken heeft.

   Wat een Marokkanse bastaard met grootheidswaanzin.

 8. Beukman

  Een verstandige aanhanger van de PVV kiest eieren voor zijn geld. Hij denkt na, en beseft dat zijn partij geen onderdeel zal gaan uitmaken van het volgende kabinet.

  Zijn nachtmerrie is dat GroenLinks wél in de volgende regering zal gaan zitten.

  1 bij 1 optellend doet hij dat wat nodig is om dit te voorkomen: in godsnaam maar op Rutte stemmen.

  1. Floris

   Hij denkt na, en beseft dat zijn partij geen onderdeel zal gaan uitmaken van het volgende kabinet.
   ————————————————————-
   Is dat een reden om geen PVV te stemmen? Laat me niet lachen Beukenootje.

   Laat Wilders maar lekker oppositie voeren. Dat is ook heel nuttig.

 9. Meneer

  Toch wel frappant dat 12% van de pvv-stemmers Wilders niet ziet zitten als premier.

 10. H.Vaes

  HAHAHAHAHAHA…….ik lach me te barsten…..een PVV er die Gr.l stemt….hahahaha…..

 11. Nederland-op1

  We zullen het zien, het lijkt mij heel onwaarschijnlijk dat er niet genoeg Nederlanders zijn die achter de ideeën van VNL staan om zetels te halen. Het zou haaks staan op wat ik om mij heen hoor. Hoe kun je nou bijvoorbeeld willen stemmen op groen links? De werkende Nederlander met behoorlijk wat woon-werkverkeer kilometers in ieder geval niet. Wat een idioot om te roepen ‘maak het autorijden onbetaalbaar’ om files tegen te gaan. Hij wil de onbelaste reiskosten van 19 cent per kilometer afschaffen en een kilometerheffing van 3,1 cent/km + spitsheffing van 25 cent/km invoeren. Voor iemand zoals ik die 45.000 km per jaar rijdt scheelt dat €3.420,00 + €1.395,00 + €11.250,00 = €16.065,00 per jaar = netto €1.338,75 per maand! Ben je wel helemaal lekker jongeheer Klaver? Je Rijdt zeker zelf vanaf je studentenflatje op de fiets naar de tweede kamer? Als dat door gaat kan ik beter stoppen met werken en een bijstanduitkering aanvragen, dan heb ik het met een gezin financieel beter voor elkaar. Wat een lamlul.

 12. Duckday

  Stem gewoon op PVV of VNL of Thierry Baudet dan zijn we misschien af van de riooljournalistiek geef deze partijen een kans slechter kan het niet meer worden en we zijn ook gelijk af van diverse gevaarlijke partijen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.