Trieste Volkskrant brengt cartoon met Volendammers als Adolf Hitler. Want Volendam stemt PVV, en dat mag niet

Het niveau bereikte vanochtend bij De Volkskrant weer eens een absoluut dieptepunt, met een nieuwe cartoon in de krant waarop Volendammers werden afgebeeld als nazi-leider Adolf Hitler. Veel misselijker of lager dan dat ga je het niet krijgen, vermoed ik.

Vanochtend in De Volkskrant deze spotprent, die aan duidelijkheid niets te wensen over laat:

Te zien is een gezin in Volendamse klederdracht, maar iedereen heeft hetzelfde gezicht: dat van de leider van Nazi-Duitsland, Adolf Hitler. Waarmee de boodschap nog maar eens duidelijk wordt: in Volendam wordt door zo’n beetje iedereen PVV gestemd, en dat maakt dit dorp natuurlijk een soort nazistisch bolwerk. Want PVV = NSDAP = concentratiekampen en de Holocaust. Zoiets.

Het vreselijke onbenul van de tekenaar van deze cartoon is werkelijk waar grenzenloos. Maar de tijd dat media als De Volkskrant vrijelijk burgers konden beledigen is gelukkig voorbij. De krant van deugend Nederland betaalt voor deze kwaadaardige spotprent een hoge prijs:

“Op Facebook kondigen meerdere Volendammers aan hun abonnement op de krant op te zeggen. Peter Louter besloot direct een mail te sturen naar de krant. “Als Volkskrantlezer en woonachtig in Volendam constateer ik dat de Volkskrant hiermee een grens heeft overschreden die onvergeeflijk is.”

Hij vervolgt: “Het is beledigend, smadelijk en lasterlijk. Het doet geen enkel recht aan de reden waarom Volendam relatief veel PVV-stemmers heeft.” Louter vraagt de krant daarna excuses te maken aan de Volendamse bevolking.”

Ik hoop dat ze naar aanleiding van deze Volendamse boycot voortaan wel twee keer nadenken voordat ze nog een keer een heel dorp wegzetten als walgelijke nazi’s. Want wat pas echt potsierlijk is, is de wijze waarop de Volkskrant vervolgens verbaasd reageert:

“Plaatsvervangend hoofdredacteur van de Volkskrant Pieter Klok zegt in een reactie dat het gaat om satire, maar beaamt dat het een tekening is die tot discussie kan leiden. “Maar het was zeker niet de bedoeling van de tekenaar om Volendammers te beledigen.”

Ja, ‘niet de bedoeling te beledigen’.. maar dan wel een heel gezin met Hitler-gezichten tekenen. Hoe dacht het linkse dagblad dán dat zoiets zou worden ontvangen in Volendam? Met bloemen en slingers? Met een gratis CD van Nick & Simon? Wat een onbenullen, daar op de redactie. Maar gelukkig is op 15 maart het laatste woord aan de kiezer – ook in Volendam – en niet aan de redactie van De Volkskrant.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

46 reacties

 1. Wim

  Aangifte wegens groepsbelediging.

 2. loes530

  wim vind ik ook te gek van woorden dit

 3. Duckday

  Mensen ga AANGIFTE doen en niet wachten ongeacht waar je woont En weg met die volkskrant

  1. J.C.

   @Duckday

   Het OM kan de Volkskrant vervolgen zonder dat daar een aangifte voor nodig is.

 4. Ome Ga

  Moet vooral het (nationaal) socialisme van de Volksverlakkerijkrant zijn vingertje omhoog doen!

  Wiardi Beckmann, die aan het eind van de jaren ’30 hoofdredacteur wordt van het (nationaal) socialistische ‘democratische’ dagblad Het Volk, zegt:

  ‘Zich onderschikken* is deel van onze heldenmoed.’
  Met andere woorden: journalisten moeten zich dienstbaar maken aan de idealen van onze beweging.”

  Er bestaat journalistieke objectiviteit maar dat staat los van de politieke journalistiek; de hoofdredacteuren die vaak over politiek schrijven zitten soms in de Tweede Kamer of zijn lid van de vakbeweging en dus niet onafhankelijk. De kranten hebben een dubbel karakter.

  Nog steeds dus. Propaganda rioolputten ipv zuiver feitelijke nieuwsbronnen!

  *Zou daarom links zich zo met islaamhaatbaarderij vereenzelvigen? Immers, islam, moslim… betekenis is onderwerpen, ondergeschikt maken!

 5. Floris

  “Plaatsvervangend hoofdredacteur van de Volkskrant Pieter Klok zegt in een reactie dat het gaat om satire, maar beaamt dat het een tekening is die tot discussie kan leiden. “Maar het was zeker niet de bedoeling van de tekenaar om Volendammers te beledigen.”
  ———————————————————————-
  Is deze man wel goed bij z’n hoofd?

  Volgens mij is dit het TOPPUNT van belediging.

  Links is compleet van het padje af.

  1. Vabis

   Tja, die landverraders van de VK weten dat Volendam een PVV bolwerk is, dus dan ben je een nazi in hun getroebleerde ogen.

   Maar ik denk dat Volendammers fijn schijt hebben aan de VK!

 6. Sniper666

  Het zegt gelukkig meer over de volkskrant dan over de Volendammers.

  1. Dam

   Snipper666. U geeft het juiste antwoord.

 7. Raresnuit

  net zoals die Mohammed cartoon met bom?

  1. Beukman

   @Snuit
   Inderdaad. Totaal smakeloos, maar ook sommige van die Mohammed-plaatjes waren best leuk.
   Tja. Humor en PVV, het blijft een moeizame combinatie.

   1. Nederland-op1

    Hier zit geen enkele vorm van humor in, het is een grof schandaal om volendammers of PVV stemmers op deze manier neer te zetten.

 8. buitenbeentje

  Lieve Volendammers,
  aangiftes voordrukken en aangifte doen tegen de volkkrant wegens belediging van een bevolkinsgroep, aanzetten tot haat en rassisme. Laat nou dat mediakartel maar eens merken dat de aangifteliefde niet altijd van één kant kan komen. Voor de rechter die hap, het Voldendamse ras moet zich verdedigen.

  1. peterdg

   Aangiftes worden door de politie niet in behandeling genomen…
   “Ik kom net bij het plaatselijke politiebureau vandaan met de Volkskrant onder mijn arm. Een hele aardige agent heeft mij te woord gestaan, aangifte doen kon echter niet omdat het in een bepaalde context was geplaatst en het een cartoon betrof werd mij verteld en dat het steeds over en weer gaat en voor meer verdeling zorgt. De agent wou echter wel de krant hebben om dit met collega’s te bespreken en was verder heel aardig en begripvol en snapte het punt ook wel maar aangifte doen dat werd hem niet.”
   http://www.groot-waterland.nl/2017/02/22/onsmakelijk-dat-inwoners-volendam-worden-neergezet-als-hitlers/

 9. Beukman

  Het mag natuurlijk niet, maar stiekem moest ik wel grijnzen. Zo’n Hitler in een Volendampakkie ziet er gewoon totaal bezopen uit.

  1. Ni28

   Je hoeft niet stiekem te grijnzen, het zijn jouw vrienden die dit officieel mogen doen maar op anderen gelijk heftig reageren. Hypocrieten!

   1. Beukman

    @N
    Humor is iets ingewikkelds. Humor onttrekt zich aan fatsoen en moraal. Er bestaan zeer smakeloze grappen, antisemitisch, racistisch, seksistisch, die toch heel erg leuk zijn.
    Voor Volendammers lijkt deze cartoon me een uitgelezen kans om te laten zien dat PVV-stemmers behalve uitdelen ook heus wel kunnen incasseren.

    Volendammers! Grinnik, en haal je schouders erover op!

    1. Peter Selie

     Ja uitgerekend dat jij nu even gaat uitleggen wat humor is als zijnde een linkse droogstoppel, nog nooit een humoristisch artikeltje van jouw hand gelezen, en dat kan kloppen hoor, meestal vliegt mijn blik als een bliksemschicht over je TROLL berichten.

     1. Beukman

      Welnee @Selie, uit alles blijkt dat jij een van de grootste Beukwatchers bent hier. Ik voel me dan ook altijd gevleid, als jij weer eens op mij reageert om me te vertellen dat je mijn reacties altijd overslaat.

      Maar eh…. uitleggen wat humor is ga ik echt niet doen, hoor. Humor is, heel simpel, dat waarom men lacht. De een lacht om dit, de ander lacht om dat. Veel blondjes kunnen wel lachen om domme blondjesgrappen. Joden lachen om jodenbakken.
      Maar een PVV-stemmerd die lacht om een PVV-grap, dat zie je eigenlijk nooit.
      Heb jij wel eens gelachen om een PVV-mop, @Peter?

 10. Ni28

  De nieuwe fascisten komen van links.

  1. jennifer

   Dat waren ze al altijd, maar gaven voor het gemak rechts liever deze naam.

 11. Peter Selie

  https://europewatch.files.wordpress.com/2016/05/quote-europe-s-nations-should-be-guided-towards-the-superstate-without-their-people-understanding-jean-monnet-65-21-57.jpg

  De Europese natie volken moeten naar een superstaat geleidt worden zonder dat de mensen begrijpen wat er gebeurt. Dit kan worden bereikt door opeenvolgende stappen, elk vermomd als zijnde een economisch vastberadenheid, maar uiteindelijk en onomkeerbaar leidt dit tot federatie.

  -Jean Monnet (Franse economisch adviseur en politicus Jean Monnet was een toegewijd voorvechter van Europese integratie.)

  1. jennifer

   Het begint er ook in Nederland met de dag meer op te lijken dat dit precies is wat de links fascistische extremisten willen, door al dit openbaar te maken en mensen die een eigen mening hebben zo neer te zetten zelfs in een riool krant. Een opstand of burgeroorlog kan niet uitblijven danen is schijnbaar precies wat ze willen vanuit links, of dachten ze dat het merendeel van Nederland dit spelletje van hun nog lang meespelen zullen.

 12. HW

  DE VOLKSKRANT is een fascistische groepering.
  Alleen de eigen mening wordt geduld. De mening van een ander wordt kapot geschreven.

  Dus de abonnees van de Volkskrant zijn zelf fascisten.

  1. Beukman

   @HW
   Niet waar. De Volkskrant is géén fascistische groepering, maar een dagblad.
   En van de week werden er nog pagina’s lang PVV-stemmers aan het woord gelaten zonder woord van kritiek. Ook jouw bewering

   “Alleen de eigen mening wordt geduld.”

   is dus ONWAAR.
   Wél waar is dat veel PVV-stemmers beter zijn in uitdelen dan in incasseren.

   1. meano2016

    Wél waar is dat veel PVV-stemmers beter zijn in uitdelen dan in incasseren

    hoezo?…PVV stemmers moeten al jaren incasseren…worden uitgemaakt voor alles wat maar enigszins smerig en fout is
    U maakt de fout die velen maken en dat is dat alle pvvers hetzelfde zijn…

    1. Beukman

     @meano
     Ik schreef nog wel: “veel PVV-stemmers”. Ik scheer ze dus niet over één kam.
     Om mijn opmerking te begrijpen, moet je misschien wat langer op DDS hebben gezeten. Er wordt hier dagelijks flink ingehakt, op moslims en gebulderd om keiharde Mohammed-grappen. Op het moment dat er echter eens een grap OVER PVV-stemmers wordt gepubliceerd, staat mijn scherm opeens bol van de verontwaardiging.
     Vandaar: beter in uitdelen dan in incasseren.

   2. HW

    Met name Volkskrant en zijn lezers weten niet om te gaan met kritiek.
    Jaren hebben we alles moeten slikken wat de links radicalen propageren en nu er eindelijk een opstand tegen dit eenzijdige optreden komt, is men vooral verongelijkt

    Jullie multiculturele maatschappij is een grote mislukking geworden. Kansen genoeg gehad om in te grijpen, maar kop in het zand, want dan zie je de problemen niet.

    Ook nu hebben de PVV-ers het weer gedaan. Beukman, 30 jaar geleden had nog niemand van de PVV gehoord, maar wel van de problemen in de multiculturele maatschappij en dit probleem komt nu op jullie bord terecht. Helaas hebben jullie het nog steeds niet begrepen. Maxima zei ooit “een beetje dom”.
    Voor jullie telt gewoon te eigenwijs om toe te geven.

 13. Syntha

  Zucht. Duidelijk is het feit, dat de volkskrant zijn huiswerk nooit doet. Dan zouden zij weten, aan welke kant Adolf Hitler stond en die spiegel zichzelf eens voorhouden. Dan zie je precies waar deze mens stond en angstvallig zwijgen hierover, om geen slapende honden wakker te maken….

 14. H.Vaes

  Ja…Wim…aanklagen voor groepsbelediging ….goed idee….maar dan moeten we eerst de rechter overtuigen dat de Volendammer een ….RAS….is.

 15. H.Vaes

  Waarom mag Hitler zelf wel getoond worden en mag de Hitlergroet niet?????

  1. jennifer

   Gewoon doen en dan ook nog de kreet erbij sieg heil roepen als je een import ongedierte tegen komt, hun hebben toch ook een kreet wat ze roepen als ze weer eens onschuldige mensen verkrachten en vermoorden en opblazen en dan roepen naar hun pedofiele leider en dat is veel erger toch.

   1. jennifer

    Dat kunnen ze trouwens wel waarderen en links ook ze aanbidden Hitler toch nog altijd dus.

   2. Jroam

    Ziek-geil wordt tegenwoordig geroepen als زيغ هايل
    En links likt daar bij de vingers af, “alle vingers”.
    Wie werken er bij de volkskrant?
    Figuren als Menno B?
    En erger nog, wie leest die bagger?
    Figuren als Lodewijk Asbest en van Gewoon Link?

 16. Jroam

  Wat voor cadeau geeft de volkskrant bij een abonnement.
  Kinderporno, daar zijn de “nieuwe Nederlands” de bezetters gek van!

  De krant van de NSB “de volks(verraders)krant!

 17. jennifer

  Aan alle Volendammers. Het beste antwoord van de Volendammers hierop zou zijn dat de volkskrant in geen zaak meer verkocht gaat worden in Volendam verbannen die rioolkrant uit Volendam is het beste. De volkskrant is de schaamte voorbij in dit land, met riool en bagger journalisten en schijnbaar ook een directie uit het riool daar. En als men een verstandig mens is gaat men deze rioolkrant niet lezen, en zorg ervoor dat die krant Volendam niet meer in komt. Dat zal ze leren. Het is zo n leuk volk die Volenmammers dat ik het schandalig vind dat een rioolkrant dit durft te drukken, straks zullen de mensen in Twente wel de pineut zijn van deze riool krant en noch meer plaatsen die de PVV een warm hart toedragen. Het is maar goed dat al deze riool kranten en bagger journalisten ontmaskert worden, wat ze werkelijk zijn. Fascisten en smerig links extremstisch tuig is het .

 18. Peter Selie

  Volendam is reeds een PVV-bolwerk, dus deze moedwillige fuckup van de Azijnbode is om alle Volendammers weg te zetten als nationalistische idioten, die het niet begrepen hebben volgens hun fascistische media ideologie de Volendammers framen als boze blanke mensen en ontevreden burgers, die door deze reden op Dhr. Wilders z’n PVV stemmen, ze gaan wel erg ver deze crypto-communisten, de dociele Volkskrant broodschrijvers.

 19. Bes Tolen

  De Volkskrant en Volendam, ja dat past niet bij elkaar. Hulde aan de Volendammers, die het uitstekend doen in onze maatschappij. Op meer gebieden. Vrij uniek zelfs. Houden zo.

 20. Adriaan

  Dit soorten kranten zijn alle schaamte voorbij. Let maar op, de Volksrioaalkrant wordt de nieuwe Der Stürmer. Voldendammers, jullie wordt onrecht aangedaan. Deze krant boycotten in jullie o zo mooie stadje. De krant is alleen nog bruikbaar om de open haard mee aan te maken. Alles wat er aan redactioneel in staat is bagger. Philippe Remarque je moet je diep en diep schamen. Of ben je al zo laag gezakt dat je dat niet meer kunt?

 21. van Urk

  Even een wijze les voor de volkskrant: “Ik heb er altijd naar gestreefd om niet de spot te drijven met wat de mensen doen, er ook niet om te huilen of me er kwaad over te maken, maar juist om te begrijpen”. Spinoza 1632-1677

 22. MCHarry

  Tsjonge, geen wonder dat iedereen zo gefrustreerd is. Een plaatje in een krant die je niet leest is stom en meteen vergaat de wereld.

  Maar o wee als een moslim iets zegt over een niet-grappige cartoon met Mohammed, dan is het opeens vrijheid van meningsuiting voor en na.

  1. van Urk

   Mohammed kan toch geen krant meer lezen.

  2. jennifer

   Heb nog nergens gelezen dat de wereld vergaat jij wel dan?Weer ieman die het oke vind dat de eigen burgers als nazi neergezet worden terwijl juist de import en de linkse de nazie s zijn doe je best zou ik zeggen toch.

 23. PAIBKK

  De Volendammers moeten aangifte tegen de Volkskrant doen. Dit valt onder dezelfde noemer als de “Minder, minder” uitspraak van Geert Wilders. Ik vind dit trouwens schokkender dan de uitspraak van Geert Wilders m.b.t. die criminele k*t Marokkanen.

 24. frolijk

  Het demoniseren is weer in volle gang. Als je niet van de linkse kerk bent dan ben je de duivel. De linkse gelovigen zijn intolerant tegenover andere meningen (en conservatief) en daarmee ondemocratisch. Alleen de mening van de linkse kerk dient gerespecteerd te worden. Er is geen enkele vorm van respect voor anders denkenden.

 25. Babaji538

  Juist.
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.