Oh Oh Den Haag… Verbijstering over benoeming van VVD-faalbestuurder Pauline Krikke als nieuwe burgemeester

Niets te lachen
Foto: Pauline Krikke toen ze nog aan het roer stond bij het Scheepvaartmuseum. Ze werd ontslagen wetens intimidatie en luiheid. En deze VVD-dame wordt burgemeester van Den Haag. Hier valt niets meer te lachen. Foto: Scheepvaartmuseum

Het is echt waar: Pauline Krikke is de nieuwe VVD-burgemeester van Den Haag. Verbijstering aan de ene kant en tegelijkertijd ook geen verrassing. Krikke is namelijk van de VVD en dankt haar hele mislukte carrière aan vriendjespolitiek. Krikke heeft een zeer omstreden verleden en werd ontslagen wegens intimidatie, directief gedrag en luiheid. Daarnaast werd ze verdacht van betrokkenheid bij drugshandel. 

Hoe is het mogelijk dat Den Haag zo’n belangrijke stad laat besturen door iemand met zo’n abominabele staat van dienst? Het Scheepvaartmuseum, waar ze aan de slag ging nadat ze slechts twee termijnen als burgemeester van Arnhem had uitgezeten, ontsloeg haar na een brandbrief van het complete managementteam.

Pauline Krikke was volgens hun directief, intimiderend en ‘eigenstandig’, aartslui, las stukken niet, bereidde zich niet of nauwelijks voor op vergaderingen en besluiten, kwam vaak niet opdagen. Het is ongelooflijk dat zo iemand als hoofd van de regeringsstad is aangesteld.

Tien uur na haar ontslag schreef ze zich al in als zzp’er bij de Kamer van Koophandel. De dag erna kon ze meteen beginnen aan een groot project (iets met touringcardrama’s in Amsterdam), dat ze van haar VVD-collega Eric Wiebes toegeschoven had gekregen.

Wiebes was in die tijd namelijk wethouder van verkeerszaken en vervoer in Amsterdam. Die maakte als VVD’er ook zo’n rare sprong naar hoofdverantwoordelijke van de belastingen. Als je even wilt lachen op deze dieptrieste dag: hier is een werkelijk hilarische kontkruiperige lofzang van de Volkskrant uit 2014 voordat Wiebes staatssecretaris werd. Het stuk van journalist Jaap Stam laat goed zien hoe nauw de banden met de VVD en de Volkskrantredacteur waren. Met de kennis van nu zouden we dit stuk ‘nepnieuws’ noemen.

Dat Krikke, zoals VVD-maatje Frits Huffnagel zojuist trots op Twitter meldde ‘de eerste vrouwelijke burgemeester’ wordt van een regeringsstad, heeft geen donder met haar sekse te maken. Een vrouw die bewezen incompetent, omstreden en regentesk is en totaal niet met mensen kan omgaan, mag helemaal niet op zo’n positie gezet worden! Wat heeft man of vrouw zijn in hemelsnaam met iemands kwaliteiten te maken? Waar is Den Haag mee bezig?

En weet VVD-wethouder Boudewijn Revis ook werkelijk niets van Krikkes verleden? Heeft hij onderzocht voor hij toestemde in haar benoeming wat de waarheid is achter Krikke-gate, waarbij zij en haar toenmalige partner werden beschuldigd of verdacht van betrokkenheid bij drugshandel? Nooit boven water gekomen. De benoeming van Pauline Krikke is het zoveelste voorbeeld van VVD-vriendjespolitiek waarbij macht boven integriteit en competentie gaat. Artikel gaat verder onder de advertentie.

De lijst van Krikke’s bijbaantjes is schier oneindig, zoals Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet hieronder in zijn tweet laat zien. Is Krikke zo’n topbestuurder dat ze overal voor wordt gevraagd? Integendeel. Haar bijbaantje in de Raad van Toezicht bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer kreeg ze toegeschoven van VVD-vriendinnetje Schultz van Hagen. Werktijd per jaar 25 uur. Verdiensten: bijna 17.000 euro. Zo rolt de VVD. Pauline Krikke is een schande voor Den Haag.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

20 reacties

 1.   

  Tijd voor een gekozen burgemeesters.

  1.   

   ja,en dan mag je kiezen , ooit , tussen twee rooien………………

 2.   

  Als Hagenees viel mijn oliedruk volkomen weg. Wij mochten meedenken over het profiel van de nieuwe burgemeester. Heel veel reacties en er is naar gekeken (wil ik geloven), maar er is niks mee gedaan. Deze vrouw (met haar kers op de pudding?) heeft niets met Den Haag. Ik geeft haar zeker niet het voordeel van de twijfel.

 3.   

  Nederland is een GEWELDIG LAND voor leugenaars, oplichters, wegkijkers en ga zo maar door. Met dank aan de VVD. Ze zei vanochtend nog dat ze de kers op de taart was. Ze had beter kunnen zeggen de klit op de taart. Ze wilde tenslotte, kost wat kost, een vrouw als burgemeester.

  1.   

   @Analist, kleine correctie: ze zei dat Den Haag de kers op de pudding was. Gezegdes zijn niet haar sterke kant.

   1.   

    Waarschijnlijk een ander journaal gezien. Ze vroegen aan haar of het vrouw zijn nog een rol gespeeld had in haar benoeming en toen noemde ze een hele reeks van positieve eigenschappen die ze zou hebben en dat als extra haar vrouw zijn de kers op de taart was maar ze bedoelde waarschijnlijk de KLIT OP DE TAART.

  2.   

   Ze is eerder de luis in het schaamhaar.

 4.   

  Tsja…11 kandidaten, waarvan 9 mannen en 2 vrouwen. Profielschets adviescollege : het wordt een vrouw ! Kans van 50 % dus.

 5.   

  huh..moet dat niet Paul zijn??

  1.   

   Ja, zo te zien een flinke adamsappel !

 6.   

  Nu nog een leuk baantje voor haar partner in Den Haag .In Arnhem was dat zo geregeld.

 7.   

  Uitstekend artikel en goed onderzoek Alina. Complimenten.

 8.   

  Heel goed om de waarheid te melden. Zegt het voort!
  Arm Den Haag, verlost van de een krijg je er iets misschien wel erger voor terug. Soort van Aartsen 2.0
  Hang deze feiten aan de grote klok, laat zien hoe corrupt de VVD is en hoe vriendjespolitiek werkt en hoe incompetente mislukkelingen deze posities krijgen!
  Laat zien hoe het werkt bij de VVD en bij de incompetente gemeente Den Haag!

  Het is gewoon een schande en een schandaal welke verder uitgewerkt moet worden. Deze dame deugd absoluut niet voor een dergelijke belangrijke functie!

 9.   

  maar waarom moest dit zolang “geheim “blijven , dat is iets wat ik niet snap………….

 10.   

  De VVD heeft toch alleen maar faalbestuurders. Als het bovengenoemde klopt kan zij alleen benoemd worden maar niet gekozen. Daarom gebeurt het tweede ook niet.

 11.   

  Goed overzicht van Baudet. Vriendjespolitiek zegeviert. Zullen wij de Roemenen volgen op straat?

 12.   

  Ja, helaas deze baantjesschuiverij duurt maar voort. Competentie ten aanzien van de baan is niet relevant. Wellicht iets voor kereltje Pechtold om eindelijk de gekozen burgemeester vorm te geven. Wellicht heeft ook hij, zoals de zogenaamde sociaal democraat WIM KOK deed, de veren van het verleden afgegooid.

 13.   

  Politici zijn meestal uit op eigenbelang,doortrapt,corrupt,leugenaars van de ergste soort,landverraders,psychopaten,irritant,ijdel,ego past niet in een luciferdoosje,achterbaks,wereldvreemd,opportunistisch , enzovoort, enzovoort.Deze mevrouw past precies in het profiel van onze bovendanen, die zich politici noemen.

 14.   

  Hier heeft gemeente Den Haag dan toch gefaald om niet eerst eens te onderzoeken hoe omstreden deze persoon is, voordat ze als kandidaat voorgesteld werd, dit heeft niemand dan toch gedaan, en hiermee laten ze dan toch wel weer zien dat het allemaal vriendjes politiek is en niet om de kwaliteiten van iemand gaat. Hoogste tijd om burgemeesters voor het aantreden te onderzoeken naar dubieuze praktijken en dat er een wet komt waarbij burgemeesters gekozen moeten worden door stemmen van burgers.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!