De exitpolls zijn VNL niet gunstig gestemd, maar dat betekent niet dat het niet meer kan

Geen categoriemrt 15 2017, 21:25
Nee, de exitpolls geven VoorNederland op dit moment geen zetel: in tegenstelling tot Forum voor Democratie komt deze rechtste partij na vandaag niét in de Kamer. Maar het blijft nog even wachten op de officiële uitslag, en dat betekent dat er zeker nog hoop is op een zetel!
Nee, erg vrolijk keek men niet toen de eerste polls binnenkwamen: geen enkele VNL'er mag plaats nemen in de Kamer als dat de uitslag wordt. Let wel: het is slechts een exitpoll, en daar is niets officieels aan. Alles kan nog! Wie wat dat betreft nog optimistisch is, is Joram van Klaveren, die met onze verslaggever Paul van der Bas sprak bij de VNL-bijeenkomst in Wassenaar. Hij wijst erop dat van 6 van de 150 zetels nog totaal onduidelijk is waar ze heengaan: daarvan zou zijn partij er nog best eentje kunnen meepakken, wat al een heel mooie prestatie zou zijn voor zo'n jonge partij. "Het is vooral wachten op de prognose van 22:30."
En om maar te zeggen waar het op staat: het gat tussen de VVD en de andere partijen vindt ook Van Klaveren opvallend. En niet onterecht: als dit klopt, hebben we het over een gat van maar liefst 12 zetels tussen de 31 van de VVD en de 19 van de PVV, het CDA en D66.
Blijft het zo? We zullen het over een luttel uurtje zien, maar hoop is er zeker nog voor deze partij!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten