Ireen Wüst haalt uit en pakt ZESDE wereldtitel Allround: Sven Kramer pakte NEGENDE titel!

Ireen Wüst is officieel één van de beste schaatsters ooit. En Sven Kramer was natuurlijk al de beste ooit, maar heeft dat vandaag maar weer bevestigd.

Ireen Wüst heeft dit weekend weer even aan iedereen laten zien dat ze terecht beschouwd wordt als één van de beste schaatsters ooit. En nee, dan bedoel ik niet alleen één van de beste Nederlandse schaatsters. Als je zes wereldtitels Allround hebt gewonnen en nog een heel scala medailles (waaronder gouden!) op de Olympische Spelen en Wereldkampioenschappen Afstanden ben je gewoon een grootheid. Punt.

Ireen Wüst heeft vandaag voor de zesde keer in haar schaatsloopbaan de wereldtitel allround veroverd. De 30-jarige Brabantse stelde op de afsluitende 5000 meter haar eindzege veilig.

Ze reed in de voorlaatste rit met 7.00,86 de tweede tijd en daar kon de Japanse klassementsleidster Miho Takagi bij lange na niet aan tippen.

De Japanse, die overigens vrijwel zeker een schitterende toekomst tegemoet gaat, stelde ernstig teleur op de afsluitende vijf kilometer. Ze eindigde op die afstand als zesde, waardoor ze uiteindelijk op de derde plek in het algemeen klassement terechtkwam. Dat is ongetwijfeld niet wat ze vanmorgen hoopte, maar het is natuurlijk wel degelijk een geweldige prestatie: op 22-jarige leeftijd Wüst bijna in de problemen kunnen brengen… dat is niet veel schaatsters gegeven.

Wüsts eeuwige rivale, Martina Sablikova, won de 5.000 meter weliswaar, maar moest de Nederlandse toch voor haar laten op het podium. Daardoor won Wüst dus voor de zesde keer in haar loopbaan de wereldtitel.

Een ongelooflijke mooie prestatie, maar ze is natuurlijk nog lang niet klaar. Ze is 30 jaar oud en kan dus nog wel een paar seizoenen mee. Daar komt bij dat ze dit jaar bewezen heeft sterker dan ooit te zijn.

Ik ga er dus vanuit dat we de komende jaren nog flink van Wüst kunnen gaan genieten. Mooi!

Dat is geweldig nieuws, maar we zijn er nog lang niet. Sven Kramer won vandaag namelijk ook de wereldtitel WK Allround. Hij deed dat voor de negende maal. Een normaal mens komt superlatieven te kort om die prestatie te beschrijven. Dit is echt ongekend. Kramer is geen ‘man’. Hij is een monster.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.