Angstaanjagende EU-grootpropagandist Verhofstadt: “Dit continent heeft maar één toekomst: een Europese toekomst!”

Voorwaarts, mars! Allemaal in marcheren op weg naar de Europese Superstaat! Europarlementariër Guy Verhofstadt lijkt het allemaal wel te zien zitten.

Sommige mensen hebben echt zieke ideeën en lijken door hun zelf-indoctrinatie voor geen enkele theorie meer vatbaar te zijn, behalve hun eigen rücksichtloze ideologie. Nee, ik heb het niet over Geert Wilders, of Thierry Baudet of Marine Le Pen ofzo. Ik heb het over iemand die gemakkelijk veel enger is dan deze drie mensen. Guy Verhofstadt, uiteraard, die maar niet wil inzien dat je de EU opblaast als je alleen maar blijft inzetten op voortdurende integratie tegen de wil van de inwoners van de EU-lidstaten in.

Maar dwingeland Verhofstadt wil er niets van weten. In een interview met het Duitse magazine Europe Online geeft Verhofstadt aan dat er voor ons werelddeel geen andere optie is dan de nationale soevereiniteit bijna geheel af te schaffen. In zijn eigen woorden:

“Vraag: kunt u drie dingen noemen waarom we de EU nodig hebben?

Antwoord: Ik zeg vrede, ik zeg banen, ik zeg beschaving. Dit continent heeft maar één toekomst: een Europese toekomst. Maar ik ben niet blind. Ik zie dat de mensen twijfelen. Ze hebben geen vertrouwen in de manier waarop de Europese Unie functioneert.”

Ah, mensen hebben geen vertrouwen in de EU. Verhofstadt is dus niet helemaal blind geworden. Of toch wel? Want volgens Verhofstadt zijn de eurosceptische critici in werkelijkheid te kritisch dat er te weinig Europa zal zijn. Waar haalt hij het vandaan?

Nou, hier dus. Waarmee hij ook nog maar even inwoners van de Amerikaanse staten Alaska en Vermont beledigt:

“Vraag: Want de EU functioneert?

Antwoord: “In werkelijkheid bestaat de EU niet – op papier ja, maar niet in het echt. Het is een confederatie van staten, die op unanimiteit gebaseerd is. Wat zou er gebeuren als de VS zou geregeerd werden zoals Europa? Dan hadden we ineens niet één president, maar drie. Bovendien hadden we dan vijftig gouverneurs die vijf á zes maal per jaar elkaar ontmoeten en gezamenlijk de Amerikaanse politiek bepalen. En wanneer de gouverneur van Alaska of Vermont zegt dat hij niet wil meedoen, dan gebeurt er überhaupt niets meer. Iedereen zou ze voor gek verklaren.”

De vergelijking met de VS jaagt de mensen de stuipen op het lijf, want dat is in tegenstelling tot de Europese lidstaten één land. Met één gedeelde Engelse taal en Amerikaanse cultuur, terwijl in Europa een grote verscheidenheid aan talen en culturen een eenwording zo’n beetje op alle vlakken onmogelijk maakt. Nederlanders hebben met Koreanen immers evenveel gemeen als met Cyprioten of Grieken. Of Portugezen.

Maar niet dat zo’n uitleg besteed is aan Guy Verhofstadt. Zoals ik al zei neemt hij geen enkel argument meer serieus behalve eentje van iemand uit zijn eigen kamp. Hij is de machinist die gewoon blijft stoken om de trein maar naar een bestemming te brengen waar de passagiers van diezelfde trein helemaal niet willen eindigen. Hij is – kortom – een gevaarlijke, gevaarlijke ideoloog.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. DutchDropveter

  Ik ben zo blij dat ik ooit democratisch heb mogen stemmen voor die Alde partij… ow wacht indirect gekozen natuurlijk…

 2. Wim

  Zo staat iedereen nog verbaasd dat de schepper van het grote Derde Rijk nooit omgekomen is door een aanslag.

 3. Wim

  De VVD stemmers die ik gesproken heb willen het liefs met PVV.GL is al zo uit de boze.D66 geen één een enkele met CDA.
  Ze willen net zo als Rutte geen asielcentrum naast hun huis of in de buurt.

 4. Ni28

  Europa blijft Europa wat je ook doet. Zou je zeggen. Als alles zo doorgaat wacht Europa geen Europese toekomst. Het is weer Pangea aan het worden.

 5. nomis

  En naast hem zit Sophie (Hilda van herr Flick)van het Veld D66,van die nsb partij!!!
  Je kan het de kleuters,wat dat zijn de pubers,die alleen maar achter de onderwijs roepende rattevanger van Hamelen aanliepen,nieteens kwalijk nemen dat ze op deze partij gestemd hebben!
  Berouw komt na de daad!!

 6. jennifer

  Hij zelf heeft zijn villa voor straks al gekocht aan de andere kant van de oceaan, en laat de burgers in Europa als slaven achter door dat hij het mogelijk gemaakt heeft dat Europa een Islam continent geworden is. Hoop dat ze hem de kans niet meer gaan geven om dan nog snel te vluchten.

  1. corfo

   jennifer.
   En dan te bedenken dat figuurtjes als Rutte, Merkel, van Baalen, Timmermans enz. enz. klakkeloos achter deze maffe Verhofstadt aan hollen. Deze Verhofstadt + consorten zijn het grootste gevaar voor de inwoners van de diverse Europese landen. Hij roept dat hij denkt aan “banen in de EU”, de dwaas bedoelt te zeggen : “MIJN baantje in de EU”.
   Deze man had reeds lang gelden moeten worden opgenomen in een Tbs-kliniek.

   1. jennifer

    Je kan het beste alles wat in de EU zit gelijk op een mesthoop gooien,zou beter zijn voor alle Europese burgers.

 7. Syntha

  “Vraag: kunt u drie dingen noemen waarom we de EU nodig hebben?
  Antwoord: Ik zeg vrede, ik zeg banen, ik zeg beschaving. Dit continent heeft maar één toekomst: een Europese toekomst. Maar ik ben niet blind. Ik zie dat de mensen twijfelen. Ze hebben geen vertrouwen in de manier waarop de Europese Unie functioneert.”

  Andwoord ala burgerijen: wij HADDEN vrede, wij HADDEN banen, wij HADDEN beschaving. Dit continent heeft maar 1 toekomst: een niet-Europese toekomst. Maar WIJ zijn niet blind, WIJ twijfelen niet, WIJ weten precies wat De Europese unie van ons wil.

  WIJ weten, dat het U en uw metgezellen alleen te doen is om Europa zo ver te brengen, dat het in uw en hun ogen zogenaamd de enige optie is om (bijna?) de gehele soevereiniteit over te dragen, nietwaar, Meneer Rutte?

  The way of “no return”… Oops, waar las ik dat ook alweer, Meneer Rutte?

 8. dapperedodo

  Enger dan Beaudet? Ik vind hem niet eng. Geert Wilders trouwens ook niet en Le Pen weet ik niet genoeg van. Wilders moet alleen beter oppassen met wat ie zegt. Beter bewust zijn van de linkse pers en geen dingen roepen, die niet realistisch zijn.

  Ik hoop dat Beaudet zich in die zin beter gaat profileren. Klaver dat vind ik een eng ventje. Ik mag ‘m niet. Vanaf het begin al niet.

 9. nick

  Tja…. ( een al oud en bekend gegeven maar wel goed om te lezen en er minimaal over na te denken)

  Het zal er zo uitzien:

  Eerst zal er alles aan gedaan worden om ‘leiders’ het vertrouwen te laten winnen (meneer Rutte, meneer Trump, red ons!). Vervolgens zullen ze de economie volledig laten instorten. Mensen zullen massaal hun baan verliezen en hun huizen uitgezet worden. Het hele monetaire systeem zal omvallen. Wij zullen onze leiders om oplossingen vragen. Er zullen overal crisiskabinetten gevormd worden, waardoor oppositie feitelijk niet meer zal bestaan. De noodtoestand zal worden uitgeroepen die overheden “tijdelijk” totale macht geven, en waarbij de rechten van alle burgers bevroren worden. Omdat er letterlijk geen geld meer is, zullen alle mensen worden opgeroepen om te werken aan het herstel. Tegen voedsel. Wie niet meewerkt zal niet eten.

  Er zullen opstanden uitbreken. Dat is de bedoeling. Om “de rust te handhaven” zullen de legers en politiemachten van de landen worden samengevoegd tot één wereldleger. Dissidenten zullen in kampen verdwijnen of erger. De ‘leiders’ zullen voortdurend roepen dat het “niet anders kan”. Men zal roepen dat we ons eigen belang en onze verschillen nu even opzij moeten zetten, en dat we allemaal moeten meewerken aan het herstel van de wereld in deze barre tijden.

  Iedereen die zijn huis kwijtraakte zal ondergebracht worden in “tijdelijke” opvang/werkkampen.

  Helaas zal deze situatie nooit meer veranderen. Orwells 1984 zal erbij verbleken. Maar dit is echt! En het is ZO dichtbij!

  Er zullen nog maar 2 klassen bestaan: Een superrijke, supermachtige en superkleine elite. En slaven.

  Deze oorlog is een oorlog tegen ons. Tegen alle mensen van de wereld. Tegen de mensheid. Het doel is: alle mensen te onderwerpen aan één centrale wereldmacht. Alle mensen te degraderen tot slaven, beheerst, gecontroleerd en bestuurd door enkele machthebbers. Letterlijk. Een totalitaire wereldstaat waarbij alle bestaande percepties van het begrip dictatuur zullen verbleken. Dat is het doel.

  Het middel dat gekozen is om dat doel te bereiken, is geld.
  Als je dat weet, als je de historie kent, en de bedoeling kent, dan is het niet moeilijk om de toekomst te voorspellen.

  De strategie die gekozen is, is het bancaire systeem dat bekend staat onder de naam: fractioneel bankieren.

  https://jdreport.com/de-oorlog-tegen-alle-mensen-van-de-wereld-word-wakker-en-zorg-dat-iedereen-om-je-heen-wakker-wordt/

 10. Ome Ga

  En allemaal meemarcheren met ‘onze’ Pinokkio als vaandeldrager.
  Hoe is het toch MOGELIJK dat deze vent opnieuw verkozen is?!

  De misdaadlijst, de corrupties, de leugens en schandalen, de niet waargemaakte beloften, de zwarte lijst van de VVD:

  http://act4freedom.media/onewebmedia/OVERZICHT%20SCHANDELIJST%20VVD.pdf

 11. buitenbeentje

  Nederland heeft Verhofstad gekozen met 52 zetels (VVD+D66)
  Dat is enger als 1 Verhofstad, dat zijn ruim 3,600,000 mensen die het met Verhofstad eens zijn.

  1. corfo

   buitenbeentje.
   Die 3.600.000 mensen beschouw ik als lemmingen, er komen er teveel en het einde is dan in zicht.

 12. Ome Ga

  Betr. topic Trump, hier maar proberen Tim:

  Tim, na de volkomen uit de hand gelopen foute hetze tegen Wilders, inclusief je volkomen foute beoordeling van Trump en de verkiezingen – door alle fakenews dat je leest – nu je wonden likken en terug van weggeweest?! BLIJF liever weg ja?! BRENG het juiste nieuws!! Please!?

  A). BREAK: feit- de msm, de linkse arrogante mainstream fakemedia, heeft maar 6-9% bijval en vertrouwen in de USA (CNN, CBC, CNCBC, NYTimes, WashPost, Fb, Google, Twitter, Buzzfacts, enz). Zelfs Kim in N-Korea scoort hoger dan de hoogste 9% score!

  >>> Alle reageervrienden hier, maar vooral onze (DDS) journalisten MOETEN dit even volgen, please?
  – een 17 min. video van de meest gehate man (na Trump) ter wereld… <<<

  De (rechtse) waarheid dringt steeds meer door in versufte, gebrainwashte en gedrogeerde linkse kerk koppen! In de USA, maar ook wereldwijd!

  Maar naast vele linkse manipulatie-msm acties zoals hun 21 eeuwse 'boekverbranding'
  (als ze zien dat zij, The Inverted Censors verliezen), nu komt de
  l i n k s e T R U U K ! Let op:

  Heel interessant, en wel H E E L belangrijk nieuws, geen fake, it's true:

  https://youtu.be/PzOMatfL7cM (McAfee als expert: dus l.l verder niet Tim)
  https://youtu.be/dXbyxXLmmK0 (geen enkele Russische link: kletsmajoor Tim)
  https://youtu.be/U8ZvOugZYsA (aJames Comey CIA; liegt, draait, verzwijgt, fake Timmetje!)
  https://youtu.be/jbKUwxv5SjQ (oorlogs- en leugen retoriek van de NSA/CIA/FBI, Timmetje je gelooft die hufter ook zeker?!)
  https://youtu.be/waWwp6T6JX0 (totaal geen evidence, nieuwe bombshell voor leugenaar Hussein O., o, oh, Timmetje Timmetje!)
  https://youtu.be/FoykTs7ARRc (CIA helemaal afgemaakt, maar Timmetje weet beter)

  Enzovoort. Volg het betere nieuws l.l de behanger! Anders kom ik hier ook niet meer.
  De dood aan Fakenews!! Weg met Tim! Opnieuw belazert hij de boel hier, en geeft hij smet aan deze waarheidsgetrouwe DDS nieuwsvoorziening!

  LET OP. Dit – wat nu in de USA HEFTIG bezig is – komt allemaal naar NL.
  Zet u schrap. Ik heb u gewaarschuwd; het wordt nog veel erger.
  Maar het is gelukkig maar tijdelijk!

  1. Syntha

   Ome Ga,

   Prima staaltje journalistiek van u.

   Inderdaad, het zal nog erger worden, maar als het gewone volk volhoud tot het einde, zal de overwinning evenredig zijn.

   Het gaat voorbij!!

 13. Ome Ga

  Grootmuftie Verhofstadt liegt en draait en verhult ook voortdurend, en gebruikt daarvoor semantieke truuks, net als de Staatsomroep, de NRC en alle andere nepnieuws hufters bewust doen.
  Bijvoorbeeld:

  “Dit continent heeft maar één toekomst: een Europese toekomst!”

  Zou moeten zijn:

  “Dit continent heeft maar één toekomst: een EU toekomst!”

  1. Gert K.

   Het lijkt me duidelijk dat Verhofstadt dat ook bedoelt. De toekomst van Europa is sterk afhankelijk van de mate waarin het er in slaagt een krachtige EU te vormen. Men kan twisten over de vorm waarin de EU gestalte krijgt (en de scenario-discussie die Juncker heeft gestart probeert die vraag ook te beantwoorden) maar naar mijn idee nauwelijk over de vraag of een versnipperd Europa van ministaatjes nog een reëel alternatief is.

 14. corfo

  De z.g. “leiders” in de EU zijn de werkelijke terroristen in Europa.
  Ze hitsen grote groepen bewoners op tegen andere groepen; maken artikelen onbetaalbaar duur (o.a. medicijnen) waardoor inwoners het niet meer kunnen betalen en zelfs al zijn overleden. Ondertussen halen zij 100-duizenden ongeletterden Europa binnen en proberen die over de EU-staten te verdelen, tevergeefs óók nog !! Met de daardoor ontstane spanningen hebben zij niets van doen, ze trekken zich terug in hun beveiligde, door óns betaalde, paleizen en kijken glimlachend toe hoe hun broodheren (wij dus) ploeteren om ’t hoofd boven water te houden. Ik kotst op die z.g. “elite”.

 15. hans-e-pans

  Deze Belgische schreeuwende hansworst denkt veel verder dan zijn neus/tong lang is. In de toekomst ziet hij zich waarschijnlijk al als opperhoofd van de EU.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.