Poroshenko wil referendum houden over toetreding Oekraïne tot NAVO, is al bezig met toetreding tot EU

Geen categoriefeb 02 2017, 10:00
Hoeveel invloed Mark Rutte heeft in Europa en de NAVO, vraag je? Nou: helemaal niks. Nul. Nada. Zero.
De president van Oekraïne, Petro Poroshenko, heeft laten weten dat hij een referendum wil over het mogelijke NAVO-lidmaatschap van zijn land. Met andere woorden, meneer de president is van plan om Oekraïne zo snel mogelijk het Westerse militaire bondgenootschap in te loodsen. Dit terwijl ons verzekerd werd dat het allemaal met een sisser zou aflopen en dat Oekraïne echt geen geopolitieke problemen voor ons zou veroorzaken.
https://twitter.com/PieterOmtzigt/status/827037819554164736
Volgens peilingen is 54 procent van de Oekraïense bevolking voor dat lidmaatschap, aldus Poroshenko. Dat is dan natuurlijk ook de reden dat hij graag een referendum wil. Hij weet dan immers dat hij dan zijn zin krijgt en dat de EU en Amerika definitief op ramkoers worden gezet met het imperialistische Rusland van Vladimir Poetin. Volgens de NAVO steunt Rusland de Oekraïense rebellen -- die weer lekker bezig zijn -- namelijk met wapens en manschappen. Als Oekraïne lid wordt van de NAVO dwingt dat het bondgenootschap om het land te beschermen en het, indien nodig, dus direct op te nemen tegen Rusland.
Kan iemand hier 'Derde Wereldoorlog' zeggen?
En wacht eens, Poroshenko is nog lang niet klaar. Hij wil namelijk dat Oekraïne binnenkort ook lid wordt van de EU. Zie hier wat de Duitse krant de Frankfurter Allgemeine daarover bericht:

Ook is Poroshenko optimistisch over toetreding van zijn land tot de Europese Unie. Het zal "niet lang meer duren" tot Oekraïne aan alle voorwaarden van toetreding voldoet. De regering in Kiev heeft het begrotingstekort en de inflatie aanzienlijk gereduceerd en "een unieke infrastructuur om corruptie te bestrijden" opgezet. "Meer dan 70 procent van het Oekraïense volk steunt de Europese Unie," zegt de president. Dat is opmerkelijk, zeker in het licht bezien van Brexit en de opkomst van het rechtspopulisme."

Dat zou toch nooit gebeuren, aldus Ruttes befaamde inlegvel? Oh nee, het handelsverdrag met Oekraïne zou echt geen opmaat zijn tot lidmaatschap van de NAVO of de EU. Nee hoor, niets aan het handje. De premier zou daar zelf een stokje voor steken. Echt waar. Gebeurt niet. Nooit.
https://twitter.com/PieterOmtzigt/status/827038400976936961
Aangezien Rutte bekendstaat als een huichelaar en draaikont pur sang moeten we zijn beloftes maar wéér met een korreltje zout nemen. Wat deze onderwerpen betreft is Poroshenko veel betrouwbaarder. En dat betekent dat we werkelijk ernstig rekening moeten houden met een NAVO-lidmaatschap van Oekraïne en binnen afzienbare tijd mogelijk zelfs toetreding tot de EU van dat land.
https://twitter.com/LavieJanRoos/status/827058082383527936
Bedankt he Mark, met je domme inlegvel!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten