DENK-charlatan Farid Azarkan liegt dat hij barst over stemgedrag van andere partijen omtrent de rituele slacht

DENK blijft maar janken en miepen over de religieuze slacht. Zelfs partijen die daar tégen waren, worden door DENK-kandidaat Farid Azarkan weggezet als tegenstanders van het rituele slachten.

Gisteren was het dan eindelijk zover: het “grote” islamdebat van deze verkiezingscyclus. In een Rotterdamse moskee met een nogal twijfelachtige reputatie verzamelden zich enkele politieke woordvoerders in de hoop nog wat moslims over te halen op hun partijen te stemmen. Ster van de avond was natuurlijk de DENK-afgevaardigde: Farid Azarkan. Die had de hele avond het publiek op z’n hand, en ging als een wilde tekeer tegen al z’n tegenstanders (PvdA, SP, CDA, GroenLinks, D66 en Hero Brinkman).

Gelukkig voor Azarkan werd hij daarbij totaal niet gehinderd door feiten. Zeker niet toen hij begon over de rituele slacht

Volgens DENK-laaf Azarkan is de rituele slacht door een meerderheid van de Tweede Kamer weggestemd. Dat alleen al is natuurlijk slechts een half feit: het klopt dat in juni 2011 de Tweede Kamer stemde voor een einde aan de rituele slacht, maar die opheffing is vervolgens in de Eerste Kamer zelf weer weggestemd. Conclusie? Je mag anno 2017 nog steeds ritueel slachten. Azarkan zaait dus paniek om niets.

Daarnaast beschuldigde de DENK-demagoog zijn CDA-opponent Mustafa Amhaouch ervan voor die afschaffing te hebben gestemd. Dat lijkt me zeer sterk: die bewuste stemming vond plaats in juni 2011, en Amhaouch werd pas een jaar geleden lid van de Tweede Kamer. Amhaouch was er dus helemaal niet bij zes jaar geleden.

Maar daarnaast is het klinkklare onzin dat überhaupt het CDA hier wordt aangevallen door DENK. Er was in 2011 een Kamermeerderheid voor de afschaffing van de traditionele joodse en islamitische slacht, maar die bestond in ieder geval niet uit de christelijke partijen: CDA, SGP en ChristenUnie stemden voor het behoud van de rituele slacht. Wat bazelt Azarkan dus dat het CDA die rituele slacht mede om zeep zou hebben geholpen? De CDA heeft hem juist bewaard.

Het zou Azarkan dus sieren als hij ophoudt met die domme polarisatie: alles en iedereen is zogenaamd altijd tegen de moslims en hun gebruiken, als we het DENK-slachtofferverhaaltje mogen geloven. De maatschappij zit echter veel ingewikkelder in elkaar – gelukkig maar – en als het om de rituele slacht draait zit het CDA van Amhaouch aan dezelfde kant als Farid Azarkan en Tunahan Kuzu. Mijn oproep aan die laatstgenoemde lui is dan ook: houd toch eens op met het verkondigen van zoveel onzin.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. HW

  Door dit ritueel slachten wordt de basis gelegd voor het koppensnellen van andere niet moslims. Dus afschaffen in Nederland.

  1. loritta

   En, helemaal terechte reactie

 2. unitokkie

  heb liever dat islam ritueel uitgezet wordt in Nederland. Ben klaar met dit soort inferieure mensen die hersenziektes hebben.

 3. poison

  Laatste nieuws NOS teletekst: Toestel Cavusoglu mag niet landen.

  1. jennifer

   Hopelijk is de kerosine ook op en storten ze gelijk neer dan.

 4. poison

  Let op: Dit gaat Rutte en DENK zetels opleveren, moeten wij niet willen.

  1. nick

   Dit gaat vooral de PVV zetels opleveren!!!

 5. Ruud562

  Rituele slacht, iets walgelijkers is er bijna niet te bedenken! Die slacht moet hier gewoon worden verboden! Het normale slachten heeft al vele misstanden, laat staan dat slachten voor labielen!

 6. jennifer

  Het wordt tijd dat Denk zelf ritueel geslacht gaat worden en snel ook.

 7. Seneca

  Ik ben voor religieuze vrijheid maar ritueel slachten hoort daar perse niet bij!

 8. Adriaan

  De jacht is verboden, het dierenwelzijn moet onderdeel worden van de Grondwet (PvdD) en ritueel slachten mag nog? Afschaffen dat achterlijke misbruik. Zwarte Piet is discriminerend? Ritueel slachten is dier-onterend.

  1. back2basics

   De jacht is helemaal niet verboden. Dieren worden nog steeds, legaal, aan flarden geschoten met een hagelgeweer. En dan maar hopen dat het een ‘one shot, one kill’ is. Anders lijden ze onnodig. Rituele slacht, hoezeer ik daar ook tegen ben, is diervriendelijker dan wanneer het achterste vol met lood zit en het dier vervolgens levend aan flarden gescheurd word door een jachthond omdat het niet meer lopen kan.

   Hiep hiep hoera voor de beschaafde westerse wereld.

   Als mensdom zouden we ons diep moeten schamen. De wereld is een grote teringzooi met hongersnood, oorlog, religieuze eencelligen, politici, vervuiling en ga maar door.

   Als mensheid zouden we ons moeten richten op zaken die er toe doen. Het behoud van onze prachtige planeet aarde en haar dieren- en plantenrijk.

   Macht, religie en geld corrumpeert. Afschaffen die zooi.
   Ik dwaalde af, moest het blijkbaar even kwijt 🙂

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.