Haha! Wanhopige PvdA denkt dat ze hun kansen gekeerd hebben door één aardig debatoptreden van Asscher

Bij de PvdA hebben ze “weer hoop”. De hele campagne hebben ze in zak en as gezeten, maar nu gaat alles weer ineens volgens plan. Want Lodewijk Asscher heeft één debat voor de verandering eens niet verknald!

Op het partijbureau van de PvdA moeten ze wel héél wanhopig zijn als ze na gisteren denken na één verhaaltje van Asscher dat er niet haperend uitkwam of 100% onboeiend was weer helemaal terug in de race te zijn. Dit stukje tekst leest als satire, maar het stond dus écht in De Telegraaf:

‘De PvdA heeft weer een sprankje hoop door het slotdebat tussen de lijsttrekkers. De sociaal-democraten zijn uiterst tevreden met Asschers optreden daar vanavond, nu is het voor hen nog hopen dat er veel mensen hebben gekeken.

Na afloop van het debat stond Asscher te glunderen. Hij was feller geweest dan ooit en wist zo, voor het eerst deze campagne, eindelijk echt op te vallen. De PvdA-voorman maakte een soort tjakka-beweging en zei glunderend ‘heerlijk’ tegen zijn team.’

Sorry, maar dit is echt volkomen potsierlijk. Er is een reden dat we het hebben over een verkiezingscampagne en niet alleen van een “verkiezingsdag” in het etmaal voor de stembusgang: het gaat niet om je optreden in één specifiek debat maar over wat je kan laten zien over een periode van meerdere weken. In het geval van PvdA-lijsttrekker Asscher is dat optreden over de hele linie buitengewoon zwak. In alle andere debatten wist de Amsterdamse vice-premier niets te zeggen dat bleef hangen, en liet hij zich telkens de kaas van het brood eten door Jesse Klaver en Emile Roemer. Dikke kans dat allebei beter gaan scoren dan hij bij de kiezer vandaag, trouwens.

Dus nee, de PvdA houdt zichzelf volkomen voor de gek als ze na een paar minuutjes acceptabele televisie ineens denken dat deze verkiezingen niet keihard zullen worden verloren door de immigratieknuffelende salonsocialisten uit Rotterdam en Amsterdam. Nederland is er gewoon heel erg klaar mee. De PvdA is een sleets merk geworden, en na jaren kwakkelen en tóch stunten in Kamerverkiezingen, kukelt de façade dan eindelijk om. Zelfs op links halen ze tegenwoordig hun neus op voor de PvdA. Zelfs daar!

Laat mij dus hier het realistische tegengeluid formuleren tegenover dat ongefundeerde en ongebreidelde optimisme dat PvdA-leider Lodewijk Asscher uit de politieke dood is herrezen na één grapje over Dion Graus: u gaat vandaag gigantisch af. Een recordverlies. Maar na vandaag bent u wel van één ding af: van de vraag hoe erg de PvdA gaat verliezen. Dat weten we dan. Maar er zal een nieuwe vraag komen: heeft Nederland nog wel behoefte aan de PvdA, of kan Lodewijk Asscher zijn partij beter opheffen?

Wat mij betreft: een volmondig ja!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Ritter

  Of je nu voor of tegen Geert Wilders bent wat Geert Wilders gisteren tijdens het debat heeft gezegd over de PvdA zijn de feiten. Daar is niets op af te dingen en iedereen weet dat Wilders daarin gelijk heeft.

  De PvdA is voor een groot deel verantwoordelijk voor de integratie problemen die we nu hebben door het beleid wat ze in het verleden gevoerd hebben. Natuurlijk niet alleen de PvdA (ook andere partijen hebben daarin hun deel) maar wel voor een groot deel.

 2. Wim

  Je zag in dat debat met Wilders weer die linkse agressie.

  1. Pollewop

   Ja Wim. Dat was heel naar voor Geert. Hij werd zo onvriendelijk aangevallen door de Jood Asscher!

   1. Wim

    Pollekop

    Iemand die zijn gelijk niet krijgt begint te schreeuwen en onzin er bij te halen krijgt deze het nog niet dan gaat deze slaan. Een links kenmerk.
    Het was niet naar voor Wilders maar treurig voor de PVDA.
    Wilders is dat wel gewend die agressiviteit van links.

   2. jennifer

    Ha ha als ik er al mee lachen kan wat je hier zegt, zal Wilders toch wel zeker een binnenpretje hierom gehad hebben toch.

 3. Ome Ga

  Luister Asscher, linkse arrogante muts: 15 coupletten van ons
  Hollandse lied (zonder Arabische subtitling):

  https://youtu.be/_U2HsdbbDgI

 4. Adriaan

  Ik vond dat Asscher zich emotioneel liet gaan. Iemand die de wanhoop nabij is, werd meerdere malen echt boos. Een goede politicus laat zich dat niet gebeuren. Weg met de Partij van de Allochtonen. Nooit meer terugkomen.

 5. jennifer

  Wilders zei het zoals het was. Nederland dankt een partij als DENK aan de PVDA, Nederland dankt de massale niet aangepaste import aan de PVDA, Nederland dankt de massale criminaliteit van de import aan de PVDA. Dus waarom PVDA stemmen, deze partij heeft meegewerkt het land te verkwanselen aan de import. Als Nederlander ga je dan toch niet op dit soort partijen stemmen. Hij heeft gisteravond al duidelijk laten horen dat Nederland niet van ons Nederlanders meer is,dus mijn keuze is dan ook niet meer zo moeilijk, hoe het dan ook lopen mag gaan vandaag.

  1. DutchDropveter

   Ik hoop anders dat de PvdA er hierdoor wat etxra stemmen bij krijgt liefst een zeteltje of 3 a 5. Waarom? zo wordt het NOG moeilijker voor Rutte om de PVV uit te sluiten nog meer kleine sniper partijen en een kabinet zo stevig als een kaartenhuis.

   1. jennifer

    Of dat de oplossing dan is weet ik zo net nog niet, krijgt men straks het zelfde als wat in Belgie gebeurd is en dat een jaar lang, maar het land staat er wel nog altijd en de Belgen hebben het overleefd,dat weer wel.

    1. DutchDropveter

     Nee joh! het zijn niet allemaal VVD-ers 😉
     De VVD zal tot in den treuren proberen een kabinet te vormen maar ik geloof niet dat het CDA makkelijk mee werkt om over de SP maar te zwijgen.

     Glazenbol:
     Uiteindelijk zul je op alle journaals horen dat Rutte zijn stinkende best heeft gedaan een kabinet te vormen maar de andere partijen niet willen toegeven.
     En zo zal de media opnieuw de verkiezingen proberen te sturen. En zo zijn we weer rond.

 6. Two Ravens Black Kettle

  Ik verwacht dat de Kaaslemmingen vandaag weer massaal op de eurofiele gevestigde Islam voorbereiders gaan stemmen. De Bierpompliberalen zullen winnen en ook peuter Klaver kan rekenen op een enorme winst.
  Virtue signalling gaat bij deze volgevreten generatie boven de toekomst van de kinderen van Nederland. Op naar een groot Malmo.

  Echter

  Toch zal ik vandaag afstemmen op de Orwelliaanse NOP of de rottende mispel RTL om met smaak de Dood van de PvdA te aanschouwen.
  Dat wordt een historische gebeurtenis waar ik bij wil zijn.

  Maar stel dat het bloedbad niet astronomisch is maar slechts extreem kolossaal. Dus dat de PvdA ‘er in slaagt’ 14-16 zetels binnen te sprokkelen (vanuit de ambtenarij en de subsidie-zielepieten)

  Ze zullen dit dan vieren als een overwinning. Maar de realiteit is dat de Sociaal-Democratie dan ook naar het urnenveld getorst kan worden.
  Wie weet gaan ze de komende jaren dan wel fuseren met GL, D’66 en CU.

  Wat er ook moge geschieden vandaag wordt geschiedenis geschreven en ik ben dankbaar dat ik dat nog mag meemaken.

 7. HW

  Asscher heeft gisteren laten zien, dat de PvdA niet in staat is de werkelijkheid onder ogen te zien.
  Wat er gebeurd is in Rotterdam zou toch een referentie moeten zijn voor het beleid van de PvdA van de laatste 25 jaar. Helaas heeft Asscher niets geleerd en nam hij ook gisteren weer eens afstand van de wil van de meeste Nederlanders.
  De Turken laten en hebben ook al laten zien, dat zij graag hier wonen om te profiteren van de voordelen van onze maatschappij, maar Turkije blijft ondanks hun weelde hier hoog in het vaandel staan en het liefst zouden ze ons hun wil opdringen.
  De PvdA wil niet zien, dat deze Turken zichzelf elke weer opnieuw in een slachtofferrol zetten om maar medelijden met hun positie op te kunnen wekken.
  Als hun wil niet doorgedrukt wordt, dan zijn deze te trotse Turken beledigd en beginnen een karakter te vertonen, die wij enkel vinden in een gekkenhuis.

  Vandaag wordt er afgerekend met dit soort extreme lieden en ze kunnen ervan uitgaan, dat de vrijheden die ze hadden (haatzaaien) nu eindelijk onder de loep komen te liggen.
  Ook de PvdA zal hier de komende lering uittrekken en erachter komen, dat de islam voor fanaten niet alleen een religie is maar vooral een ideologie is, die zijn weg ook binnen de PvdA heeft gevonden. (KUZU)

  Aan de Turk Kuzu kun je zien, dat buitenlanders geen invloed mogen hebben op onze politiek. Hij kon zich gisteren verantwoorden (Nederland is van ons allemaal) voor de uitspraken van Adolf Erdogan, maar wederom bleef slachtoffer Kuzu thuis en liet zijn slogan meteen vallen.
  Hij geeft hiermee aan dat Nederland beslist niet van ons is en in de toekomst een provincie van Turkije zal te zijn als hij maar zijn politiek mag blijven bedrijven. Kuzu mag zichzelf wel een kogelvest kopen, want onze Volkert staat zo weer klaar om zijn gedachtegoed om zeep te helpen. Neem dan gelijk een helm erbij, want Volkert schiet graag iemand door het hoofd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.