PVV’ers dom? ‘Nee’ zegt peiling, ‘hoogopgeleiden kiezen juist massaal voor de PVV!’

geertwilders_poster
Foto: PVV

Het fabeltje van de niet al te intelligente blanke boze man kan definitief naar het fabeltjesrijk verbannen worden.

De PVV-stemmer: het is een merkwaardig soort mens. Niet zozeer om wat ze zelf doen – hun stemkeuze is namelijk aardig goed te verantwoorden – maar vooral om het beeld dat er rondom hen bestaat. Vraag een willekeurig iemand op straat om wat zij zich voorstellen bij een kiezer van Wilders en er komt waarschijnlijk iets uit als “laagopgeleid”, “bang” (terecht of niet) en “niet echt intellectueel”. Veel mensen hebben toch de neiging om neerbuigend richting laagopgeleide PVV’ers te kijken, en zich af te vragen of hogeropgeleide stemmers op die partij niet op hun achterhoofd zijn gevallen.

Het vooroordeel wat betreft opleiding blijkt nu echter definitief niet meer dan dat te zijn. Laagopgeleiden mogen dan graag op Wilders stemmen, hoogopgeleiden blijken dat – in ieder geval voor de aankomende verkiezingen – ook te zijn. Dat blijkt uit een peiling van vakbond De Unie, die 4000 leden uit het hele land vroeg naar hun stemintenties van 15 maart. Oh, en om hen die gaan zeggen dat vakbondsleden per definitie links stemmen – ja, de PVV is op veel punten toch echt hartstikke links – maar meteen het gras voor de voeten weg te maaien: de VVD was de op één na populairste partij bij deze mensen, dus die vergelijking gaat deze keer niet op.

Dit is overigens niet het enige onderdeel van de stereotype PVV’er dat in scherven ligt na deze peiling. Waar de gemiddelde Nederlanders denkt dat PVV’ers zich alleen – terecht – druk maken over islamisering komt hieruit een heel ander beeld naar voren:

Uit het onderzoek blijkt verder dat de middelbaar en hoogopgeleide werkenden zich grote zorgen maken over de toekomst van hun kinderen, pensioen, normen en waarden, gezondheidszorg en de zorg voor ouderen.

“Waar de populariteit van de PVV vooral in verband wordt gebracht met anti-Islam gevoelens, laten deze resultaten een andere oorzaak zien die mogelijk voortkomt uit de afkeer van de huidige politieke elite” aldus Castelein (voorzitter van De Unie, red.).

Nee: het lijkt er eerder op dat toch ook hogeropgeleiden gaan inzien dat het ontzettend de foute kant opgaat met Nederland en de rest van Europa en dat er zo snel mogelijk wat moet veranderen. Of de PVV daarvoor de juiste oplossingen heeft valt wat mij betreft nog altijd te betwisten, maar iets is zeker: zolang we met zijn allen, laag-, middelbaar- en hoogopgeleid, de ernstige problemen van deze tijd niet onderkennen gaat er nooit wat veranderen!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

84 reacties

 1.   

  Nou dat heb ik steeds gevonden maar er verder maar niet op gereageerd dan, ik wist wel beter als ik al naar mij zelf kijk dus.

  1.   

   Volkomen gelijk mevrouw Jennifer. Ik heb mijn opleidingsniveau en functie slechts eenmaal in heel bedekte termen laten doorschemeren aan die nogal domme man hier die zijn eigen naam niet kan spellen: iets met Gus en aan het slot drie fff’en. Maar die begreep ook daar niets van, en ik reageer niet meer op hem.

   1.   

    Om de premier te parafraseren: “ik ga niet met modder teruggooien.”

    1.   

     Gustaaff. Nee, Mark gaat de ellebogen gebruiken en zodoende elitair de PVV bemodderen. VVD Kamerlid Ybeltje Berckmoes had niet de juiste VVD woorden gebruikt: Dus ze werd er uit gegooid. Dat is VVD die werken niet alleen met de ellebogen ze hebben het zoals CDA ook achter de ellebogen.

    2.   

     [email protected]

     Ik zie jou hier niet anders doen met modder gooien als het over de koraan of de islam gaat!!

     1.   

      Ik heb jou niet dom genoemd, @NN.

     2.   

      [email protected]

      Dat heb ik ook niet gezegd!!
      In het algemeen als iemand anders een andere mening heeft over de koran of over een moslim!!

 2.   

  What’s New?

 3.   

  Ook hoogopgeleide mensen kunnen dom zijn.

  1.   

   Mee eens ,gezien een aantal nog niet op de PVV stemmen.

  2.   

   Och nu zijn ze ineens dom nu ze vanuit links toe moeten geven dat hun vooroordeel totaal fout was, zoals de wind waait het jasje bij jou toch blijkt wel.

   1.   

    Iedere partij heeft zowel hoog- als laagopgeleide stemmers. Zo’n peiling zegt gewoon niet zoveel. Ik vind bijvoorbeeld het sluiten van grenzen een dom idee. Het maakt dan niet uit of het idee van een hoog- of laagopgeleide komt.

    1.   

     Maar jij doet nog wel je deur op slot toch.

     1.   

      De grens is niet mijn deur.

     2.   

      m2013 Maar de grens is wel onze deur van Nederland dus. Op slot ermee voor al die islam parasieten.

     3.   

      “islam parasieten.”

      Je ziet moslims als tweederangsburgers? Vreemd.

    2.   

     “De grens is niet mijn deur”, tja tot welke roep zou i nu behoren ?.

     kan het niet bedenken , jij soms ?.

    3.   

     Nee guus dat is niet vreemd, zie het dagelijks om mij heen dus zijn gewoon bewezen feiten inmiddels.

 4.   

  Ja maar dat was ook een linkse Goebbelss leugen. En nu natuurlijk wat links een paar keer riep deze hoogopgeleiden en hard werkende uit roeien en deporteren.
  Schandalig is natuurlijk ook dat deze hard werkend en belastinggeld aandragende buiten gesloten worden door de andere partijen en vinden dat hun stem niet van belang is.

 5.   

  Afijn, het door dom links gekoesterde sprookje dat stemmers op de PVV allemaal laag opgeleid zouden zijn kan dus ook in de kliko…..

  1.   

   Kan de redacteur de Heer Porfirio niet wat meer gegevens publiceren uit dat Unie rapport? Komt niet vaak voor: maar in De Telegraaf staat nu veel meer aan feitelijkheden ter overdenking over deze nogal opzienbarende uitkomst dan hier in DDS. Het hele wereldbeeld van de Ruttes en Pechmannetjes wordt immers aardig onder uitgehaald. Kom op, Sybren met je prachtige namen: maak je stuk wat substantiëler! Complimenten bij voorbaat.

 6.   

  Nederland Weer Van Ons

  https://youtu.be/tfv4mAWCaS0

 7.   

  CDA’er Hillen komt na jaren met het enige echte verhaal over de val van Rutte I.
  http://www.metronieuws.nl/nieuws/binnenland/2017/02/cdaer-rutte-i-viel-niet-dankzij-de-pvv
  Na de “openbaring ” van Berckelmoes over de VVD, is het nu de beurt aan het CDA.
  Wiet weet wat er tot aan 15 maart nog meer openbaar (lees beerput) wordt.

  1.   

   Sommige politici, als ze geen Rutte of Janksmoel Pechman heten, krijgen rond verkiezingen ook wel eens last van een soort wroeging, omdat ze donders goed weten dat door hun collega’s de kiezers grotelijks belazerd worden. En sommige kiezers, zoals @ m2013, belazeren ook heel graag zichzelf door vol te blijven houden dat ze zoor heerlijk veilig en comfortabel in een aan alle kanten tochtend doorloophuis wonen.

 8.   

  Ook hoogopgeleiden trappen in achterlijke verkiezingsbeloftes. Zo rolt het nu eenmaal in Nederland. Als Wilders nou gewoon eens de waarheid zou spreken, liep iedere hoogopgeleide Nederlander bij hem weg. Nee, ik kan geen koranverbod instellen. Nee, ik kan geen moskeeverbod instellen. Nee, ik kan het eigen risico niet afschaffen. Nee, ik kan alle azc’s niet meteen sluiten. Nee, ik kan niet direct uit de EU stappen.

  1.   

   Yes he can.
   Maar weet je wie ik dom vind ,hoogopgeleiden die geloven in sprookjes boeken.
   Domme mensen zoals jij neem ik dat niet kwalijk.

   1.   

    “Yes he can”

    Wim, dat is een grapje, niet? Ik ken je als een tamelijk nuchter mens.

    1.   

     Bij Obama was dat toch ook geen grapje. Heel links lag aan zijn voeten

     1.   

      Ja, maar hij beloofde geen koranverbod.

   2.   

    [email protected]
    Ik neem het je niet kwalijk :P u heeft groot gelijk ;)

  2.   

   De prestigieuze Britse denktank Chatham House deed een grootschalig onderzoek onder Europeanen over hoe ze dachten over moslimmigratie. 
   Wat blijkt: anders dan je zou denken, afgaand op de hysterische berichtgeving in de Europese media over Trump, zijn de Europese volkeren massaal voor een moslimban:
   Drawing on a unique, new Chatham House survey of more than 10,000 people from 10 European states, we can throw new light on what people think about migration from mainly Muslim countries.
   Our results are striking and sobering.
   They suggest that public opposition to any further migration from predominantly Muslim states is by no means confined to Trump’s electorate in the US but is fairly widespread.
   In our survey, carried out before President Trump’s executive order was announced, respondents were given the following statement: ‘All further migration from mainly Muslim countries should be stopped’.
   They were then asked to what extent did they agree or disagree with this statement. Overall, across all 10 of the European countries an average of 55% agreed that all further migration from mainly Muslim countries should be stopped, 25% neither agreed nor disagreed and 20% disagreed.

   Voor wie wel eens vaker bevolkingsonderzoeken bestudeerde, zal dit niet heel verbazend zijn.
   De Europese bevolkingen zijn altijd tegen immigratie geweest.
   Hun regeringen willen tot op de dag van vandaag niet luisteren.
   In de media wordt steevast gedaan alsof de mening van het volk er niet toe doet.
   Dat alles is bekend.
   Het verbazingwekkende is vooral dat die Europese bevolkingen  zolang hebben geslikt dat er een omvolking plaatsvond.
   Dit is overigens welbewust beleid van de EU geweest.
   Rapport na rapport bij de EU heeft dezelfde teneur:  De vergrijzing is het grootste probleem, en de oplossing is migratie.
   Tot op de dag van vandaag wordt deze boodschap verkondigd door de EU bazen. Wanneer ik eens zo’n intern document aanhaal, schrijft de NRC dat ik gek ben. 
   Dezelfde krant die als taak zou moeten hebben om het EU immigratiebeleid structureel onder de loep te nemen, schrikt alleen wakker als ik er een blogje over schrijf.
   Iedereen ziet de gevolgen van het EU beleid: Eenmaal binnen wordt geen enkele illegale immigrant meer uitgezet. Dus diezelfde immigranten wagen hun leven om als ‘vluchteling’ opgenomen te worden.
   De EU heeft nu een veerdienst ingesteld om de illegale immigranten vlak voor de kust van Libië op te pikken.
   Dit door de EU gecreëerde probleem is voor de EU helemaal geen probleem: Het is een wens.
   In de onnavolgbare bureaucratische krochten wordt het immigratiebeleid voorgekookt, dat op niet-democratische wijze achter de Europese volkeren omgaat.
   Jaar in jaar uit.
   De mensen willen het niet.
   Ze willen geen moslims meer, en als Chatham House ernaar gevraagd had, hadden ze ook gezegd dat ze geen Afrikanen meer wilden.
   Maar de wil van de volkeren wordt genegeerd, zolang diezelfde volkeren maar niet daadwerkelijk in opstand komen.
   Dat is de trieste balans.
   Zolang de stekker niet uit de EU wordt getrokken, zolang nog zoveel mensen blijven stemmen op partijen die dit EU besluitvormingsproces stilzwijgend toestaan (door het consequent niet over de massamigratie en de islam te hebben) zal de desastreuze omvolking doorgaan.
   En zullen uw kleinkinderen op een dag in moslimlanden blijken te wonen.
   Hoe is het mogelijk geweest, zal men zich dan afvragen.
   Hoe konden we zo blind zijn.
   Ja, dat is de grote vraag.
   Waar komt de huidige politiek correcte verdwazing toch vandaan.
   Waarom wil men niet zien, wat iedereen kan zien die maar een beetje zelfstandig onderzoek doet.
   Het lijkt wel een soort hypnose.
   Zelfs als men weet dat moslimigratie slecht is, breekt er nog geen revolte uit.
   Ja, straks zal er massaal in stilte op Wilders worden gestemd.
   En, ernaar gevraagd, zal iedereen weer bang over zijn uitgebrachte stem zwijgen.
   Het is die angstige verlamming.
   Ongekend.

   1.   

    Ja, en?

    1.   

     oei guske toch dat is een hele inhoudelijke opmerking !!
     Mooi narcistische antwoord!!
     (Negeert de impact, die negatief commentaar op jou heeft en Bekritiseert of kleineert je continu.)
     Zoals wij ons guske kennen ;-)

     1.   

      @NN, plak niet zulke grote lappen tekst in de commentsectie en zeg gewoon wat het is dat je wilt zeggen. Kort en bondig.

     2.   

      Oeps maar [email protected] toch!!
      Wordt je het allemaal teveel?
      Sommigen dingen kan je niet in het kort uitleggen om het voor de normale mens het berijdbaar te maken.
      Misschien is dat het probleem dat mensen jou niet begrijpen met jou korte tekst (goh wie had dat gedacht ik kom voor [email protected] op in het positieve zin van het woord!!)
      Misschien een tip dat mensen anders over jou commentaar denken als nu ;-)

   2.   

    We moeten wel; anders Rotterdam, Shell c.s. geen olie!
    Zie verdrag/verklaring van Straatsburg 1975; waar iedere politicus angstvallig over zwijgt.

   3.   

    Over dat laatste: ik maak me andere zorgen. Ik ben bang dat we over 5 jaar denken “hoe hebben we in godsnaam populisme een kans gegeven en zijn we nu ammas moslims aan het afvoeren alsmede de mensen die anders denken dan het regime, namelijk de mensen in het verzet. Dit zouden we toch nooit meer laten gebeuren?” Ik ben bang dat we alle verworvenheden van onze westerse samenleving op het spel zetten. Vrijheid van meningsuiting, geaardheid, en religie (ik ben overigens overtuigd atheist).

  3.   

   het eerste jaar zal hij dat ook niet kunnen !, het tweede aar voor een gedeelte , het derde jaar weer voor een deel , en het vierde jaar is hij klaar !.

   1.   

    O, zit het zóóó. Het eerste jaar zorgt hij voor een koranverbod (leg es uit hoe?), het tweede jaar voor een moskeeverbod (leg es uit hoe?), het derde jaar gaan alle azc’s dicht (leg es uit hoe?) en het vierde jaar schaft hij het eigen risico af. Intussen heeft hij de economische crisis opgelost, de ouderenzorg opgeknapt en de Veiligheid op peil gebracht. Intussen heeft hij zijn wankele coalitie, inclusief VVD, ervan overtuigd dat een koranverbod echt nodig is en heeft het CDA (met moslims in de gelederen) toegestemd om het op te nemen in een regeerakkoord. Als klap op de vuurpijl weet hij vier jaar zijn kabinet overeind te houden.

    In het bovenstaand hoogstonwaarschijnlijke scenario, moet Wilders de superman en de hulk tegelijkertijd wezen.

    1.   

     nee hoor Guske
     Wilders is niet superman en de hulk tegelijkertijd.
     Pak maar weer je fopspeen duwt tie maar weer lekker in je mondje en kijk je serie Barbapapa maar weer verder!!
     Hup Hup Hup Barba truc!!

     1.   

      Nedernedernedernederlander, dus jij weet ook niet hoe Wilders het voor elkaar gaat krijgen? Goed dat ik het weet.

     2.   

      Nee [email protected] Dat weet niemand!!
      Maar ben wel een persoon die iemand een kans geeft net zoals de anderen partijen een kans hebben gehad waar heel Nederland nu op kots omdat de feiten er liggen dat het hun ook niet is gelukt maar hun eigen er straling er aan blijven houden zodat het nog erger wordt dat het al is!!

     3.   

      Ja, dat dachten ze in 2012 ook: we geven die Rutte toch maar een kans. Nu zit iedereen nog huilie-huilie-jankebalken dat ze geen 1000 euro voordeel hebben.

     4.   

      Idd [email protected]
      Rutte heeft zijn kans gehad en wisten ook niet van te voren dat hij de Pinoccio van Nederland was.
      Nu geven we Wilders de kans om zijn eigen waar te maken en stoten wij onze neus net zo als met Rutten dan is het over vier jaar of misschien wel eerder nieuwe ronden nieuwe kansen.
      Op dat gebied is de politiek net als de Staatsloterij van Nederland!!

     5.   

      Ja, @NN. Over vier jaar hebben we weer CDA, dan een poosje PvdA, en dan weer VVD.

     6.   

      [email protected]

      Dat zien we dan wel weer!!

    2.   

     ach @Gus , tot op heden is het altijd zo geweest dat de meerderheid democratische besluiten neemt , hoe de wet vorm te geven .

     en wie zegt jou dat de zwalkpartijen die wij rijk zijn , niet samen met de PVV aan de zwier gaan ?, in de toekomst !.

     persoonlijk sluit ik niks uit !, het kan zomaar zijn dat het merendeel de islam niet meer erkennen wil , als een echte godsdienst , en dan is het niet moeilijk meer om per wet de koran , en openbare gebedshuizen te verbieden , (dit komt toch @Gus , al verwacht ik niet dat dit vanuit de PVV komen zal) , als straks heel de linkse club met der hakken over de sloot de verkiezingen wint , zal jij nog vreemd opkijken waar deze linkse fascisten troep toe in staat is .

     1.   

      @zomaar, de meerderheid van de Nederlanders ziet islam als een godsdienst. Dat gaat niet veranderen. Rutte belooft 1000 euro, Wilders een koranverbod. Over vier jaar doet iedereen weer huilie-huilie, omdat het allebei pinokkio’s zijn.

     2.   

      Guust en lezen! Wilders wil de koran verboden zoals ‘mein Kampf’ verboden is! Elke geit weet dat dat boek vrijelijk te downloaden is, dus daar gaat het niet om! Het draait hem om het punt dat haatpredikers op die wijze aangepakt kunnen worden!
      Moeilijk hè Guust?

    3.   

     Het is allemaal veel eenvoudiger dan je denkt! Gewoon de islam niet als zg. Godsdienst erkennen in onze westerse wereld omdat deze aantoonbaar een en geweldadige veroverings ideologie is, een gevaar is voor onze westerse cultuur en waarden, bevolking en eigenheid. Dat stukje/sausje godsdienst is daar enkel aan toegevoegd om de volgelingen gedwongen onder de duim te houden. Walgelijk, bedrieglijk, mensonwaardig ‘geloof’…

     De oplossing, verbieden en niet erkennen. Weg Koran, Shaira, Moskeeen en uiterlijke uitingen.

     En als bijkomend voordeel, er zullen dan waarschijnlijk ook minder immigranten op onze kosten hier willen leven. Wat weer enorme besparingen gaat opleveren en een groot stuk woningnood, onveiligheid, criminaliteit, onbetaalbare zorg, slecht onderwijs en dichtgeslipte wegen zal oplossen.

     Daarom: PVV.

  4.   

   Gustaaf. Nooit Wilders horen zeggen dat hij dat meteen zou kunnen doen. Maar dat op den duur vanwege gruwelijke problemen wat zal gebeuren aan al uw genoemde dat is voor 100% zeker. Laat ons hopen dat moslims zelf wat gaan doen aan de oproepen tot geweld,moord en doodslag tegen Joden en andersdenkenden. AZC sluiten is niet zo moeilijk. Grenzen sluiten voor alle jonge moslimmannen uit Midden-Oosten en Afrika en hele families. Er zullen nog meer landen uit de EU stappen en niet alleen Engeland. Lukt het deze keer niet dan de volgende maal.

   1.   

    @anna, het is aandoenlijk dat je nog steeds in de rotsvaste overtuiging bent dat Wilders een koranverbod kan instellen. Volgens jou gaan er ook gruwelijke dingen gebeuren (de grenzen waren toch dicht) die de Kamer zou verplichten om een koranverbod in te stellen.

    Ja, hoor.

  5.   

   Dom Guusje, nee, je zegt het al zelf, dat kan niet direct, in een keer, maar het kan dus wel!!! Het kan zeker wel en als we het in meerderheid willen, best nog snel ook.
   En het is noodzaak, dus liefst zo snel mogelijk.

   PS. Wilders spreekt altijd de waarheid! Dit in tegenstelling met de huigelende en liegende rest! En de echt intelligente mensen, of zo je wil de hoogopgeleidenen stemmen al of bevestigen Wilders zijn waarheid al want die hebben de leugens en manipulaties door.

   1.   

    Wetsvoorstel verbod koran; wie is voor: PVV. Wetsvoorstel verworpen. Wetsvoorstel verbod verdere moskeebouw; wie is voor: PVV. Wetsvoorstel verworpen.

    1.   

     Hè Guusje,al ”met de kont omhoog” geweest vandaag?Oefen maar goed want het gaat verplicht worden binnen niet al te lange teid als jij en je linkse maatjes je zin krijgen.

 9.   

  Maar ja op dit moment bepaalt plasseks het nieuws in Nederland.
  Men vindt dit heel erg bij de NPO en RTL vooral na hun breed uitgemeten nep nieuws over de plas verhalen van Trump.

  1.   

   Was mij ook al opgevallen Wim. Dat gezeik ook altijd, je zou er pissig van worden…;-)

   1.   

    @ HaZ Onze nationale lellebel PP appelleert aan onbewuste of verdrongen verlangens bij zeer velen. Wie zou er immers niet graag op Janksmoel Pechtold willen pissen?

    1.   

     Ik weet niet, ik in ieder geval niet. Misschien PP….

 10.   

  Net of de PVDA. zulke intelligente kiezers heeft, als ik ze soms op de TV. zie schrik ik er toch even van.
  En lopen er bij de PVDA. dan zulke geweldige afgestudeerde ministers rond? ik vraag het me af.
  Als je 20 000 keer hun moet vertellen te stoppen met duizenden migranten hier binnen te laten en ze snappen het nog niet dan heb je toch een bord voor je kop of je intelligentie vermogen is nihil.
  Ze hebben het nog steeds niet begrepen dat de Ned. burgers het hele migratie probleem spuug zat zijn.

 11.   

  Wel verrassend. Uit het onderzoek zoals het is gepubliceerd blijkt het ook niet. Verder spreekt men over midden-en hoogopgeleid, dus wat verstaat men daar precies onder. Is MBO ook al goed? Hoeveel hoogopgeleiden zijn er lid van de Unie? Meerdere andere onderzoeken geven aan dat de PVV relatief laag scoort onder hoogopgeleiden.

 12.   

  De Westerse democratie is al tientallen jaren doorspekt met linkse dictatuur. Zo erg dat men voor eigen gedachten niet meer durft uit te komen maar papegaait linkse media na. Je zet je carrière op het spel als je anders durft te denken want ook bedrijven zitten vol ondemocratische ideologie. Een bedrijf die het toelaat komt op de fictieve zwarte lijst en kan op den duur sluiten. In die zin is het eigenlijk erger dan in een echte dictatuur. Daar weet je dat en hier denk je vrij te zijn maar bent het niet. Hersenspoelingen zijn niet alleen in vroegere communistische landen normaal verschijnsel geweest zij zijn het hier en nu ook. Je wilt misschien Wilders stemmen maar eigenlijk durft het niet want grote veranderingen hebben altijd een grote vraagteken en inmiddels zijn wij na al die jaren linkse overheersing in een apathische toestand beland waar ook de mindere zekerheid zwaar telt. Daarom gaan velen toch traditioneel stemmen op 15 maart en sukkelen wij verder met huidige problemen die alsmaar groter gaan worden.

 13.   

  PVV’s “dom”? Al degenen die de voorkeur hebben voor de Europese omvolking die zijn krankzinnig. Dat miljonairs groepje gisteravond bij Jinek met hun grote huizen en enorme omheinde tuinen die zwaar zijn beveiligd.Hugo Borst die na telefoontjes van Rutte die hem kennelijk 2 miljard beloofde hij moest ook even flink tegen de PVV uithalen. Fleur Agema die meest heeft gedaan voor onze ouderen is hij helemaal vergeten. Wat een huichelaars. Laat ze hun deuren open zetten, omheining verwijderen en asielzoekende jonge moslimmannen binnenlaten. VVD roept nu van alles voor de verkiezingen. VVD is voor grootkapitaal en eigen elite.De rest kan stikken. Dat hebben we in deze twee regeringsperiode mogen bewonderen. VVD heeft niks op met Nederland en bevolking.

 14.   

  Misschien mag ik Gustaafff en M2013 en hun vriendjes er op wijzen dat het hier over hoogopgeleide mensen gaat, dus gaan jullie maar even buiten spelen tot wij uitgepraat/geschreven zijn.

 15.   

  Uit de geschiedenis blijkt dat ingrijpende veranderingen pas in gang worden gezet als de over het algemeen hoger opgeleide middengroepen er zich actief mee gaan bemoeien. De (om maar een rot woord te gebuiken) “onderklasse” haakt dan aan en krijgt dan later vaak helaas de eventuele zwarte piet toebedeeld. Mensen veranderen in eeuwen niet zoveel!
  Ter info: Aanstaande zondag bij de NIEUWE MAAN: Denk! brrr, U bent gewaarschuwd; observeert allen!!

 16.   

  Volgens mij is het taalgebruik van Wilders daar schuldig aan, dat is niet altijd zo beschaafd.
  Als zijn taalgebruik anders was, zou hij veel meer stemmen krijgen, zeker weten.
  Maar om PVV-kiezers dom te noemen vind ik niet terecht.

 17.   

  PVV’er dom?
  Wil ik niet zo zeggen, eerder ongeïnteresseerd tijdens geschiedenisles, en maatschappijleer. De sociale hogeropgeleide is tegen, de zakelijk korte termijndenker is voor.
  De voedingsbodem van radicalisering is vaak Israël, ze komen op voor onderdrukking Palestijnen, vind ik dat ook? Nee!
  En ben ik bang voor teveel Islam, ja! daar ben ik bang voor, maar vooral als figuren als Wilders met de scepter zwaaien.
  Wilders zou juist veel meer moslims laten radicaliseren, dus weet waar je aan begint!
  En grenzen dicht helpt niet, want ze zijn hier al, vooral als 3e generatie van de jaren 70 import.

  Gematigd kan wel, maar niet als je 2e rangs burger beschouwd.
  Probleem met die PVV’ers is dat ze tevaak naar SBS6 kijken en elkaar beetje napraten, zonder verdieping (de huidige reclame van de Volkskrant is eigenlijk heel pakkend)

  1.   

   Ha. Net of dat ik naar de One Man Show van Maarten van Rossum zit te luisteren. Je weet wel, diegene die zich boven de rest van het pulp verheven voelt. Doet er een half uur over wat een ander in 5 minuten zegt. Vermakelijke man !

   1.   

    Ik heb altijd het idee dat die vreselijk naar het zweet stinkt.

    1.   

     Kan kloppen, zal dan ook niet live zijn show bijwonen.

   2.   

    Die beroeps chagrijn mag weg blijven op mijn feestje, maar wel historicus en weet waar hij het over heeft.

    Gelukkig staat PVV op 30 zetels dat is 20 % van de 150, mijn conclusie is dat 80% hem niet ziet zitten.
    En dat is ook demoncratie!

 18.   

  Niet meer dan een stempel die gedrukt werd op de PVV stemmer, laag opgeleiden daar wil je jezelf toch niet aan conformeren.
  De meesten weten inmiddels beter.

 19.   

  De PVV maakt wat mij betreft een eind aan het wegkijken en doen of de neus bloedt.
  Dit voor wat betreft de open grenzen, de degeneratie van de meeste buitenwijken in steden, de ongelimiteerde bevolkingsgroei bij de kanslozen en uiteraard de bedreiging van onze beschaving en cultuur door het middeleeuws barbarisme. De meeste moslims zijn natuurlijk niet slecht, maar met de islam blijkt iets vreselijk mis. Dat de PVV geen pasklare oplossingen biedt is een laffe vorm van repliek. De z.g. elite partijen zijn zelfs nog niet toe aan signalering van de problematiek.

 20.   

  PVV populairst onder hoger opgeleiden

  De Partij voor de Vrijheid (PVV) van Geert Wilders is onder hoog- en middelbaar opgeleide werkenden de populairste partij. Dat blijkt uit onderzoek van vakbond De Unie.

  ‘Mantra doorbroken’
  De Unie vroeg bijna 4000 leden en niet-leden naar hun politieke voorkeur. Daaruit kwam de PVV als grootste uit de bus, gevolgd door de VVD en D66. Veruit de meeste ondervraagden wisten nog niet op wie ze gaan stemmen.

  Een ruime meerderheid noemt politici elitair, oneerlijk en onbetrouwbaar, zo blijkt uit het onderzoek. “De mantra dat de PVV de boze laagopgeleide witte man aantrekt is met dit onderzoek definitief doorbroken”, zegt Reinier Castelein, voorzitter van De Unie.

  Politieke elite
  Uit het onderzoek blijkt verder dat de middelbaar en hoogopgeleide werkenden zich grote zorgen maken over de toekomst van hun kinderen, pensioen, normen en waarden, gezondheidszorg en de zorg voor ouderen.

  “Waar de populariteit van de PVV vooral in verband wordt gebracht met anti-Islam gevoelens, laten deze resultaten een andere oorzaak zien die mogelijk voortkomt uit de afkeer van de huidige politieke elite”, aldus Castelein.

  1.   

   Dit is een fakebericht. Deze conclusie volgt niet uit het onderzoek.

   1.   

    Het gaat om een onderzoek van vakbond de Unie, Wim.

   2.   

    Het gaat om een onderzoek van vakbond De Unie, W.i.m.

    1.   

     Ik heet geen Wim, beste sjun. Je bent een ziek stalkertje. Fijn dat je stalkforum uit de lucht is gehaald, overigens.

    2.   

     Ik heet geen W.i.m, beste sjun. Je bent een ziek stalkertje. Fijn dat je stalkforum uit de lucht is gehaald, overigens.

     1.   

      Gelukkig ben je ook geen leugenaar, oh wacht……

     2.   

      Schelden is een behoorlijk zwaktebod. Kennelijk is de controle verdwenen.

     3.   

      Vabis kan niet anders, sjun, maar stalken is natuurlijk verwerpelijker.

     4.   

      Gelukkig hebben we de foto’s nog…..

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!