Hiddema (FVD) gaat los: ‘Rutte schoffeert 2 miljoen landgenoten door ze neer te zetten als fascisten’

Theo Hiddema had even geen enkele zin om met een blad voor de mond te praten toen hij vandaag bij Business Class mocht vertellen wat hij dacht van Mark Rutte die de verkiezingsoverwinning opeiste met zijn woorden dat de “verkeerde populisten” waren verslagen.

Man, ik kan écht niet wachten tot de maiden speech van de nieuwgekozen parlementariër Theo Hiddema in de zaal van de Tweede Kamer. Niet omdat ik het per sé altijd met hem eens ben, maar wel omdat de man een geweldige verteller is die altijd heerlijk van wal kan steken.

Vanochtend bij Business Class op RTL 7 was het wederom raak. Presentator Harry Mens confronteerde de nummer 2 van het Forum voor Democratie met een stuk van ene Fleur – “Fleurtje” voor intimi – die in het Algemeen Dagblad geklaagd had over de zogenaamd “fascistoïde” denkneigingen van partijen.

Hiddema nam dat ‘Fleurtje’ niet eens zo zeer kwalijk, maar wel de mensen op invloedrijke plekken die toch echt beter zouden moeten weten. Mensen zoals premier Rutte.

Hiddema legt verder uit dat de premier maar eens een toontje lager moet gaan zingen: hij is helemaal niet de winnaar van de verkiezingen. Want hoe kan je de winnaar zijn als je coalitiepartner aan een politiek faillisement wordt geholpen en je zelf ook 9 zetels moet inleveren?

Een beetje bescheidenheid zou de VVD sieren, maar goed, je hebt het over de partij met de meeste integriteitsschendingen van 2016. Succes met die lui een beetje bescheidenheid bijbrengen! Hopelijk gaat dat Theo Hiddema straks toch een beetje lukken. En dan niet alleen vanaf de paarse stoel van Business Class, maar ook van achter het houten spreekgestoelte in de Tweede Kamer. Ik kijk er in ieder geval reikhalzend naar uit.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

82 reacties

  1. jennifer

   Ik heb het eens gelezen, maar er staat ondertekende maar zie nergens n naam staan. Vind het wel kloppend allemaal, en wou dan wel eens weten of men daar als burger ook voor kan gaan tekenen ergens, want het is inderdaad zo dat hij de kiezers van de PVV hiermee behoorlijk beledigd heeft en geschoffeerd zoals Hiddema hier zegt. Tot dat niveau heeft de PVV zich tenminste niet verlaagd om kiezers van de VVD te schofferen, zoals de VVD nu gedaan heeft.

   1. jennifer

    En die van het FVD ook natuurlijk, maar het is bekent wat voor een laag aan de grond figuur Rutte werkelijk is inmiddels.

  2. Beukman

   De PVV zet zichzelf met deze lachwekkende in erbarmelijk Nederlands neergepende verklaring weer eens neer als de Partij van de Klagers, ook wel de Calimeropartij.
   Overigens verbaast het me dat in de lijst met personen tegen wie aangifte wordt gedaan Wilders niet voorkomt. Die heeft in het verleden immers de VVD onder Rutte ook bij voorbaat uitgesloten.

   Deze aangifte maakt geen schijn van kans. Behandeling ervan zal op z’n hoogst een smak belastinggeld gaan kosten.

   1. Wim

    Dit is niet de PVV Beukman.

     1. Lex

      Nigel Farage

      Wat heb ik toch altijd genoten van zijn uitspraken, jammer dat hij zich na de winst voor zijn partij vertrokken is.

    1. Beukman

     @Wim
     Nee, maar het is in deze aangifte wel de Zielige Partij.
     Enorm jammer trouwens dat de link in de aangifte naar “Overzicht Schandlijst VVD” niet werkt.

     1. Wim

      Ja je zou denken aan censuur.

     2. Beukman

      @Wim
      Of zelfcensuur.
      Die schandlijst is een dermate larmoyant misbaksel van in beroerd Nederlands opgestelde Calimero-klaagsels, dat de Bond van Overheidszaken hem in godsnaam zelf maar heeft weggehaald.

    2. Wim

     Klopt , maar Beukman was dat nog niet duidelijk gezien zijn PVV beschuldiging.

   2. jennifer

    Ga jij in een hoek samen met Guustaaf je koran lezen zeikerd met je beledigingen naar PVV stemmers toe,jij kan maar beter je mond houden. Die site is een overheidssite waar men gelijk op inschrijven kan en gaat over alles wat er mis is, en men dit kenbaar maken kan dan. Dus zet je eierdop van calimero dit keer maar op je eigen kop dan.

    1. Mees

     Ben je echt zo dom, een overheidssite.
     Snap hem een overheidssite, er staat overheid.

     1. jennifer

      Jij kan beter zwijgen mees met je beledigingen tegen mensen die op de PVV stemmen, jij bent wel de laatste die haar mond open kan doen.

    2. Beukman

     Dat is helemaal geen overheidssite, @Jennifer. En dat ze Wilders zijn “vergeten” om aangifte tegen te doen, is buitengewoon hypocriet. De man heeft immers de VVD met Rutte uitgesloten om een kabinet mee te vormen.
     PVV-stemmers, het is maar een betrekkelijk klein clubje, maar ze klagen het hardst (de goeden niet te na gesproken).

     1. jennifer

      sorry zie net dat het een site is waar je tegen de misstanden binnen de overheid kan reageren. Is niet verkeerd toch, aangezien referendums ook maar met de voet getreden worden. Dacht dat het een site van de overheid was.

     2. Anna

      Beukman. We klagen niet. Wij brengen de feiten aan de orde.
      Mark Rutte deugt niet in deze.

     3. Beukman

      @Anna
      Dat partijen de PVV uitsluiten en omgekeerd zijn inderdaad feiten. Daarover gaan lopen klagen en zelfs aangifte doen, dat is echt een brug te ver.
      Het is hier al vaker geconstateerd. PVV-stemmers kunnen prima uitdelen. Als er echter een keertje moet worden geïncasseerd, staan ze plotseling allemaal achter in de rij.

    3. Nog1

     Ach Jennifer, we leven in een vrij land. Niemand hoeft zijn mond te houden, jij ook niet.

     1. Freud

      Ja, vrije meningsuiting, maar je moet het niet wagen om een iets andere kijk op een zaak te hebben dan die op het A4 tje van de Grote Leider staat want dan wordt je hier onmiddellijk verrot gescholden zoals het grote voorbeeld ook Rutte,Samsom, Klaver en Pechtold voor rotte vis heeft uitgemaakt. En als hij, gecombineerd met verraad aan een coalitie dan zegt: Belediging en schoffering van 2 millioen (?) PVV ers, denk ik: Met wie zou jij nou op een normale manier kunnen regeren. Nee, het is diepzielig maar helaas, hij zal weer 4 lange jaren oppositie moeten voeren en toezien hoe aan het eind van de rit weer een ander er met de buit vandoor gaat.

   3. Wim

    Deze aangifte maakt geen schijn van kans. Behandeling ervan zal op z’n hoogst een smak belastinggeld gaan kosten.

    Moet kunnen ,de zaken tegen Wilders koste ook bakken met geld.

 1. Pollewop

  “De VVD, PvdA, D’66, CDA, en GroenLinks maken zich schuldig aan
  onbehoorlijke bestuur in schending van ambtseed, schending van integriteit, schending van ambtsplicht, schending van fairplay beginsel, in een onaanvaardbare doorkruising van het recht in schendingen van het mensenrecht in het wederrechtelijke bevoordelen, door listige kunstgrepen en door een samenweefsel van verdichtsels.”

  Een oerkomische tekst.

  1. jennifer

   Ja zal voor iemand als jij bent ook niet te begrijpen zijn, als je het al niet beheerd begrijpend Nederlands te lezen.

   1. Pollewop

    Dit is geen begrijpelijk Nederlands, Jennifer.

  2. Beukman

   @Pollewop
   Geen touw aan vast te knopen.
   Je zal als dienstdoende agent maar de pech hebben dat deze aangifte op je bureau belandt.

   1. jennifer

    Goh toch, zal niet zo erg zijn als al die valse aangiftes die men op het bureau heeft gekregen van de Marokkanen toch,waarvan de helft niet eens lezen en schrijven kunnen stel je dat maar eens voor als je zoiets op je bureau krijgt.

    1. Beukman

     @Jennifer
     Zeker, ook die agenten zijn niet te benijden.
     Daar komt nog bij dat een heleboel agenten zelf nogal moeite hebben met de Nederlandse taal. En dan heb ik het over gewone Hollandse jongens.

 2. De Vrolijke Fietser

  Thierry Baudet lijkt me op zich wel een aanwinst voor de TK; een frisse wind en bepaald geen domme jongen. Onbegrijpelijk vind ik dat FvD de tweede zetel laat bezetten door zo’n malle, anachronistische, arrogante dandy als Hiddema. Had liever geprobeerd iemand als Joost Eerdmans te strikken, of Marco Pastors.

  De bewering die Hiddema hier ook doet, als zou Rutte PVV en FvD stemmers hebben weggezet als ‘fascisten’, slaat als kut op Dirk en is gewoonweg niet waar. Rutte heeft inderdaad slechts de term ”verkeerd populisme” gebruikt, whatever that may be, maar fascisten – en nazi’s – komt toch echt uit de koker van vader Erdogan, bepaald geen ”mattie” van Rutte.

  Baudet doet er goed aan deze Hiddema bij volgende verkiezingen zo snel mogelijk te lozen.

  1. Beukman

   @Fietser
   Op Pastors en Eerdmans na geheel mee eens.
   Baudet wordt door de pers harder aangepakt dan hij verdient. Het is ook kwalijk dat hij op één hoop wordt gegooid met de PVV. Het is strategisch goed dat hij zich distantieert van Geerts extremistische gedachtengoed.

   1. Kodi

    Extremistische gedachtengoed? Verklaar je nader! Ik geloof dat je niet helemaal spoort.

    1. Beukman

     @Kodi
     Ik spoor uitstekend, dank je. Geert zijn islam-mantra kun je gerust extremistisch noemen, evenals zijn voorstel om korans te verbieden en moskeeën te sluiten. Zelfs Baudet krijgt er kromme tenen van.

     1. Kodi

      Winston Spencer Churchill: Mein Kampf als de nieuwe Koran
      Hier had men dan de nieuwe Koran vol blind geloof in de oorlog: gezwollen van taal, breedsprakig en vormloos – maar onheilspellend

      Context:
      Het citaat komt uit deel 1 van Churchills serie over de Tweede Wereldoorlog: “The Gathering Storm”.
      In het Engels luidt het: “Here was the new Koran of faith and war: turgid, verbose, shapeless, but pregnant with its message.”

      Commentaar:
      Er is nogal schande gesproken over het feit dat Geert Wilders de Koran vergeleken heeft met Hitlers Mein Kampf. Dat Churchill omgekeerd bij het verschijnen van dat laatste boek het vergeleek met de Koran geeft te denken.

      De Canadese Craig Read schrijft over de uitspraak van Churchill zeer to the point: “He [Churchill dus] viewed Islam and Arab imperialism as any rational statesman would – in the light of reality, geo-politics and international power.”

     2. Beukman

      @Kodi
      Een Brit die aanmerkingen heeft op het Arabisch imperialisme, veel gekker moet het niet worden.
      Overigens:

      “I don’t read the quote as an anti-Muslim message, though. Churchill could as easily have said “Here was Hitler’s Bible” or “Here was the Nazis’ Constitution“ That is, the Nazis believed in the sentiments in Mein Kampf as strongly as Muslims believe in the Koran. He was not comparing the contents of the two.”

      https://www.quora.com/Did-Winston-Churchill-really-say-that-Mein-Kampf-was-Hitlers-Koran

     3. Nog1

      @ Kody

      Winston Spencer-Churchill was zelf nog niets eens geboren toen Mein Kampf uitkwam, je bedoelt zijn vader, Winston Leonard Spencer-Churchill. En hij schreef het niet bij het verschijnen van het boek, maar een kleine 20 jaar daarna.

   2. De Vrolijke Fietser

    Nou, ik volg echt niet alles wat er in de MSM over Baudet wordt geschreven. Ik ben geabonneerd op de Volkskrant, en daarin stond gisteren een interview met Baudet, waarvan je echt niet kan zeggen dat hij ”hard werd aangepakt”, of vijandig. Kritisch misschien, ja, maar dat mag met een politicus, en wat dat betreft is er echt geen verschil met de andere lijsttrekkers die de VK de afgelopen weken heeft geïnterviewd.

    Hij kreeg zelfs de gelegenheid om een paar hardnekkige lasterverhalen die al lange tijd over hem de ronde doen – vooral op links-achtige fora – recht te zetten. Zo heeft hij er nooit voor gepleit dat wanneer vrouwen ”nee” zeggen, ze ”ja” bedoelen en dat je dan maar moet verkrachten.

    Ik zou zeggen, lees het interview zelf eens. Het zal vast ook wel op de site van de VK staan.

    1. Beukman

     @Fietser
     Dat interview had ik vanmorgen juist gelezen. Er lijkt me inderdaad niets mis met het stuk.
     Maar zoals je zelf al aangeeft: af en toe doet de man een onhandige uitspraak, en daarover wordt dan eindeloos doorgemeierd, ook in de MSM. De uitspraak over vrouwen is er een, de uitspraak over de homoeopathische verdunning is een ander voorbeeld.

     Baudet zelf zegt: “Mensen hebben het idee dat ze je bij een onhandige uitspraak ontmaskeren, dat eindelijk een tipje van de sluier van je eigenlijke kwaadaardige gedachtengoed wordt opgelicht.” Daar kan ik wel inkomen.

 3. Ritter

  “De grote winnaar van de Tweede Kamerverkiezingen van woensdag was natuurlijk Geert Wilders.

  Niet zozeer door de winst van vijf zetels voor zijn PVV als wel door zijn invloed op gevestigde partijen. Wilders dreef en drijft met de zweep in de hand alle partijen op om zich uit te spreken over immigratie, islam en Europese Unie (EU).

  Zijn aanwezigheid in de Tweede Kamer en hoge scores in de peilingen hebben nagenoeg alle partijen gedwongen hun posities in zijn richting aan te passen.”

  http://www.elsevier.nl/nederland/opinie/2017/03/nederland-plots-pro-eu-wilders-won-via-andere-partijen-473642/

  1. Wim

   Nou de afbraak(vernietiging)van de PVDA de eerste partij die de PVV in de kamer buitensloot is er ook wel één om te feesten.
   Spekman was gisteren in tranen, best wel zielig wat een huilebalk.

   1. Kodi

    Het verlies van de PvdA is een godsgeschenk aan de democratie en aan het Nederlandse volk. En daar mag best op geproost worden.

    De PvdA kan beter even bij Pia Dijkstra langs gaan inzake wat deze moet doen bij hun voltooide leven.

    Nooit meer PvdA!!!

    1. Pollewop

     De stemmen die de PvdA verloor gingen naar andere progressieve partijen.
     Belangrijker in deze verkiezingen is het verlies van de PVV die de illusie een populistische en anti-EU revolutie te kunnen ontketenen nu definitief kan vergeten.

     Het verlies van de PvdA is een herdefiniëring van links, het verlies van de PVV is de dood van het populisme.

     1. Kodi

      De PvdA verloor 29 zetels. GL en D’66 wonnen bij elkaar 17 zetels. Naar welke progressieve partijen gingen die 12 zetels?

     2. Borrelnootje

      Pollewop, volgens mij heeft links in zijn totaliteit verloren. Hoezo dan een herdefiniering?

      En jouw begeerde dood van het populisme is slechts wensdenken: het populisme is springlevend met de PVV als 2e partij van het land en een nieuwe rechtse partij erbij met veel potentie.

      Kijk niet vreemd op als de VVD over vier jaar dezelfde weg gaat als de PvdA nu: weggespoeld door het afvoerputje.

     3. Pollewop

      De zetels van de PvdA gingen ook naar PvdD, DENK en 50-plus.

      Ik weet niet of je die partijen als rechts wenst te labelen, maar het brengt mij tot de conclusie dat de links-rechts balans in de Nederlandse politiek in essentie niet is veranderd.

  2. nick

   En dit is precies zoals het is! Gewoon de feiten en deze gewoon benoemen!
   Grootse wapenfeit van de PVV, de PvdA vernietigen. Bijna gelukt!! Ze bestaan nog maar iederen hoopt eigenlijk dat ze de handdoek in de ring zullen gooien, Gewoon geen bestaansrecht meer. Klaar!
   Ander wapenfeit, gehele politiek een andere richting opduwen! Bijna gelukt. Er blijven randverschijnselen als een D666 en Gifgroenlinks bestaan maar nog even en die zullen ook marginaliseren.

   De linkse socialisten zijn de pionnen van de werkelijke machthebbers, te dom of te simpel om door te hebben hoe en waarvoor ze gebruikt worden. Rechts was altijd al slimmer en realistischer. aagezien steeds meer mensen wakker worden uit de linkse droomwereld zal het rechtse beleid steeds meer terrein gaan winnen. Onvermijdelijk !!

 4. ludotausch

  PVV en FvD worden door links, de NOS/NPO en de VVD duidelijk met een negatieve bias behandeld. We worden door links als rascisten, fascisten en naziś neergezet. Dat is een daad van agressie, politieke en journalistieke agressie. Journalistieke prostitutie zelfs vanuit NOS en bv NRC. Discriminatie door groeperingen die zich zo nadrukkelijk als anti-discriminatie bewust willen laten gelden in de maatschappij. In hun ontbrekende zelfreflectie zouden ze eigenlijk moeten zuchten, wij vloeken in eigen ( linkse) Kerk. Gezien hun koppigheid zullen we idd meerdere partijen nodig hebben, die ze telkens min of meer hetzelfde zeggen. Daar is zeker ook een grote rol weg gelegd voor de media, die nog wel affectie heeft met kloppende info en ethiek. En socialmedia is als een broed vijver om deze ethiek te beoefenen. Ik zie het met vreugde gebeuren. Tuurlijk, Fake news gaat er ook in rond, maar wordt juist ook daar vaker ontmaskert. Met Fvd en PVV zie ik 2 partners verijzen, die zeer veel kunnen gaan bereiken,…..en al bereikt hebben.

 5. Wim

  Is de zondagsschool uit ,gezien de drie trolletjes in één keer hier weer voor de deur staan.

  1. Beukman

   @Wim
   Ja, Jennifer…. en wie is de derde?

 6. Kodi

  Theo Hiddema (FvD) gaat los over de Islam
  https://www.youtube.com/watch?v=DeO4knX9Juw

  Het is de waarheid.

  1. Kodi

   Wordt het dan niet eens tijd de VVD als criminele organisatie te ontbinden en hun clubhuis te sluiten?

  2. Anna

   Wim. Maar ze maken PVVers uit voor het vuil van de straat intussen maar stelen en roven van de bevolking. Mark Rutte deugt niet. Dat zullen de kiezers de volgende keer gaan inzien. VVD is er slechts voor het grootkapitaal.

   1. Beukman

    Anna meent:
    “Mark Rutte deugt niet. Dat zullen de kiezers de volgende keer gaan inzien.”

    Er is gelukkig altijd een volgende keer. Ze hebben het de vorige keer niet ingezien. Ze hebben het deze keer niet ingezien. Mochten ze het de volgende keer óók niet inzien, dan is er altijd nog een keer daarna.

 7. Kodi

  De globalisten in Den Haag, Brussel en Berlijn beweren dat de ‘populistische revolutie is gestopt’, maar onafhankelijke nationale en internationale waarnemers zijn het daar beslist niet mee eens. Ze wijzen erop dat de regerende coalitie opgeteld 37 zetels verloor, en de PVV met een winst van 5 zetels de tweede partij van het land is geworden. Wilders’ invloed op de Nederlandse politiek –tijdens de campagne onderstreept doordat massa immigratie nu ook voor de andere partijen ineens een belangrijke thema was- zal dan ook niet kleiner, maar juist nog groter worden. De leider van het Franse Front National, presidentskandidaat Marine Le Pen –die volgens de laatste peilingen haar voorsprong verder heeft vergroot- noemde de verkiezingsuitslag dan ook ‘extreem positief’.
  https://t.co/mRVZqc7xY3

  1. nick

   Kijk dat is nu weer een feit en waarheid! De linkse media wil dolgraag de waarheid versluieren en bedekken maar dit zijn gewoon de feiten!

   Heb dan ook goede hoop op Marine Le Penn. Zij is degene die ervoor kan zorgen dat de EU in zijn huidige staat wordt opgeheven en alle corrupte lieden daar werkloos naar huis moeten, dan wel opgepakt wegens fraude, verduistering en andere strafbare feiten.
   Gezien de stand van zaken in Frankrijk, (waar onze media ook sluiers overheen legt) en die is echt ernstig en niet te onderschatten, moslims terroriseren dat hele steden, vernielen alles wat ze tegen komen en putten de staat in kosten totaal uit, verwacht ik dat de Fransen, die altijd nog een meerderheid vormen, eieren voor hun geld kiezen en Le Penn uitroepen als hun president in de hoop dat zij de massa immigratie en geldverslindende EU/ machtsgekken zal gaan stoppen.

 8. Robert Leiden

  Ach die Hiddema, een boze blanke man.
  Dan gaat hij los in zijn speech… en?
  Een andere mening:
  http://www.ad.nl/verkiezingen/geen-paradijs-wel-een-heel-gelukkig-land~ae120d06/

  1. Borrelnootje

   Robert Leiden, het is jammer en ook erg dom, dat links niet wil luisteren naar de ‘boze blanke man’. Het is kortzichtig om dit geluid te bagatelliseren, getuigt van op niets gestoelde hoogmoed om daar ‘boven te willen staan’ en geeft alleen weer dat de reageerder die dergelijke taal bezigt tot de deugbrigade behoort: kijk mij eens goed zijn, aan de juiste kant van de lijn te staan en het met al mijn verstandige medestanders beslist en zeker beter te weten – wij hebben de wijsheid in pacht.

   Kuddedieren zonder enig vermogen tot zelfstandig nadenken.

   1. Pollewop

    De boze blanke man was er altijd en zal er altijd zijn, gemiddeld zo’n 10% van de kiezers. Daar is met beleid niets aan te doen, ze zullen altijd boos blijven omdat de oorzaak niet in de samenleving maar in henzelf zit. Noem het een psychologisch gebrek, verslaafd aan ongelukkig zijn.

    1. Borrelnootje

     Je geijkte antwoord Pollewop, dan kennen we nu langzamerhand wel. Kom eens met wat nieuws, rancuneuze chagrijn.

     De boze blanke man is er niet altijd geweest, maar komt gelijk op met de ongebreidelde import van kansloze immigranten en hangt daar ook direct mee samen. De boze blanke man is duidelijke een wakkere blanke man die in de gaten heeft dat op termijn Nederland uitgevlakt wordt en demografisch en cultureel onder de voet gelopen wordt door als konijnen fokkende middeleeuwiers met een gemiddeld IQ net boven de gemiddelde schoenmaat en een gewelddadige fascistische ideologie die van Europa Eurabie willen maken.

     Geheel los daarvan vormen de boze blanke mannen inmiddels zo’n 15% van het electoraat (en geen 10%), zijn gestaag groeiend en zullen op een gegeven moment de meerderheid vormen. De boze blanke man is ondertussen tevens een geuzennnaam geworden.

    2. Beukman

     @Pollewop
     Driekwart van de blanke boze mannen op DDS woont in het buitenland. Toch schreeuwen zij het hardst.

     1. Floris

      Hoe kan jij dat nu weten, Beuktrol?

     2. Borrelnootje

      100% van de trollen op DDS woont in Nederland. Ze schreeuwen niet alleen twee keer zo hard als de blanke boze mannen, maar manipuleren, liegen en bedriegen, fulmineren en kankeren aan een stuk door. Bovendien hebben ze de merkwaardige neiging om altijd voor elkaar in de bres te springen en elkaar uit de wind te houden.

 9. nick

  Voor degenen die nog niet begrepen hebben hoe de vork in de steel zit. Die zich afvragen hoe het kan dat dingen zo merkwaardig lopen.

  In dit artikel wordt kort en bondig uitgelegd hoe de huidige machtstucttuur in elkaar zit. Dit is een historisch feit waar wij, de westerse en feitelijk gehele wereld nog steeds onder lijd en in een steeds sterkere mate worden gemanipuleerd.

  Ondanks dat deze club allang geleden is ontmaskerd maakt ze dat weinig uit want juist die openbaarheid vinden ze mooi. Ook de vraag en de suggesties van en over complotten is precies wat ze willen veroorzaken.

  Links, de socialisten zijn altijd al degenen geweest die in hoge mate trappen in de manipulaties van deze machten achter de macht. Die niet doorzien dat ze slechts een instument zijn van juist dat en diegenen wat ze denken te bestrijden. Links in naif, goedgelovig en simpel.

  Tenslotte:
  Zoals George Orwell zei: de enige kans voor het doorbreken van de macht ligt bij de proles (het ‘gewone volk’). Maar daarvoor moet het volk zich eerst bewust worden van het spel. Pas dan kunnen de mensen een keuze maken om het spel niet meer mee te spelen waardoor het brede fundament (de onderste laag) van de piramide zal afbrokkelen. En daarmee zal de gehele piramide instorten.

  http://www.cooperatiedevrijemedia.nl/2017/03/illuminaat-weishaupt-architect-van-de-hedendaagse-machtsstructuur/

 10. dapperedodo

  Ik begreep dat meester Hiddema ook iets zei over in aanmerking komen voor een orde of medaille of iets dergelijks. Grappig antwoord van hem: mijn hemel ik heb nog niets uitgevoerd. Het is niet ongebruikelijk in de politiek onderscheidingen te geven aan mensen, die niets betekent hebben voor de bevolking. Kijk maar naar Merkel met haar vredesprijs. Diep en diep triest.
  Meester Hiddema had het over een warm onthaal in de Kamer. Ik hoop hij zijn politieke tegenstanders minder warm gaat onthalen als hij zn woordje gaat doen.

  Apart. Mijn vader kon ook een onderscheiding krijgen. Hij zei:”nee dank je wel, wat moet ik met die rommel”. Ik geloof dat ik aardig op hem lijk. Ik heb ook niks met medailles en onderscheidingen zijn me nog nooit aangeboden. En dat vind ik helemaal niet erg.

 11. Anna

  VVDer Mark Rutte mag en kan alles maar roepen over kiezers met een andere mening. Werkelijk niet normaal wat de Nederlandse minister-president Mark Rutte allemaal uitkraamde. Wij zijn allemaal “verkeerde populisten”. Wat wil dat trouwens zeggen. Daar de VVD de meeste fraudeurs in zijn gelederen heeft. Mark Rutte deugt niet in deze.Mark Rutte deugt niet in deze. Mark Rutte deugt niet in deze.

 12. Anna

  VVDer Mark Rutte zet PVV en kiezers weg als fascisten en als klapper op de vuurpijl hebben ze bijna de hele PvdA vernietigd. Mark Rutte is een SLUWE VOS.

  1. ayreonaut

   Mark Rutte gaat de bietenbrug op. Gelijk als CDA en D66. De eerste twee worden gedwongen door Wilders om de PVV standpunten (weliswaar) in verlichte vorm over te nemen. Dit om Wilders de wind uit de zeilen te nemen. Mijn verwachting is dat zowel de VVD als het CDA niet aan de verwachting van deze kiezers willen of kunnen voldoen. De volgende ronde zal men door Wilders hiermee geconfronteerd worden. Ten aanzien van D66 !!!Wie biedt meer!!!

 13. Ome Ga

  @Wim, drie trolletjes zaten op een hek,
  en ze zijn allemaal echt even gek.

 14. Robert Leiden

  Het Volk kon kiezen, Het Volk heeft gekozen.
  Wilders met zijn programma en zijn getwitter kon slechts 13% van de uitgebrachte stemmen, 1.3 mjn van de 10 mjn, binnen harken.
  Samen met FvD heeft PVV 22 zetels van de 150, dat is 14.6 procent van de stemmen.
  Dat is geen complot, dat is de vrije keus van de kiezer.
  Omdat niet alleen de PVV maar ook GL, D66 en CDA enorm gewonnen hebben is de PVV niet meer nodig voor een coalitie.
  Geert stelt nu heel nederig open te staan voor constructieve samenwerking.
  Jan Roos is naar Bart Smit gegaan en zit nu thuis een model van zijn o zo gewenste vliegdekschip in elkaar te knutselen, Sylvana heeft weer tijd om naar de kapper te gaan.
  Baudet heeft twee zetels en heeft het over een ommekeer in de politiek…??
  Hiddema heeft inhoudelijk niets te melden en komt met een potje schelden.
  Over 4 jaar weer een kans om de gevestigde orde om te gooien.
  Vervelend he, die democratie… 🙂

  1. swetsnek

   Zere vingers van het typen en voor wat ?? Het is en blijft een kut verhaaltje meer niet ga iets nuttigs doen

   1. Robert Leiden

    Vervelend he, die democratie… 🙂

  2. Borrelnootje

   Robert Leiden, je bent een hardnekkige schreeuwlelijk. Gisteren had je hetzelfde domme riedeltje en attendeerde ik je er al op dat er 13 miljoen kiesgerechtigden waren i.p.v. de 10 miljoen die jij noemt. En dat het aantal kiezers dat op de PVV stemde daardoor 400.000 hoger lag dan jij in je onbenul aan geeft. Dit is de tweede keer dat je gecorrigeerd moet worden op feiten. Zou het wellicht mogelijk zijn dat je je diepe stompzinnigheid wat minder breed etaleert?

 15. nassigny

  volkomen mee eens, vandaag in buitenhof vertelt de presentator dat Rutte winnaar is. Later in het gesprek blijkt dat hij geen winnar is maar en verliezer. NPO decimeren en onafhankelijke (journalisten) afvoeren.

  1. Pollewop

   Rutte is wel degelijk een grote winnaar. Veruit de grootste partij blijven in versplinterde politieke landschap en Wilders beslissend van je afschudden is een prestatie van formaat en maakt hem de onbetwiste politieke leider van de volgende regering.

   1. Robert Leiden

    Waarschijnlijk in een coalitie met CDA, D66 en… CU of PvdA.
    En dan hoop ik PvdA zodat Dijsselbloem minister van financiën kan blijven.
    CDA met CU wordt te religieus.

    1. Beukman

     @Robert
     Of weer eens een minderheidskabinetje met alleen CDA en D’66.
     De vraag is: wie is deze keer bereid om de rol van PvdA te spelen en zichzelf de vernieling in te helpen?

     1. Pollewop

      Ik denk dat de toekomstige coalitiepartners van Rutte deze les via de PvdA wel hebben geleerd. Dit is een totaal ander momentum. Bij de start van de vorige coalitie was er de urgentie van een akelige economische crisis onder druk waarvan alles vloeibaar werd. Nu die problemen door het vorige Kabinet goeddeels zijn opgelost komen we in een tijd van verdelen van de toegenomen welvaart. Dat blijkt in de praktijk lastiger dan puinruimen.

 16. nienke

  Dat die Rutte nog rustig kan slapen met al die leugens, vieze spelletjes, onbegrijpelijk.
  Zou geen oog meer dicht doen en mezelf gaan afvragen wat voor mens ik toch eigenlijk ben.
  En dan moet je de gore moed ook nog eens hebben om de PVV. uit te maken voor verkeerd populisme.!!!
  Rutte is een macht wellustige figuur die desnoods over lijken gaat als het moet.
  En maar blijven lachen, heeft het volk weer belazerd en jammer genoeg hebben deze het nog steeds niet door.
  Ben benieuwd wanneer hij een etentje met Erdogan gaat afspreken??

  1. Robert Leiden

   @Nienke
   Dat slechts 13% de ideeën van GW onderschrijft ligt niet aan Rutte.
   GW heeft een boodschap verkondigt, hij heeft op zijn manier campagne gevoerd.
   Dat het resultaat tegenvalt is GW aan te rekenen, niemand anders.
   Had hij maar met een beter verhaal moeten komen.

   1. Borrelnootje

    13% van 13 miljoen kiezers is 1.690.000 stemmers op de PVV. Jouw PvdA haalde slechts ca. 780.000 stemmen. Ik zou dus maar niet zo triomfantelijk doen loser.

 17. corfo

  Rutte is voor mij van een zodanig allooi dat hij niet in staat is om mij te beledigen.
  Deze man heeft zichzelf al zó vaak voor schut gezet dat hij zich niet meer in ’t openbaar zou moeten. durven vertonen. Deze gasten hebben een stuk beton voor hun kop, dat houd je niet voor mogelijk.

 18. think twice

  Het schijnt, dat bijna veertien procent van de actieve kiezers, op de PVV heeft gestemd.
  Dat houdt in, dat meer dan zes en tachtig procent voor voornamelijk, de oude politieke treurnis heeft gekozen. Dat geeft weinig hoop, dat het in NL ooit nog beter wordt, of zelfs maar stabiel blijft. Wij betalen ons blauw aan blauwe enveloppen, waarvan de opbrengst zonder mankeren wordt stukgesmeten in buitenlandse bodemloze putten. Terwijl ongeveer alles hier rammelt, van effectieve politie tot ouderenzorg, van betaalbare woningen tot behoorlijke defensie, van goed en betaalbaar openbaar vervoer tot ’n wegennet zonder ook maar een enkele dag of uur van normaal doorrijden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.