Thierry Baudet veegt vloer aan met de gevestigde orde: “Jullie hebben dit land verpest, wij gaan jullie verslaan!”

De partijleider van het Forum voor Democratie weet dondersgoed wie zijn politieke vijanden zijn, en hij is ook zeker niet te bang om ze rechtstreeks in de ogen te kijken en uit te dagen voor een showdown.

Inmiddels is het aantal dagen dat we te gaan hebben tot de Tweede Kamerverkiezingen gedaald tot 32, maar de spanning stijgt alleen maar. Voornamelijk bij partijen als VVD, PvdA en D66. Want dat zij de verkiezingen gaan verliezen, staat wel vast. Het enige dat de partijen nog niet weten is hoe erg ze gaan verliezen. Wordt het een bescheiden handje zetels dat ze moeten afgeven aan hun electorale concurrenten? Of worden ze compleet ingemaakt zoals ze ook in 2002 finaal in de pan werden gehakt door Pim Fortuyns LPF?

Hoe het ook moge zijn, Thierry Baudet is niet te bescheiden om die boodschap nog even in te peperen bij de middenpartijen. Voorheen noemden wij hen de ‘grote middenpartijen’, maar die tijd is voorbij. Niet zozeer dankzij Thierry Baudet of andere rechtse partijen als VNL of PVV, maar dankzij zichzelf. In een speech die Baudet eerder deze week hield bij Instituut Clingendael, droeg de FvD-lijsttrekker die boodschap nog maar eens luid en duidelijk uit.

Hij confronteert de zaal 50- en 60-jarigen nog maar eens met die boodschap: “Dit is wat jullie gedaan hebben,” aldus de Forum-baas, “Het is jullie generatie geweest.” Baudet somt op wat er allemaal gebeurd is onder het bewind van de “generatie ’68”: Zwarte Piet is ten onrechte als racistisch te boek gesteld, de oorspronkelijke godsdienst van dit land – het christendom – is in een verdomhoekje geduwd, en het onderwijs is zo hervormd dat kinderen “zijn afgesneden van hun culturele wortels.”

Maar daarmee is het nu klaar, aldus een glasheldere Baudet. Er komt een “intellectuele renaissance” aan, waarin het woord “populisme” geen scheldwoord maar een geuzennaam voor een conservatieve volksbeweging wordt, waarin soevereiniteit een herwaardering krijgt en de halsband die de EU ons heeft omgedaan wordt afgeworpen. En dan komt de uitdaging:

“Wij willen de huidige elite vervangen en verslaan. Er moeten andere mensen aan de macht komen. Andere mensen dan jullie!”

DDS benaderde Baudet ook met dit filmpje met het verzoek om toelichting. Baudet memoreert vrolijk aan de speech van afgelopen week waarin hij naar eigen zeggen de halve Nederlandse elite schoffeerde. Hij vat zijn boodschap nog één keer samen: “Jullie hebben dit land verpest, wij zijn een nieuwe generatie, we gaan jullie vervangen en verslaan!”

En voor wie de hele speech (11 minuten) wil zien, moet hier even kijken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Mr. Charles

  Indrukwekkend hoor! Daar kunnen de DENK trollen en andere mollen op deze site het mee doen, hoewel ze waarschijnlijk de hersens missen om de inpact van Baudets boodschap te begrijpen.

  1. jennifer

   Aan de reactie van beukman te lezen zeker,maar laat die trol maar dit soort landverraders zijn hopelijk de eerste die door de islam aan het spit geregen worden, nou en daar kan ik bijna niet op wachten dat dit gebeurd.

 2. Beukman

  Baudet beschuldigt:
  “de oorspronkelijke godsdienst van dit land – het christendom – is in een verdomhoekje geduwd”

  Gaat Baudet zelf eigenlijk wel eens naar de kerk?
  Hoe dan ook: over 30 jaar zit Baudet zelf in een of ander zaaltje, waar hij, als representant van de gevestigde orde, door de Inquisitie wordt toegesproken over hoe hij dit land heeft verpest. ik kan bijna niet wachten.

  1. Mr. Charles

   Dat Uw soort ongeduldig is, begrijp ik. U wenst dat het liefst morgen hier de sharia wordt ingevoerd en de islamitische zeden- en gedachtenpolitie hun terreur over de andersdenkenden kunnen uitvoeren. Juist tegen land- en cultuurverraders als U gaan de PVV en Baudet en gelijkgestemden een dam opwerpen. U mag van mij zeggen wat U wilt, we leven nog in een vrije maatschappij, maar U hebt dus een abjecte NSB mentaliteit.

 3. unitokkie

  Sta 100 % achter Baudet. Hulde voor zijn moed.

 4. Floris

  Baudet zei: Hij confronteert de zaal 50- en 60-jarigen nog maar eens met die boodschap: “Dit is wat jullie gedaan hebben,” aldus de Forum-baas, “Het is jullie generatie geweest.”
  ———————————————————————
  Ik ben ook van die generatie en wil hier graag op ingaan.

  Het is waar wat Baudet zegt, maar niet iedereen van die generatie dacht er zo over. De andersdenkenden waren echter wél een minderheid die simpelweg niet in staat was het tij te keren.

  De omwentelingen van de jaren 60 en 70 waren niet geregisseerd, het gebeurde spontaan, razendsnel en met een niet te stoppen momentum.

  Ik denk dat mensen die dit niet zelf hebben meegemaakt de enorme kracht achter deze omwentelingen maar moeilijk in kunnen schatten. Er viel niet tegen te vechten. Tegen de tijdgeest valt meestal niet te vechten en zeker toen niet.

  Het voert te ver om in details te treden en alles uit te gaan zitten analyseren, maar zo was het. Ik neem aan dat mijn generatiegenoten op DDS dit wel kunnen bevestigen.

  Nadien volgde de zg “lange mars door de instituties” van linkse intellectuelen die langzaam maar zeker alle sleutelposities naar zich toetrokken. De gevolgen zijn bekend.

  Ik hoop dat de tijd nu rijp is voor een omgekeerde beweging en wens vanaf deze plaats de heer Baudet alle succes van de wereld.

  1. nick

   Geheel mee eens! Ook ik behoorde tot die minderheid en er was idd niet tegen op te boksen. In mijn gehele vrienden kring werd ik een beetje belachelijk gemaakt om mijn denkbeelden. Gelukkig had ik meerdere kwaliteiten waardoor men het mij niet al te kwalijk nam dat ik het niet met ze eens was en daar ook nog eens voor uit kwam.
   Ook wist ik toen al dat eens het tij zou keren. dat is namelijk een wetmatigheid. Ook waarschuwde ik toen al voor de Islam waar vrijwel nog niemand van gehoord had en als iets interessants en exotisch werd gezien. Ook was ik het niet eens met de Euro laat staan met de EU zoals men het zich voorstelde. Het heeft mooie en pittige discussies opgeleverd.
   Nu is men wat besmuikt en vindt het lastig toe te geven dat ik toen al wist waar we heen gingen. Ik constateer dat men zich nu achter de oren krabt en zelfs toegeeft dat wat nu gaande is echt niet kan. Er zijn er zelfs die ruimhartig toegeven en melden op de PVV te gaan stemmen.
   Ook deze revolutie/tijdgeest zal niet te stoppen zijn maar we zijn wel te laat begonnen. De opruiming zal erg veel moeite en gedoe gaan kosten. Dat was niet nodig geweest!

   1. Mr. Charles

    @Nick en Floris Ik ben het volledig met U beiden eens, dus ik behoef niet veel kanttekeningen te maken. Misschien één: dat ik als Hooggeleerde al jaren ruimhartig toegeef op de PVV te stemmen. Wanneer mensen zich daarvoor gaan excuseren, is de vrijheid van onze samenleving pas werkelijk in het geding. Dat is ze ook: door de bijna terroristische activiteiten van de policor gemeente, de Staatsmedia Volkskrant/NRC-H en NPO !VARA ellende. Daartegen moeten wij nu een dam opwerpen.

 5. jennifer

  Als Nederlander hoop ik dat alle Nederlandse burger nog voor de verkiezingen de ogen open gaan, en alle linkse partijen links laten liggen dit keer, en massaal op die partijen gaan stemmen die Nederland in ieder geval nog redden willen voor dat de Islamitisering door de linkse partijen zijn intrede doet in dit land. Want dat links de burgers voor blijven liegen met hun plannen voor het land is gewoon een feit. Ze halen alles uit de kast om partijen die voor de redding van Nederland voor de Nederlanders zijn naar beneden steeds met allerlei verkiezings leugens.

 6. HaZ

  Hoog tijd voor een cordon sanitaire ( vind het nog steeds klinken als een te lange rij bij de openbare toiletten) voor figuren als Guustaafff,Beukman,etc.etc. hier op DDS.
  Gewoon negeren vanaf nu en laat ze maar tegen elkaar proberen

  1. Beukman

   @Haz
   Zo kennen we de onverdraagzame mens weer: verkeerde mening: mond snoeren!

   1. nick

    Beukman, de wereld is gekeerd, slik het maar!

    De onverdraagzame mens was altijd al de linkse gutmensch, die snoerde met veel lawaai een iedere de mond om een andere mening. Zij waren immers de gutmensch, links, rood, groen en…vul zelf maar in. En ze doen het nog steeds, elke dag, in media en politiek, alleen worden ze niet meer serieus genomen, ze zitten namelijk op het verkeerde spoor, wen er maar aan.

    1. Beukman

     @Nick
     Geen smoesjes, Nick, beken eens kleur. Haz bepleit een cordon sanitaire op DDS voor iedereen die een andere mening heeft dan hijzelf. Wat vind je daarvan?

     1. Mr. Charles

      Nick heeft heel duidelijk kleur bekend. Complimenten. Wie geen kleur bekent, zoals Brekebeen, zijn de Eichmannen onder ons. De bijna onzichtbare ambtenaren die een hele maatschappij ontwrichten door het binnensluizen van de islam. Brekebeen staat model voor het rood fascisme dat bestreden moet worden. Bijvoorbeeld door uitsluiting van hun giftige ideeën hier op deze site.

   2. Mars020

    @Beukman, De onverdraagzame mens is in dit geval de moslim. Ons land is totaal naar de klote geholpen, door dit gajes. Nu is het de hoogste tijd om dat slinkse zooitje buiten spel te zetten. Kunnen ze lekker moslims gaan knuffelen in Irak ofzo.

 7. Nasrani

  Geweldige speech. Wat zou het mooi zijn wanneer hij en Geert Wilders elkaar na de verkiezingen versterken en samen gaan strijden waar ze voor staan. Wilders trekt andere stemmers wellicht dan Baudet, maar staan voor een groot gedeelte voor hetzelfde. Kan niet wachten………

 8. Peter Selie

  ‘MASSAMIGRATIE? TJA, NIKS AAN TE DOEN.’

  8 AUGUSTUS 2015
  Door Joost Niemöller

  De immigratiegolven klotsen over de plinten deze zomer. Gevolg van jarenlang welbewust beleid. De bevolkingen in de Westerse landen zijn nooit voor ‘meer immigratie’ geweest. Al sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw bestaan er peilingen waaruit dat blijkt, zoals ik aangaf in mijn boek Het immigratietaboe, over het stelselmatig weghouden van iedere zakelijke kennis over de gevolgen voor de immigratie voor het grote publiek.

  En het werd vandaag weer eens opnieuw droogjes vastgesteld: De bevolkingen van de immigratielanden willen al die nieuwe immigranten niet. Ze zien er alleen maar ellende van komen.

  Nou en? Lacht de elite verheven. Of vermaakt zich met giftige woordspelletjes over nazi Duitsland om immigratiecritici als Geert Wilders in een hoek te zetten van waaruit redelijke discussie onmogelijk is geworden. Zo gaat het al veertig jaar, en zo zal het nog heel lang blijven gaan, want wat ooit werkte zal heus wel blijven werken.

  Uit mijn binnenkort te verschijnen boek over de Centrumpartij van Hans Janmaat, zal bovendien blijken hoe gewelddadig de tegenstand was ten aanzien van een politieke bewustzijn over de immigratie, en hoe de media, de rechtelijke macht en de heersende politiek de meest vuile spelletjes hebben uitgehaald om de tegenstand onder het volk te onderdrukken. Al sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw werd alles op alles gezet om een politieke tegenkracht ten aanzien van de immigratie de grond in te stampen. Niet alleen door links, maar door het hele politieke machtsspectrum. Dat was in Nederland zo, maar in de andere landen net zo hard.

  Nu kijken we aan tegen de gevolgen van dat jarenlange stilzwijgen over effectieve immigratiepolitiek, het schouderophalend toelaten van de komst van massa’s die niets van doen hebben met de Europese normen en waarden, en die hier enkel komen om hun zakken te vullen, chaos te stichten en zich verder voort te planten. Mocht dat destijds niet door Janmaat en de zijnen gezegd worden, nu weet iedereen dat dit de waarheid is, en wordt dat ook wel gezegd maar dan met een schouderophalende toevoeging ‘dat er toch niets meer aan te doen is.’

  Zo’n vaststelling vind je bijvoorbeeld in de vele politiek correcte kranten, zoals het Financieel Dagblad. ‘Niks aan te doen.’ En ja, dat zou de EU dan wel ‘tot wanhoop’ drijven (waarom eigenlijk?), maar ja, niks aan te doen, wat mot dat mot.

  Is dat intellectuele luiheid of duivelse apathie? Wat er hoe dan ook achter schuilt, is diepe tevredenheid. Eindelijk komt de droom van de vernietiging van het slechte Westen door de regerende Gutmensch uit. Europa verandert in een poel van grauwe demografische vermenging. Door de vliegende etnische vloeibaarheid verdwijnt het verschil tussen Afrika en Europa, en zo wordt ‘de koloniale schuld’ verrekend. In grote delen van Brussel is ‘Europa’ niet meer dan de decorstukken van grote gebouwen, waarachter nog wat bange blanken wonen. De straten zijn gevuld met de verafgode ‘kleurrijke massa’s’, die niets meer te doen te hebben dan zich te vermaken ten koste van anderen.

  Nee, niks aan te doen meer hoor, zo haalt ook vandaag de Volkskrant zijn schouders op. Die immigranten zijn zo inventief, die komen overal doorheen. En daarmee lacht de politiek correcte elite de boze bevolking eens en andermaal uit.

  Net zo schouderophalend vertelt een bestuurder van de Duitse asielindustrie dat het hele asielsysteem in Duitsland in de soep is gelopen. De aantallen zijn daar dermate verveelvoudigd dat de traag doordraaiende bureaucratie met de dag tegen een grotere achterstand kijkt, en niets kan doen aan al die uitgeprocedeerden die of gewoon niet weggaan, of doodgemoederd weer terugkomen.

  Ondertussen klopt Griekenland bij de EU aan de deur voor weer meer geld om nog weer meer illegale immigranten in tentenkampen op te kunnen vangen op de eilanden.

  En reken maar dat dit geld er zal komen. Ondertussen golven de arme massa’s ook in Griekenland weer steeds meer op de stranden. Tja, zegt de elite, tja, niks aan te doen hè.

 9. Ome Ga

  Beukstront: “Gaat Baudet zelf eigenlijk wel eens naar de kerk?”

  Nee maar ik wel, zei de moderne farizeër, en liet toch nu toe alleen maar zijn laffe verraders mindset zien hier.
  ‘Niet iedereen die roept Heere, Heere (met drie e’s);
  niet iedereen die doet alsof hij een Christen is,
  niet iedereen die woont in de Biblebelt en id vromer als de paus,
  niet iedereen die trolt en maakt ieders leven zuur,
  niet iedereen die oordeelt (maar zal geoordeeld worden),..

  maar wie DOET de wil mijns Vaders’, zegt Jezus.

  Ook gij, haattrol: bekeert u!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.