Zelfs linkse NRC moet toegeven: DDS domineert het politieke debat op sociale media

Voor wie nog twijfelt of wij er toe doen: u kunt gerust zijn. Wij doen ertoe. En als u niet rechts bent en het niet van ons wilt aannemen, neem het dan maar aan van de NRC. Want zij komen met die bewering én weten ‘m te staven.

DDS is deze maand acht jaar oud. Dat is een respectabele leeftijd voor een website, maar waar we nog altijd blij mee zijn is het feit dat we nog altijd groeien – en fors ook. We zijn inmiddels zo groot dat zelfs de zogeheten mainstream media niet meer om ons heen kan. Zo mocht ondergetekende onlangs de BBC te woord staan over de Nederlandse verkiezingen en gaven we aanleiding tot een artikel in een Israëlische krant. Ook dichter bij huis hebben ze door dat DDS een belangrijke speler begint te worden: afgelopen woensdag interviewde De Volkskrant onze hoofdredacteur Michael.

Vandaag was het dan de beurt aan het NRC om een groot profiel over ons te schrijven. Natuurlijk, een linkse krant – dus heel eng en zo, maar ook zij konden er niet omheen dat wij een levensgroot succes zijn:

“De Dagelijkse Standaard – DDS voor kenners – is minstens zo politiek incorrect als GeenStijl, maar dan zonder de humor. Gewiekst als opiniesite The Post Online, maar met een meer vastomlijnde politieke boodschap. De site voert dankzij zijn fanatieke aanhang vaak de boventoon op sociale media als het over politiek gaat. Zo genereerde DDS in de laatste 30 dagen op sociale media ruim honderdduizend likes, shares en comments over de PVV, blijkt uit een analyse van sociale mediatool Talkwalker. Geen andere Nederlandse nieuwssite maakt zoveel ‘engagement’ los met berichten over partijen als de PVV, de VVD en DDS-vijanden Denk en D66.”

Voor verschillende politieke partijen zijn wij zelfs hét forum dat het meeste losmaakt op social media, waaronder de PVV, de VVD, D66, GroenLinks, het Forum voor Democratie en Sylvana’s Artikel 1:

210217cul_nwengagement

Maar goed, het NRC blijft het NRC en er zitten in dat stuk natuurlijk een paar flauwe steken in die de linkse signatuur van de schrijver verraden. Zo kan men het toch niet laten om de mening te vragen van oud-schrijvers die mogen klagen dat vroeger (toen zij nog voor DDS schreven) altijd alles beter was. Tot en met verwijten van fascisme aan toe – en dan heb ik het over Dirk Jan van Baar – die slaan als een tang op een varken. DDS staat sympathiek tegenover rechtse partijen, maar veroordeelt altijd geweld en intimidatie. Dirk Jan heeft lang genoeg bij DDS gewerkt om dat te weten, maar het is lekker Godwins afvuren nu hij weer terug is in de warme linkse moederschoot van De Volkskrant waar Van Baar nu z’n stukjes tikt. En wat betreft beschuldigingen van misleiding: die krijgen we wel eens. Bijvoorbeeld van Bert Brussen, die zulke dingen weer eens uit in z’n meest instabiele buien. Daar hechten wij niet al teveel waarde aan.

Nog maar één stukje uit het NRC lezen, dan, om nog één keer te benadrukken dat we vanuit Michaels slaapkamertje uit Friesland zijn uitgegroeid tot een mediabedrijf om serieus rekening mee te houden:

“Zoals Breitbart campagne voert voor Trump, zo steunt DDS de PVV, Forum voor Democratie en VoorNederland (VNL). De band is innig. Van der Galiën heeft regelmatig contact met de PVV en geeft graag tips aan aspirant-Kamerleden van Forum en VNL. Wilders retweet DDS-berichten vaak en gunt de site zo nu en dan een kort interview – vrij uniek, Wilders wijst interviewverzoeken van gevestigde media bijna altijd af.”

Wij danken het NRC dus voor de aandacht, en wij gaan weer gewoon door met ons werk: goede rechtse journalistiek leveren. Tot uw dienst!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Mr. Charles

  Felicidas! Ga zo door! Het links gespuis mag je niet meer onder de guillotine wensen, maar wel dat ze wordt weggevaagd op 15 maart. Jullie zijn prima bezig! Ik steun jullie van alle kanten om dit addergebroed in de politiek te smoren.

 2. zomaar

  ach ja het NRC ?,

  die flikte in 2009 oktober , wat rtl u geflikt heeft !!.

  https://www.nrc.nl/nieuws/2009/11/19/paul-wilders-11814096-a1276065

  de broer van Wilders op het podium zetten , ook met de redenen om de PVV voor de verkiezing in 2010 schade te berokkenen , toen half gelukt de PVV kwam met 25 zetels in de kamer !!.

  1. zomaar

   ook mijn felicitaties

 3. loes530

  Gefeliciteert ga zo door

 4. Ritter

  Gefeliciteerd DDS!

 5. Luctor et emergo

  Beste DDS,
  Graag wil ik een betrouwbare rechtse opiniesite die serieus genomen kan worden. Dat betekend ook respect voor andersdenkenden. Geen water bij de wijn, maar wel beschaafd. we moeten toch met linkse rakkers samenleven. Ik mis bij Wilders ook de nuance en de wil om gerespecteerd te worden! Misschien wel te verklaren, maar toch jammer!

 6. Freelux

  Jullie doen goed werk DDS. Een van de weinige rechtse sites die nog enigszins objectief is over Trump. GeenStijl is compleet de weg kwijt sinds hun GeenPeil-partij. Een hoop GeenPeil-propaganda en ook steeds meer links gelul in de hoop dat er nog wat linkse lutsers op de GeenPeil-partij gaan stemmen.

  1. Floris

   Eens. GS laat zich met betrekking tot Trump meevoeren op de golven van de niet-aflatende linkse lastercampagne tegen hem.

 7. Ria

  Chapeau !!!!
  Ga zo door, jullie zijn een fantastische site !!!
  Open en eerlijk en dat is wat we in deze tijd van leugens en bedrog, waarmee we bijna dagelijks vanuit Den Haag en de MSM overspoeld worden veel behoeft aan hebben en dankbaar voor zijn. Ik hoop dat jullie nog veel en veel groter worden.

 8. Floris

  Sites als DDS en GS zijn gewoon keihard nodig om tegengas te bieden aan de overmacht van de linkse propaganda-media.

  Respect voor de mensen die dit vorm geven.

  Het is waar dat het soms wat gechargeerd is, soms met koppen die de lading niet helemaal dekken, maar waar gehakt wordt vallen nu eenmaal spaanders.

 9. nogmaals

  Tot nu toe dacht ik dat de ergerlijke trollen op deze site door dds zelf werden ingezet, maar nu ben ik er (voor ca. 80 procent) van overtuigd dat zij door de anti-PVV-elite worden aangestuurd, in de hoop dat de door deze trollen tot het uiterste getergde dds-fans deze site vaarwel zullen zeggen. Deze elite begrijpt donders goed hoe belangrijk het voor het politieke kartel is om dds zo klein mogelijk te krijgen. Het gaat ze hopelijk niet lukken. De reageerders moeten echter wel volledig stoppen met inhoudelijk reageren op deze trollen. Hooguit kortaf (desnoods bot en beledigend!) melden dat er wordt getrold en oproepen om niet verder te reageren.

  1. Floris

   @ Nogmaals:

   Ik kan je verzekeren dat de grootste trol, die hier nu post als Humbert Humbert en eerder onder een uitputtende reeks van nicknames waaronder Simon Brouwenstein en Donald Troef actief was, niets met de redactie van DDS te maken heeft.

   Hij trolt al 10 jaar op allerlei fora. Met name op fora die in zijn ogen te rechts zijn. Diverse fora zijn door zijn toedoen kapot gegaan, mede omdat hij de moderatie om de tuin wist te leiden en hij, zoals je al opmerkt, forumleden weg heeft weten te treiteren.

   Of dit een “heilige missie” voor hem is of dat hij ervoor wordt ingehuurd valt zonder nader onderzoek niet hard te maken. Soms zit ik er wel eens aan te denken om zo’n onderzoek in te stellen.

 10. Mickeyhil

  Voordat Apple DDS op de “news feed” zette, had ik er nog nooit van gehoord, maar de titels merkwaardige koppen maakte me nieuwsgierig.

  Met dank aan Apple dus.

 11. Beukman

  Zeer interessant stuk, vooral vanwege de frontale botsing tussen twee logica-systemen, iets wat je ook in de VS ziet met Trump, die de oorlog heeft verklaard aan de (hem kritisch gezinde) media: zij zijn volgens hem “vijanden van het volk”. Tussen die logica-systemen is per definitie geen verzoening mogelijk, omdat ze elkaar wezenlijk niet begrijpen.
  Uiteraard dienen we alles wel met een korreltje zout te nemen. NRC is immers extreem-links, en behoort tot de volstrekt onbetrouwbare MSM.

  Wat ik wel eens mis nu en dan, is Tims gevoel voor humor uit de tijd dat hij gewoon nog over Wilders mocht schrijven wat hij vond. Citaten als

  “terwijl de VVD barstensvol energie zit en het ene na het andere ideetje lanceert worden de PVV-leider en zijn gevolg voornamelijk omringd door absolute en doodse stilte. De fut lijkt er een beetje uit te zijn bij Geert Wilders, bij wie vandaag zelfs steun voor een maatregelen die druk moeten leggen op Turkije er niet af kan. Samen met de Turkse fractie van Kuzu en Öztürk was de PVV zelfs tegen erkenning van de Armeense Genocide. Uit luiheid in bed kruipen met Erdogan. Het overkomt de PVV gewoon anno 2015.”

  behoren tot het verleden. Logisch ook gezien Michaels missie, waarin DDS een soort partijblad is geworden voor de alt-right beweging.

  Een paar citaten uit NRC die me opvielen:

  “Van der Galiëns filosofie: alleen journalistiek die er met gestrekt been in gaat, kan het oude systeem doorbreken en de gedroomde rechtse lente dichterbij brengen. Onder zijn leiding – hij nam de site in juni over van Livestro – groeide De Dagelijkse Standaard uit tot Nederlands meest prominente spreekbuis van de boze witte Nederlander.”

  “De Dagelijkse Standaard – DDS voor kenners – is minstens zo politiek incorrect als GeenStijl, maar dan zonder de humor. Gewiekst als opiniesite The Post Online, maar met een meer vastomlijnde politieke boodschap. ”

  “Geheel in lijn met de nationaal populisten in Europa en de alt-right in Amerika hangt DDS het geloof aan dat „de linkse media” en het „partijkartel” uit zijn op de vernietiging van de „judeo-christelijke cultuur”. Dat leidt tot „een cultuurstrijd” waarin zaken als „massa-immigratie”, progressieve hervormingen en het opgeven van nationale soevereiniteit bestreden moeten worden.”

  “DDS wordt vaak beschuldigd van het brengen van nepnieuws, misleiding en overdrijving. Zoals veel rechtse sites meldde DDS dat Parijs dit weekend „letterlijk in de fik” stond en hele voorsteden „kort en klein [werden] geslagen door de kleine importfascisten”. Een sterke overdrijving: de omvang en schaal van de relletjes was beperkt en onvergelijkbaar met die in de herfst van 2015.”

  “„Misschien zijn we weleens ongenuanceerd. Maar we pretenderen ook niet neutraal te zijn”, zegt Van der Galiën aan de telefoon. „Als een links iemand zegt: genuanceerd stuk was dat, dan zijn we slecht bezig.””

  “Oud-medewerkers voelen zich na de koerswijziging niet of nauwelijks meer thuis bij DDS. „De site is geradicaliseerd”, zegt publicist Dirk-Jan van Baar. „Het revanchisme tegen de linkse kerk kan je gerust fascistisch noemen”. Columnist Rob Goossens vindt zijn oud-collega’s „compromisloos” geworden. „Ze gaan niet meer uit van redelijkheid en nieuwsgierigheid.””

 12. Ruud562

  Van harte gefeliciteerd DDS! Jullie zijn een rots in de linkse, alles verziekende branding!
  En nee, ik vind jullie niet rechts, maar realistisch, eerlijk en recht door zee! Houden zo!

  1. toetssteen

   @Ruud
   Ik sluit me van harte bij u aan.
   Ik wil eraan toevoegen: laat die Joop e.a. trollen razen mensen, ze moeten iets te doen hebben omdat Jole veelal te beroer is om te modereren. Zitten ze weer te oreren tegen de achterzijde van hun eigen handen. Ik zou zeggen: lekker laten doen.
   Ook nu zie ik weer termen voorbijkomen die des Joops zijn en waar men het woord goed van kan spellen, maar werkelijk niet weet wat het woord betekent.
   Fascisme…., bekt lekker, maar klopt het? Nee, natuurlijk niet.
   Alt Right, ook zo’n lekker nieuwe binnenkomer. Blijkbaar hangt daar een soort Chanel van het nazisme aan, maar het betekent: alternatief rechts, bij ons liberaal met een ietwat ander sausje, soort van FvD.
   Ach, met de bezopen hoefijzertheorie krijgen ze ook dat wel weer naar elkaar gebogen.

   1. Michael van der Galien

    We bannen ze met enige regelmaat hoor, alleen komen ze dan weer terug met een nieuwe gebruikersnaam, een alternatief emailadres, en een vpn-server waardoor ze zelfs een nieuw ip-adres hebben.

 13. nick

  Mooi Michael!! ( Want het zijn succes) Keep going on with the good work!

  En juist de trollen dagen ons vaak uit om de waarheid en werkelijkheid nogmaals uit te leggen, dat kan nooit kwaad, al moet je soms wel een beetje tegen mensergerjeniet kunnen.

  1. Michael van der Galien

   Bedankt, maar dat is natuurlijk niet juist. Dit is het succes van het hele redactionele team, dat elke dag weer keihard werkt, én van onze lezers en reageerders!

   1. jennifer

    Gefeliciteerd vind dit tenminste een site waar nieuws wel objectie gebracht wordt.

    1. jennifer

     Sorry moet objectief zijn.

   2. Top

    Geachte mijnheer van Galien. Ik lees de DDS dagelijks en voor mij is een van de sterke krachten van uw site, de mogelijkheid, om te reageren op een snelle en adequate wijze, in tegenstelling tot andere nieuwsfora.
    Ik vind dat belangrijk, omdat je kan opmaken wat er leeft onder ‘de mensen’.
    Dat is bij bijv. de MSM steeds minder mogelijk. Ik heb mijn abonnement van de Telegraaf en Elsevier opgezegd, omdat reacties, bij de Telegraaf niet meer mogelijk is en bij de Elsevier gepremodereert wordt en geabonneerd moet zijn om zel;fs een reactie te mogen geven. Bij Trouw is dat ook al een paar maanden, dat er maar sporadisch een reactie geplaats mag worden.
    Dit is wel de kracht van een MSM, maar helaas, het wordt steeds minder.
    Ik hoop dat uw onderneming groeit en vaste voet op de grond krijgt als een betrouwbaar en verhelderende website. In ieder geval duimpjes omhoog voor u en uw medewerkers.
    P.S. Delete de trollen hier aanwezig zo snel mogelijk! Ze voegen niets toe en doen zichzelf als mens zwaar tekort. En dit soort malloten moet je tegen zichzelf in bescherming nemen. ‘De Joop’ is een ideale plek voor dit soort malloten.

    1. Michael van der Galien

     “Dat is bij bijv. de MSM steeds minder mogelijk. Ik heb mijn abonnement van de Telegraaf en Elsevier opgezegd, omdat reacties, bij de Telegraaf niet meer mogelijk is en bij de Elsevier gepremodereert wordt en geabonneerd moet zijn om zel;fs een reactie te mogen geven.”

     Ja, De Telegraaf doet dat met enige regelmaat, zeker in verkiezingstijd. Ik hoor dat ze dat mogelijk doen vanwege aansprakelijkheid van comments, maar vermoed dat het er eigenlijk om gaat dat ze in deze spannende tijden een bepaald pro-PVV geluid in de kiem willen smoren.

     “Delete de trollen hier aanwezig zo snel mogelijk! Ze voegen niets toe en doen zichzelf als mens zwaar tekort. En dit soort malloten moet je tegen zichzelf in bescherming nemen.”

     Echte trollen bannen we altijd, hoewel ze altijd terug kunnen komen met een nieuwe naam, een nieuw emailadres en met een vpn, waardoor ze een nieuw ip-adres hebben (ja, zo ver gaan ze echt). Helaas kun je dat dus gewoon niet helemaal uitbannen, hoe graag je dat ook wil.

     “Ik lees de DDS dagelijks.”

     Vele malen dank!

 14. Adriaan

  Beetje laat, maar nog van harte proficiat. Jullie zijn de enige site waar zowel links als rechts zijn woordje kwijt kan. AD neemt je niet meer op als je iets te veel de waarheid zegt. En als NRC dit zegt: “De Dagelijkse Standaard – DDS voor kenners – is minstens zo politiek incorrect als GeenStijl, maar dan zonder de humor.’, dan mag je trots zijn. Ze zijn namelijk stinkend jaloers op zo’n mooie site.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.