Sylvana wil graag dat winkels kwartetspel “verongelijkte witte mannen” verkopen. Met Jeroen Pauw en Geert Wilders!

We gaan weer lekker niet-racistisch en niet-seksistisch doen met Sylvana, maar dan stiekem toch racistisch én seksistisch, want hoe moeten we het belachelijk maken van “witte mannen” anders noemen? Uiteraard is de aanleiding weer: Sylvana Simons, die op een podcast aankondigt graag een kwartetspel in de winkels te hebben waarmee Andries Knevel, Geert Wilders, Tijs van den Brink en andere “verongelijkte witte mannen” belachelijk worden gemaakt.

Het wilt nog niet zo vlotten met Sylvana Simons’ politieke ambities en haar partij Artikel 1. En dus hoopt probeert de voormalige DENK-diva niet alleen bij de reguliere media, maar ook bij subsidiepodcasts nog wat stemmen bij elkaar te schrapen. Kortom: Sylvana Simons was te gast bij het ‘multiculturele’ Dipsaus, waar Sylvana enthousiast inging op suggesties om een nieuw kwartetspel op de markt te brengen. Met dat kwartetspel worden dan zogenaamde blanke racisten aan de schandpaal genageld. Luister maar mee:

In dat kwartetspel zitten dus categorieën als de “angry white man”. Daar zit bijvoorbeeld Geert Wilders in, maar ook VARA-presentator Jeroen Pauw en RTL-talkshowhost Wilfried Genee. Waarom die laatste vent zo enorm “angry” zou zijn weet ik niet, maar de dames van Dipsaus zeggen dat. En wie ben ik – als witte man – dan om daar iets van te zeggen? Sylvana moet bovendien lachen om dit kwartetspel – ze noemt het “geweldig!” – dus enige kritiek van mij zou nu gewoon racisme zijn.

Maar het door Sylvana bejubelde kwartetspel kent ook de categorie “Powerful women“. Daarin komt niet alleen Michelle Obama voor, maar ook Sylvana zelf. Wat een eer! Maar dan weer terug naar de hoofdmoot: blanke mannen bashen, dus wordt de categorie “verongelijkte witte mannen” geïntroduceerd: Tijs van den Brink (EO) en Andries Knevel (ook EO) komen daar in voor. Eén van de presentatrices van Dipsaus weet niet helemaal wie dat helemaal zijn (hallo algemene vorming), maar ze weet wel dat ze racistisch genoeg zijn om hun eigen kaart in dit Sylvana-kwartetspel te verdienen.

Die genoemde Sylvana vindt dit alles dus “ont-zet-tend leuk” en ook: “dit moet in de winkels komen liggen.” Juist ja.. Politiek anno 2017, hè? We zijn klaar met problemen benoemen en oplossingen bedneken. In plaats daarvan gaan we mensen zitten beschimpen vanwege hun (blanke) huidskleur en hun (mannelijke) geslacht. Veel triester ga je het volgens mij niet krijgen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Pieterz

  Met het Nederlands van de auteur van dit stukje wil het ook niet zo vlotten.

  1. Syntha

   Ach, in ieder geval draagt ie volgens mij geen roze mutsje….

 2. DutchDropveter

  Waarom al die aandacht voor deze roetpiet? gewoon beter doodzwijgen… Geen aandacht is de beste aandacht.

  Sowieso alles wat van Art1kel een af komt is per definitie niet nieuwswaardig.

  1. jennifer

   Helemaal waar heeft ze gisteravond wel weer laten zijn in een onnozel praatprogramma.

 3. O.P.

  S.S. vraagt letterlijk om een negatieve reactie….
  Maarrrr Ik verdom het

 4. Gustaafff

  Een chique uitvoering van boze blanke mannen (met o.a. Jan Roos en Geert Wilders), een pocketeditie van boze blanke vrouwen (met o.a. Hillary Clinton en Marine Le Pen), alsook een kwartetspel van boze donkere vrouwen (met o.a. Sylvana Simons en Gladys Arbitrouw), is vanaf volgende week verkrijgbaar in de winkel. Het spel bevat exclusieve citaten als “minder, minder marokkanen”, “weg met zwarte piet” en “when they go low, we go high”. Credits: Artikel 1.

 5. DennisEijs

  Als het zo’n goed idee is, patenteert ze het lekker, en gaat ze over tot productie hiervan. Heeft ze straks tenminste een inkomen als haar sneue partijtje sneuvelt. En meestal zijn er bij kwartetspellen categorieën. ‘mag ik van de blanke boze mannen Geert Wilders van u?’ ‘En mag ik dan van de 12 ambachten en 13 ongelukken vrouwen, Sylvana Simons van je?’

 6. DennisEijs

  Wat een dom wijven geklets, je het wel eens bij de MacDonalds dit geiten gezwets en lollig denken ze dan dat ze zijn. Ik heb een teiltje gevraagd.

 7. Syntha

  Mevrouw doet me oooo zo denken aan een gewone roze feministe. Met zo’n schattig roze mutsje, je weet wel, met die twee verhoginkjes erop. Net mislukte ingetrokken maar duidelijk aanwezige katte klauwtjes… hahaha.

 8. LieverKipsLeverworst

  Een dag zonder Sylvana is een dag… Oh nee… Laat ook maaaaaaaarrrrr…

 9. buitenbeentje

  Er zijn in Nederland mogelijkheden aangifte te doen, voorgedrukt als het moet. Het wordt hoog tijd dat iedereen aangifte doet van dit soort racisme. Laat er maar eens een rechter zich uitspreken over dit soort uitlatingen. Rechts Nederland laat veel te veel over zijn kant gaan. De tijd van schouders ophalen is echt wel voorbij, want dat doen die linksen met grote tenen ook niet.

  De multiculti ellende in Nederland hebben we echt aan ons zelf te danken. Schouders ophalen over alles wat anderen doen, anderen die dat schouders ophalen vertalen als zwakheid en het plekje grond innemen dat zo schouderophalend is weggegeven.

 10. Jroam

  Beste Silvana,
  Lijdt je aan een geestelijke ziekte of is dit het niveau van je stam.
  Ik moet aan gorilla Bokito denken,
  zou Bokito misschien stiekem gepaard hebben het een verliefde bezoeker destijds?!
  Dat verklaard de vele gedaantewisselingen van Sylvana.
  Maar zelfs Bokito moet doorgekregen hebben dat het steeds hetzelfde teleurstellende vrouwtje betrof.
  Na Bokito iets proberen met Kuzu, dat begrijp ik dan weer wel! 🙂

 11. Hans van R.

  Hoe laat gaan de feministische meisjes van kleur de azaan blèren?

 12. NederlandWordWakker

  Stem hoog irritatie gehalte!
  Weet je wat discriminatie is: als Nederlander terug komen uit het buitenland, je willen inschrijven voor een woning bij de plaats waar je het laatst gewoond hebt en te horen krijgen dat dit niet kan.
  Ondertussen kregen allerlei niet Nederlanders direct een woning toegewezen.
  Mijn antwoord hierop bij de toenmalige wethouder: weet u wat ik had moeten doen, me zwart moeten laten spuiten en op een bootje hier in de gracht drijven. Nou, nou u durft. Nee u durft, mij de kans om te wonen en werken te ontnemen.
  Over discriminatie gesproken 🙁

 13. corfo

  Deze mevrouw Simons is totaal v.h. padje ! Ze werd gisteravond door dhr. Baudet onderuit geschoffeld in het t.v.programma Lagerhuis. Dit mens schreeuwt en blèrt door iedereen heen, maar als ze zelf onzin uitkraamt en iemand zegt/vraagt wat, wordt mevrouw héél kwaad en zegt op een “kakkerige” toon : “Mag ik even uitpraten ?” Ik schat haar IQ in op het peil van gladiool.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.