Roomblank modetutje ontwerpt hoofddoekjes voor moslima’s, wil heel graag “laten zien wie ze echt zijn”

Ontmoet Roos Anne Herder, een meisje dat niks begrijpt van de islam en hoofddoekjes omarmt als het zoveelste kekke mode-statement. Zucht.

Kijk, we gaan weer eens even met z’n allen beter leren begrijpen waarom de islam zo’n speciale godsdienst is! Althans, dat is het idee van de Enschedese mode-designer Roos Anne Herder die een nieuwe lijn met ‘hippe hoofddoekjes’ ontwierp. Omdat – in haar eigen woorden – islamitische vrouwen heel speciaal zijn: ze “noemen elkaar echt zusters, heel lief”. Heel lief, hoor! En dan krijg je dus dit:

“De Enschedese Roos Anne Herder (22), student Fashion & Textile Technologies van Saxion, heeft daarom vijf verschillende typen hijabs ontworpen. Van een stijlvol vissershoedje en eenvoudige pet tot een stoere beanie. De één gemaakt van waterafstotend materiaal, de ander van comfortabel katoen. Modieus, maar altijd met respect voor de religie.

Er wordt soms negatief over hoofddoeken en moslims gepraat, zegt Herder. De omstreden kopvoddentax noemt ze als voorbeeld. “Daar kan ik niet zo goed tegen. Daarom wilde ik de cultuur zelf beter leren kennen, mijn eigen mening vormen. Wie zijn deze moslima’s? En wat willen deze vrouwen zelf eigenlijk?””

Het is erg genoeg dat ze meent zich te moeten mengen in het vaderlandse islamdebat, waarbij mensen die negatief over de islam zijn vooral “bang” of “onwetend” zijn. Maar wat pas echt belachelijk is, is dat Roos Anne gewoon zonder blikken of blozen opmerkt dat alle moslima’s hoofddoekjes dragen:

“Negatieve uitlatingen over moslims ontstaan volgens Herder door onwetendheid, door angst voor het onbekende. Van 141 moslima’s leert ze de afgelopen maanden dat er zóveel verschillende interpretaties zijn. “Er is niet één moslimvrouw hetzelfde. Maar allemaal kiezen zij voor het dragen van een hoofddoek. “”

Allemaal kiezen zij voor een hoofddoek?? Eh, weet je wie ook vinden dat je alleen een moslim kan zijn als je gekleed gaat als een halve tent? Extremisten. In Nederland, maar ook in het Midden-Oosten, zijn er ontelbaar veel vrouwen die vechten voor hun recht om die hoofddoek af te mogen werpen – iets dat niet alleen volgens de wetten van hun geloof, maar ook van het land én hun sociale omgeving verboden is.

'Een hijab geeft moslimvrouwen een veilig en geborgen gevoel. Het gaat hen om wie ze echt zijn, om hun persoonlijkheid. Dat willen ze laten zien'

Geplaatst door Tubantia op Dinsdag 14 februari 2017

Roos Anne denkt dat ze ‘verbindend’ bezig is, maar in feite geeft ze alle moslima’s en ex-moslima’s die strijden voor de vrijheid géén hoofddoek te hoeven dragen een dikke middelvinger. Ze omarmt alleen de conservatieve elementen in de islam, en laat de broodnodige hervormende delen gewoon stikken door de zogeheten hijab te hypen. Doodzonde!

Laten we dus hopen dat de ‘hippe’ islamitische onderdrukkingsmutsen, zoals die ontworpen zijn door de naïeve Roos Anne, snel weer verdwijnen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Ritter

  Ze begrijpt kennelijk niet dat die hoofddoek staat voor een bepaald wereldbeeld; een bepaalde levenswijze.

  Het gaat natuurlijk niet om de hoofddoel op zich maar waarvan de hoofddoek de uiting van is.

  Onderzoeken laten keer op keer zien dat de meeste moslims niet integreren maar vasthouden aan hun islam en bijbehorend gedrag. Dat brengt een levenswijze met zich mee die in veel opzichten niet compatibel is met de westerse levenswijze en daarmee botst.

  Nu moslims in Europa niet de meerderheid vormen heeft ze geen last van de (islamitische) levenswijze. Maar als deze vrouw zou wonen in een land waar de islam de baas is piept ze wel anders.

  zie b.v het onderzoek van Ruud Koopmans.

  De highlights uit het onderzoek van Koopmans:
  https://s24.postimg.org/4vpm0zk85/Islamitisch_fundementalisme.jpg?noredir=1

 2. jennifer

  Ja mooie voddebak club bij elkaar op die foto. Och ze hoeven zich toch niet aan te passen ze lopen er liever bij alsof ze in een zandbakland leven. Dit is de omgedraaide wereld en bevorderd het onderdrukken van vrouwen nog meer. Wat een dom figuur, als dit alles is wat ze als modemaakster voorstellen moet nou dan weet ik het wel hoe het er uit gaat zien in Nederland binnen korte tijd.

 3. Beukman

  Hopelijk maken we nog mee dat er een hoofddoekie op de markt komt met hierop een patroontje met de kop van Wilders. Daar kunnen PVV-stemmers toch moeilijk bezwaar tegen hebben?

  1. van Urk

   Beukman@ Zeker om te laten aantonen dat deze hoofddoekjes belastingvrij zijn en daarom geen kopvoddentax voor betaald hoeft te gaan worden.

   1. jennifer

    Als het zo is zou het geen slecht idee zijn om die kopvoddentax in te gaan voeren,betalen ze tenminste eens ergens voor in plaats van altijd maar de parasiet uit te hangen.

    1. Beukman

     @Jennifer
     Moslima’s werken over het algemeen niet alleen veel harder dan jij, ze hebben ook een minder grote bek.

    2. loritta

     Nou 500,- EURO aan belasting op de hoofddoekjes is toch wel realistisch!

 4. Gustaafff

  Kan ze lekker aan verdienen.

 5. van Urk

  Ach voor de eigen autochtone vrouwen van de poldertaliban hebben ze hun mening al wel klaarliggen zonder daar juist echt in te gaan verdiepen of om ze blij te maken met mooie modieuze kerkhoedjes. Maar goed, als zij daar financieel eraan kan gaan verdienen met haar nieuwe hobby om moslimvrouwen blij te maken met haar eigen ontwerp hoofddoekjes, wat laat haar.

 6. hans-e-pans

  De roomblanke Enschedese Roos Anne Herder (22), zou je dus eigenlijk een Roos Anne Dolende Herder kunnen noemen. Ze is zo simpel dat ze het zelf niet eens in de gaten heeft. Zonde toch.

  1. Peter Selie

   Ja maar het levert geld op hans-e-pans, dat is een van de belangrijkste steunpunten voor het huidige asiel en massa-immigratiebeleid, het levert een enorme berg poen op voor de globalisten en de crony corporatisme en dit gelag wordt betaald je raadt het zelf al; door de belastingcenten.

   1. jennifer

    Daarom is het ook niet verkeerd dan om kopvoddentax in te voeren. In Nederland heet het toch de vervuiler betaald of niet soms. Gezien het straatbeeld al genoeg vervuild wordt door die voddelappen vind ik dat ze er dan maar voor moeten betalen.

    1. Gustaafff

     Vervuild? Zo zou ik het niet willen zeggen. Veel vrouwen dragen niet eens een heel kleed, waardoor hun lichaam zichtbaar is.

     Overigens jammer dat ze altijd maar zo’n hoofddoek dragen. Ik heb me laten vertellen dat Arabische vrouwen prachtig donker haar hebben. In mijn geloof mag je dat best laten zien.

     1. jennifer

      Jawel guustaaf vervuilen doen ze het straatbeeld van Nederland om erbij te lopen alsof ze in een zandbakland zijn. Als ze dat perse willen moeten ze er ook maar voor betalen vind ik. Het hoort niet in de Nederlandse cultuur thuis en is dus vervuiling van Nederland. Hier dient belasting over betaald te worden. Want het heet inderdaad de vervuiler betaald.

     2. Gustaafff

      Flauwe kul, @jennifer. Als ze ervoor betalen lopen ze toch nog steeds met een tentdoek over het hoofd? Dan is je “vervuiling” toch niet uit het straatbeeld verschenen, of zie ik dat verkeerd?

     3. jennifer

      Dan betalen ze tenminste wel voor hun vervuiling toch. En moeten tevens hun onderdrukking wat ze schijnbaar zelf toestaan hiermee betalen, lachen toch medelijden heb ik allang niet meer met dit soort vervuilers. Ze leven in Nederland en kunnen en hebben de mogelijkheid zich aan te passen,en zelf op te komen als vrouw voor hun rechten.

 7. Bes Tolen

  Jaarlijks gaan er hoge aantallen jonge West-Europese vrouwen over naar de islam. Dat door huwelijk. Nederland is geen uitzondering. Het zegt, dat de islam dominant is ten opzichte van de westerse opvattingen over het leven. Kortom, de praatjes van die politici, die het nu over normen en waarden hebben, hebben geen enkele positieve invloed. invloed. Nul komma nul voor die politici.

 8. Peter Selie

  Roos Anne Herder kan zich beter toeleggen op het ontwerpen van kuisheidsgordels voor autochtone meisjes en vrouwen dan die middeleeuwse, achterlijke kopvodden die de moslim vrouw bestempelen als symbool voor vrouw onvriendelijkheid en in de eerste plaats wordt gebruikt door de haatbaarden om de moslima’s te onderdrukken. Zo werkt Roos Anne Herder dus verder mee om het repressie symbool van de islamitische vrouwen te verfraaien, dit is gewoon weer een staaltje van linkse achterlijkheid om iets wat hen niet bevalt een andere naam te geven of in dit geval een andere vorm, om zo de acceptatieplicht van de islam op te roepen mijns inziens.

 9. Peter Selie

  Leuke smoeltjes van die twee moslima’s maar het is en blijft een kopvod.

 10. Nederland-op1

  Als ze willen laten zien wie ze zijn moeten ze hun hoofddoeken afdoen. Lijkt me niet zo moeilijk.

 11. nienke

  Negatieve uitlatingen over moslims ontstaan volgens Herder door onwetendheid door angst voor het onbekende.

  Ach, het eeuwige riedeltje dat wij al jaren moeten aanhoren, het onbekende.
  Zo langzamerhand weten wij precies wat de islam inhoudt, waar ze voor staan, en hoe zij over het westen denken.
  De hoofddoek heeft een bepaalde betekenis voor hun, het is niet zomaar een hoofddoek.
  Misschien kunt U de KORAN nog eens goed door lezen voordat U ons beticht van onwetendheid.
  Heb trouwens 20 jaar in een moslimland gewoond dus ik weet donders goed wat en hoe de islam in elkaar steekt.

  1. swetsnek

   vertel

 12. Ruud562

  Die muts uit Enschede wil de islamcultuur beter leren kennen, zegt ze!
  Nou meid, pak dan je biezen en rot dan op naar Saoedi-Arabië, Qutar e.d. Ga ons hier nog niet meer belasten met de uitvoering van die achterlijke geitenwollensokkengedachten!

  Daarom, ga naar het MO, kan je je helemaal l a t e n uitleven! Laten ja, want als vrouw stel je in die landen geen reet voor! Of wel, van je reet houden ze wel!

 13. Ria

  Onbegrijpelijk hoe dom mensen toch kunnen zijn, zonder je ook maar te verdiepen in de geschiedenis, wat de reden is voor het dragen van een hoofddoek en lange donkere kleding. Het dragen van een hoofddoek is puur vrouwenonderdrukking, vrouwen mogen van hun man niet bloothoofd buiten de deur omdat zij dan ( met hun mooie haar)een uitdaging kunnen vormen voor andere mannen dan henzelf.
  Vrouwen die zeggen dat zij een hoofddoek dragen omdat dat hun keus is, die liegen dat ze barsten. Het is puur en alleen een vorm van onderdrukking aan de man. Want welke vrouw is niet trots op haar manen ? Ik hoor van Turkse collega’s dat zij een aantal jaren geleden gewoon zonder hoofddoek rondliepen en dat zelfs in openbare en overheidsgebouwen een hoofddoek zelfs verboden was, als zij nu naar Turkije gaat is het nu het tegenovergestelde. Vrouwen uit Iran, Irak waren juist blij dat zij hier vrij konden rondlopen zonder hoofddoek en/of gezicht bedekende kleding. Dus die Roos had beter eerst wat uitgebreide research kunnen verrichten, alvorens zo euforisch te zijn op haar ontwerpen.

 14. swetsnek

  Ik wist niet dat naailes ook al op de hogere school gestudeerd kon worden vroeger deden ze dat op de huishoudschool toch hahahaha

 15. swetsnek

  jongens …………. en meisjes niet alles serieus nemen he

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.