Schokkende cijfers: bij open grenzen is in 2060 maar liefst eenderde van Nederland islamitisch

Het toekomstbeeld van Nederland is niet prettig voor degenen die hopen dat de islam een godsdienst is die van voorbijgaande aard zal blijken te zijn. Het tegenovergestelde is zelfs waar, als je kijkt naar de demografische voorspellingen die weekblad Elsevier maakte.

Voor de Elsevier van deze week hebben de redacteuren van dit rechtse weekblad maar eens berekend hoe Nederland eruitziet in 2060. Voor islamcritici is dat geen pretje, want de Nederlandse moslimpopulatie zal flink toenemen. Het weekblad vat diens bevindingen dan ook samen met de titel “Nederland wordt voller, armer en islamitischer“.

Allereerst neemt de totale bevolking van Nederland toe: ons land zal 22 tot 30 miljoen inwoners tellen – een flink stuk meer dan de 17 miljoen Nederlanders die de wereld nu telt. Dat geldt zeker wanneer partijen als D66 en GroenLinks hun zin krijgen met hun beleid van ongelimiteerde open grenzen. Een groot deel van de twintig tot dertig miljoen landgenoten zal de islam beschouwen als hun godsdienst, zo berekende Elsevier verder:

“Bij een ‘onbegrensd’ beleid waarbij de immigratie meegroeit met de bevolkingsgroei in de herkomstlanden in Azië en Afrika, kan ook het aantal moslims in Nederland oplopen tot bijna een derde van de bevolking. “

Dan maar op de PVV stemmen om een explosieve groei van de Nederlandse moslimpopulatie te voorkomen? Ook dat zal maar beperkt zoden aan de dijk zetten, zo houdt Elsevier de lezer voor. Want ook met een PVV-bewind zal het aantal moslims in Nederland stijgen tot zo’n luttele 12% van de totale bevolking. Een verdubbeling van wat het nu is, en dat komt doordat islamitische vrouwen gemiddeld veel meer kinderen krijgen dan niet-islamitische vrouwen in ons land.

En om daar een prijskaartje op te plakken: €180 miljard gaat dat massa-immigratiegeintje kosten in 2060. Of u dat zo snel mogelijk wil betalen, uiteraard.

Doen de cijfers u al schrikken? Mij in ieder. Ik kan hier dus nog m’n eigen commentaar aan toevoegen, maar ik denk in dit geval dat de getallen voor zich spreken. Laat ze dan ook maar even goed tot u doordringen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. AnnaJL

  PRECIES waar ik helemaal onpasselijk van word…..
  Het is zelfs nog sneller dan ik had ingeschat.
  Als dat de werkelijkheid wordt is het ook gedaan met onze tradities.
  Hoeveel jaar nog voordat de moslims de meerderheid hebben?
  Het ergste is dat het geen liberale moslims zijn maar de conservatieve.
  Misschien wordt Nederland in de toekomst een soort provincie van Turkije.
  En hoe zal t Duitsland vergaan? BRRRRRRRRRRRRR de rillingen lopen me over de rug

  1. HaZ

   OMDB !

 2. van Urk

  Bestaat Nederland als soevereine vorm met eigen regering dan nog?

 3. Ruud562

  Ja islamitisch! Totaal geen enkel greintje respect voor de ‘ongelovigen’, maar wél alle sociale voorzieningen, dat wordt verzorgd door die ongelovigen, van huisvesting tot aan de zorg, meer dan verantwoord is volledig benutten en opsouperen! Ach ja, zo staat het ook beschreven in dat gifboek, waar die islamistische labielen hun input uithalen. Een boek even erg of zelfs erger dan Mein Kampf dat wél verboden is! Maar islam is vrede hoor, zegt een gesjeesde Asscher, een Pechtold, een Klaver, een ..,. ach, op 15 maart kunnen we nog van ons laten horen met een stem op de PVV, Forum of VNL!

 4. Ritter

  De enigste manier om te voorkomen dat Nederland verder islamiseert ten gevolge van de illegale massa immigratie uit de islamitische landen is te stemmen op een partij die dit begrijpt en er wat tegen wil doen. En dat is de PVV.

  De andere partijen blijven horende doof en ziende blind. Ze zijn liever politiek correct dan realistisch.

  Als de (vaak illegale) massa immigratie niet aan banden word gelegd zal het aantal z.g no-go zones de komende jaren sterk vermeerderen. Gebieden waar de politie haar gezag heeft verloren en islamistisch enclaves zijn geworden. Zoals we nu in Parijs hebben gezien.

  Na 40 jaar immigratie uit de islamitische landen weten we ondertussen dat veel moslims niet integreren maar vast houden aan hun islam en bijbehorend gedrag en waarden/normen systeem.

  Waarom veel moslims in het westen niet kunnen integreren
  http://westerse-beschaving.org/waarom-veel-moslims-in-het-westen-niet-kunnen-integreren/

 5. van Urk

  In Duitsland (als de berekening klopt) zou het in 2045 het aantal moslims tot maar liefst 51,72 miljoen gaan oplopen. In 2027 zal 20% van de Franse bevolking overwegend islamitisch zijn. In Nice en Parijs bedraagt hun aandeel al op 45%. Uiterlijk in 2050 zal Frankrijk een “islamitische” staat zijn. Als het linkse volk deze zelf binnen gehaalde dure hobby maar zelf dan ook betaald. Dus hou het rechtse volk hier bij deze a.u.b. buiten schot.

 6. Wim

  Ik vind het rot voor mijn kleinkinderen maar ze zoeken het maar uit met hun idiote stem gedrag ,tegen die tijd ben ik allang door de pijp geblazen

 7. cmsuijkerbuijk

  Redactie: Ik probeer een reactie te geven op Van Urk (Nr. 3). Mijn reactie verdwijnt spoorloos maar als ik opnieuw wil plaatsen, krijg ik de melding “Dubbele reactie ontdekt: het lijkt erop dat je dit al hebt gezegd!” Maar het “mooie” is, dat ik mijn reactie helemaal niet geplaatst krijg, maar wel telkens deze melding!

 8. jennifer

  Als je dit allemaal hoort, wat je als een persoon toch niet meer tegen kan houden, is het schijnbaar verstandiger, nu het nog kan weg wezen uit dit land. Het is te gek voor woorden wat ze van plan zijn met Nederland te doen. Bedankt linkse ratten zeg ik dan maar dat het jullie gelukt is om op een slinkse manier Nederland tot een islam land om te dopen.

  1. cmsuijkerbuijk

   Wat ik maar niét geplaatst krijg is het volgende:
   Parlementsleiders Frankrijk, Italië, Duitsland roepen op tot onmiddellijke Federale Europese Unie.
   Politici willen 60e verjaardag Unie op 17 maart 2017 aangrijpen om nationale democratie en soevereiniteit definitief te vernietigen – Het gevreesde woord wordt voor het eerst genoemd: de Verenigde Staten van Europa (‘degenen die nu niet meteen willen meedoen, kunnen later aansluiten’) – Alleen PVV, VNL en Forum voor democratie willen Nederland echt behouden. Het lijkt er sterk op dat de eurofielen nog dit jaar de meerderheid van hun eigen onderdanen negeren en met een totalitaire machtsgreep hun megalomane visioen van een VS van Europa proberen te realiseren. De laatste hoop van vrijheidslievende Nederlanders is om bij de volgende verkiezingen op die paar partijen te stemmen die de overgedragen macht weer aan ons eigen volk willen teruggeven.
   De voorzitters van de parlementen in Frankrijk, Italië, Duitsland en Luxemburg roepen in een open brief in de Italiaanse krant La Stampa op om de EU onmiddellijk om te vormen tot een federale unie. Gezien de snelle opkomst van vrijheidspartijen in Europa is dit vermoedelijk een ultieme poging om de Europese volken zo snel mogelijk van hun laatste resten soevereiniteit en zelfbeschikkingsrecht te beroven, en te confronteren met een voldongen feit: een vanuit Brussel geregeerde totalitaire Europese Superstaat, waarin financieel gezondere landen zoals Nederland en Duitsland permanent voor de uitgavendrift van de Zuid-Europese schuldenlanden zullen moeten betalen.

   Verder lezen bij E.J. Bron

   1. van Urk

    cmsuijkerbuijk@ Dat bedoelde ik ook met mijn eerste reactie. In 2050 is het postadres van Den Haag verhuist naar Brussel.

   2. van Urk

    @suijkerbuijk p.s. Artikelen van E.J. Bron kan ik ook niet door linken naar deze site. Misschien dat de redactie van DDS hier een verklaarbare reden voor heeft.

 9. Gustaafff

  Tegen die tijd is de aarde al lang verwoest door de nucleaire bommen van Trump en Poetin.

  1. cmsuijkerbuijk

   @Gustaafff
   Hoezo? Dat is in voorgaande jaren toch óók niet gebeurd? Echt, die dingen zullen ze nooit tegen elkaar gebruiken, in de wetenschap, dat het dan voor henzelf ook afgelopen is. Je moet je oren eens niet zo naar dat linkse addergebroed van het “gebroken geweertje” laten hangen. Al die atoomwapens hebben er wél voor gezorgd, dat het Warschaupact, zeker ten tijde van Stalin en Kroetschov, ons niet aan hebben durven vallen. En dank zij het dreigement van Kennedey tijdens de Cubacrisis, heeft er ook voor gezorgd, dat de Russen weer met hangende pootjes zijn afgedropen. Hadden de VS geen atoomwapens gehad, dan was de geschiedenis totaal anders geweest! Hoe gek het ook klinkt: Atoomwapens zijn pure afschrikkingswapens en in die hoedanigheid hebben zij voor vrede gezorgd.

   1. Gustaafff

    @cmsuijkerbuijk, er staan wel grote wapenarsenalen en het is niet onvoorstelbaar dat er ooit iemand per ongeluk op de knop druk.

    1. van Urk

     Dat is in de zestig jaar nog nooit per ongeluk gebeurt. Alleen tijdens de Cuba crisis stond men op scherp. En dan nog zijn er vele procedures voor nodig om “eventjes” een ballistisch raket af te laten schieten.

     1. Gustaafff

      @van urk, de zestiger jaren waren anders dan nu. Tegenwoordig beschikken agressieve mogendheden over kernwapens (zoals Noord-Korea) en zijn er onvoorspelbare en onberekenbare leiders. Elke “kleine” gebeurtenis kan tot een grootschalig conflict leiden en de NAVO/Rusland zijn al druk bezig met het mobiliseren van eenheden.

     2. cmsuijkerbuijk

      @Gustaafff
      “Tegenwoordig beschikken agressieve mogendheden over kernwapens (zoals Noord-Korea) en zijn er onvoorspelbare en onberekenbare leiders.”
      Reden te meer, om aan deze kant goed voorzien te zijn van afschrikkingswapens, zoals kernwapens. Die onberekenbare leiders weten ook donders goed, dat zij zichzelf ten dode opschrijven, als ze ook maar één zo’n kernwapen af zouden vuren!
      “NAVO/Rusland zijn al druk bezig met het mobiliseren van eenheden.”
      Nou, dan weet jij meer, dan de gemiddelde NAVO-generaal. Ik heb nog niets gezien of gehoord, dat onze krijgsmacht aan het mobiliseren is. Wat nu gebeurt, is niks ongewoons, dat deden de NAVO en het Warschaupact jaren geleden al: Elkaar aftasten en een beetje uitdagen. En vlak “ons” daarbij niet uit hé! “Wij”, d.i. de NAVO, doen precies hetzelfde hoor, maar dát mag kennelijk, want Putin is de slechte man.
      In mijn jonge jaren als KLu-militair hadden we tijdens onze basisopleiding het fenomeen “Stand-by Volkel”. Dan waren we (op VlbGzrij) geconsigneerd en moesten we bij een alarm (wat frequent voor kwam), als een scheet op wielen naar Volkel, alwaar wij, mét doorgeladen wapen, in een bepaalde ring, om een met kernbommen geladen Starfighter, voor de beveiliging zorgden met de opdracht om gericht te vuren op indringers, die binnen onze “ring” kwamen. Dan spreek ik over de jaren 70. De échte koude oorlog op haar hoogtepunt dus! En daar is nú, in de verste verte nog geen sprake van! Kortom en nogmaals: Je laat je bang maken!

    2. cmsuijkerbuijk

     @Gustaafff
     “het is niet onvoorstelbaar dat er ooit iemand per ongeluk op de knop druk.”
     Deze zin toont alleen al aan, dat je totáál niet weet waar je het over hebt. Een kernwapen wordt niet met “een druk op de knop” afgevuurd. Daar zit een hele commandostructuur tussen voorzien van failsafes! En ook die grote wapenarsenalen zeggen helemaal niets. Wat staat er dan in die arsenalen? Jij moet dat weten, want jij begint erover. Laat me raden: Je hebt, net als bij de kernwapens, geen flauw benul! Een weet je wat nou het “leuke” is? Ook die arsenalen blijven dicht, vanwege de (mogelijke) dreiging met kernwapens aan de “andere” kant! Je laat je indoctrineren en bang maken voor iets, waar we juist blij mee zouden moeten zijn, want stel je eens de wereld voor met een Rusland en China, voorzien van kernwapens en het westen niét! Zouden we dan nog lang zonder oorlog blijven, denk je? Ik zou je in dat geval aanraden, om toch alvast maar een cursus Russisch, of mogelijk zelfs Chinees te volgen, want die staan dan zó voor je voordeur hoor! Zéker met dat uitgeklede leger, waarover wij nog beschikken!
     Je laat je bang maken door linkse desinformatie!

     1. toetssteen

      @Suijkerbuijk
      Weet Guust veel. Die denkt dat als Trump in plaats van zijn waterglas op het nachtkastje het schemerlampje raakt er hoppa tig raketten met kernlading de lucht in gaan.

     2. Gustaafff

      Cmsuijkerbuijk zou zelf wel moeten weten dat dit expres een opmerking kort door de bocht is! Op dit moment beschikken verschillende mogendheden, over kernwapens. Dat geldt ook voor agressieve mogendheden als Noord-Korea! Er is maar een kleine gebeurtenis nodig! Of deze landen raken in een conflict.

  2. Ritter

   Gustaafff

   U vergeet dat juist Trump een goede relatie met Rusland wil maar daarin enorm word tegengewerkt door het establishment; inclusief dus de politieke elite en media van Europa die kennelijk een confrontatie wil met Rusland.

   1. Gustaafff

    Je hebt het over de Trump wiens ambassadrice in de VN Rusland van agressie beschuldigde? De Trump die twitterde dat Rusland het krimeiland heeft geannexeerd? De Trump wiens MinDef de NAVO “zijn tweede huis” noemde? De Trump wiens vicepresident aandrong op warme banden met de EU?

 10. Arvin

  Vrij discutabel onderzoek. We hebben helemaal geen open grenzen. Ook krijgen 2e generatie allochtonen nauwelijks meer kinderen dan allochtonen. CBS gaat uit van nog geen 3 miljoen niet westerse allochtonen in 2050. Als daar net als nu de helft moslim van is zitten we dan op ruim minder dan 10% moslims. Lijkt meer op bangmakerij met een politieke agenda, dan op een realistische voorspelling.

  1. Mart

   He Arvin,waar heb jij geslapen de laatste 20 jaar?In het bos met Roodkapje of in de Efteling? Ali en Asiha wippen als konijnen,terwijl Johan en Ingrid het rustig aandoen om de familie uitgaven laag te houden.En die grenzen zitten ook lekker dicht hè,vandaar dat je door heel europa en daarbuiten kunt sjeezen zonder oponthoud.Wordt toch wakker kerel.!

   1. van Urk

    Arvin@ Die migranten die hier nu naar toe komen zijn zeker allemaal castreert of kinderloos zeker? En zijn ook niet van plan om later hun familieleden binnen te sluizen. Dit gaat niet alleen maar over onze 2e generatie allochtonen.

    1. Raresnuit

     Ik kan uit eigen ervaring spreken dat emigratie naar Nederland niet eenvoudig is. Dat massa’s moslim migranten zo NL / EU binnenstromen en hier kunnen blijven is onjuist.
     Dat de procedures (asielaanvraag en andere) te lang duren en daardoor mensen die niet kunnen blijven toch lang moeten blijven rondhangen, dat klopt. Dit moet sneller, dat is beter voor zijzelf als de mensen in NL / EU.
     Het zou goed zijn als de voorwaarden waar immigranten aan moeten voldoen ook duidelijk zijn voor mensen in NL / EU. Dan kunnen we die voorwaarden en uitvoering ervan eens doorlichten.
     En dan is er minder oeverloos gezever van mensen die anderen napraten.

     1. zomaar

      dan pikken zij de slechte eruit !!, die mogen blijven .

      vanaf de instroom van de moslims is het in vele steden /wijken en buurten kommer en kwel !.

      tja en daar zit de tokkie mee, en laat het nu zo zijn dat de tokkie de meerderheid binnen elke landsgrens is , hoe prachtig de elite het ook vindt al die kleurtjes en al die talen .

      en als deze tokkie dit leest !.
      http://www.elsevier.nl/buitenland/achtergrond/2017/02/favoriete-prooi-in-de-sinai-woestijn-christenen-81723E/

      dan is deze tokkie niet blij met de massale instroom van moslims !!.

  2. Anna

   Arvin. Het gaat niet om het aantal.Het gaat om versterking islam.
   Trouwen deze islamitische ontwikkeling doet zich voor in heel Europa. Een minderheid heeft het al vaak voor het zeggen gehad met gebruik van angst zaaien, doodsbedreigingen en moord.

 11. Bes Tolen

  De bevolkingstoename dadelijk buiten Europa is altijd al in Afrika en sinds heel lang ook in het Midden Oosten het dubbele van de grootste toename, die Nederland ooit slechts weinig jaren heeft gehad. En dadelijk buiten Europa is alles islamitisch. Europa maakt geen kans om aan de grootste ellende te ontsnappen. Het kan korter of langer duren. De meeste Europeanen zijn te dom, dat vooral door voortdurende indoctrinatie, om te begrijpen hoe dat in zijn werk gaat. Ze zijn ook te dom te begrijpen dat als een vrij kleine minderheid de kans ziet belangrijke politieke macht te veroveren, ze ook in staat zullen zijn de gehele politieke macht te veroveren. En dat zo’n minderheid altijd heel gewelddadig is. Dat is al vaak in het verleden gebeurd. Vooral in Rusland. Eeuwenlang bij elkaar allerlei, meest Turkse, volken. Chazaren (een heel apart hoofdstuk) in Zuid en Oost Rusland als eersten. Als we de Hunnen even vergeten want die vielen vrij spoedig uiteen. Wonder boven wonder hebben de Russen dat alles overleefd. Maar de Europeanen zullen nu niet overleven. Daarvoor is de onmacht en wordt de overmacht te groot. De lelijke gevolgen van Rome (dat begon als het meest achterlijke gebied van Europa) ondervinden wij nog dagelijks en die maken ons tot de zotten van nu. Het christendom, in de vorm zoals velen dat nu beleven en het joodse multiculturalisme zijn daarvan huidige onverteerbare uitbraaksels. Nederland: het socialisme van Thieme, Klaver, Roemer en Asscher, het Rutte en Pechtold liberalisme, die christendemocraten, het maakt niet uit, het is allemaal met hetzelfde smerige kokende mensen verterende sop overgoten. Alleen een rücksichtslose harde intelligente eigen minderheid, die de absolute macht aan zich trekt, zou nog de kansen kunnen keren maar dat zal niet gebeuren want die minderheid zal zich nooit meer kunnen vormen. Ook dan zouden er bij verwezenlijking waarschijnlijk veel slachtoffers vallen. Dat begrijpt men wel gezien de erupties in de vorige eeuw. [Merkwaardig genoeg juist meer door het overtrokken eenzijdige politieke klimaat]. Alleen dat men daarom nu alle kansen vergooid op een democratische oplossing, is natuurlijk heel dom. Daarom is heel Europa kansloos.

  1. Raresnuit

   Kan best ja. Feit is dat dingen nooit lang hetzelfde blijven, alles blijft veranderen en vasthouden aan ons oude Europa heeft uiteindelijk geen zin. Hoe we met de verandering omgaan, ja da’s een lange discussie…

   Maar maakt niet uit, volgens de singularisten neemt kunstmatige intelligentie tegen die tijd de aarde over (2035-2055).
   Misschien kunnen we onze energie beter steken in hoe we daarmee omgaan? 😉

   1. Anna

    raresnuit. Kijk met zo`n redenering in al alles verloren.

    1. Raresnuit

     ben ik het niet mee eens Anna. Verandering is niet te stoppen, dus waarom al je energie gebruiken om verandering tegen te houden.

     Bv. het klimaat verandert, of dat nu door ons komt of niet, het gebeurt. Kun je wel blijven pompen in de polder, maar dat is misschien op een gegeven moment niet de beste oplossing meer. Beter eerder bedenken dan te laat.

     Dus ik vind de post van Bes Toos wel interessant. Van de geschiedenis kun je ook veel leren. Ooit was Spanje/Portugal, Italie (deels) Moors. De Moren waren moslim. Je kunt de invloed van die tijd nog altijd terugvinden.

     Terug naar de huidige kwestie en aankomende verkiezingen. Ja ik vind dat er veel klootzakken de boel verpesten. Ja, veel van die klootzakken hebben roots in ‘moslim landen’.
     Ja ik vind dat de huidige aanpak niet werkt. Ipv te roepen dat het allemaal klote is wat de huidige elitaire politici en media doen, wil ik een constructieve oplossing zien. Niet alleen voor klootzakken uit moslim landen, maar gewoon voor alle klootzakken. Dit is normaal, en daar hebben we al regels en wetten voor. Maar wat gaan de partijen daar mee doen?

     Ik probeer me te verdiepen in alle partijprogramma’s. Sommingen beloven wat maar wat is het verschil met wat er tot nu toe gedaan is (meestal links)? Sommigen hebben niet eens een programma of hebben wel een programma maar zonder duidelijke onderbouwing (meestal rechts).
     Dus dat schiet gewoon niet op.

 12. Ome Ga

  Ach een derde… dat is allang zo in de steden denk ik? In de UK al vele steden, zoals Birmingham. Dat zie je ook in het straatbeeld daar. Heul gezellig zo.

  1. pepermuntje72

   Ik heb mijn hoop gevestigd op de moslim vrouwen, je ziet dat de jonge marokkaanse meiden net als de nederlandse het krijgen van kinderen voor zich uitschuiven. En als ze dan kinderen krijgen, zijn het er niet zoveel als hun moeders kregen: ook daarin worden ze westers.

   1. Anna

    pepermuntje72. Men zal nooit westers worden. Islam is niet westers. Islam, imam en moskee gaan overheersen dat is het probleem. Al de miljoenen nieuwe jonge moslimmannen en hele families willen allemaal een eigen moskee met eigen islamitische regels en wetten die ze ook aan anderen zullen gaan opleggen. Wilders en vele anderen zijn grote helden die met gevaar voor eigen leven al jaren waarschuwen voor de gevolgen van nog meer islam. Maar ze worden gedemoniseerd.

    1. Raresnuit

     Wat vind je van Christenen die in Moslim landen wonen? Zouden die een kerk mogen bouwen, diensten mogen bijwonen, enz?

   2. Anna

    Als je het er mee eens bent dat Nederland over x jaren islamitisch is moet je zeker op VVD, CDA,PvdA,DENK, CU, SP, D66 of GroenLinks stemmen. Al deze partijen zijn voor permanente immigratie vanuit niet westerse landen. Let op in den Haag zeggen ze wat anders dan in Brussel. Klein groepje EU beslist en EU parlement knikt.

 13. Anna

  Als er geen maatregelen worden genomen dan kunnen we niet alleen Nederland meer heel Europa wel schudden.

  Gruwelijk wat politici Europese bevolking allemaal aandoen. Alles waar zo voor is gevochten laten overnemen. Nederland wordt ontvolkt. Er moeten andere leiders komen en opstaan.
  Met de islam aan het roer wordt het er allemaal niet vrolijker en zeker niet vrediger op.CDA, PvdA, VVD, SP, GroenLinks, CU en vooral D66, zijn de grootste veroorzakers.
  Arme toekomstige jeugd. We zijn al verloren. De eerste islamitische partij zit al via PvdA in de Kamer. Hij mag iedere dag op tv komen vertellen hoe slecht Wilders, PVV en kiezers wel niet zouden zijn. Media doet vrolijk er aan mee. Die hebben natuurlijk geen kinderen en kleinkinderen.

  1. pepermuntje72

   vrolijk en vredig, helemaal met je eens, Anna, dat moet het weer worden!

 14. Anna

  Europa gaat een sociale, religieuze en financiële RAMP tegemoet. Vooral D66 en GroenLinks hebben een immigratiebeleid van: Kom maar binnen , kom maar binnen, kom maar binnen. Wir Schaffen Dass.

 15. Bes Tolen

  De immigratie is in aantal steeds hoger geworden dus zie ik voor Europa bij de enorme toename van de bevolking in het Midden Oosten en andere moslimgebieden en in Afrika de bui wel hangen. ”Het zal mijn tijd wel duren” maar ik zal als ik veel ouder mag worden wel grote bedreigende veranderingen mee maken.
  Wat het Iberisch schiereiland, Spanje en Portugal, betreft moet je er van spreken dat er vanouds zich heel verschillende volken hebben gevestigd. Bijvoorbeeld in het uiterste noorden vooral Basken maar ook Germanen en Kelten, waarvan er ook in midden gebieden terecht kwamen naast oudere bevolkingen. In het zuiden had je een oudere bevolking waar zich al ruim 1000 jaar voor Christus Feniciërs bijvoegden en die de overhand kregen. Ze werden door de Romeinen Puniërs genoemd evenals de Feniciërs in Noord Afrika waarvan Tunesië met steden als Carthago, Soussa en Zara het belangrijkste gebied was. Oorspronkelijk hadden ze de Baälsgodsdienst. Onder Romeins gezag werd het christendom en jodendom belangrijk, zelfs meest uitgewerkt en gecoördineerd in Tunesië, maar de Baälsgodsdienst is toen evenals in het Midden Oosten nooit helemaal verdwenen. De situatie was wat bevolking en godsdienstige verhoudingen betreft ten tijde van het ontstaan van de islam in Noord Afrika en Zuid Spanje vrijwel dezelfde en men voelde dat daar wat Baälsgodsdienstbelijders en joden betreft ook als een eenheid. Wel was de bevolking door import van veel Italiërs in Tunesië, vooral in de door de Romeinen nieuw gebouwde grootstad Carthago, gemengder geworden. Dat de islam in Spanje zulke grote vorderingen kon maken, kwam voort uit de steun, die ze kregen van plaatselijke bevolking. Je kunt het nationalisme noemen. [Tunesië heette als Romeinse provincie Africa en die naam is overgegaan naar het hele continent].

 16. Wim Vreeswijk

  Dan kan ik in 2060 als 110plus-er uit armoede m’n eigen stront op gaan eten.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.