NRC en linkse advocaten kiezen voor een nieuwe aanval: 'Alle rechtse partijen zijn een gevaar voor de rechtsstaat!'

Geen categoriefeb 14 2017, 14:00
Het is om misselijk van te worden. Extreemlinks heeft een nieuw aanvalsplan bedacht. Dit keer wordt de frontlinie gevormd door politiekcorrecte advocaten.

Vijf politieke partijen doen in hun verkiezingsprogramma’s voorstellen die „lijnrecht ingaan tegen de Nederlandse rechtsstaat”. Dat concludeert een commissie van hoogleraren en advocaten dinsdag. Zij hebben dertien verkiezingsprogramma’s ‘doorgerekend’ op hun rechtsstatelijk gehalte. De PVV, de VVD, het CDA, de SGP en VoorNederland (VNL) komen er het slechtst vanaf.

Kortom, alle partijen die enigszins rechts zijn worden neergezet als "een gevaar voor de rechtsstaat." Natuurlijk valt het rechtse gehalte van het CDA en de VVD nog wel mee (of tegen eigenlijk), maar ook die partijen hebben wel degelijk een paar rechtse punten. En juist op die punten zouden ze nagenoeg fascistisch zijn. Natuurlijk. Want rechts.
https://twitter.com/Infocadl2015/status/831457083656642561
Nou moet je eens raden over welke onderwerpen dit gaat. Goed. Ga er even goed voor zitten:

De commissie concludeert dat de schadelijkste plannen de maatregelen rond terrorisme, jihadisme, vluchtelingen, islam en immigratie zijn.

Met andere woorden, het zijn allemaal onderwerpen die eigenlijk om hetzelfde probleem draaien: de massa-immigratie. Iedere partij die daar iets aan wil doen -- al is het maar een beetje -- is "gevaarlijk."
Wouter Veraart, hoogleraar rechtsfilosofie en voorzitter van de commissie, zegt dat hij en zijn politiekcorrecte vrienden zich echt ernstig zorgen maken. Er zijn namelijk partijen die zowaar iets aan massa-immigratie, criminele nepvluchtelingen, en de radicale islam willen doen. Dat mag niet. We moeten gewoon blijven zitten als we geschoren worden. Wat nou 'nationale veiligheid,' laat je opblazen! Oh, en zeur vooral niet dat hele steden in Arabische ghetto's veranderen. Als je dat zegt ben je namelijk niet alleen een "gevaar voor de rechtsstaat" maar een vuile racist.
Natuurlijk wordt er even vergeten dat juist de radicale islam, criminaliteit, en onbeperkte immigratie van kansloze nepasielzoekers die onze manier van leven haten een gevaar voor de rechtsstaat vormen. Blijkbaar mag je dat niet hardop zeggen.
Zoals Jan Roos terecht stelt op Twitter: dit is je reinste kolder.
https://twitter.com/LavieJanRoos/status/831451710769987584
https://twitter.com/LavieJanRoos/status/831455835318603776
Eén van de 'gevaren' van VNL? Die partij wil graag een puntenpaspoort invoeren voor mensen met een dubbele nationaliteit. In het ergste geval kunnen ze hun Nederlandse paspoort dan inleveren. Volgens de hooggeachte rechtsgeleerden van GroenLinks, D66 en de PvdA is dat "in strijd met de rechtsstaat" en "discriminerend" omdat mensen met maar één paspoort er niet voor in aanmerking komen. Ja, nogal wiedes: je mag het paspoort niet afpakken van mensen met maar één nationale identiteit. Bij mensen met een dubbel paspoort mag dat dus wél. En dan nog iets: is het niet juist 'discriminerend' ten opzichte van mensen met maar één paspoort dat er mensen zijn met twee paspoorten. Zie je wel, dames en heren van links, wij kunnen dat spelletje ook spelen.
Daar komt nog eens bij dat het om een administratieve maatregel gaat die ook wordt toegepast bij jihadisten. Dat is mogelijk, want die maatregel is goedgekeurd door de Eerste én door de Tweede Kamer, oftewel: door de wetgevende macht. Het is dus op legale manier gedaan en deze administratieve maatregel past binnen het kader van de wet.
Kortom, het is je reinste flauwekul, dat gezeur over de rechtsstaat. Maar maakt dat links wat uit? Natuurlijk niet. Rechts moet immers kapotgemaakt worden. Gezever over 'de rechtsstaat' is slechts het laatste wapen in hun arsenaal.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten