Het gaat beginnen! Vandaag is de eerste werkdag van Thierry Baudet en Theo Hiddema in Den Haag

Dit is het moment waarop menig FVD-kiezer ongetwijfeld naar uitgekeken heeft: het moment dat Thierry Baudet en Theo Hiddema als vorsten het Binnenhof worden opgereden, waar ze vanuit hun nieuwe Kamerfractie straks mogen meepraten aan de belangrijkste vergadertafel van Nederland. Een klein stukje geschiedenis, zo durf ik wel te zeggen.

Nog drie dagen, en dan wordt de nieuwe Tweede Kamer officieel geïnstalleerd. Twee van die nieuwe Kamerleden zullen Theo Hiddema en Thierry Baudet zijn, die door Nederland zijn gekozen om straks een frisse wind te laten waaien door Den Haag.

En dat begint allemaal vandaag, met hun eerste officiële werkdag in het hart van onze parlementaire democratie. De twee hebben een tijdelijk kantoor gekregen en kunnen – totdat de oude Kamerleden zijn vertrokken – in ieder geval al vast vooruit met hun eerste bezigheden. En de twee hebben daar enorm veel zin in, zoals ook te zien is op een nieuwe video die de kersverse FVD-Kamerleden vandaag via Facebook met hun achterban deelden:

Ook allerlei berichten over Theo Hiddema die zogenaamd geen zin zou hebben om Kamerlid te worden worden naar het rijk der fabelen verwezen, met een montere strafpleiter die aangeeft heel blij te zijn straks aan de slag te kunnen:

“Ik ben jullie heel dankbaar dat ik in de gelegenheid ben gesteld om m’n beste beentje voor te zetten. Het is nog vroeg, maar ik zou zeggen: genieten jullie ook een beetje van de overwinning. Dat straalt ook van je af bij de koffie-automaat als jullie mogen pauzeren.”

Geestig als altijd dus. Hoe dan ook: succes, heren!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Ni28

  Het wordt nog een kluif voor Hiddema, de man die zich uitsluitend met feiten bezig houdt. Maar wie weet krijgt hij de Kamer nog achter zich.

 2. HaZ

  Het zal een genoegen zijn om Hiddema aan de interruptiemicrofoon te zien en horen, alhoewel ik vrees dat, gezien zijn uitgebreide manier van pleidooi houden, dat hij vaak onderbroken gaat worden door Arib ( blijft dat wicht trouwens kamervoorzitter als
  meeverliezende van de PvdA ?)

  1. DutchDropveter

   Hangt er vanaf of haar Marokkaans paspoort wordt afgepakt door CDA-er Buma maar dat zal wel een loze belofte zijn / verkiezingsretoriek om zieltjes te winnen in het noorden.

 3. Ome Ga

  Sympathiek even zo een ‘file’bericht van onze helden! Het ga jullie goed. Dank voor jullie inzet. Die is op hart niveau en dat heeft NL nodig,
  niet half deaud zoals veel van die elite maar springlevend, en jullie gaan ervoor, en jullie gaan het goed doen, zeker weten! Hak erin. Thunder and lightning. Duizend bommen en granaten. Wees woest (heilige toorn), ga voor recht en rechtvaardigheid. Spaar de leugenaars en draaiers niet!
  Bestrijdt de linkse draaikonten. En hun aanvoerder, Pinokkio!

  Gijlieden zijt het waard, en gij zijt waardig om ons te…
  dienen! En ipv nep vertegenwoordigers eindelijk ‘ons’ dierbare NL te helpen en te dienen!

  Klopt vrienden: “De partij wordt groot!”
  Tijd geneest veel. De kanker heeft genoeg voortgewoed, en moet uitgesneden worden! Hallelujah.

 4. dapperedodo

  Allez, Beaudet en Hiddema, zet m op en leer ze (jullie weten wie) eens mores. Hopelijk doen jullie het zo goed dat over vier jaar de grote klapper komt.

   1. DutchDropveter

    MSM gebruiken als bron…. kan alleen Gustaafff of zijn andere nickname Pollewop, gaat heen en steriliseer u.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.