Bedankt voor de ophef, boze linkse meisjes! Thierry Baudets roman ‘Voorwaardelijke liefde’ krijgt een herdruk

Sinds Thierry Baudet werd gekozen tot Kamerlid, is hij verworden tot een nationale rage. Kranten, tv-programma’s en tijdschriften gingen nog maar eens spitten in het oeuvre van de FVD-partijleider om dingen te zoeken waarmee ze hem kunnen pakken. Eén van die zaken: uit hun verband gerukte pagina’s uit zijn erotische thriller Voorwaardelijke liefde. Die aanval werkt voor de boze FVD-haters nu averechts, want het boek gaat zeer binnenkort opnieuw ter perse.

Morgen zal Uitgeverij Prometheus aankondigen dat zij zullen overgaan tot een nieuwe druk van Thierry Baudets roman Voorwaardelijke liefde, waarin de FVD-leider het leven van de gezelschapsheer Gregor beschrijft. Zo begrijpt De Dagelijkse Standaard uit geruchten die rondgaan en steeds sterker worden.

Het boek stond onlangs nog in de spotlight, omdat Thierry Baudet tot het afgrijzen van een hoop linkse mensen er in slaagde om twee Kamerzetels te bemachtigen voor zijn Forum voor Democratie. Selectieve pagina’s uit de roman werden rondgedeeld op social media door mensen die het hele boek niet hadden gelezen, in een poging om de niet altijd subtiele gedachten van personages uit het boek op één lijn te zetten met de uitingen van de auteur – Thierry Baudet zelf.

Hallo Anne-Fleur!

Maar onze lievelings-pacifiste was bepaald niet alleen:

https://twitter.com/MarionAltena/status/844473922510827520

Al deze boze Baudet-haters kunnen nu dus tranen met tuiten gaan huilen, want het boek waarin de FVD-aanvoerder zogenaamd onderuit wordt gehaald, gaat de herdruk in.

Mensen die het gehele epos overigens wél gelezen hebben, zijn daar behoorlijk tevreden over. En heus niet alleen doorgewinterde Baudet-fans, maar serieuze namen uit de Nederlandse literatuurwereld. Zo zegt Ronald Giphart: “Voorwaardelijke liefde doet wat goede boeken horen te doen: vermaken, ontregelen en tot nadenken stemmen. We gaan nog veel van deze schrijver horen.” En Herman Brusselmans: “Voorwaardelijke liefde is een boek dat uitblinken in de romankunst niet schuwt. De roman grossiert in zinnen en zienswijzen die het geheugen zullen teisteren.” Ook Joris van Casteren is tevreden: “Een moedig boek dat als een bom zal inslaan.” Tenslotte: Lisette Thooft: “Bloedspannend, woedend, gedurfd en controversieel. Voorwaardelijke liefde lezen is een fysieke ervaring. Heel bijzonder, echt heel goed.”

Jammer genoeg dus voor alle Anne-Fleurtjes, maar voor literatuurminnend Nederland is dit natuurlijk uitermate goed nieuws. Dankzij alle stampij die de verontwaardigde linkse mensen veroorzaakt hebben, komt dat zogenaamd verfoeide boek dus met een nieuwe oplage. Sliep uit!

En voor wie niet kan wachten totdat de papieren versie weer in de winkel ligt: Voorwaardelijke liefde is ook verkrijgbaar als e-book.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. HaZ

  Sorry DDS, maar je kunt het ook overdrijven met je FvD adoraties.

 2. Adriaan

  Anne Fleur zal dit boek wel met rode koontjes hebben gelezen en er stiekem van hebben genoten.

 3. DutchDropveter

  Ach die anne fleur moet gewoon bij haar moeder gaan wonen; lekker naar de states kan ze mooi gaan mee schreeuwen met de hillary fans. Tip zoek eens op Red Tulip studio…. Voed je kind op ipv aan de andere kant van de wereld de zweefteef uit te hangen!

 4. Ni28

  Nee, nee, neeeee! Ja, jaa, jaaaaa! Bedoeln de dollemina’s.

 5. jennifer

  En wat wil dat gestoord mens hier nu weer mee bereiken?

  1. Ali Yas

   Wat ze ook wil, ze gaat het niet krijgen. In elk geval niet van Tierrry.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.