Islamisering aan de VU gaat verder: moslimstudenten eisen dat hun gebedsruimte wordt uitgebreid

Islamitische studenten van de Vrije Universiteit in Amsterdam hebben pas zo’n drie jaar een eigen gebedsruimte, maar nu al wordt er volop gepleit voor een uitbreiding. Rupsje nooitgenoeg?

Geef voorvechters van de islamitische zaak een uiterst schappelijke vinger, en ze nemen daarna graag je hele hand. Die wijsheid is maar weer eens bevestigd met het recente gedrag van de Islamitische Studentenvereniging Amsterdam, die niet tevreden is met een nu al behoorlijk grote gebedsruimte waar tenminste 30 man tegelijkertijd in past. Toch is dat nog lang niet groot genoeg:

“Een van onze speerpunten is altijd de gebedsruimte geweest. De plek waar we ons dagelijks spiritueel en mentaal kunnen reinigen. We komen er samen bijeen op de vrijdag om Salat al-Jumu’ah te verrichten. Nu blijkt dat deze ruimte al langere tijd onvoldoende ruimte biedt voor de vrijdagdienst. Het is dan te krap, onprettig en bovenal onveilig voor de bezoekers.

Daarom zijn wij in gesprek gegaan met de Universitaire Studentenraad VU om hier een oplossing voor te vinden. Wij hopen een grotere gebedsruimte voor de vrijdagdienst te realiseren. In sha Allah houden we jullie op de hoogte van verdere ontwikkelingen hieromtrent!”

Aldus de ISA op Facebook eerder deze week.

Sorry, maar dit is echt typisch ondankbaar gedrag van islamitische studenten. Het doel van een universiteit is namelijk om onderwijs te verschaffen, niet om gebedshuisje te spelen voor allerhande exotische geloven. Dat ze het überhaupt voor elkaar hebben gekregen dat de Amsterdamse universiteit ze een gebedsruimte heeft gegeven, is al iets waar de ISA-aanstellers méér dan blij om kunnen zijn. De VU had ook kunnen zeggen: Amsterdam telt voldoende moskeeën, ga daar maar bidden, wij zijn een onderwijsinstelling en geen religieus instituut, de groeten! Maar in plaats daarvan werd deze wens van moslimstudenten wél gehonoreerd en kregen ze in 2014 een eigen gebedsruimte binnen de VU.

Amper drie jaar later is het echter alweer tijd om opnieuw te beweren dat de Amsterdamse universiteit geld moet uittrekken om tegemoet te treden aan alle exorbitante vastgoedwensen van een groep studenten die te lui zijn om even een ommetje naar een plaatselijke moskee te maken. Inhaligheid kent geen tijd, blijkbaar.

Ik mag dus hopen dat het bestuur van de VU diens poot stijfhoudt. Het is namelijk ook een keertje afgelopen met dat voortdurende gejammer om méér en méér en méér faciliteiten voor moslims. Een gebedsruimte voor 30 mensen is al meer dan waar je aanspraak op kan maken, dus stoppen met mekkeren graag.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Ritter

  Inderdaad, geeft ze een vinger en ze eisen op den duur een hele hand. (en meer)

  Dat is de aard van het (islamitisch) beestje.

  Dat noemt men dan islamisering; iets waarvoor Geert Wilders al jaren waarschuwt.

  En met de blijvende instroom van moslims in Europa (geholpen door Frontex die de illegalen naar Europa brengt) zal het in de toekomst alleen maar erger worden.

  “It is in the nature of Islam to dominate, not to be dominated, to impose its law on all nations and to extend its power to the entire planet.” —Muslim Brotherhood founder Hassan al-Banna

  1. Floris

   ““It is in the nature of Islam to dominate, not to be dominated, to impose its law on all nations and to extend its power to the entire planet.” —Muslim Brotherhood founder Hassan al-Banna”
   —————————————————————-
   Hoe duidelijk wil je het hebben!

   Maar de linkse dwazen nemen het niet serieus. Europa gaat hier een enorme rekening voor betalen. In geld en in bloed.

 2. DutchDropveter

  Volgens mij is een Universiteit een openbaar gebouw van de overheid. En ik dacht ergens te hebben gelezen dat geloof en staat gescheiden zijn. Hoe moeilijk wil je het hebben, wat is het volgende? een Moskee op het binnenhof voor Denk aanhangers?

  geloof is een mening en al helemaal geen recht! Door deze wetten maken we het ons gewoon bizar moeilijk / onmogelijk om ons zelf te beschermen.

 3. jennifer

  Het is behoorlijk discriminerend van de islamieten, er is ook nergens op een universiteit een kerkruimte gemaakt voor de studenten, wat hier de bedoeling van is zal zelfs toch wel die linkse kwakzalvers duidelijk zijn inmiddels toch. De islamitisering van Nederland is volledig begonnen hiermee. Heeft Wilders weer gelijk gekregen. Sleep de haatboeken maar aan in die haathutten dan.

 4. poison

  In de fietsenkelder is nog plaats

  1. corfo

   poison.
   Een fietsenkelder is voor die gasten véél te luxe, zij zijn gewend aan geitenstallen.

 5. corfo

  Flikker die gasten van het VU-terrein af !! Deze waanzin duurt al véél te lang.
  We laten ons al járen ringeloren door dat stelletje ongeregeld, den Haag staat erbij en kijkt ernaar. Maar ach, de NL-bevolking heeft gestemd en “ziet dat ’t goed is”!
  Wat in dit landje gebeurt is hemel-tergend en ongehoord, ik vrees nog veel ernstiger toestanden. Het wachten is op een volksopstand maar op het moment van uitbreken daarvan zijn de schuldigen al lang het land uit, reken daar maar op.

 6. NoDoubt

  Zoals Erdoghan afgelopen week al heeft aangekondigd De Heilige oorlog. Moskeeën en nu ook de VU zullen de Trojaanse gebouwen zijn. Je moet toch wel een blind paard zijn om dat niet te onderkennen

 7. Ni28

  Komen islamitische studenten leren of bidden? Zo kan iedereen een ruimte claimen voor zijn hobby’s. Wat een flauwekul! En onze domkoppen gaan nog op in, ongelooflijk. Dit is geen tolerantie meer, dit is domheid.

 8. jowyajax

  Het is helemaal niet nodig, als ze opstaan bidden ze en voor het slapen gaan. Dit is totaal onzin

  1. HaZ

   Klopt jowy en dat is dan ook het enige wat ze doen; slapen en bidden.

 9. Ni28

  Zij richten hun achterwerk naar het Westen. Stank voor dank.

 10. Gvdvelde

  “in gesprek zijn met” en “hopen op” is echt wel wat anders dan iets eisen. De titel van deze blogpost is dus behoorlijk misleidend.

 11. Bes Tolen

  De VU moet zich diep schamen. Blijkbaar gaat hier commercie voor op het vanouds belangrijkste kenmerk van de VU. Dat zou reden kunnen zijn de VU te sluiten want de VU mist blijkbaar tegenwoordig als afzonderlijke universiteit haar bestaansrecht. In ieder geval is het onzinnig een islamitisch gebedshuis te hebben. Laat die studenten zich aanpassen en anders vertrekken.

 12. Adriaan

  @Tim, @Tim, @Tim, EISEN staat er deze de heading. In het citaat lees ik dat ze in gesprek zijn om te zoeken naar een oplossing. Dat ze steeds meer ruimte nodig hebben, is al erg genoeg, maar schrijf alsjeblieft wel de waarheid anders wordt DDS ongeloofwaardig. En dat is wel het laatste dat jullie willen. Toch?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.