Terecht woedende Thierry Baudet: ‘De belangrijkste thema’s staan helemaal niet in de Stemwijzer!’

En hij heeft nog gelijk ook. De Stemwijzer heeft zelf een aantal onderwerpen geselecteerd. Maar waarom juist die onderwerpen en niet andere onderwerpen? Kan het zijn dat de voorkeuren van de mensen achter de test een rol hebben gespeeld?

Zoals wij eerder vandaag al berichtten heeft Thierry Baudet totaal geen waardering voor de Stemwijzer. Nadat wij ons stuk publiceerden herhaalde hij die kritiek voor de tv-camera’s en voegde hij daar nog het één en ander aan toe:

Baudet:

“Ik vond het heel erg zorgelijk wat hier gebeurde. De vijf belangrijkste onderwerpen voor de Nederlandse bevolking die staan gewoon totaal niet in de Stemwijzer.”

Namelijk:

“De euro die ons honderden miljarden per jaar kost. De pensioenen die worden overgeheveld naar Brussel — 1300 miljard pensioengelden. Het controleren van onze immigratie — eindelijk krijgen over wie het land binnenkomt staat niets over in de Stemwijzer. De terugdringing van de bureaucratie in de zorg staat niets over in de Stemwijzer. En het verbeteren van de salarispositie van politiemensen, onderwijzers en leerkrachten en verplegend personeel. Al die punten die nu echt urgent zijn, die nu móéten veranderen, staan niet in de Stemwijzer.”

Artikel gaat verder onder de advertentie.

En daar heeft hij natuurlijk helemaal gelijk in. Dit zijn stuk voor stuk onderwerpen van formaat, maar de Stemwijzer doet er niets mee. Hoe zou dat toch komen? Misschien doordat de traditionele partijen — het partijkartel — er niets mee hebben? De vraag stellen is hem beantwoorden. Dit is gewoon het zoveelste propagandatrucje van het establishment.

Baudet denkt daar net zo over en legt uit wat dit betekent:

“Dat het niet alleen de politiek is die niet doorheeft wat er leeft onder bevolking maar ook de Stemwijzer.”

Dat is volkomen terecht, maar hij kan het wat mij betreft prima harder verwoorden. Gelukkig deed hij dat ook:

“…En dat mensen gemanipuleerd worden in straks weer op de partijkartel-politiek stemmen waar alles bij het oude blijft, niets gaat veranderen, ik vind dat heel ernstig en ik vind het tekenend voor hoe het establishment op dit moment bezig is: nog altijd weg te kijken.”

Laat ik hier heel duidelijk over zijn: het partijkartel, het mediakartel en dit soort zogenaamde (maar door de overheid gesubsidieerde!) initiatieven werken met elkaar samen om elkaar het hand boven het hoofd te houden. Soms gebeurt dat opzichtig bewust en soms onbewust, maar het resultaat is elke keer weer hetzelfde: de bevolking wordt bespeeld en gemanipuleerd om het establishment steeds weer zijn zin te geven. En die VVD en D66 maar juichen omdat het ze wéér gelukt is om ons — de kiezers — voor te liegen en te bedriegen.

Het is van het grootste belang dat kiezers dit jaar opletten en zich niet laten bedotten door het establishment. Lees de verschillende partijprogramma’s rustig door, volg de mensen en partijen op Facebook en Twitter, en bereid je gewoon goed voor. Laat je keuze vooral niet bepalen door de media, de politici, en zwaar gesubsidieerde clubs. Die zijn namelijk voor geen cent te vertrouwen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. nomis

  Noord korea is er niets bij!

 2. Peter Selie

  Terecht woedende Thierry Baudet: ‘De belangrijkste thema’s staan helemaal niet in de Stemwijzer!’ Tja heel begrijpelijk en helder als glas, Thierry Baudet vormt een groot gevaar voor de traditionele hoeders der democratie, ook Thierry wordt op veel manieren dwars gezeten door het zelfvergenoegzame establishment, omdat hij de vinger op de zere plekken legt. De Haagse incest, pedofiele kaasstolp wordt zodanig geschudt, dat de reguliere politiek vlak voor de verkiezingen wanhopig wordt van het democratische groot kaliber geschut van Thierry.

 3. C.oitus

  Mensen die een stemwijzer nodig hebben, mogen wat mij betreft helegaar niet stemmen.

  1. Peter Selie

   Ja C.oitus 100% mee eens!

 4. Jan

  EU, zorg en immigratie komen voldoende terug in de stemwijzer. Als je het extra belangrijk vindt, kun je dat aangeven. Niet alle stemmers vinden hetzelfde thema belangrijk. Zorg lijkt het enige thema dat iedereen belangrijk vindt.

 5. Analist

  BREEK:Zit net, tijdens het eten, te kijken naar een spotje van GL. Walgelijk gewoon. Heb de rest van mijn eten kunnen weggooien.

 6. nassigny

  Hij heeft volkomen gelijk, het is een pot nat, het pluche”DE MACHT” is waar het hen om gaat. Momenteel is er bij het kartel paniek. De kiezer”het plebs” doet voor hen na de verkiezingen niet terzake. Wanneer worden de schapen wolven en vindt er daadwerkelijk een afstraffing plaats van deze lui.

 7. De Dagelijkse Onzin

  Zeg Thierry weet je waar ik me nou zorgen om maak? Dat jij denkt dat ik wakker lig van die 5 punten van jou. Totaal niet. Van geen enkel punt. Begin jij maar lekker je eigen kieskompas dan mag je helemaal zelf de onderwerpen kiezen. Of zullen we daar eerste nog een referendum over uitschrijven?

  1. Ni28

   Waar lig je dan wel van wakker?

   1. FreddyGanglbau1

    Van het natte laken waar ie kwijlend en geilend aan de linkse partijen denkt ik heb een lekker warm bedje met een poster van de pvv

 8. Ruud562

  Hoe je een land dus kapot kan maken! En dan staat daar zo’n dramaqueen genaamd Pechtold tijdens een demo tegen Trump op het Malieveld zich druk te maken over de toekomst van zijn kinderen! Terwijl hij ook van harte meewerkt aan het in stand houden en uitrollen van een systeem dat in toenmalig Rusland of het huidige Korea totaal niet zou misstaan!
  Gelukkig dat Baudet het opmerkt, goed dat DDS er aandacht aan besteedt want bij de NPO en consorten zal dit wellicht nimmer openbaar worden, want veronderstel zeg, dat Wilders zou gaan winnen…..!

 9. nick

  Zeer terecht!
  Het is volkomen krankzinnig dat dergelijke belangrijke en actuele onderwerpen gewoon genegeerd worden!
  Duidelijker dat er gemanipuleerd wordt kan haast niet.

  Goed plan van FvD om met een eigen stemwijzer te komen waar alle actuele en voor ons land en bevolking belangrijke onderwerpen wel in staan. Dan kan je echt vergelijken.
  Heb voor de grap de stemwijzer gedaan en vond de vragen idd noga beperkt. Wel leuk voor FvD dat ze bij mij bovenaan stonden.

  1. jennifer

   Ja ik miste alles wat over FvD zou gaan in die stemwijzer. Heb wel de politieke test goed gedaan. Geslaagd was het antwoord.

 10. Ni28

  Deze stemwijzer is natuurlijk niet gemaakt om echte problemen op te lossen.

 11. FreddyGanglbau1

  Tuurlijk is de stemwijzer gemanipuleerd ik kreeg 65% voor Geert Wilders wil voor 100% gaan

  1. jennifer

   Dit komt omdat je bij de vragen meer keuzes invullen moet.ik kreeg ook 65% terwijl ik zeker voor 100% zeker weet dat ik PVV ga stemmen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.