Haha! Premiersdebat tussen Wilders en Rutte veel beter bekeken dan de RTL Nieuws nepdebatten

Geen categoriemrt 14 2017, 9:42
2,3 miljoen mensen keken toe hoe Geert Wilders en Mark Rutte elkaar gisteravond aanpakten. Dat waren er een miljoen meer dan 1,2 miljoen mensen die naar het eerste RTL Nieuws-debat keken waar Wilders en Rutte niet bij waren.
Het best bekeken programma van gisteren was het NOS Journaal van 20:00 uur. Op de tweede plek staat het EenVandaag-debat met Mark Rutte en Geert Wilders. De Telegraaf legt uit dat dit nogal een verschil is met de kijkcijfers van de twee RTL Nieuws-debatten:

Naar het Carré-debat van vorige week zondag keken volgens Stichting Kijkonderzoek ruim 1,6 miljoen mensen, het eerste RTL-debat trok 1,2 miljoen kijkers.

Natuurlijk zullen de lijsttrekkers van de overige partijen roepen dat die debatten vooral slecht bekeken werden omdat ze het moesten opnemen tegen Boer Zoekt Vrouw, maar dat is natuurlijk een bijzonder slecht excuus. Als Nederlanders het zo belangrijk vonden om al die lijsttrekkers in actie te zien hadden ze BZV een weekje (of twee) overgeslagen. Zo moeilijk is dat niet. Daar komt bij dat niemand RTL Nieuws bij mijn weten dwong om het debat juist op die dagen en op die tijdstippen te organiseren.
Laten we nou gewoon eerlijk zeggen wat er aan de hand is: de Nederlandse kiezer is eerst en vooral geïnteresseerd in Geert Wilders, daarna in Mark Rutte, en de rest volgt vervolgens op redelijk grote afstand. Gisteravond stond een mooie clash op het programma tussen twee van de, qua stijl in ieder geval, beste politici van de afgelopen decennia, dus daar keken mensen wél naar. Bij de RTL-debatten deden ook volstrekt irrelevante figuren als Emile Roemer, Lodewijk Asscher en Jesse Klaver mee. Geen weldenkende Nederlander die dan denkt: 'Zo, daar ga ik eens goed voor zitten!'
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten