Dahaag, Jesse! De Nederlandse kiezer wil liever een kabinet met ChristenUnie dan met GroenLinks

De Nederlandse kiezer heeft niet al te veel fiducie in een nieuwe coalitie als GroenLinks daar deel van uitmaakt.

Zoals wij eerder vandaag berichtten zijn er deze week weinig verschuivingen in de peiling van Maurice de Hond in vergelijking met de verkiezingsuitslag. Er zijn slechts twee partijen die een zetel verliezen — VVD en PVV — en twee die er dus één bij pakken, D66 en Forum voor Democratie.

Natuurlijk is dat buitengewoon interessant allemaal, maar De Hond stelde de leden van zijn panel nog enkele andere fascinerende vragen. De belangrijkste? Aan welke coalitie geeft u de voorkeur, met GroenLinks of de ChristenUnie? Aangezien de CU veel kleiner is dan GroenLinks zou je verwachten dat een combinatie met die laatste partij populairder zou zijn. Niets is echter minder waar, en dat komt vooral door de sceptische houding van de CDA- en VVD-achterban. Christendemocraten en liberalen hebben namelijk écht weinig fiducie in een toekomst waar Jesse Klaver deel van uitmaakt:

Screen Shot 2017-03-26 at 16.12.11

73 procent van de VVD’ers én 73 procent van de CDA’ers wil dus met de ChristenUnie regeren (als er een keuze gemaakt moet worden tussen die partij en GroenLinks). Zelfs 43 procent van de PVV-kiezers en 65 procent van de Forum voor Democratie-achterban is het daarmee eens. Met andere woorden, alles wat ook maar een beetje rechts is wil dat er zaken wordt gedaan met de club van Gert Jan Segers.

Nou ja, in ieder geval als de andere optie GroenLinks is.

Daar staat wel het volgende tegenover: je ziet dat die cijfers bij D66’ers precies andersom zijn. Maar liefst 80 procent (!) van de D66-kiezers wil juist zaken doen met Klaver en co. Het bewijst maar weer eens dat zowel de partij D66 als diens achterban knetterlinks is.

Het moge duidelijk zijn wat dit betekent: welke van de twee uiteindelijk ook mag aansluiten als vierde coalitiepartij, de achterban van tenminste één van de achtere partijen en mogelijk zelfs twee zal daar bepaald niet verheugd over zijn. En dat betekent dat het nieuwe kabinet al meteen verdeeld is — als niet in Den Haag, dan in ieder geval in de rest van het land.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. nassigny

  dit is toch wat het”domme” volk wilde! Kereltje Pechtold, jongetje Klaver en pinokkio Rutte aan de macht.

  1. Mees

   Waarom ”domme volk”, een andere kijk hebbende op het gebeuren en men is dom.
   1,3 mln van de 13 mln stemden PVV.
   Stel je niet aan.

 2. Nasrani

  Ik hoop dat de CU haar poot stijf houdt en niet met D66 wil regeren. Dat zal waarschijnlijk miet gebeuren omdat de CU ook zo links is als het maar kan. Wat had ik gehoopt op meer rechtse Christelijke kiezers, zodat de SGP wat groter was geworden. Met de CU komt de islam ook gewoon nog binnen hoor.

  1. jennifer

   Denk dat pechknol zijn spuitjes en pillen dan in de kast moet gaan stoppen voor de ouderen als ze et de CU gaan regeren. Vind het wel lachen wat een heerlijke puinhoop het toch is in dit land. Gelukkig heb ik als burger hier niet voor gekozen.

 3. Ali Yas

  “Maar liefst 80 procent (!) van de D66-kiezers wil juist zaken doen met Klaver en co. Het bewijst maar weer eens dat zowel de partij D66 als diens achterban knetterlinks is.”

  Het kan ook zijn dat D’66 liever *geen* zaken wil doen met de Christenunie. Het gebrek aan linksheid van de CU kan het probleem niet zijn: de VVD is nog minder links en daar zit D’66 ook niet mee. Het gaat misschien om andere zaken, zoals de opstelling tegenover democratie en de vrijheid van meningsuiting (en geloof), zaken die extreem collectivistische partijen zoals D’66 en GL liefst zo snel mogelijk zien verdwijnen.

  1. Mees

   Wat dacht je van abortus, euthanasie enz.

 4. buitenbeentje

  VVD+PVV+CDA+CU dan maar?

 5. Wim

  En maar babbels over Erdogan:

  ◾Premier Rutte heeft de rel met Turkije gepland om zich als vastberaden leider te profileren.
  ◾De extreem-linkse miljardair Soros financierde de twee stemwijzers van ProDemos en KiesKompas; de bedoeling is dat die de kiezers subtiel wat meer naar links dirigeren. Soros kwam eerder in het nieuws doordat hij ook het Nederlandse referendum over het EU-Oekraïne verdrag probeerde te manipuleren, en daarna het Brexit-referendum en de presidentsverkiezingen in de VS.
  ◾Het door Soros gefinancierde Avaaz organiseerde een haatcampagne met diverse acties tegen Geert Wilders, zoals de vrouwenmarsen van zaterdag 11 maart, begeleid door twitter hastags #WomensMarch1NL en #IkStemTegenHaat. Op 12 en 13 maart organiseerde de Soros-dochter tochten met een oranje bus, gepaard met twitter hashtag #VoteAgainstHate. Gelukkig hebben de passagiers van de Soros-bus hier geen rellen veroorzaakt; eind vorig jaar deden zij dat wél in de VS.

  1. Mees

   Doet het nog steeds pijn, Wim.
   Die bijeenkomst op het Malieveld was geweldig

   http://www.telegraaf.nl/tv/nieuws/binnenland/27877019/___Rutte__vuile_landverrader____.html

   1. Wim

    Nee hoor ,de pijn voor dit land moet nog komen.

    1. Mees

     Ons land staat er economisch weer goed voor en dat extreme islam gebeuren zal ook weleens een keer stoppen, dacht je niet?

     1. Borrelnootje

      De economische bubbel in ons land (en Europa) is groter dan in 2008 en de extreme islam stopt pas bij de voltooiing van Eurabia. Maar ach Mees, jij kunt ook niet van alles op de hoogte zijn.

     2. Wim

      Mees, de boem wordt nog steeds opgeblazen.

     3. A. Deijksterhuis

      Ik stel vast dat Borrelnootje de sterk verbeterde economische situatie in ons land niet ontkent maar meent dat het op termijn weer slechter zal gaan.
      Dat is juist, in de economie wordt dit de op en neer gaande conjunctuur genoemd. Ondermeer de zgn. varkenscyclus is daarin een wederkerend fenomeen.

     4. Nog1

      @ Dijksterhuis

      Een verbeterde economische situatie is makkelijk behaald als je daarvoor een forse krimp hebt gehad. Maar een groei van minder dan 2% is in reeele termen geen groei aangezien onze bevolking met hetzelfde percentage is gegroeid.

      En nog iets waarover je na moet denken; groei van het bnp komt ook oa door winstgroei van multinationals die hun brievenbus hier hebben, maar geen bijdrage (ivm van werkgelegenheid of belastingafdracht) aan onze economie leveren.

      Op die wijze heeft Ierland ook een enorme ‘groei’ gekend zonder dat hun bbp er iets van merkte.

     5. A. Deijksterhuis

      2Nog1,

      Uw relativerende opmerkingen zijn wel juist maarmoeten worden gezien in de zeer ingrijpende economische crisis waar Nederland sterker uit is gekrabbeld dan andere Europese landen. Dat daarvoor ingrijpende maatregelen nodig waren. Het is me bekend dat er economen zijn die, al dan niet op basis van wijsheid achteraf, zeggen dat dit goede resultaat bereikt had kunnen worden met minder ingrijpende bezuinigingen.
      Ik ben vooral blij met de hervorming van twee structureel ontwrichtende elementen in onze economie, de HRA en en de kosten van de zorg. Die zijn opgelost. Met name de stelselherziening in de zorg is een beleidsmatig hoogstandje waarvan de komende jaren vooral zal blijken dat geen enkele politieke partij die zal willen terugdraaien. Men wil er geld bij maar de stelselherziening staat als een huis en dat is een geweldig resultaat.

     6. Nog1

      @ Dijsterhuis

      Het land met de grootste groei is wonderwell Groot Britannië en niet Nederland.

      En de zorgkosten zijn niet onder controle, ze stijgen nog altijd. Een nadeel van ons stelsel is dat de zorgverzekeringen baat hebben bij een groeiende vraag.

      Ik denk wel dat het stelsel blijft, maar dat heeft meer met ideologische redenen te maken dan met de kosten.

    2. jennifer

     Daar zeg je het goede, het komt nog geloof het maar, daar hebben die nepfeministen en die links extremistische groepen die demonstreerde ook niets meer aan dan. Wat zullen ze verrast zijn als ook voor hun gaat gelden dat het meelopen als een mak schaapje zich tegen hun zelf zal gaan keren.

  2. A. Deijksterhuis

   Bovenstaande beweringen betreffen factfree nonsens. Sedert Tump kun je alles beweren zonder onderbouwing of bewijs. Een trieste ontwikkeling.

   1. zomaar

    tja en daar ga jij te buiten aan !, jij en je kompanen plempen hier alles neer wat jullie zaak dient , onwaar maakt jullie niets uit .

    tot ergernis van vele.

   2. Christian Wouters

    Jah, joh, lul. Sedert Trump he? Domme alpha met narcisme. CNN komt al dertig jaar weg met nepnieuws.

    Nou, dit zegt veel over je leven: altijd fout dus. Neem afscheid.

    Overbodige.

    1. Freud

     Ja, Deijksterhuis, we zullen er mee moeten leren leven. Als je een redelijke stelling poneert ben je een domme alpha, een lul, een narcist (een Trump dus) en wat al niet meer. CW die aan zijn schrijfstijl te merken nog over een behoorlijk I.Q. beschikt en dus wel weet dat niet iedereen die op dit forum “afwijkt” dom en/of gek is weet ook nog eens in een zin te duiden hoe iemand zijn “leven” er uit ziet. Ik denk dat in ZIJN leven iets is voorgevallen dat hem rancuneus en agressief heeft gemaakt.

 6. Wim

  nze wereld dreigt opnieuw in brand te vliegen, en wéér wil bijna niemand het zien aankomen.

  De gerenommeerde Duitse auteur, journalist, jurist en gastprofessor Wolfgang Bittner, schrijver van onder andere ‘De Afschaffing van de Democratie’ en ‘De Verovering van Europa door de VS’, waarschuwt in een speciaal interview dat hij heel bang is dat de ‘deep state’ anti-Trump schaduwregering in Amerika vastbesloten is om een oorlog tegen Rusland te beginnen, waarin Europa opnieuw het slagveld zal zijn. Tevens verkettert Bittner de reguliere Westerse media voor het blindelings verspreiden van leugenachtige oorlogspropaganda, bedoeld om de burgers zover te krijgen het uitbreken van een groot conflict te accepteren en daar Rusland de schuld van te geven.

  Heropstarten Koude Oorlog door het Westen ‘tragedie van de eeuw’

  Bittner noemt het ‘de tragedie van de eeuw’ dat de Koude Oorlog weer is opgelaaid. Die begon in de jaren ’90 met het breken van de beloften van de NAVO aan Rusland om niet naar Oost Europa uit te breiden. In 2014 werd een nieuwe, gevaarlijke stap genomen door een fascistische staatsgreep in Oekraïne te forceren, een anti-Russisch marionettenregime aan de macht te helpen, en het land zowel financiële als militaire steun te geven in de burgeroorlog tegen de Russisch sprekende bevolking.

  ‘Parallel daaraan begon een in boosaardigheid nauwelijks te overtreffen (media)campagne tegen Rusland,’ aldus Bittner. ‘Dat heeft tot de huidige levensgevaarlijke situatie geleid, waar volgens mijn onderzoek heel duidelijk de Westerse alliantie van VS, NAVO en EU de schuld aan heeft.’ Met sancties probeerde het Westen vervolgens de Russische economie kapot te maken, een doelstelling die voormalige vicepresident Joe Biden letterlijk uitsprak tijdens een toespraak in Cambridge. President Obama dwong de aanvankelijke onwillige Europese landen om eraan mee te doen.

  NAVO en VS treffen oorlogsvoorbereidingen

  Tegelijkertijd begonnen Amerika en de NAVO met oorlogsvoorbereidingen door grote aantallen troepen, tanks en vliegtuigen naar de grenzen met Rusland te sturen. Michael ‘glasnost’ Gorbachov waarschuwde daarom dat dit tot een verwoestende kernoorlog kan leiden.

  Bittner begon zich vooral vanaf 2014 steeds grotere zorgen te maken over de glasharde leugens die de Europese politici en media over Rusland en de situatie in Oekraïne verspreiden. Zo wordt de democratische aansluiting van De Krim bij Rusland nog altijd valselijk een ‘annexatie’ genoemd. Hij begon een langdurig grondig onderzoek, waar uiteindelijk zijn boek ‘De Verovering van Europa door de VS’ uit voortkwam.

  Russen willen nog steeds vrede en samenwerking

  Voor zijn research reisde hij ook naar Rusland. De bevolking daar begrijpt niets van de sancties die tegen hun land zijn ingesteld. De Russische burgers zijn zwaar teleurgesteld dat ze zo door Europa en Amerika zijn bedrogen en in de steek zijn gelaten. Ondanks alles wil een overgrote meerderheid nog altijd een goede en vreedzame relatie met Europa, maar dat wordt door Washington en Brussel onmogelijk gemaakt.

  In Moskou sprak Bittner met medewerkers van een Duitse firma, die de Westerse sancties ‘een schande’ en ‘totaal onzinnig’ noemden. Ze werken ook averechts, want de Russen zoeken voor de zaken die ze eerst in Europa kochten nu naar andere markten, zoals China. Deze ‘mensenverachtende politiek’ heeft tot grote verliezen bij Duitse en Europese ondernemingen geleid.

  ‘Deep state’ schaduwregering vermoedelijk ook Trump te machtig

  De auteur-journalist vreest dat de hardliners in Washington en lobbyisten van de Amerikaanse wapenindustrie daadwerkelijk op oorlog uit zijn. Het is zeer de vraag of president Trump hen nog kan stoppen. De laatste weken is duidelijk geworden dat zijn tegenstanders ook een groot deel van zijn eigen partij in hun macht hebben, en bijna alle plannen en beleidswijzigingen van Trump blokkeren.

  Bittner wijst in dit verband op de ook door ons al vaak besproken ‘schaduwregering’, de ‘deep state’ die bestaat uit de elite in politiek, multinationals en veiligheidsdiensten, die na Barack Obama ook Hillary Clinton aan de macht wilde helpen. Deze elite is niet gebaat bij een samenwerkend en daardoor welvarend Europa en Rusland, omdat dit als een bedreiging voor het wereldwijde Amerikaanse militaire en financiële imperium wordt gezien, waardoor de positie van de VS als enige supermacht in gevaar zou komen.

  De directeur van de bekende Amerikaanse denktank Stratfor verklaarde in een toespraak dat het voorkomen van een verbond tussen Rusland en Duitsland al een eeuw lang het belangrijkste doel van het Amerikaanse buitenlandse beleid is. Een combinatie van de Europese technologische, financiële en industriële kracht met de Russische grondstoffen en strijdkrachten zou op het wereldtoneel vrijwel onoverwinnelijk zijn.

  Geïndoctrineerde Europeanen hebben geen benul van acuut oorlogsgevaar

  Daarom bouwde de VS een ring van honderden militaire bases rondom Rusland op, en zorgde het ervoor dat het mede met behulp van een enorme vloot vliegdekschepen overal ter wereld kan ingrijpen. De regeringen in Europa sluiten niet alleen hun ogen voor deze imperialistische en agressieve politiek, maar werken er zelfs gewillig aan mee. ‘Dat is onverantwoordelijk,’ vervolgde Bittner. ‘Sinds het begin van het conflict in Oekraïne hebben we acuut oorlogsgevaar, wat door een groot deel van de (Europese) bevolking, die volledig geïndoctrineerd is, totaal niet wordt waargenomen.’

  Die oorlog kan nog worden voorkomen, maar dan moeten wel de sancties tegen Rusland onmiddellijk worden opgeheven, en moet de agressieve militaire opbouw van de NAVO langs de Russische grenzen weer worden teruggedraaid. Dat Rusland de Baltische staten en Polen zou willen aanvallen, is namelijk ‘totale onzin’, wat door de Duitse oud kanselier Gerhard Schröder werd bevestigd. Schröder vindt het buitengewoon pijnlijk voor de Russen dat er net als in de Tweede Wereldoorlog opnieuw Duitse troepen en tanks voor de grenzen staan, op slechts 120 kilometer afstand van St. Petersburg, klaar om een nieuw Oostfront te openen.

  Kritische mensen worden monddood gemaakt

  Bittner erkent dat het moeilijk is om tegen de ‘onverantwoordelijke’ bondskanselier Angela Merkel op te staan, maar is bemoedigd dat steeds meer oud politici, publicisten, wetenschappers, auteurs, managers en ook hooggeplaatste militairen zich openlijk tegen het confrontatiebeleid van de Westerse alliantie uitspreken. Dit kritische tegengeluid wordt echter geboycot door de media, die geheel op de hand van de oorlogsglobalisten in Brussel, Berlijn en Washington zijn. Zelfs de veel geprezen staatsman Helmut Schmidt wordt niet meer uitgenodigd, omdat hij meerdere malen heeft gewaarschuwd voor de Derde Wereldoorlog als Europa en Amerika niet heel snel van koers veranderen.

  ‘En zo gaat men met veel kritische mensen om. Degenen die daarvoor verantwoordelijk zijn lijken niet te begrijpen wat zij hun zogenaamde geliefde democratie daarmee aandoen. Daar komt bij dat door het toenemende kritiekvijandige, onderdrukkende klimaat steeds minder mensen openlijk hun mening durven uiten. Ik betreur het buitengewoon dat er in het bedrijfsleven –na aanvankelijk verzet- amper nog protest tegen het sanctiebeleid is.’

  Als de politiek niet snel bij zinnen komt, dreigt onherstelbare schade, waarschuwt Bittner. De huidige machthebbers zijn naar zijn overtuiging niet te vertrouwen. Ook zijn er geen echte persoonlijkheden meer die durven op te staan en weer daadwerkelijk de belangen van hun onderdanen willen dienen, inclusief hun soevereine rechten, zoals het mogen voeren van een ander beleid dan door Washington wordt gedicteerd.

  Westerse pers verspreidt enkel nog propaganda

  Helaas doet de aan de leiband van de politiek lopende pers, waar ‘amper nog kritisch geluid is te horen’, hier volop aan mee, en verspreiden ‘veel Westerse media op schandalige wijze regeringspropaganda, een deel zelfs oorlogshitserij. Dat wordt aan het steeds sceptischer wordende publiek als ‘objectief’ verkocht. De agressieve politiek van het Westen zou zogenaamd nodig zijn om ‘de Westerse waardengemeenschap’ te beschermen tegen ‘de oorlogszuchtige Russen’,’ – allemaal leugens die met historisch verifieerbare feiten zijn te ontkrachten. Dat geldt niet alleen de berichtgeving over Oekraïne en de Krim, maar ook over bijvoorbeeld Syrië en de migrantencrisis.

  Het falen van de media heeft volgens de auteur te maken met het feit dat veel toonaangevende organen en journalisten -net als veel politici- deel uitmaken van de in de loop der jaren opgebouwde netwerken van de VS en de NAVO, of daar op zijn minst nauw mee verbonden zijn. Dit heeft geleid tot het verkondigen van steeds minder objectieve feiten, en steeds sterkere gekleurde propaganda. Ook dat valt onder ‘De Verovering van Europa door de VS’.

  In dit verband merkt Bittner nog een ‘zorgwekkende ontwikkeling op: critici van dit onverantwoordelijke beleid en van de informatievoorziening door de pers zien zich al enige tijd met een drieste tegenpropaganda geconfronteerd. Ze worden zwartgemaakt en in hun bestaan bedreigd.’ Dat geldt ook deze site, die vanwege deze jarenlange kritische instelling op de officiële Nederlandse zwarte lijst werd gezet.

  Uitschakelen Putin hoofddoel = kernoorlog gevaar

  Het centrale doel van de Westerse elite is het uitschakelen van de Russische president Vladimir Putin, die een grote blokkade vormt voor hun ‘Nieuwe Wereld Orde’. Met man en macht wordt geprobeerd Rusland te destabiliseren en in Moskou een regimewisseling te veroorzaken.

  Het is heel naïef en gevaarlijk te denken dat de tot nu toe zeer terughoudend opererende Putin de voortdurende Westerse agressie oneindig over zijn kant zal laten gaan. Als de globalisten in Washington en Brussel te ver gaan, dan zou het Kremlin plotseling totaal anders kunnen reageren. Dan behoort ook een keiharde preventieve aanval met kernwapens op belangrijke Europese en Amerikaanse doelen beslist tot de mogelijkheden.

  Bron Xnieuws

  1. nick

   Heb het ook net gelezen @Wim. Goed stuk overigens, zou iedereen moeten lezen!
   Maar wel met een objectief vizier anders gaan de ogen nog niet open! De indoctrinatie zit diep! Maar deze enorme terechte waarschuwing aan de Europese landen en bevolkingen is volkomen terecht en (historisch) onderbouwd!

   Vraag is, hoe kom je van die schaduw regering af, ze zitten tot in de haarvaten van onze samenleving! Lijkt vrijwel hopeloss en zijn wij machteloos.

  2. Nog1

   @ wim

   volgende keer kun je beter gewoon een link plaatsen, zo’n lap gekopieerde tekst is irritant en ook nog eens verboden ivm copyright

   1. zomaar

    ach gut , te moeilijk voor jou ?, had je maar naar een betere school moeten gaan inplaats van IntHolland .

    1. Nog1

     @ Zomaar

     Je hebt het vast niet tegen mij, ik heb nooit op IntHolland gezeten

   2. Wim

    @Nog 1
    Met Bron vermelding is het niet verboden.
    Link wordt niet geplaats door DDS.
    Verder heb je nog iets over de inhoud.

 7. Frulen

  @Wim

  Het is voor velen nog te hoog gegrepen, ze weten niet eens wie Soros is. De zgn “Filantroop” met z’n vele “Stichtingen”.

 8. Rechtsstaat

  Het rechtse deel van Nederland heeft 33+20+6+2 = 61 zetels x 60.000 = 3.6 miljoen Nederlanders, ik ga ervan uit dat zij niet voor links hebben gekozen? Maar juich maar niet te vroeg want linkse Rutte zal met zekerheid zijn achterban verraden en met GroenLinks gaan regeren, op die manier kan hij zijn Eurofiele aspiraties verantwoorden als u begrijpt wat ik bedoel!!

 9. Ni28

  Een droomkabinet wordt het echt niet wel een nachtmerrie kabinet. Erger dan de vorige, het kan echt.

 10. Cultuur_Pessimix

  Ellende! Aan de ene kant Jesses Klaver (Wolf in schaapskleren) met zijn politiek correcte geneuzel. Aan de andere kant de christen unie….een partij die berust op een geloofsdogma. Lees: over god bestaat geen discussie…. Archaïsche ideëen over vrouwen, gezinnen. Anti-gay, anti-abortus. BAH!
  Ik hoop in beide gevallen dat het kabinet valt!

 11. Nog1

  In Nederland kiezen we het parlement en niet de regering. Welke regering de kiezer wil is derhalve niet relevant.

  Overigens is het kabinet er nog niet, en het is niet uitgesloten dat de huidige poging mislukt en dat er uiteindelijk een andere combinatie boven komt drijven.

 12. PimF

  Wapen u tegen de linkse terroristen, want zo mogen we Groen links toch wel noemen, zij vinden het niet erg als uw dierbaren omkomen door acties van een of andere moslim- idioot die ze zo graag binnenhalen en pamperen, jawel zij tekenen voor uw ondergang en u mag er nog zelf voor betalen ook, zij zijn het nieuwe NSB en de nieuwe bruinhemden.Weet wie uw vrienden zijn en blijven.

 13. nienke

  Groen-Links, laat dit in godsnaam NIET gebeuren, Pechtold is al een drama, als dit doorgaat wordt het een dramatische toestand voor het Ned. volk.
  Twee arrogante ballen die alleen hunkeren naar MACHT en verder interesseert hun het Ned. volk geen bal.
  Twee moslim knuffelaars die hun uiterste best zullen doen nog duizenden en duizenden (zielige stakkerds) hier met open armen te ontvangen.
  Wat een ramp voor ons land.

 14. Gustaafff

  Dat is niet verwonderlijk. In vechtkabinet Balkenende IV bleek de ChristenUnie een betrouwbare regeringspartner. De afgelopen jaren heeft zij goede plannen van het kabinet gesteund. Een christen-liberaal kabinet is wat we nodig hebben in de woelige tijd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.