Thierry Baudet lacht de NOS die hem boycot vierkant uit, en houdt straks gewoon zijn eigen slotdebat

De NOS kreeg vandaag zijn zin: de rechter besloot dat de staatsomroep Thierry Baudets Forum voor Democratie niet per sé hoefde toe te laten tot het slotdebat op 14 maart, één dag voor de verkiezingen. Maar denk maar niet dat Thierry Baudet in een slachtofferrol kruipt…

De rechter is onverbiddelijk voor het Forum voor Democratie:

“De kortgedingrechter stelt in haar uitspraak voorop dat de NOS een ruime mate van vrijheid heeft bij de inrichting van haar radio- en tv-programma’s. Ze mag met haar keuzes alleen geen invloed uitoefenen op de verkiezingsuitslag door zonder goede gronden de ene partij wel, en de andere niet uit te nodigen voor een debat. Daarvan is hier echter geen sprake, oordeelt de rechter.”

Thierry Baudet klaagde de NOS twee weken geleden aan omdat ze weigeren zijn partij – die in sommige peilingen nu twee zetels haalt – uit te nodigen voor het slotdebat. Andere ‘kleintjes’ als VNL, 50PLUS, de SGP, de PvdD en DENK kregen wel een uitnodiging, maar FVD wordt straal genegeerd. Eerst alleen door de NOS, maar nu dus ook door de rechter. Maar het Forum lacht er alleen maar om. Waarom? Omdat de rechter onbedoeld de dag dichterbij brengt waarop de publieke omroep definitief irrelevant is geworden.

En om dat punt nog maar een keertje extra te maken kondigt het Forum voor Democratie ook iets aan: ze gaan tóch in debat op 14 maart. En als de NOS het niet wil faciliteren, dan doen Baudet en zijn gevolg dat lekker zelf wel:

Hoe dat door Thierry Baudet georganiseerde debat er straks uit zal zien – en wie er aan mee zullen doen – is nog niet heel erg duidelijk.

Maar dat de NOS een epische fout heeft gemaakt door een partij als Nieuwe Wegen (met 0 zetels) wel uit te nodigen terwijl het Forum voor Democratie wordt genegeerd, is hoe dan ook zonneklaar. De tijd waarin de staatsomroep zulke zetten ongestraft kon doen is voorbij – de gesubsidieerde media hebben immers allang niet meer het monopolie op het nieuws.

Ik ben dan ook héél benieuwd wat dat slotdebat is waar Baudet mee komt opdagen. Als het wat soeps is, zal ik er zeker naar gaan kijken. De opgewarmde prak van de NOS kennen we namelijk zo onderhand wel.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Ritter

  Off Topic maar heeft wel met de media te maken.

  Video van Trump die de zwarte leiders ontmoet van scholen.

  De media zal je maar weinig horen over deze ontmoeting. De media hebben het te druk met het verspreiden van nep nieuws over Trump.

  https://youtu.be/1C429Lil208

 2. Gustaafff

  En hup, twee zetels in de peilingen.

  Zo doe je dat!

 3. jennifer

  Ben wel benieuwd wat er komen gaat dan, en dat NOS straks zich zelf mag bedruipen zonder subsidie wat belastinggeld van de burgers is hoop ik van harte. Eens kijken hoe lang deze niets zeggende zender nog bestaat dan, als straks meer partijen gaan vinden dat het afgelopen moet zijn voor hun nog langer aan t infuus te hangen op kosten van de burgers.

  1. swetsnek

   nieuwe wegen heeft ook niks ,het is maar een peiling meer niet

 4. Beukman

  Tim timt:
  “Maar dat de NOS een epische fout heeft gemaakt door een partij als Nieuwe Wegen (met 0 zetels) wel uit te nodigen terwijl het Forum voor Democratie wordt genegeerd, is hoe dan ook zonneklaar. De tijd waarin de staatsomroep zulke zetten ongestraft kon doen is voorbij – de gesubsidieerde media hebben immers allang niet meer het monopolie op het nieuws.”

  Welnee. De NOS past gewoon de regels toe. Nieuwe Wegen heeft één zetel, en Baudet heeft er nul. Dit gegeven weegt voor 50 procent mee (de andere 50 procent is gebaseerd op peilingen), en op die grond mag Monasch wél meedoen en Baudet niet.

  Dat weet Baudet ook wel, maar geslepen als hij is, zag hij hierin een uitgelezen kans om de gepiepelde Calimero uit te hangen, geslachtofferd door het “linkse mediakartel”, en aldus aandacht te genereren.

  Ik neem het hem niet kwalijk, in zijn positie moet je iedere strohalm grijpen.

  1. toetssteen

   Iets met weg kwijt Beukmans? Nieuwe wegen heeft helemaal niets behalve een grote mond!
   15 maart en daarna kan men analyseren. Tot die tijd bezie ik alles met een meewarige blik.

   1. Beukman

    @Steen
    Lezen is ook een kunst. Je kan het, maar waarom doe je het niet?

  2. buitenbeentje

   Nieuwe wegen heeft geen zetel, de zetel is van de PvdA, gejat door Monasch en dat wordt door de NPO beloond.

   1. Beukman

    @beentje
    Nieuwe Wegen heeft gewoon een zetel, net als Wilders een zetel had nadat hij was opgestapt bij de VVD. Baudet daarentegen heeft géén zetel.
    Kennelijk wordt het de NPO verweten dat ze zich aan de regels houdt.

 5. buitenbeentje

  Ik kan er niets anders van maken. Rechters in NL doen alleen nog maar uitspraken ten faveure van het kartel, ongeacht mediakartel of partijkartel. Ze hebben niets met rechtspraak, alleen maar met partijbelangen en vriendjespolitiek. Ik heb het nog niet meegemaakt dat een rechter de staat of een deel van de staat (NPO) in het ongelijk stelt als het om beleid gaat.

 6. Ome Ga

  NOS = NEP, en nog altijd weer ondemocratisch en arrogant links ook.

  Master Stream Manipulators (MSM).

 7. TJ

  Het wordt tijd dat de NPO helemaal geen geld meer krijgt en zelf hun broek moeten ophouden, ze vallen rechts aan, maar worden wel uit de zak van rechts in leven gehouden. Weg met die corrupte linkse zenders. Iedere zender kan nieuws uitzenden daar hebben wij hun niet voor nodig.

 8. Fred C.

  Mensen wordt wakker en pak je stem terug op 15 maart.
  Het “Forum” wordt groot en terecht!!

 9. ludotausch

  Eh, de rechters van Nederland zouden, vanuit polls, voor 80% op D66 stemmen. Do I need to day more??

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.