Nee, de VVD heeft geen boodschap aan teleurgestelde kiezers: 'Jullie zijn gewoon zuur!'

Geen categoriefeb 16 2017, 18:00
Kritiek op het doen en laten van de VVD? Prima, maar dan niet bij de VVD zelf alstublieft!
Met het rap naderen van de verkiezingen van 15 maart lijkt het weer eventjes alsof alles geweldig gaat in de wereld: partijen strooien na jarenlang 'offers' opeens met cadeautjes voor iedereen, en elke partij filtert donderdag dat ene positieve puntje van haar verkiezingsprogramma uit de doorrekeningen van het Centraal Planbureau, zelfs als de andere 99 punten totaal onhoudbaar blijken. Is het echt heel eerlijk om de zaken opeens zo rooskleurig voor te spiegelen? Nee, niet bepaald. Maar is het niet meer dan logisch dat men dit doet als er kiezers overtuigd moeten worden om hun felbegeerde stem te schenken? Tsja, dat dan weer wel.
Je zou dus denken dat iedereen vooral zijn best doet om jan en alleman te paaien in de hoop op die stemmen. Bij de elite van de VVD is dat echter allesbehalve het geval: kritiek binnen de partij wordt natuurlijk al eeuwen niet geduld en leidt meestal onmiddelijk tot een vaarwel van het kritische lid, maar ook van buiten mag men niets anders meer dan lovend zijn over deze zogenaamd rechtse partij. Sterker nog: potentiële kiezers worden gewoon keihard weggejaagd.
Iets waar de VVD donderdag erg trots op is, is de berekening van het CPB dat met hun plan er aardig wat banen gecreëerd zouden worden in Nederland. Daar zouden ze ook best trots op mogen zijn - als ze zich hun standpunten op 16 maart nog zouden weten te herinneren - maar dat betekent niet dat iedereen dat moet zijn.
Ene Peter van Dijk was namelijk niet al te laaiend over die banen:

Ik ben er inderdaad van overtuigd dat u nog meer banen gaat regelen.

Uiteraard voor liegende en misdragende VVD bestuurders, maar toch.

Ahja, het welbekende vriendjespolitiekdebacle! In zekere zin is dat natuurlijk nooit helemaal uit te sluiten, en je kunt je afvragen of dat ook echt een probleem is: in elke facetten van de samenleving verlenen mensen nu eenmaal diensten aan vrienden. Toch maat de VVD het dikwijls wel erg bont, en dat is ongetwijfeld waar deze teleurgestelde kiezer aan refereert.
Maar weet je: eigenlijk hoef ik het standpunt van deze man niet eens te gaan zitten verdedigen om hier mijn punt te maken. Dat is namelijk dat de social media-afdeling van de VVD zelf duidelijk geen kaas gegeten heeft van het slikken van kritiek, die een politieke partij natuurlijk elke dag van elke kant kan verwachten. In plaats daarvan kwamen ze met een reactie die wel aangeeft hoe hypocriet het er daar aan toegaat:
Zuur_1
Ehm, oké: wie is er hier nou ook alweer zuur bezig? Correct me if I'm wrong, maar volgens mij is dat hier toch echt de partij van de eeuwige bonnetjesaffaire zelf. Dit laat wel weer duidelijk zien hoe men hier met andersdenkenden omgaat: denk wat je wilt, maar val ons er zeker niet mee lastig, en anders zwaait er wat! Misschien moeten we maar hopen dat het hier ging om een overenthousiaste stagiair die morgen op zoek kan gaan naar een nieuwe stageplek, maar iets zegt me dat vooral dat laatste niet het geval is. Maarja: kritiek slikken blijft een zure appel waar in ieder geval de VVD nog niet doorheen heeft willen bijten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten