VARA-presentator Francisco van Jole weet het wel: Geert Wilders moet wegblijven bij álle debatten!

PVV-leider Geert Wilders heeft zijn deelname aan de meeste debatten ofwel geannuleerd danwel de uitnodiging ervoor afgeslagen. Maar dat is helemaal niet erg, aldus VARA-spreekbuis Francisco van Jole (ja, die ja…) op de radio dit weekend. Want: zonder Geert Wilders is het allemaal veel beschaafder, dus beter. Dus we moeten de PVV-leider op die paar debatten waar hij wel is ook maar de wacht aanzeggen.

Het is weer verkiezingstijd, en dat betekent dat allerlei politici en politieke zetbazen hardop dromen over een Nederland dat nooit gaat zijn. De PvdA denkt dat ze zo’n 25 zetels kunnen scoren, terwijl Jesse Klaver droomt over een linkse coalitie.. ook mét het CDA! Maar niet alleen de politieke partijen hebben hun hoofd in de wolken – ook de pratende hoofden op televisie en radio hebben zo hun eigen onrealistische verwachtingen.

Neem nu VARA-presentator Francisco van Jole, die maar wát blij is met al die verkiezingsdebatten zonder Geert Wilders. Wat hem betreft komen daar een stuk een meer van! Van Jole viel het namelijk op dat het Radio 1-lijsttrekkersdebat van afgelopen week “zo beschaafd” was. En dan:

“Het was precies zoals die ene man, die er niet bij was, altijd beweerd dat alle Nederlanders willen dat Nederland is. Misschien moet hij eens wat vaker wegblijven…”

Want in landen waar de debatten niet saai zijn, daar wil je niet wonen. Aldus de publieke omroep-man.

Goed. Deze mening die Van Jole begin dit weekend uitsprak op Radio 1 is weer eens zeer exemplarisch voor een klasse commentatoren die gestopt is met commentaar leveren, en nu probeert om zelf actief invloed uit te oefenen op de Nederlandse politiek. Maar ik zal de VARA-presentator – en ja, tevens hoofdredacteur van het linkse opinieblogje Joop.nl – moeten teleurstellen: hij overschat zijn eigen plaats in de electorale pikorde rijkelijk.

Er is werkelijk niemand die PVV-leider Wilders de wacht gaat aanzeggen, simpelweg omdat debatten dan weer een saaie bedoening worden. Van Jole heeft dus lekker pech. Geert Wilders is here to stay. Of nou ja: zolang hij ingaat op uitnodigingen voor debatten. Maar het is de PVV-leider die daarover beslist – en uiteindelijk de PVV-kiezer – maar niet VARA-knuppel Francisco van Jole op een power trip. Lijkt me duidelijk, toch?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Top

  Elk woord wat over deze charlatan geschreven wordt, zijn er twee te veel! Onbegrijpelijk, dat deze man op deze site een podium krijgt! Hij heeft dezelfde ‘mindset’ als een ISIS volger! Zo van “ik heb alleen gelijk en ben je het niet met mij eens? Dan moet je dood!”

  1. jennifer

   Dat is de VARA had je wat anders verwacht dan?

   1. Lex

    jennifer

    Volgens mij zit je op het verkeerde Forum

    Volgens mij moet je bij Joop of Krapuul zijn of de volkskrant.

    Daar vind je al je linkse anti Wilders strijders.

    1. Lex

     Sorry Jennifer dit bericht is bedoeld voor TOP

     1. Top

      Het verbaasd mij elke keer weer, dat er zo veel mensen, niet eens begrijpend kunnen lezen. Ik heb het over Jole simpelton!

 2. Wim

  Niet te geloven dat deze linkse anarchist onderhouden wordt door subsidie.

  1. Kodi

   Subsidie verstrekken aan vuilbekkers waaraan geen enkele maatschappelijke behoefte is? Kunnen we daar niet op bezuinigen? Er is dan meer maatschappelijke behoefte aan zorg, herstel koopkracht, verkleining begrotingstekort, vermindering staatsschuld.

 3. van Urk

  In principe gaat het ook niet om Wilders maar om de problemen die hij aan orde stelt. De heer van Jole loopt achter linkse partijen aan die Wilders altijd verweten hebben dat hij geen oplossingen heeft aan de problemen die hij benoemt maar uit praktijkervaring hebben deze zogenaamde deskundige partijen ook te weinig bijgedragen op met een echte oplossing te komen.

 4. Syntha

  Mogen wij wat minder,minder,minder,minder van deze uitingen?

 5. Anna

  Volgens linkse lafbek, grote bek en onfatsoenlijke Francisco van Jole ben je beschaafd als je niet in discussie gaat over islam, asielzoekende jonge moslimmannen,asielzoekerskosten, immigratie, immigratiekosten en veiligheid. Niks nieuws zo denken alle andere partijen ook. Alle partijen zonder PVV een pot nat omdat ze dezelfde mening verkondigen als linkse Van Jole. Alle onderwerpen die ook maar enig gevaar opleveren ontzien.

 6. Peter Selie

  Zelf geloof ik niet in Darwin’s evolutietheorie, zo’n figuur als Joole is een gemaakte linksmensch van allerlei afgedankte menselijke onderdelen uit een ziekenhuis afvalcontainer.

 7. nienke

  Wat een hufter is deze man, waarschijnlijk doods en doods bang voor z’n baantje.
  En wie is hij wel om zoiets te verkondigen, Wilders maakt zelf wel uit waar hij komt.
  Linkse hufter.

 8. toetssteen

  @Tim
  Het zal wel een heel domme vraag zijn; deze aanhaling:

  “Het was precies zoals die ene man, die er niet bij was, altijd beweerd dat alle Nederlanders willen dat Nederland is. Misschien moet hij eens wat vaker wegblijven…”

  waar komt die vandaan? Ik neem niet aan uit je mouw. Is die van Van Jole? If so, mag hij terug naar school. ‘die ene man altijd beweerd’…….

  Het is niet zo dat ik foutloos schrijf, bepaald niet, maar in deze context is deze uitglijder grappig.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.