Laffe Kuzu duikt voor kabinetsformatie en hoopt dat Jesse Klaver voor hem links-islamitische kooltjes uit het vuur haalt

Anderen moeten gaan regeren, zodat DENK-voorman Tunahan Kuzu lekker vanaf de zijlijn kan gaan zeuren en zaniken over wat er allemaal verkeerd gaat.

Vandaag is de grote verkenningsdag, waarop alle fractievoorzitters langsgaan bij Edith Schippers om hun pleidooi te houden voor de vorming van een nieuw kabinet. Zo ook DENK-pief Tunahan Kuzu, die vandaag als één van de laatste fracties zijn punt mocht maken bij de door de fractievoorzitters aangewezen verkenner.

DENK heeft nogal een vreemde invalshoek, zo blijkt. Want waar andere kleine partijen zoals 50PLUS, het Forum voor Democratie en de PvdA aangeven vroeger of later in dit proces wel te willen aanhaken geven de schreeuwerige Nederturken niet thuis: liever gaan zij vanaf de zijlijn toekijken hoe anderen een (voor hen hopelijk) impopulair kabinet vormen, terwijl zij dan met een grote glimlach kunnen constateren dat zoiets in Turkije gelukkig niet aan de orde is met zo’n sterke leider als president Erdogan. Ahem:

Vanuit realiteitsbesef neemt DENK in dit proces een adviserende en controlerende rol in.”

Wel proberen ze het te vormen kabinet naar links te trekken door Jesse Klaver op te roepen wél mee te regeren:

fragment-denkbrief

Lekker makkelijk, hè, Kuzu? Zelf lekker in je luie stoel blijven zitten terwijl iemand anders dan “over zijn schaduw” moet heenstappen. Maar goed, dat Kuzu een laffe tosti (pun intended) is, dat mag dan ook weer geen nieuws heten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Mees

  Niks geen laffe Kuzu hij kent zijn plaats in de politiek.
  Neem nu die slijmbal van een G.W, voor 15 maart iedereen voor rotte vis uitmaken en nu zoete broodjes bakken.
  Wat een draaikont en dan zijn er ook reageerders die komen met, de anderen doen het ook.
  Ja en waar stond de PVV dan voor- niet dat soort politiek, toch ?

  1. DutchDropveter

   ik heb het idee dat je niet ouder bent dan 11…

   Je weet toch hoe politiek werkt of niet? je moet een formatievormen om tot een kabinet te kunnen komen. Daar moet je dus punten die je in je verkiezing (soms prominent) hebt genoemd laten vallen.

   Jij bent ook van het zelfde soort dat loopt te zeiken dat wilders zo genaamd weg zou zijn gelopen bij het Catshuis. Soms moet je teveel inleveren en dan blijft er een holle huls over iets waar op dit moment de VVD op af lijkt te varen omdat ze zoveel water bij de wijn moeten doen om kosten wat kost een kabinet te vormen.

   En nog een laatste puntje aan onze meeskees;
   Wilders zij dat hij niet met VVD-Rutte wilde regeren, mocht dit falen dan kan Rutte alsnog opstappen dus doe is niet zo dom je lijk er wel eentje van Joop.nl

   1. Mees

    Haha je snapt toch dat Geert zijn belangrijkste punten niet kan laten vallen?
    De achterban loopt dan gillend weg.
    Ze kozen PVV om de islam.
    Zeg trouwdag al vast gesteld.
    Jongen, die z.g greencard van je is gewoon fantasie.
    Arme sloeper, je zit gewoon vast.

    1. Mees

     Oeps die b staat op zijn kop.

    2. DutchDropveter

     Aha gaan lopen schelden is een teken van ongelijk. Maar dat even terzijde.
     haal er nog meer onderwerpen bij die er niks mee te maken hebben. alweer een punt dat je idioot in je ongelijk zit. maar dat wederom terzijde.

     Achterban rent niet weg er zijn 3 punten die het belangrijkst zijn dat deze zo snel mogelijk worden doorgevoerd;
     – Uit de Euro
     – Uit de EU
     – Grenzen dicht

     Dan komt de rest van zelf. ik weet dat het niet het antwoord is waar je op hoopte maar ik ben ook niets anders gewend van een joop-fantast.

     1. Mees

      Arme sloeber is geen schelden en al wat je verder neer plempt is een zwakte bod.
      Schreeuwen dat als de PVV niet de grootste gaat worden en daarna na de verkiezingen zeggen, ik pak mijn koffers en ga huwen en vertrek naar de VS.
      Blijkt dus een droom.

     2. DutchDropveter

      @mees
      Moet ik jou (een wild vreemde) op de hoogte gaan houden over mijn persoonlijke situatie? Ik zeg alleen dat als het hier niet veranderd ik hier weg ben. Nee nog niet misschien dat ik dat hoef! Maar wil best een tipje op lichten, wij trouwen binnenkort voor de wet en we wachten de vorming van het kabinet. Wij hebben sterk het gevoel dat er nieuwe verkiezingen nodig zijn en dat dit vast gaat lopen.

      Dus MeesKees droom jij nou maar lekker verder jaloers-joop-figurantje. Als het me te heet wordt hier ben ik alsnog weg en dan sta jij met je bek vol melktanden en nu hup naar bed!

     3. DutchDropveter

      @mees Natuurlijk is arme sloeber, huwelijk met mn vriendin of iemand belachelijk maken met ongegronde feiten compleet vriendelijk bedoeld….

      Het maakt jouw een low-life-tokkie personage heb-op-Facebook gestaan type. Chapeau!

     4. Mees

      Volgens mij ben je nog niet droog achter je oortjes.
      Maar goed als jij Nederland wil verlaten met de staart tussen de benen, gaat heen en vermenigvuldig je niet.
      Je schijnt het woord “steriliseren” te kennen

    3. jennifer

     Snap niet dat jij het lef hebt om voor de PVV kiezers te beslissen of die gillend weg lopen of niet, heb je hier een steekvast bewijs voor dan?

  2. jennifer

   Dat je niet spoort is wel duidelijk, weet niet of je vrouw of man bent, maar mocht je vrouw zijn zeg ik als vrouw. Wij Nederlandse vrouwen noemen zo n vrouw als jij normaal Turkenh…

 2. DutchDropveter

  de op een na laatste alinea geef maar weer mooi aan hoe haalbaar een kabinet gevormd kan worden met de huidige zetelverdeling. Als dit geen nieuwe verkiezing wordt zal de VVD uitgehold worden tot een PvdA 2.0 zo moeten zo veel water bij de wijn doen dat de PVV en FvD de enige twee rechtse partijen blijven.

 3. HaZ

  Ik heb het al vaker vermeld hier, die Kuzu met zijn rascistenclub Denk heeft een dubbele agenda met zijn achterban van Grijze Wolven en Moslimbroederschap aanhangers. Hij wordt aangestuurd vanuit Turkije door opperhoofd Erdogan en zijn dictatorclub. We zien het gebeuren maar niemand grijpt in. Wanneer word onze overheid eens wakker voor dit gevaar? Oh wacht, we zijn nu even druk met de kabinetsformatie, dus daarna gaan we pogingen ondernemen om dit item op de politieke agenda te krijgen, bla.bla.bla !

  1. Mees

   Boven de 10 zetels zou ik mij pas zorgen maken.
   Maar goed ze vechten elkaar de tent wel uit.
   Vandaar mijn voorstel , kiesdrempel 3 zetels

   1. DutchDropveter

    jij kunt beter niks meer voorstellen voor jou geld;
    – Duct tape is Silver
    – Je klep houden is Goud

    1. Mees

     Tja zo rolt de machteloze.

     1. DutchDropveter

      hahaha wat een prutser ben je toch ook, en daar houd ik bij.

      wee wee wee punt Ju Ow OW Pe punt En EL

 4. monach

  De lange arm van Kuzu.

 5. Gustaafff

  Dit is spijkers op laag water zoeken. Als jonge partij – die met drie zetels de Kamer insukkelt – is het uiteraard verstandig om even buiten het centrum van de macht te staan. Dan kun je er ook geen puinhoop van maken en wordt je niet afgestraft door een ondankbare kiezer.

  Bovendien is het logisch dat Lammetje de voorkeur aan een knetterlinks kabinet geeft. Zijn eigen sociaal/economische agenda is immers een slap aftreksel van die van de PvdA.

  1. jennifer

   Helemaal waar maar ze moete ze ook nergens de kans voor geven,de prullenbak in de tweede kamer zullen ze moeten vervangen voor een grotere vind ik.

 6. Wim

  Ja soort(links) zoek soort(islam).

 7. Wim

  De VVD stemmers die ik gesproken heb willen het liefs met PVV.GL is al zo uit de boze.D66 geen één een enkele met CDA.
  Ze willen net zo als Rutte geen asielcentrum naast hun huis of in de buurt.

  1. Kodi

   Dan zal de VVD bij de volgende verkiezingen een terecht zeer hoog prijskaartje gaan betalen voor bij D’66 en Groen Links in de kont kruipen.

 8. dapperedodo

  O maar ik snap Kuzu wel. Hij DENKT als GL gaat regeren met VVD Rutte gebeurt er over 4 jaar hetzelfde als met PvdA en lopen er in zijn hoopvolle gedachten heel veel kiezers naar Denk.

  Ik geloof absoluut niet dat GL gaat regeren. Het zou mij zeer verbazen. Pas als ze de meeste zetels halen dan en dan alleen gaat GL de regering in. Eerder niet.
  Heel jammer in mijn ogen, want dan zouden ze snel gedecimeerd zijn 2021.Nou blijft het …………

 9. HaZ

  Voor al het Turkse criminele tuig wat in Nederland woont, hier nog eens de mening van Geert Wilders over jullie en dictator Erdogans, met Turkse ondertitels want het Nederlands zal er wel niet in zitten/komen….
  https://www.youtube.com/watch?v=2SagtnlJNy8&feature=youtu.be

 10. Ngatimoto

  Die Kuzu en Öztürk mogen wel oppassen. Zodra de zetels echt binnen zijn en alles op papier goed geregeld zou het mij niet verbazen als vriend Azarkan zetelroof gaat plegen.
  Dan hebben we dus een Turkse moslim partij in de Tweede Kamer en een Marokkaanse moslim partij.

 11. contrapartij

  Beetje makkelijk dit om zo Denk af te kraken.. Ik ben ook beslist geen “Denk-fan” maar opzich is dit voor hun strategisch het beste en het meest realistische. Bovendien zou het risico dat de formatie klapt binnen afzienbare tijd zeer groot zijn.
  Je plaats kennen is daarom strategisch het slimst voor Denk!
  Zowiezo heeft Denk deze verkiezing redelijkerwijs slim aangepakt.. Moet ik die turken toch echt na-geven!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.