Nigel Farage zegt de EU nog eens waar het op staat: “U bent de vergadering van een religieuze sekte!”

De leider van UKIP ging weer eens hard, en deelde wederom een paar rake klappen uit aan de eurofiele leiders die alleen maar méér EU willen doorvoeren.

Het is Valentijnsdag, en dat gold kennelijk ook voor de verzamelde parlementariërs die in Straatsburg bezig waren met een debat over de toekomst van de Europese Unie. En als je eurofielen laat babbelen over dat onderwerp, dan weet je het wel: de één wil een bankenunie, de ander wil meer landen bij de euro, een volgende wil een gezamenlijk leger en de laatste wil Europese belastingen. Kortom: weg met nationale bevoegdheden, en kom maar op met méér Brussel.

Daarmee moet je natuurlijk niet komen aankloppen met Nigel Farage, die tot de Brexit daadwerkelijk plaatsvindt ons gelukkig nog maar vermaken met toespraken in het Europese Parlement. Gewoon zodat het EP niet alleen volzit met verliefde eurofielen, maar er ook nog wat nuchtere eurosceptici tussen lopen.

Hij opent zijn bijdrage dan ook meteen hilarisch: “Het lijkt wel alsof ik vanochtend bij de vergadering een een religieuze sekte ben..” Maar Farage gaat verder:

Farage houdt de aanwezigen – waaronder ook onze nationale EU-knuffelbeer Frans Timmermans – nog maar eens voor dat ze niet door hebben gehad wat er in 2016 gebeurd is. De Nederlanders en de Italianen hebben in referenda onderdelen van de EU-integratie afgeschoten, terwijl de Amerikanen met Trump en de Britten met hun Brexit aan hebben gegeven klaar te zijn met de links-liberale wereldorde.

In 2017 gaat die revolutie gewoon verder, vervolgt Farage, die vervolgens onderzoek citeert waaruit blijkt dat mensen klaar zijn met de door Brussel afgedwongen open grenzen en hun nationale identiteiten beter willen bewaken. Tot zijn eigen verbazing gaan de mensen daarin zelfs verder dan Farage zélf zou willen, moet de UKIP-leider op een gegeven moment zelfs opmerken..

Hoe dan ook, Farage is weer een genot om naar te luisteren. Eén zeer onfortuinlijk nadeel van de Brexit is dan ook: jammer dat deze hilarische, maar altijd accurate, oproerkraaier dreigt te verdwijnen als lid van het Europese Parlement. Want mán, wat heeft hij vandaag die eurofiele EU-propagandisten weer eens goed in de tang gehad vandaag!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Ni28

  En toch zullen zij met hun plannen doorgaan met de wetenschap dat Farage eens verdwijnt. De EU heeft niets geleerd van de laatste ontwikkelingen en gaan desnoods met geweld door om nog meer Brussel de burgers in de maag te splijten. Timmermans zegt dat de enige optie voor de EU oorlog is maar het is eigenlijk de EU die een oorlog aan het voorbereiden is, een tegen eigen burgers.

  1. jennifer

   Helemaal waar, de EU heeft zijn eigen burgers in samen werking met merkel Soros en de hele linkse politiek in Europa zelf naar de islamitische slachtbank gebracht. Als het te laat is zal er wel opstand komen maar die zal zeker bloedig eindigen.

 2. Peter Selie

  Tussen 1878 en 1914 overspoelde een golf van terrorisme Europa

  Door Juliaan van Acker

  It is not the Islam, stupid!

  In 1882 werd in de Music Hall in Lyon een bom gegooid. Ook toen viseerden terroristen gelegenheden waar jonge mensen, net zoals in de Bataclan in Parijs in 2015, plezier maakten. Vier jaar later werd een aanslag gepleegd in de Parijse Beurs en in een café bij de Gare Saint-Lazare. Wegens de vele aanslagen tussen 1903 en 1909 werd Barcelona omgedoopt tot ‘de stad der bommen’ en rijke families gingen elders wonen. Koning Alfonso XIII van Spanje ontsnapte in die tijd aan drie aanslagen. Tsaar Alexander II had minder geluk en werd in 1881 bij een aanslag gedood. Hetzelfde lot trof koning Umberto van Italië, die na een mislukte aanslag in 1878, in 1900 alsnog werd vermoord. President Carnot van Frankrijk werd in het jaar 1894 met een dolksteek gedood.

  Op al deze aanslagen volgden zeer repressieve acties. Foltering werd terug ingevoerd. In Duitsland verbood Bismarck de socialistische partij. In de pers werd gewaarschuwd voor het wereldwijde gevaar van terrorisme, want de landen dreigden in een afgrond te vallen. Het toerisme naar Spanje zakte in.

  Handboek voor explosieven
  Het terrorisme bleef in die jaren niet beperkt tot Europa. In Chicago verscheen in 1885 een handboek voor het maken van explosieven, dat gretig aftrek vond. Een jaar later werd in deze stad een bom gegooid naar de politie, waarbij vier agenten om het leven kwamen. In Buenos Aires werd rond 1900 het aantal anarchisten op 10.000 geschat. De Amerikaanse president Theodore Roosevelt riep in het begin van de 20ste eeuw op tot een internationale kruistocht tegen het terrorisme.

  In zijn boek The age of anger (2017) verklaart de Indiase schrijver Pankaj Mishra deze golf van aanslagen op basis van vier factoren: economische achterstand, een zwakke regering, ongelijke modernisering en de grote kloof tussen arm en rijk. Er is een steeds grotere groep voor wie de politiek er niet in slaagt aan hun verwachtingen te beantwoorden. Om dezelfde redenen sluiten, volgens Mishra, jongeren zich nu aan bij ISIS.

  Drie eeuwen geduld hebben
  Veel jongeren, met name in het Midden-Oosten en Noord-Afrika zitten in een uitzichtloze situatie. Het toonaangevende weekblad The Economist heeft jaren geleden verklaard dat het drie eeuwen zal duren vooraleer onderontwikkelde landen het welvaartspeil van het Westen bereikt zullen hebben. Het gebrek aan toekomstperspectief, de politieke hopeloosheid, de afwezigheid van instellingen die kunnen bemiddelen tussen de machthebbers en de onderklasse en het daarmee gepaard gaande gevoel van zinloosheid zijn er oorzaak van dat grote groepen jongeren een gevaarlijke vorm van verzet ontwikkelen.

  Dit geldt ook voor moslimjongeren in Europa waarvan velen zich niet kunnen integreren in de westerse hoog technologische samenleving, gebaseerd op individualisme, een kritische houding en persoonlijk initiatief. Dat geldt trouwens ook voor de ‘arme blanke man’ in Amerika die zijn woede uit door te stemmen op een volkstribuun.

  De islam als excuus
  Als we deze argumentatie volgen dat heeft het terrorisme van deze tijd in feite niks te maken met de islam. De islam wordt gebruikt als een excuus. De nihilistische en anarchistische houding van de moslimterroristen zet hen ertoe aan te kiezen voor de meest extreme vorm van de islam. Maar de echte oorzaken zijn hierboven genoemd. Net zoals de 19de eeuwse anarchisten willen ze de bestaande orde omver werpen door gebruik te maken van extreem geweld. Het zijn vooral de symbolen van de politieke en sociale orde die moeten worden aangevallen. Zelfopoffering van individuen, de zogenaamde lone wolves, heeft een grote propagandistische waarde. Het gaat bij hen om een strijd van alles of niets. Hedendaagse terroristen en de anarchisten van honderd jaar geleden hebben geen alternatief te bieden. Het gaat slechts om destructie en doodsdrift. Het is duidelijk dat deradicaliseringsprogramma’s geen zin hebben omdat de ware oorzaken niet worden aangepakt.

  Wilders voert een verkeerde strijd
  Wilders heeft dus geen gelijk. Het gaat in wezen niet om de islam. Doordat zij een verkeerde strijd voeren, verhinderen invloedrijke figuren als Wilders de strijd tegen de werkelijke oorzaken van het terrorisme. Wilders speelt een gevaarlijk spel want hij heeft geen mededogen met de velen die met de rug tegen de muur staan en die als het ware gedwongen worden op extreme wijze te reageren. Het gaat erom dat tienduizenden jongeren, die zich in een uitzichtloze situatie bevinden en zien in welke immense rijkdom anderen kunnen leven, het gevoel krijgen dat de maatschappij om hen geeft. Dat de samenleving er alles aan doet om hen eerlijke kansen te bieden.

  Matteüs 19:16-26
  Wat is de conclusie? Er volgt steeds een storm van verontwaardiging in de reacties als ik in mijn bijdragen verwijs naar de wijsheid waarop onze joods-christelijke beschaving is gefundeerd. Welnu, ik beweer dat de oplossing van het terrorisme tegen elke ratio ingaat. Het gaat om een morele opdracht die een atheïst, een nihilist, een humanist en zelfs de meeste christenen onmogelijk kunnen aanvaarden, omdat het zo absurd en irrationeel is. Ik verwijs naar het gesprek tussen de rijke jongeling en Jezus van Nazareth (Matteüs 19:16-26). Toen deze jongeling antwoordde dat hij alle geboden correct navolgde, zei Jezus: “Indien gij volmaakt wilt zijn, ga heen, verkoop uw bezittingen en geef het aan de armen”.

  Stel nu eens voor dat de immens rijke oliepotentaten hun rijkdom bestemmen voor het gewone volk in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Stel u eens voor dat we boven een bepaald inkomen 100 procent belasting heffen om een solidaire samenleving mogelijk te maken. Dan wordt deze christelijke boodschap van tweeduizend jaar werkelijk opgevolgd en komen we in een andere wereld terecht.

  En als u dat godverdomme niet wilt geloven dan weet ik het ook niet meer.

  1. LimburgseVlaai

   Heel goed, helemaal mee eens.

 3. van Urk

  “Vergadering van een religieuze sekte” De heer Nigel is hopelijk toch wel bekend met de Pan-Europese ideologie van de heer Coudenhove-Kalergi waarvoor alle Euro-aluhoedjes voor gaan knielen?

 4. Bes Tolen

  Wilders wil geen massa immigratie en al helemaal niet van moslims. Als je grote groepen toelaat, assimileren die niet als ze al een vreemde cultuur hebben. Als ze de islam als cultuur hebben, wordt het dus eerder gevaarlijk. Het standpunt van de PVV is reëel. Geen massa immigratie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.