Media trekken Geert Wilders’ linkse broer Paul weer uit de kast, want de verkiezingen komen er aan. Zucht…

RTL achtte het behulpzaam dat, alvorens wij naar de stembus gaan, eerst kennis maken met Geert Wilders’ oudere broer. Meet Paul Wilders!

Met nog maar 24 dagen te gaan tot de Kamerverkiezingen staat Geert Wilders nog altijd bovenaan de peilingen. Dat is buitengewoon goed nieuws voor hem, maar minder voor de vele Wilders-haters die er rondlopen in en om redactieburelen in Amsterdam en Hilversum. Neem bijvoorbeeld RTL Nieuws, die het kennelijk nodig achten om een uitgebreid interview te houden met Paul Wilders. Inderdaad, de broer van PVV-leider Geert Wilders. Lees maar een klein stukje mee:

“De 62-jarige Paul Wilders biedt zijn excuses aan voor het gedrag van zijn jongere broer. Aanleiding is de bebloede foto van Angela Merkel die de PVV-leider heeft getwitterd na de bloedige aanslag in Berlijn.

“Je kunt ver gaan, maar met deze tweet had hij een grens overschreden. Het was de druppel”, vertelt Paul Wilders in het eerste interview dat hij in jaren geeft aan media. Hij vervolgt: “Ik wilde met mijn tweet mijn eigen verontwaardiging delen. Een grens stellen. Ik heb daarmee ook gehoor gegeven aan wat veel andere mensen dachten.”
Het zere been

Sindsdien zien of spreken de broers elkaar niet meer.”

Het is natuurlijk jammer dat de gebroeders Wilders gebrouilleerd zijn geraakt, maar het heeft echt helemaal niets te maken met de politieke standpunten van de PVV. Waarom lezen we geen interview met de moeder van Mark Rutte of de broer van Lodewijk Asscher? Volgens mij zijn potentiële kiezers helemaal niet zo geïnteresseerd in Wilders’ familie, maar in zijn standpunten. De enigen die het wel zitten te wachten op wat smeuïge familieroddels met betrekking tot Geert Wilders, zijn z’n vele haters. Hier gaat dus geen kiezer door overtuigd worden om niet op de PVV te stemmen op 15 maart.

Daarbij: het kunstje wordt een klein beetje flauw. Het is niet voor het eerst dat Paul Wilders ineens om de hoek komt kijken als er weer verkiezingen in aantocht zijn. In november 2009 – toen men zag aankomen dat het kabinet ging struikelen over een misse naar Irak – mocht de man ook al uitgebreid zijn verhaal komen doen bij Pauw & Witteman, zo’n half jaar van de verkiezingen van 2010 verwijderd. En ook begin 2012, toen Geert Wilders openlijk dreigde met een kabinetsbreuk als de Catshuisgesprekken zouden mislukken, stak Paul Wilders van wal – ditmaal tegenover Newsweek.

Paul Wilders’ oproep om niet op zijn broer te stemmen bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 past dus in een zekere traditie…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. Wim

  De vraag is, wat beurd hij er voor.

  1. Kodi

   Groen Linkse agitprop verspreiden wordt immers ook nog rijkelijk met kopgelden voor rekening van ’t algemeen beloond. Deugdmens Paul Wilders brandoffert er zelfs zijn eigen broer voor. Dat noem ik nou over lijken gaan. Daar zijn ze bij Groen Links nooit vies van geweest.

  2. NederNederlander

   Kodi@

   Een lik stok van de kermis kent tie de rest van de vierjaar op zeugen tot dat ze hem weer nodig hebben hahahahahaha

 2. Wim

  Laten we niet vergeten wat linkse haat brengt.

  https://www.youtube.com/watch?v=CqSHMGzSJuY

  1. Kodi

   Opdat wij niet vergeten. Zeg nooit het niet te hebben geweten.

 3. Beukman

  “Volgens mij zijn potentiële kiezers helemaal niet zo geïnteresseerd in Wilders’ familie, maar in zijn standpunten. De enigen die het wel zitten te wachten op wat smeuïge familieroddels met betrekking tot Geert Wilders, zijn z’n vele haters.”

  Én Wim natuurlijk.

 4. jennifer

  Mensen ik woon in de buurt, dit gaat gewoon om een ordinaire ruzie tussen broers. Wat die broer van Wilders doet is van behoorlijk laag niveau en dat zegt genoeg over deze vent, het verwonderd dan ook niemand hier meer dat hij zich hier nog voor heeft laten betalen, dat hij Geert in een slecht daglicht plaats. Die gast moet men niet serieus nemen, en de media die dit oud zeer weer gebruiken om dat ze niets nieuws kunnen vinden zeker niet.

 5. Ritter

  RTL is zeer anti-Wilders en komt vaak met dit soort dingen om Wilders te demoniseren.

  Iedereen die iets negatiefs te zeggen heeft over Geert Wilders haalt RTL voor de microfoon.

  1. NederNederlander

   omdat RTL zelf zijn afspraken niet is nagekomen en Wilders tabee heeft gezegd willen ze hem nu zo een hak zetten hoe laag wilt RTL nog zakken in zijn geloofwaardigheid!!

 6. Mr. Charles

  Dit is dus de meest stinkende beerput en riool journalistiek ten voeten uit. Weet je geen politieke argumenten meer, dan ga je op de toer van de familie. Zelf had ik graag nog wel eens iets meer gehoord over de oorlogsmisdaden van de vader van onze huidige Koningin Pampa Maxima. Nooit iets meer gehoord. Bea is erg goed bevriend met deze Argentijnse schurk. Of over de echte rol van de BVD en justitiële kliek achter de afgeschermde, inmiddels weer vrij rondlopende politieke moordenaar Volkert van der Graaf afkomstig uit het milieufascisme van Jesse Verlopen Klaverblad. Nee, we hebben niets meer te melden, dus gaan we de broer van Geert Wilders interviewen. Die weet vast nog wel iets smerigs. Terwijl de foto van Merkel totaal in de roos was. Tenslotte was het kutboek van de zuster van nationale knuffeltopcrimineel Willem Holleeder ook een mega succes, dus waarom niet geprobeerd. Als literatuurwetenschapper kan ik niet anders dan vaststellen dat wat in de literatuur maar vooral in de journalistiek op de markt gegooid wordt, niets anders dan braakmiddelen zijn.

  1. Timo

   Hulde voor deze post !!!

 7. Kodi

  Dit was Geert Wilders toen hij 10 jaar oud was en zo is hij nog steeds: Open, helder en eerlijk.
  http://i63.tinypic.com/xarhoz.jpg

 8. Adriaan

  Ach, alles wat RTL 4 brengt is van een zeer kinderlijk niveau. Getuige ook onder meer het programma Boulevard. Achterklap. Dit interview is van generlei waarde. De PVV-stemmers hebben hun rotsvaste vertrouwen in Geert en daar brengt geen enkel interview verandering in.

 9. poison

  Net Buitenhof gezien: Als Groen-links snotneus Klaver het hier voor het zeggen krijgt zijn wij dubbel Sjaak ofwel op zijn Limburgs plat; driedubbel de lul. Wat een figuur, bah, bah.

 10. Beukman

  Tim timt:
  “Waarom lezen we geen interview met de moeder van Mark Rutte of de broer van Lodewijk Asscher?”

  Best maf. In discussies over Asscher wordt om de haverklap diens overgrootvader erbij gesleept. Niemand die daar problemen mee heeft.
  Nu wordt een keertje de broer van Geert erbij gehaald, en de hele PVV-microcosmos staat op z’n kop.
  Meten met twee maten, noemen wij Nederlanders dat.

  1. Mr. Charles

   Jij bent gewoon een doorgewinterde NSB’er en een ras Nazist. Er zit wel enige marge in de toespeling op de grootvader van de nitwit en nonvaleur Lodewijk Asscher en diens grootvader, de Jodentransporteur van de Joodse Raad. Jij bent helemaal geen Nederlander, daarom weet je ook niet wat meten met twee maten betekent. In de Westerse Beschaving wordt slechts met één maat gemeten: de maat van eerlijkheid en duidelijkheid. U behoort volkomen tot het raapsel en kruipsel aan de andere kant van die maat. PLEUR OP!, zou ik U met de woorden van Uw geliefde pathologische leugenaar adviseren.

   1. jennifer

    Mr Charles:jij zegt precies het goeie wat voor die gast van toepassing is. Maar dat is vast wel meer mensen hier opgevallen.

   2. Beukman

    Kuis je taal, @Charles. Probeer het netjes te houden.
    Verder interesseert het me totaal niet of jouw opa een NSB-er was in de oorlog of wat dan ook; ik reken jou af op jouw woorden en daden, niet op die van je al dan niet foute opa.
    Zou jij ook moeten doen. Er is van alles mis aan Asscher, maar wat heeft zijn overgrootvader daarmee te maken?

  2. zomaar

   zover ik het begrepen heb , heeft Rutte ook het debat van volgende week afgezegd , omdat de afspraak was vier personen van de grootse partijen in de peiling , oke de peiling kan fluctueren , toch dan blijven het er maar vier en geen vijf of zes !!.

   afin nu als een soort van wraak , haalt rtl weer eens de broer van Wilders boven tafel , ondanks dat heel Nederland weet hoe hij tegenover Wilders staat !.

   dus terecht de vraag waar blijft iemand uit de fam Rutte, die Rutte afbraak moet doen.

   niks mis mee ook Rutte heeft dat debat afgezegd .

 11. Ria

  Zum Kotzen;
  Ons is thuis geleerd dat hoe slecht je ook met je familie overweg kunt, dat gaat de buitenwereld niets aan, die hebben daar ook geen boodschap aan, want familie perikelen daar moet een buitenstaander ook buiten blijven, want die weet kan/mag niet (ver)oordelen over hoe het er in de familie van een ander aan toegaat en hoe de regels en verhoudingen bij hen besproken zijn. Daarom moet je zelf ook nooit de vuile was van je familie buiten hangen en al helemaal niet als het desbetreffende familielid een politicus is, wat betekent dat je je eigen familielid op zo’n manier ook nog chantabel maakt. Dus of je het wel of niet met Geert Wilders eens bent, Paul Wilders is een smerige luis in de pels een zeer gevaarlijk man.

 12. ikweetwatikwil

  Beukman. Het gaat er om wat is waar en wat is niet waar. Feiten en nog eens feiten.

  1. Beukman

   @ikweet
   Het gaat ook om meningen. Paul Wilders doet fijntjes de dictatoriale trekjes van zijn broer uit de doeken. Verder vertelt hij te worden bedreigd door PVV-stemmers én door allochtonen.
   Waarom zou hij dit niet mogen zeggen? Hadden degenen die daar nu stennis over schoppen ook bezwaar gemaakt als deze broer helemaal achter Geert had gestaan?

   http://www.rtlnieuws.nl/nederland/paul-wilders-ik-hou-van-geert-al-verwerp-ik-zijn-gedachtegoed

   1. Jannedemanishier

    Helemaal mee eens. Snap ook niets van dat zielige gedoe. Het lijkt wel “wie aan Wilders komt die komt aan mij”. Wat een onzin. Als iemand nabij Rutte iets roept dan weten bepaalde sites het ook snel te melden. Slappe hap.

 13. H.Vaes

  Dit is gewoon zwakte van Rtl omdat ze geen inhoudelijke argumenten aan kunnen dragen om Geert Wilders te stoppen.
  Het is daarom zielig om de broer van Geert Wilders die hoogstwaarschijnlijk wat labiel is te misbruiken .

 14. O.P.

  Geert Wilders ‏@geertwilderspvv 14 min14 minuten geleden
  Meer
  Bye Bye RTL.

  Twee grote debatten dus nog:

  13 maart tegen Rutte bij EenVandaag

  en

  14 maart tegen Asscher bij NOS.

  #StemPVV

 15. Kodi

  De familie van ASScher erbij halen kan natuurlijk ook. Maar ja, die is links, dus dat doet RTL niet.

  https://pbs.twimg.com/media/C5B84haWMAAendn.jpg

 16. NederNederlander

  Een ding is zeker en dat maakt Wilders sterk!!
  Hij heeft nooit een familie van een partij lid gebruikt om aan zijn gerief te komen de andere partijen die met RTL mee doen wel en dat zegt voor mijn genoeg hoef ik geen discussie voor te voeren!!

  1. Kodi

   + 1

 17. Nasrani

  Je zal maar zo’n broer hebben. Wat een achterbaks gedrag zeg! En RTL is er als de kippen bij om dit vervelende verhaal weer eens naar buiten te brengen. Dan ben je pas echt een rat!

 18. Adriaan

  Tijdens het proces tegen de familie Corleone in The Godfather II werd ook plotseling een broer uit de hoge hoed getoverd. Dat waren maffiapraktijken. Nu wil ik niet direct RTL beschuldigen van maffiapraktijken, maar het leunt er wel tegen aan.

  1. Wim

   Het zijn maffia praktijken.

   1. Floris

    +1

 19. Jannedemanishier

  “Waarom lezen we geen interview met de moeder van Mark Rutte of de broer van Lodewijk Asscher?”

  De pijlen zijn wellicht iets meer gericht op Wilders.
  Maar ten eerste betreft het de broer van iemand die hot nieuws is en die op 17 feb jl. zelf twittert “”Talloze (doods)bedreigingen gehad van veelal #PVV aanhangers hier” dan is dat snel nieuws. Dit is de aanleiding voor het interview met RTL. Wilders doet vervolgens zielig en roept “Mijn familie heeft niets met de campagne te maken”? Wie beweerd dat?. Alleen is het wel naaste familie die een onprettige situatie twittert waar ie zelf niet voor gekozen heeft. Dat is zeker in de tijd van verkiezingen al snel nieuws. RTL heeft dus niet eerst de broer opgezocht waarna vervolgens Paul is gaan twitteren?

  Dit laatste geld ook voor de zeilige tekst “RTL achtte het behulpzaam dat, alvorens wij naar de stembus gaan, eerst kennis maken met Geert Wilders’ oudere broer. Meet Paul Wilders!” Paul wordt blijkbaar bedreigd, dat twittert ie en dat is nieuws. Zo werkt dat nu eenmaal of je dit nu leuk vindt of niet. In de tijd van twitter en facebook zijn bepaalde dingen snel nieuws. Als het over Rutte zou gaan dan weten bepaalde sites dit ook wel te vinden.

  Ten tweede. Als de moeder van Rutte vreemde dingen twittert over Mark of als ze twittert “Talloze (doods)bedreigingen gehad van veelal #VVD aanhangers hier” reken maar dat de media dit weet te vinden en publiceert. Want het is nieuws. Simpel.

  Dat zielige gedoe. Lijkt Trump wel. Doe je ding en zeur niet zo. Voor de 2e keer zegt ie een debat af? Pffffff jammer en vermoeiend.

 20. Paul

  Wellicht is het ’n idee om eens te kijken hoe het zit met de politieke voorkeur van familieleden van andere partijleiders.

  1. Jannedemanishier

   Paul, jij doet als broer van Wilders op 17 feb ZELF een uitspraak op TWITTER aangaande BEDRIEGINGEN. Indien familieleden van andere partijleiders niets met media te maken willen hebben en dus ook niet twitter en facebook e.d. gebruiken of opzoeken dan is het hoogst onbeleefd om ze hier over te gaan lastigvallen? Wat is dat voor domme vergelijking?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.