Kijken! Criminelenknuffelend DWDD hemelt ordinaire schilderijendief helemaal op

Goed gedaan weer hoor, VARA en Matthijs van Nieuwkerk.

Soms hebben ze bij VARA-talkshow leuke televisie zoals een alleraardigst debat tussen Thierry Baudet en Sylvana Simons, maar doorgaans is het gewoon echte bagger dat ze uitzenden. Neem bijvoorbeeld hun uitzending van vanavond. Te gast was Octave “Okkie” Durham, de man die ooit twee Van Goghs stal en nu doet alsof hij vanwege die misdaad een soort anti-held is. Tijdens het vrijwel kritiekloze interview door presentator Matthijs van Nieuwkerk liet deze ijdele, aandachtsgeile en megalomane figuur  zich nog ontvallen dat veel kinderen fan van hem zijn. Want hij jatte ooit twee schilderijen. Kots!

De enige die uiteindelijk nog iets van een weerwoord durfde te bieden, was een schaatser in ruste. Dan wéét je dat je dus een tv-programma bent met een journalistieke standaard van likmevestje, als al je journalisten met de salarissen van rocksterren (hallo Matthijs!) het nalaten om hun plicht te doen, maar gepensioneerde ijsschuifelaars je programma voor de poorten van de sensatiehel moeten wegslepen.

Maar het maakt de VARA allemaal niets uit. Criminelen zijn immers ook een slachtoffers, toch? Geen boeven die je moet aanpakken, maar interessante studie-objecten of zelfs studiogasten voor in je entertainmentrubriekje annex praatprogramma. En dat hele discours dus ook nog eens betaald met belastinggeld: lekker dan!

Nee, sommige mensen kennen echt geen schaamte.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. unitokkie

  matthijs van nieuwkerk is ook vette dief ..met zn 6 ton. Lekker boeien…nodig die rover dan niet uit in je programma… het gaat alleen om kijkcijfertjes…..mensen dit t makkelijk hebben gehad snappen niet dat politie er alleen maar bestaat om geld v rijken te beschermen en een speeltje vd elite is. Ze snappen ook niet dat rijke mensen stelen als raven en daardoor anderen wel moeten.

 2. Ni28

  Links is progressief en dat betekent dat je misstanden en criminelen ophemelt tot normale dingen. Nep omroep waar zakkenvullers werken en daarom elkaars gelijken graag in hun programma promoten. Als crimineel heb je het hier goed en bij de VARA komt je snel in positieve licht. Begrijp je dit niet? Dan bent je saai en conservatief. Onze moraal takelt af met behulp van deze gesubsidieerde nep presentatoren. Van onze geld.

 3. hans-e-pans

  Ja, bij de VARA en aanverwante omroepen wil men de mindere mens graag knuffelen.

 4. Sheamos

  En bij Pauw zat ie wéér! Je zou toch denken dat nadat Holleeder bij collegetour z’n verhaal mocht doen en daar de nodige (en terechte) kritiek op kwam wegens het geven van een platform aan een veroordeelde crimineel, de NPO geleerd zou hebben. Maar niet dus…

  Gisteren zat er bij Pauw een crimineel die een ton had gestolen van de PVV (en ook die was zielig, want verslaafd) en vandaag die Okkie. Ben benieuwd wat we morgen krijgen. Ik gok op Volkert van der Graaf die trots zijn verhaal mag komen vertellen, zonder dat daar door de gastheer enig punt van kritiek op komt.

 5. Ome Ga

  Heèèh?! Wát? Ja duh. Waarom zit dit gaaies niet vast!!!!!????????
  Waarom zien we hem buiten de tralies van zijn vrijheid genietend, en nog bij een leuterkletsbep programma ook nog!!?

 6. Top

  DWDD? Wat is dat?

 7. corfo

  Typisch linkse omroep !
  Geven criminelen een podium; trouwens óók de vent die kennelijk een “documentaire” maakte over de schilderijen-roof was van een zéér laag allooi : had niet het fatsoen om bijv. de directeur van ’t Van Goghmuseum te laten uitpraten.
  Die van Nieuwkerk had gisteravond inderdaad een zéér min zooitje aan z’n tafel verzameld. hij zal zich ben hen wel érg goed thuis voelen.

 8. Babaji538

  Enig idee waarom dit ‘gedrocht’ zo snel probeert
  iets uit te leggen?

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.