Peilingen: Slechte dag voor rechtse partijen. PVV, VNL, VVD verliezen alledrie zetels. Winst voor links

snapshot
Foto: Jan Roos en Geert Wilders doen een interview. Bron: Screenshot PowNed.

Er zijn nog altijd 38 dagen te gaan tot de verkiezingen. Genoeg tijd om te herstellen van wat vandaag gebeurt, want laten we eerlijk zijn: een goede dag voor rechts is het vandaag niet in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond.

De kans op een nieuw kabinet van rechtse signatuur is vandaag weer wat verder geslonken. In de nieuwste peiling van Maurice de Hond verliezen zowel PVV als de VVD als VNL één Kamerzetel. Die laatste verdwijnt daarmee ook helemaal van het politieke scorebord en noteert nu weer 0 zetels. Thierry Baudets Forum voor Democratie behoudt diens ene zetel wel.

De zetels die de rechtse partijen verliezen, komen op het conto van links. GroenLinks stijgt naar 17 zetels, de SP krabbelt weer een beetje op naar 12 en de PvdA krijgt één zeteltje erbij om op 11 uit te komen:

peiling 5-2-2017

Maar ondanks dat verlies blijft de PVV wel ‘gewoon’ de grootste partij van Nederland. Met 32 zetels zijn ze de VVD – op 23 zetels – nog altijd met maar liefst negen zetels de baas. Die situatie blijft vooralsnog ongewijzigd van hoe zich dat nu al meer dan een jaar voordoet.

Hoe dan ook, laten we hopen dat het rechtse zetelverlies een eenmalige actie is – die zelfs binnen de foutmarge valt – en geen trend gaat worden. Je moet er namelijk toch niet aan denken om op 16 maart wakker te worden met premier Asscher of Klaver?

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

41 reacties

 1.   

  Er lijkt een relatie te zijn tussen Trump en de populisten hier. Als Trump het beroep tegen de moslim-ban wint gaan de populisten waarschijnlijk weer omhoog.

  1.   

   @Analist

   Misschien dat de media hysterie tegen Trump er iets mee te maken heeft. De media zetten groot in tegen Trump en proberen de mensen bang te maken. Sommige mensen begrijpen het spel en de agenda van de media niet en gaan mee met de hysterie tegen Trump.

   Anti-Trump gekte grenst aan psychose
   http://www.rtlz.nl/opinie/column/roderick-veelo/anti-trump-gekte-grenst-aan-psychose

   Of misschien zijn het gewoon schommelingen in de foutmarge van een peiling en heeft Trump er niets mee te maken. We zullen het pas echt weten op verkiezingsdag.

 2.   

  De Hond weet de voorkeur van de mensen die met zijn peiling meedoen!!!!!!
  Dus in mijn optiek,kan hij de peilingen beinvloeden,als hij zou willen!!!
  Ik wordt nl niet elke keer uitgenodigd.
  Maar misschien is dit ook weer een manier om alles te beinvloeden!!!
  Ik vertrouw niemand meer,ben wel van partij veranderd.

  1.   

   Het lijkt mij sterk dat De Hond de peilingen beïnvloed, in dat geval zou de PVV niet zo hoog in de peilingen staan…

   1.   

    Waarom niet? Eerst laat hij de PVV vrij groot worden in zijn peilingen, conform het sentiment dat veel mensen herkennen. En dan laat hij het ballonnetje de laatste maanden voor de verkiezingen week na week net een beetje leeglopen. En die mysterieuze ontwikkeling vlak voor de verkiezingen kan dan verklaren waarom de uiteindelijke uitslag eventueel wat tegenvalt. Want ja, die geleidelijke afkalving die versnelde plotseling in de laatste dagen voor de verkiezingen. Het is wat, niet? (Of het ook echt zo gaat, is onmogelijk te zeggen. Maar een ondenkbaar scenario is dit zeker niet.)

    1.   

     Er zijn inmiddels zes grote peilingen en die willen allemaal hetzelfde, namelijk de beste voorspelling doen voor de verkiezingen. Het idee dat ze bewust manipuleren om te beïnvloeden leeft alleen in de hoofden van complotdenkers en domme mensen die het gewoon niet snappen.

     Ook kan het natuurlijk zijn dat mensen opzettelijk suggereren dat onderzoekers manipuleren, zoals Afshin Ellian in zijn laatste column (http://www.elsevier.nl/nederland/opinie/2017/02/accepteer-dat-het-een-strijd-wordt-tussen-wilders-en-de-rest-446448/ ), met als doel om juist de domme mensen in complotdenkers te beïnvloeden.

     1.   

      @Jan
      En wat heeft u gestudeerd om zo badinerend uit de hoek te menen kunnen komen. Ksst man, ga terug naar Krapuul.

 3.   

  ongelooflijk. wat een armoede bij die viervoeter…………..als ik /wij de reacties bij de diverse sites bekijk……………

  heeft volgens mij niets met Trump hype te maken. Obama had die regels al gemaakt…….

 4.   

  Als ik de anti Trump en Wilders hysterie met daarbij een enorme linkse campagne zie op TV en in de Media vraag ik me af of dit wel de werkelijk cijfers zijn. Er lijkt wel een soort paniek te zijn. Wat zijn de werkelijke cijfers?.
  Men moet niet vergeten dat met name Brussel een misdadig niveau heeft aangenomen om hun belangen veilig te stellen. Men deins nergens meer voor terug en heeft Rusland op dat gebied al ver over troffen.

 5.   

  Ach we hebben de PVV zo vaak een of meerdere zetels zien zakken. Daarna weer zien stijgen.

  Het is maar net vanuit welke hoek de wind waait.

  Als Geert geen gekke dingen of rare uitspraken gaat doen dan zie ik het heel zonnig in.
  Nog iets meer dan 5 weken te gaan.

  Ik en heel veel Nederlanders hopen op een kabinet Wilders1

  1.   

   Buiten de PVV kiezers hoopt bijna niemand op een kabinet Wilders. Wilders scoort met afstand het hoogst in onderzoek naar de minst favoriete premier. Dat is ook de reden dat er geen kabinet Wilders komt. Je vindt geen drie andere partijen met draagvlak om met Wilders in zee te gaan.

   1.   

    tja @Jan , dat heet dan (linkse) democratie , om anders denkende uit te sluiten .

    ben er gelukkig mee kerel , met jou democratie .

    1.   

     @zomaar
     Onzin. Dat heet gewoon klare wijn schenken. Sterker nog, Geert doet dat zelf ook:

     “DEN HAAG – PVV-leider Geert Wilders zou niet met de VVD willen regeren zolang premier Mark Rutte daar nog aan het roer staat.”

     http://www.telegraaf.nl/binnenland/24976425/__Wilders_sluit_Rutte_uit_als_regeringspartner__.html

     1.   

      tja heel links den. Haag (lees politieke partijen) gingen van meet af aan , toen de PVV hoog in de peiling stond hard roeptoeteren dat zij nooit met de PVV een regering wilden vormen .

      welke reactie had jij dan graag gezien van Wilders , dat hij in janken uit zou barsten , of gewoon de VVD en de andere partijen lik op stuk geven .

      mij maakt het geen donder uit hoe de nep democraten een regering willen vormen , de PVV (een grote PVV) in de oppositie werpt ook vruchten af !!.

      kijk nu alleen al voor de verkiezingen , hoeveel standpunten overgenomen worden van de PVV, die straks na de verkiezingen weer van tafel geveegd worden .

     2.   

      @zomaar
      Kappen dus met die praatjes als zouden linkse partijen anderen uitsluiten. Wilders doet precies hetzelfde. Jouw vergoelijkende woorden druipen van de hypocrisie.

   2.   

    Jan. Als je niet meegaat met de linkse overdreven gemoedsstemming en opwinding over islam, immigratie en asiel van jonge moslimmannen zou je niet deugen volgens alle partijen. Dan kiezen ze de makkelijkste weg “uitsluiten”. Hoeven ze de feiten over onveiligheid, islam, immigratie en asiel niet te benoemen. Ze worden ook nog eens flink geholpen door de laffe linkse media.

   3.   

    Tja als je zo n anti democratische instelling als jij hebt moet je wel zo reageren toch. Dat zal dan ook wel iedere Nederlander duidelijk zijn of die nou wel of niet op PVV gaat stemmen. Net als links heb jij ook niets met democratie.

    1.   

     Voordeel is dat die combi ook in de Eerste Kamer een nipte meerderheid heeft.
     (Ben zelf de mening toegedaan dat de Eerste Kamer zich niet bezig zou moeten en mogen houden met gaande politiek, maar ja…).

   4.   

    PVV/50plus/CDA (die eten toch van alle walletjes) en VVD=81 zetels.

 6.   

  Naarmate mensen inzien dat het presidentschap van Trump uitloopt op een tenenkrommende chaos zien ze wellicht ook dat ze van een verkiezingszege van Wilders hetzelfde kunnen verwachten.

  Trump gaat Wilders opbreken en dat is een goede zaak.

  1.   

   Ja, struisvogel, dank aan Bert Koeders, afgelopen week heeft Poetin geen invloed meer gehad op de verkiezingen.

  2.   

   een grotere chaos , als wat de (linkse/liberale/christelijke ) democraten van onze westerse samenleving gemaakt heeft , bestaat er niet.

   heel de wereld heeft hier zijn onderkomen , waarvan ruim 75% hier aan de sociale voorzieningen staan hun leven lang , voorzieningen die de werkende en ouderen op moet hoesten .

  3.   

   Caulfield

   De beeldvorming word bepaald door de media en die zijn zeer anti-Trump en partij in de oppositie tegen Trump.

   Zoals Obama zijn grootste supporters in de media en Hollywood heeft is het bij Trump net omgekeerd. De grootste Trump haters zitten bij de media en Hollywood.

   En deze bias werkt door in de berichtgeving.

   B.v Obama heeft Libië kapot gemaakt en toch hebben de media het er nauwelijks over omdat dat het imago van Obama zou kunnen schaden.

   Onderstaand artikel geeft een overzicht van de blunders, leugens en fouten van Obama. Vaak onbekend bij het grote publiek omdat de media Obama afschermen en er maar weinig over publiceren.

   Tancredo: The Disgusting Media Double Standard Between Obama and Trump
   http://www.breitbart.com/big-journalism/2017/02/04/tancredo-the-disgusting-media-double-standard-between-obama-and-trump/

 7.   

  Het verschil tussen VVD en Groen Links is nog maar 6 zetels in deze peiling. Als je ziet hoe Klaver wordt gehyped in de media en er op links nog behoorlijk veel zwevende kiezers zijn, lijkt een kabinet Klaver al niet meer zo onrealistisch als een maand geleden.

  1.   

   Zo te lezen Jan zit de carnaval er bij jou al goed in.

   1.   

    Bij D66, PvdA, GL en SP samen zitten altijd tussen de 60 en 65 zetels. Dat zal nu niet anders zijn. Bij de vorige verkiezingen gingen de zwevers op links massaal naar Samson. Wanneer Klaver mee mag doen aan het premiersdebat en een goede indruk maakt, zou nu hetzelfde kunnen gebeuren.

  2.   

   Ja dan wordt het toch hoog tijd om Groenlinks nog eens te herinneren waar ze bij de verkiezingen met Pim Fortuin toen mee bezig waren,en door wie er plots de moord gepleegd werd in opdracht van toch. Dacht je dat de burgers dit al vergeten zijn.

 8.   

  Ach, wat zijn deze peilingen waard? Belangrijk zijn de verschillende uitgangsposities van de ‘rechtse’ partijen. Waarbij het de vraag is hoe ‘rechts’ de hybride PVV eigenlijk is. Ja, rechts op immigratie en integratie, maar nee, links op heet behoud van de verzorgingsstaat.

  Het is ook om vele andere redenen onterecht om VVD, PVV en VNL in dezelfde categorie onder te brengen. Laten we ons beperken tot de grootste partijen PVV en VVD. De PVV heeft zichzelf door de persoonlijke en politieke opstelling van enig leider Geert Wilders in de isolatie gemanoeuvreerd. Waarschijnlijk doelbewust om in te zetten op electoraal succes. Dat is een gok die goed kan uitpakken, maar dan moet de PVV wel veel meer zetels halen dan 30-35 om een doorbraak te creëren.

  Want behalve de rechtse splinters -die elkaar onderling trouwens het licht in de ogen niet gunnen- en 50Plus wil geen enkele partij met de PVV samenwerken in een coalitie. Maar met zo’n 20% van de stemmen heeft de PVV te weinig gewicht om het eigen programma door te drukken, laat staan dat het hoe dan ook aan tafel zal komen te zitten in de onderhandelingen.

  VVD daarentegen neemt een sleutelpositie in. Want het valt niet in te zien hoe van de zes middelgrote partijen die tussen de 10 en 17 zetels scoren (D66, CDA, GroenLinks, SP, PvdA, 50Plus) er vijf samen een kabinet gaan vormen. Waarbij voor een meerderheid in de Eerste Kamer niet 50Plus of GroenLinks tegelijk deel kunnen uitmaken van een coalitie. Wie ziet het voor zich, een kabinet D66, CDA, GroenLinks, SP, PvdA of een kabinet D66, CDA, SP, PvdA, 50Plus? Dat is de ingebakken instabiliteit met twee continue slagvelden: de claim op het ware socialisme tussen PvdA-SP en D66-CDA die elkaar op immaterieel gebied de maat nemen.

  De VVD is broodnodig voor stabiliteit en de PVV is juist niet nodig in de stabiliteit met anderen. Daarom is het een verkeerde voorstelling van zakken om PVV en VVD als ‘rechtse partijen’ over één kam te scheren. Hun uitgangspositie is te verschillend.

 9.   

  e leven in de nadagen van het Obama-tijdperk. Obama, de linkse messias die acht jaar geleden door het weldenkende deel van de wereld als verlosser werd verwelkomd. De voorganger die alles zou veranderen. Ook deugend Nederland sloot hem met gilletjes, gesnik en grote woorden in het hart.

  De elite was diep ontroerd en zendingsmeisjes vielen in katzwijm. De heraut van de hoop werd vooraf beloond met de Nobelprijs voor de Vrede. Geliefd, gelauwerd en gelouterd mocht hij zijn heilzame werk beginnen: Vrede op Aarde.

  Yes, we can
  Acht jaar later laat deze vredesengel de wereld achter in conflict, chaos en censuur. De Yes-We-Can-Man heeft het vrije westen veranderd in een krankzinnigengesticht waar idioten de lakens uitdelen en kritische geesten de dwangbuis wacht. Door utopisch geneuzel, activistische agitatie en zijn weerzinwekkende wegkijkbeleid ligt Amerika in puin, staan bevolkingsgroepen tegenover elkaar en verkeert de wereld op de rand van (burger)oorlog(en).

  Blunder
  In Obama herkennen we alle karaktereigenschappen van de klassieke linkse leider. Een gevoelsmens gehuld in een gewaad van ratio en redelijkheid. Tolerant zolang je hem niet tegenspreekt. Wee degene die over zijn lange tenen struikelt. Critici worden aan de morele-schandpaal genageld en bekogeld met spot en hoon. Doorzetters kunnen rekenen op boosaardige terechtwijzingen en verwijdering uit de groep. Wie dan zijn lesje nog niet heeft geleerd krijgt te maken met wraaklust van militante makelij. Hét moment waarop de linkse leider blunder na blunder begaat.

  Oproep
  Trump heeft na zijn verkiezingsoverwinning Obama uitdrukkelijk verzocht geen onomkeerbare besluiten te nemen, niet vanuit het Witte Huis noch in internationale organen. Een dringende oproep ondersteund door het Congres en de Senaat. Het blijkt aan dovemansoren gericht. Obama schrapt en tekent wetten die Trump’s regering hinderen en Amerika’s belangen schaden.

  Israël
  Voor insiders is het geen nieuws dat Obama al jarenlang tracht Israël op geniepige wijze te verzwakken en te beschadigen. Zelfs zijn trouwste fans zijn geschokt door de geheimzinnigheid, de leugens en het bedrog bij en na de totstandkoming van de levensgevaarlijke Iran-deal. Dat deze megalomane moralist de Joodse staat Israël in de VN nog een laatste loer zou draaien was, op een paar hardnekkige aanhangers na, iedereen wel duidelijk.

  Donderdag 22 december was het zover. Egypte bood in de Veiligheidsraad een anti-Israël resolutie aan met politiek/juridisch verstrekkende gevolgen. Achter de schermen ontworpen door Palestijnen, de O.I.C., Europa en vier tijdelijke leden van de veiligheidsraad. Obama liet zijn VN-staf volop participeren. Afgelopen week lekte uit dat hij de motie groen licht gaf. De VS zou zich onthouden van stemming.

  Wraak
  Trump greep onmiddellijk in. Na snel overleg met de Egyptische president Sisi werd de motie ingetrokken. Voorgoed was de bedoeling. Obama ontstak in woede. Gepasseerd door Trump. Hij zon op wraak. In samenspraak met zijn adjudant John Kerry liet hij Nieuw-Zeeland de motie opnieuw indienen. Aan de vooravond van Chanoeka werd Israël geofferd op het altaar van bloeddorstige barbaren. Lafhartig in de rug gestoken door een rücksichtsloze revanchist. Deze gebeurtenis zal de geschiedenis ingaan als Obama’s grootste vergissing en het begin van een nieuw tijdperk.

  Zijn wraakactie luidt het einde in van de huidige VN. Een door moordenaars bestuurde mensenrechtentempel. Een tot op het bot corrupte boevenbende. Een moreel failliet parasietennest waarin duizenden diplomaten leven als vorsten. Geen massamoord werd verhinderd, geen ramp voorkomen.

  Genoeg
  Waar de VN verschijnt vallen slachtoffers, breken onlusten uit en verdwijnen goederen en gelden. En alle problemen in de wereld schijnen te worden veroorzaakt door Israël. Voor het nieuwe Amerika is het genoeg. Dit niet te hervormen instituut moet worden gestopt. Sinds vrijdag wordt keihard gewerkt aan wettelijke en juridische maatregelen om de financiering van de VN zo snel mogelijk te staken of drastisch te beperken.

  Huichelaar
  Obama’s wraakzucht versnelt de afbraak van linkse paleizen en internationaal ‘recht’. De vredesengel is gevallen en blijkt een verongelijkte huichelaar die blind van wrok en woede zijn eigen huis verwoest.

  https://opiniez.com/2016/12/25/de-val-van-vredesengel-obama/

 10.   

  Er hangt geweld in de lucht. Hysterisch geweld. Een dreiging die niet te stoppen lijkt. Een irrationele haat die onvermijdelijk ontaardt in moord en doodslag. Gewelddadige emoties. In allerlei gradaties gevoed en gelegitimeerd door de media, politiek en intelligentsia.

  Iedereen wordt gemobiliseerd in de strijd tegen een democratisch gekozen president. Een foute man omdat hij niet beschikt over de juiste politieke kleur en nestgeur.

  Fascisten
  Linkse tegenstanders trekken scheldend, schoppend en slopend door de straten van het vrije Westen. Andersdenkenden worden gemolesteerd. Film- en popsterren flirten met bomaanslagen, staatsgrepen en onthoofdingen. Politici organiseren protestdemonstraties en vergelijken hun opponenten met nazi’s en fascisten. Psychologen hebben de president ongezien als geestesziek gediagnostiseerd. Dag- en weekbladen fantaseren breeduit over de moord op Donald Trump.

  Superioriteit
  Politiek is emotie. Althans in linkse kring. Alles draait om gevoel. De geborgenheid van een groep gelijkgestemden. De status en autoriteit van morele superioriteit. Twijfel is overbodig. Links staat immers aan de goede kant van de zaak. Wentelen in de verheerlijking van Obama of in je afkeer van die duivelse Trump, leidt tot hetzelfde resultaat: dat gelukzalig gevoel van verheven saamhorigheid.

  Diversiteit
  Links, altijd op zoek naar groei, gaat voor Diversiteit. Moslims, Afrikanen, homo’s en lesbiennes worden met open armen ingesloten. Mits ze geen rechtse ideeën koesteren. Want links is dol op mensen die anders zijn maar niet op andersdenkenden. Linkse vrijheid is een paradox. Je bent vrij te verkondigen wat je wilt zolang het maar links is. Wie zich niet conformeert aan het gedachtegoed wacht harde handen die je verwijderen uit de groep. In een door links gedomineerde wereld is dat een sanctie die menigeen afdoende intimideert.

  Geïndoctrineerd
  De media, het onderwijs en het bestuursapparaat zijn na ‘de mars door de instituten’ van de babyboom-generatie volledig in handen van links. Dit is inmiddels zo gewoon dat de nieuwe in linkse ideeën gemarineerde generaties niet eens beseffen hoe geïndoctrineerd ze zijn. Docenten op basisscholen vertellen kinderen spookverhalen over rechtse politici. Middelbare scholen behandelen geschiedenis vanuit een links perspectief. En alle sociale faculteiten bedrijven uitsluitend linkse ‘wetenschap’.

  Franse revolutie
  Het Westen wordt in toenemende mate geteisterd door de filosofische erfenis van de Franse revolutie. Een intellectuele geweldsorgie die Frankrijk letterlijk heeft onthoofd. Het land verloor voorgoed zijn leidende positie. Het speelt op het technologische toneel van vandaag geen rol van betekenis. Frankrijk is hét land van de sociale wetenschappen. En ondanks de vernietigende economische neergang houdt het hardnekkig vast aan zijn revolutionaire beginselen.

  Potentaten
  Parijs was en is het exportcentrum van linkse ideologie. Het bood en biedt onderdak aan tirannen uit de hele wereld. Aan de boulevards wonen Latijns-Amerikaanse gangsters, Arabische despoten en Afrikaanse potentaten gebroederlijk naast elkaar. Pol Pot werd er ideologisch geschoold, ayatollah Khomeini door Foucault op zijn troon gehesen en Mao door het echtpaar Sartre van bloedvlekken ontdaan aan de man gebracht.

  Utopisme
  Door de mei-opstand van 1968 heeft dit dwaze Franse denken alsnog kans gezien de Angelsaksiche wereld te veroveren. De elite is gezwicht. De bevolking biedt weerstand. Dwangmatig utopisme versus pragmatische behoudendheid. Dat is de kern van de crises waarin wij ons bevinden. Twee wereldbeelden gedoemd om te botsen. De geschiedenis leert dat links geen nederlaag kan accepteren. De neiging tot zelfreflectie ontbreekt. Utopisch links grijpt uiteindelijk altijd naar geweld.

  Ophitsing
  In Nederland heeft dit al eens eerder geleid tot moord en doodslag. De aanjagers van het politieke geweld zijn daarvoor nooit ter verantwoording geroepen. Dat hoofdredacties, politici en bestuurders opnieuw de vuren van politieke haat aanwakkeren is levensgevaarlijk en volstrekt verwerpelijk.

  Het is een heilloos pad. Wie nu niet rechtsomkeert maakt is verantwoordelijk voor het geweld dat niet aflatende ophitsing onvermijdelijk oproept.

  Bron Opinie Z

  1.   

   @Wim
   Onzin.

   1.   

    Beukman. “onzin”? Dan mis je toch heel veel.

    1.   

     @Anna
     Sowieso is het not done om hier hele lappen tekst te copy-pasten.

     1.   

      Op die oneliners van jou zit ik anders ook niet te wachten Beukman.

     2.   

      Beukman. Ach, u wilt ook dat de feiten niet worden gezien en gehoord?
      Een allochtoon die wil dat hun vrijheden,vrijheid van meningsuiting en gelijkheid hier zullen blijven bestaan kiezen voor PVV. Alle andere partijen houden ze onder de duim voor eigen doelen. Nog meer islam zal met zich meebrengen nog meer afname van verworvenheden waarvoor ze hier zijn komen werken en wonen. Dus een allochtoon zou absoluut PVV moeten stemmen.

   2.   

    Zuster ik moet plassen. Onzin meneer Beukman, u heeft net al twee keer geplast. Ik kan niet de hele dag met uw kleine jongen bezig zijn omdat u dat lekker vindt.

 11.   

  Zo voert GroenLinks verkiezingen.
  Een GL Nijmeegs raadslid lisa Westerveld en kandidaat GL heeft een verhaal in Joop.NL geplaatst wat ze in de trein heeft meegemaakt met twee “PVVers.”
  Nep-historicus Han van der Horst vindt het zo vreselijk wat ze heeft meegemaakt “met twee PVVers” dat hij er een hele column aan heeft gewijd op Joop.NL. ” De onfrisse seksuele obsessie van de PVV aanhang”. GroenLinks wil Klaver als minister president. Komen Paul Rosenmöller en Femke Halsema ook nog opdraven?

 12.   

  Een D66-dame met een IQ van 66 in Amsterdam brulde vandaag dat wanneer Wilders minister-president wordt Amsterdam zich onafhankelijk verklaart. Ze schijnt niet door te hebben hoe belachelijk dat dreigement is. Ik zeg: doen! Nederland uit de EU, en de nieuwe staat Gekkieland (de Islamitische volksrepubliek Amsterdam) er in. Prima. Allemaal een paspoort, en dat moet getoond worden bij de staatsgrens, zijnde de voormalige gemeentegrens. Kijken hoelang Gekkielanders dat accepteren. De domme D66-doos heeft niet door dat dit totaal geen dreigement is, maar een ludieke uitnodiging om vooral op de PVV stemmen.

 13.   

  De grootste angel is dat de PVV een aantal zaken wil waar grondwetswijzigingen voor nodig zijn. (waar ik het deels mee eens ben) Dat krijg je er bij geen enkele partij echt doorheen. Daarom wordt m.i. een coalitiekabinet met de PVV aan de leiding geen realiteit. Daarnaast zou de PVV inderdaad…meer kunnen vertellen over hun plannen dan dat er staat in het A4-tje.

 14.   

  Volgens Rutte en de rest van het politieke gevolg mag je niemand uitsluiten in Nederland.
  En wat doen zij, zij sluiten een grote groep mensen die PVV. stemmen uit, Rutte is dus geen Minister- President van de groep PVVers.
  Is dit democratisch? NEE!!
  Wilders moet voor de rechter komen vanwege minder- minder marokkanen en de politieke partijen doen precies hetzelfde willen niets met de PVV. te maken hebben.
  Een hele grote groep die wordt buiten gesloten alleen omdat ze een andere mening hebben dan het linkse tuig.
  De pot verwijd de ketel dat hij zwart ziet.
  Dus? ondemocratisch, racistisch, en doodsbang dat het uit is met de linkse spelletjes
  waarmee ze Nederland naar de kloten geholpen hebben.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!