Jan Roos neemt alvast een voorschot op zijn debat met Kuzu: 'DENK is een wolf in wolfskleren!'

Geen categoriemrt 06 2017, 15:00
Jan Roos en Tunahan Kuzu zullen pas op 14 maart bij het NOS-debat de degens gaan kruisen, maar de VNL-voorman heeft nu al laten weten in ieder geval érg uit te kijken naar de ontmoeting!
In de aanloop naar de verkiezingen wordt bijna elke dag een lijsttrekker uitgenodigd om langs te komen in Enschede, op de Universiteit van Twente. Daar wordt in het kader van het programma 'Van Torentje naar Torentje' - in samenwerking met de NPO - de desbetreffende lijsttrekker zo'n tweeënhalf uur ondervraagd over de meest uiteenlopende onderwerpen. Maandag was het de beurt aan VNL'er Jan Roos, die het inmiddels zo goed doet in de peilingen - het moet wel erg gek lopen als hij niet in de Kamer komt - dat zelfs de traditionele media hem niet meer kunnen negeren.
In dit linkse hol dat de NPO heet werd Roos uiteraard niet bestookt met complimentjes. In tegendeel: waar de linkse lijsttrekkers die eerder te gast waren zo ongeveer met zijden handschoentjes werden aangepakt, moest de rechtse Roos zich zo ongeveer op elk punt verdedigen: alles wat voor elk mens de meest logische zaak van de wereld is, wordt dan opeens ten vrage gesteld.
Ondanks dat alles liet Roos zich niet uit het veld slaan. Waar hij echter écht rake klappen uitdeelde was toen het gesprek even van VoorNederland naar VoorTurkije DENK switchte. Daar liet hij namelijk weer even zien waarom de partij van sultan Kuzu écht een stuk gevaarlijker is dan een partij als, zeg, de SP of GroenLinks. Natuurlijk, ook die partijen zouden Nederland op een pad zetten dat allesbehalve wenselijk is, maar dat doen zij tenminste nog vanuit hun diepe overtuiging dat ze het juiste doen - ze hebben op hun eigen, helaas foute, manier nog het beste met Nederland voor, om het zo maar te zeggen. Met DENK ligt dat fundamenteel anders. Zoals Roos namelijk duidelijk maakte is "DENK geen wolf in schaapskleren, maar gewoon een wolf in wolfskleren". Ze maken er absoluut geen geheim van dat zij de fundamenten van ons land zó willen opschudden dat je daarna nauwelijks nog van een 'Nederland' zou kunnen spreken. En inderdaad: dat is zo duidelijk dat ze niet eens meer de moeite hoeven te doen om die intenties te verbergen - iedereen heeft het allang door.
Jan Roos vreest daarbij wel dat de partij ondanks dit alles toch zo'n 4 zetels zal halen op 15 maart, en juist daarom kijkt hij zo uit naar de avond daarvoor, wanneer hij bij de NOS in debat mag gaan met de importimam van de Lage Landen, Tunahan Kuzu. Daar zal hij de perfecte kans krijgen om deze man definitief weg te zetten voor wat hij is: iemand die Nederland in feite tot een satellietstaat van Turkije zou willen maken, als hij daartoe de kans zou krijgen. En juist daarom is het mooi dat Roos en Kuzu tegenover elkaar zullen staan: op Geert Wilders na is er geen enkele andere politicus die het aandurft zich zó oprecht en fel uit te laten over DENK.
Ja, Jan Roos heeft er zin in, en ik in ieder geval ook: dit zou wel eens het meest memorabele debat van deze verkiezingscampagne kunnen gaan worden!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten