Linkse activisten Amnesty International verklaren populisme de oorlog, noemen Wilders en Trump

Geen categoriefeb 22 2017, 11:30
Amnesty International moet zich inzetten voor mensen die gemarteld en onderdrukt worden. Wat de organisatie vooral niet moet doen is commentaar leveren op politieke ontwikkelingen in het vrije Westen.
Ja hoor, daar gaan we weer. De linkse activisten van Amnesty International, die ooit best belangrijk werk deden, hebben weer eens iets te zeuren over het 'populisme.' Daarmee bedoelen ze dus: rechtse politici die de zorgen van kiezers zowaar serieus nemen.

Amnesty International slaat in haar jaarlijkse rapport alarm over de opkomst van het populisme. Volgens de organisatie zijn de mensenrechten daardoor in gevaar gekomen, ook in Nederland.

"Het was een jaar waarin giftige politieke retoriek van 'wij versus zij' opkwam in de wereld", zegt Salil Shetty, de secretaris generaal van Amnesty.

"Of het nu ging om de xenofobisch en seksistische retoriek van president Trumps campagne of de aantasting van rechten van vluchtelingen door Europese leiders."

John Dolhuisen, directeur Europa en Centraal Azië van Amnesty, wijst daarbij natuurlijk weer eens met een beschuldigende vinger in de richting van Geert Wilders. De moslimextremisten in Syrië en de Palestijnse gebieden onderdrukken vrouwen en moorden andersdenkenden uit, maar de PVV-leider is zogenaamd hét grote gevaar voor de mensenrechten:

"Je ziet het wanneer Geert Wilders over Marokkaans tuig spreekt."

Hilarisch genoeg beschuldigt hij zelfs Mark Rutte van het schenden van de mensenrechten. Helaas voor Rutte gaan wij het natuurlijk niet voor hem opnemen. Hij komt nu even fel over tijdens de verkiezingscampagne, maar daarna doet hij weer braaf alles wat de PvdA wil. Amnesty zou dat, zou je denken, ook moeten begrijpen.
Het meest belachelijke aan het gezeur en gezever van Amnesty is dat Wilders de term "Marokkaans tuig" gebruikt in de context van Marokkaans-Nederlandse criminelen. Amnesty International zal hier ongetwijfeld ongelooflijk van schrikken, maar de gemiddelde Nederlander vindt dat soort kansenparels ook tuig. Misschien dat ze het bij Amnesty volkomen normaal vinden dat deze types hele buurten onveilig maken, meisjes de prostitutie in dwingen, fietsen jatten, drugs verkopen, en geld witwassen, maar daar denkt de Nederlandse kiezer toch echt een beetje anders over.
Héél anders zelfs.
Amnesty kan wel ophouden met het verspreiden van dit soort linkse propaganda. Het is een grof schandaal waar die organisatie mee bezig is. Focus je in vredesnaam op Aziatische, Afrikaanse of Arabische dictators en laat democratische bewegingen in Amerika en Nederland met rust!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten