Kabinetschef doorgedraaide Merkel wil "Mehr Europa" en dus ook "Mehr Rutte"

Geen categoriemrt 15 2017, 13:00
"Wir Schaffen das" -- Merkeliaans voor een opengrenzenbeleid waardoor jaarlijks een kwart miljoen nepasielzoekers naar Europa mogen komen -- is alleen mogelijk met Mark Rutte aan het roer. En dus wil Angela Merkels kabinetschef dat de VVD'er vandaag weer de grootste wordt.
De afgelopen jaren heeft Nederland zich meer dan ooit gedragen als schoothondje van Duitsland. Dat zou tot daar aan toe zijn geweest als onze oosterburen geregeerd werden door een soort van tweede Margaret Thatcher; een iron lady die van aanpakken weet. Helaas is de werkelijkheid anders: Angela Merkels opengrenzenbeleid is desastreus geweest voor háár land en voor de rest van Europa. Desalniettemin werd ze steeds weer gesteund door het ruggengraatloze kabinet van Mark Rutte.
Geen wonder dus dat Merkels kabinetschef nu roept dat hij graag wil dat Rutte de verkiezingen weer wint:

Na de Duitse president geeft nu ook de kabinetschef van bondskanselier Angela Merkel zijn mening over Geert Wilders. Volgens Peter Altmaier is het namelijk beter voor Nederland als de PVV niet in het kabinet komt.

Natuurlijk zit er dan maar één ding op: de VVD de grootste maken en Rutte wéér aan het hoofd stellen een kabinet. En ja, dat is precies wat deze opengrenzenfanaat wil. "Ik ben heel opgelucht dat de PVV in de peiling de laatste weken duidelijk omlaag gaat," zegt hij. Want stel je voor dat Nederland iets aan de vluchtelingencrisis doet door de grenzen te bewaken. Dat moet je als schoothond van Merkel natuurlijk ten koste van alles voorkomen. "Wir Schaffen das" immers, ook als we dat vooral niet doen.
Duitsland-correspondent Rob Savelberg legt uit Altmeier en zijn president Gauck zich ernstig zorgen maken over het 'nationalisme' in ons land:

"Maar de Duitsers maken zich enorme zorgen over de ontwikkelingen - populisme in Nederland, Trump in Amerika, Brexit, Poetin en Erdogan - en Gauck noemde het Nederlandse nationalisme 'vergif en een infectie'."

Nou meneer Gauck, dat valt nogal mee. Er is maar één land waar nationalisme geleid heeft tot de meest vreselijke praktijken, en dat is uw land. Beter gezegd: dat waren uw ouders en grootouders, die daar honderd procent achterstonden en die Europa in het verderf stortten. U doet nu hetzelfde, maar dan op basis van een pan-Europese ideologie die de feiten negeert en Europa op ramkoers zet met zichzelf.
En dan nog iets. Waar haalt de Duitse regering eigenlijk het botte lef vandaan om zich op deze wijze met onze verkiezingen te bemoeien? Let eens op jezelf! Jullie, Duitsers, zijn het die Europa in de jaren 40 van de vorige eeuw in het verderf hebben gestort en die dat huzarenstukje nu herhalen door aan te dringen op een belachelijk opengrenzenbeleid dat Europa helemaal niet aankan. Verwijder de balk in je eigen oog voor je zeurt en zeikt over de splinter in de oog van een ander. Nou weet ik dat de nepchristenen van CDU en CSU dat soort Bijbelse referenties niet begrijpen, maar misschien dat ze zich toch eens moeten verdiepen in het boek dat zogenaamd aan de basis van hun wereldbeeld staat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten