Linkse indoctrinatie op school: 77 procent onderwijzend personeel stemt keihard links

Lead Beyond (bron: Flickr)
Foto: Lead Beyond (bron: Flickr)

Terwijl Nederland steeds rechtser wordt is het onderwijs één groot links bastion.

Zijn er nog mensen die zich afvragen hoe het toch komt dat kinderen uit betrouwbare rechtse gezinnen opeens linkse talking points herhalen als ze naar school geweest zijn of (nog erger) naar de universiteit zijn gegaan? Nou, hier het antwoord:

Daar zie je dus dat slechts 5% van het onderwijzend personeel op de VVD gestemd heeft, dit terwijl de VVD de grootste partij van het land is met meer dan 30 zetels (oftewel, meer dan 20% van de stemmen). 5% tegenover 20%. Hmm.

En dan de tweede partij van het land, de PVV. Wilders haalde 20 zetels binnen wat neerkomt op zo’n 13% van de stemmen. Maar qua onderwijzers moet de PVV genoegen nemen met 2%.

Het CDA dan? 19 zetels wat neerkomt op zo’n 12,7% van het totale aantal zetels in de Tweede Kamer. Onder onderwijzend personeel moeten de christendemocraten genoeg nemen met 4%. Dat is drie keer minder dan de landelijke uitslag.

En waar gaan al die stemmen dan naartoe? Juist, naar het linkse D66 en het knetterlinkse GroenLinks. D66 krijgt 27% wat neer zou komen op 40,5 zetels en GroenLinks 25%, wat natuurlijk neerkomt op 37,5 zetels. Als je naar het onderwijzend personeel kijkt hebben die twee partijen dus de absolute meerderheid. Dit terwijl ze in de Kamer samen met slechts  33 mensen in het parlement zitten.

Dat is nogal een verschil.

Conclusie: elke keer dat je kind van school komt moet je vooral even de tijd nemen om hem of haar te de-indoctrineren. Alle linkse praatjes eruit halen en vervangen met common sense denkbeelden en argumenten. Laat hun (politieke) vorming vooral niet over aan hun onderwijzers. Voor je het weet sluiten ze zich straks aan bij de fascisten van ANTIFA, de Internationale Socialisten of, brr!, worden ze actief voor GroenLinks. Daar moet een normaal mens toch niet aan denken!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

43 reacties

 1.   

  “Conclusie: elke keer dat je kind van school komt moet je vooral even de tijd nemen om hem of haar te de-indoctrineren. Alle linkse praatjes eruit halen en vervangen met common sense denkbeelden en argumenten.”

  Met rechtse denkbeelden en argumentatie, uiteraard.

  Ik zie in dit artikel niet precies een bewijs dat scholen op grote schaal leerlingen “indoctrineren” met denkbeelden uit de linkerkant van het politieke spectrum. Als je links bent, hoeft dat geen invloed te hebben op het lesgeven.

  Voor “rechts” onderwijs, moet je naar een Reformatorische School gaan.

  1.   

   Ik wil gewoon neutraal en eerlijk onderwijs is dat ook goed?

   Leraren (mannelijk) op een basisschool zijn vaak bepaalde types vaak zonder ruggengraat veel te soft totaal geen gezag en aan het genieten om al die “schoolvakanties”. Om vervolgens kei hard te roepen ja maar wij moeten ‘s avonds huiswerk na kijken!! Toch?

   Het feit dat de gemiddelde MBO docent enkel docent is omdat hij faalt in de praktijk. En dat geeft dan les aan onze nieuwe generatie DAT is er mis met leerkrachten / docenten.

   1.   

    Tja, elk onderwijs hoort neutraal en eerlijk te wezen, @DutchDropveter. Maar laten we wel wezen: dat D66 is een typische onderwijspartij. Evenals de ondernemers (vroeger) VVD kozen, de arbeiders PvdA, en de doorgedraaide pacifisten GL, kiezen ze nu op school voor D66.

    1.   

     Dus ga je G.G., aannemen dat de denkbeelden van D66 de juiste zijn omdat zij zich voor onderwijs zetten? Wat kortzichtig!

    2.   

     Dat staat er niet. Maar D66 is een onderwijspartij, zoals VVD een ondernemerspartij is.

  2.   

   “Als je links bent, hoeft dat geen invloed te hebben op het lesgeven.”
   ————————————————————————
   Linkse mensen kunnen het maar zelden laten om anderen hun “gedachtengoed” op te dringen. Zeker als het leraren zijn. Ik heb dat zelf in de jaren 70 ervaren en vandaag de dag gaat het nog steeds zo.

   Dit land is ziek, doodziek en dat al bijna een halve eeuw. Links is een kankergezwel geworden sinds Drees uit de PvdA stapte. Hij voorzag toen al dat de generatie na hem er een puinhoop van zou maken.

   1.   

    “Dit land is ziek, doodziek en dat al bijna een halve eeuw.”

    @Floris, als we iets hebben gezien bij de verkiezingen, is het dat de linkerkant van het politieke spectrum, is geminimaliseerd. D66 en VVD zijn immers middenpartijen. Tegelijkertijd zagen we dat het volk ook niet koos voor rechtspopulisme.

    1.   

     Je klinkt precies als de oppertrol. En misschien ben je ook wel dezelfde persoon. Je zet in ieder geval geen geloofwaardige SGPer neer.

     Maar goed, D66 is geen middenpartij en is dat ook nooit geweest. In de jaren 70 werd deze partij al de “Bijwagen van de PvdA” genoemd. Het is een links-liberale partij en de VVD is in de loop der jaren steeds sterker op D66 gaan lijken.

     Met betrekking tot het belangrijkste probleem van deze tijd, de multicul en de islamisering, zijn al deze partijen links. Want waarom zou men anders Wilders rechts noemen? Zijn sociaal-economische paragraaf is dat immers niet.

     Voorts gaat het niet alleen om de zetels in het parlement. De instituties, de media en de ambtenarij zijn nog steeds overwegend links, zoals ook weer uit dit onderzoek blijkt.

    2.   

     De persoon die je aanziet voor een oppertrol is geen oppertrol, maar iemand met een mening. Dat jij denkt dat deze persoon en ik één en dezelfde persoon zijn, is de reinste flauwe kul. Maar dat is jouw zaak.

     De islamisering het belangrijkste probleem van deze tijd? Welnu, dat hebben de Westerse leiders zelf veroorzaakt. Het Midden-Oosten is in de brand gestoken en heeft een vluchtelingenstroom teweeggebracht, waar je u tegen zegt. Zolang Westerse leiders de oorzaak blijven ontkennen, en hun invasies/bombardementen moreel denken te rechtvaardigen, komen we nergens.

     Blijkbaar heb jij ook een beeld van de vaste SGP-stemmer. De SGP heeft onderwerpen die voor mij heel belangrijk zijn. De kaalgeplukte Defensie, de eindeloze rommel bij Justitie, de verregaane progressie met betrekking tot Voltooid Leven/abortus/euthanasie, en de keurige manier van politiek bedrijven.

     De VVD heeft geregeerd met D66 en moet compromissen maken.

     1.   

      “De persoon die je aanziet voor een oppertrol is geen oppertrol, maar iemand met een mening. Dat jij denkt dat deze persoon en ik één en dezelfde persoon zijn, is de reinste flauwe kul. Maar dat is jouw zaak.”
      ——————————————————————
      Ik heb niet gezegd dat ik dat denk, maar het zou zeker kunnen. Jullie zijn two of a kind.

      “De islamisering het belangrijkste probleem van deze tijd? Welnu, dat hebben de Westerse leiders zelf veroorzaakt. Het Midden-Oosten is in de brand gestoken en heeft een vluchtelingenstroom teweeggebracht, waar je u tegen zegt. Zolang Westerse leiders de oorzaak blijven ontkennen, en hun invasies/bombardementen moreel denken te rechtvaardigen, komen we nergens.”
      —————————————————————-
      Ook weer precies hetzelfde geblaat als de oppertrol. De massa-immigratie is al sinds de jaren 70 aan de gang en vanuit landen waar het rustig was. De westerse leiders zijn inderdaad schuldig maar niet vanwege (goedbedoelde) inmenging in het M-O, waar ik overigens een tegenstander van ben, maar vanwege het wijd open houden van de grenzen. Er zijn 2 hoofdoorzaken van de instroom:

      1) Een verzorgingsstaat trekt per definitie parasieten aan.

      2) De bevolkingexplosies die in moslimlanden hebben plaatsgehad.

      “Blijkbaar heb jij ook een beeld van de vaste SGP-stemmer. De SGP heeft onderwerpen die voor mij heel belangrijk zijn. De kaalgeplukte Defensie, de eindeloze rommel bij Justitie, de verregaane progressie met betrekking tot Voltooid Leven/abortus/euthanasie, en de keurige manier van politiek bedrijven.”
      ———————————————————–
      Zoals ik al heb laten weten ben ik bekend met de “vaste SGP-stemmers”. Tegenover vrouwen vind ik de SGP minder keurig maar dat terzijde.

      “De VVD heeft geregeerd met D66 en moet compromissen maken.”
      ———————————————————
      Dat is zo, maar dat neemt niet weg dat de VVD al sinds Dijkstal sterk naar links is afgedreven. De VVD van Bolkestein bestaat niet meer.

     2.   

      @Floris, om het misverstand maar diect uit de wereld te helpen: ik ben niet de persoon welke je denkt dat ik ben. De DDS-redactie kan at bevestigen: zij hoeft alleen de IP’s naast elkaar te leggen. Ze zullen niet overeen komen.

      De massa-immigratie is altijd de wil van de meerderheid van het volk geweest. Als dit niet zo was, waren elites allang weggestemd. Ik vind wel dat de schuld van de huidige vluchtelingenproblematiek, evenals de verregaande islamisering die daarmee gepaard gaat, bij de Westerse leiders ligt.

      Bemoeienis in het chaotische Midden-Oosten was weliswaar goedbedoeld, maar een fatale fout.

     3.   

      “@Floris, om het misverstand maar diect uit de wereld te helpen: ik ben niet de persoon welke je denkt dat ik ben. De DDS-redactie kan at bevestigen: zij hoeft alleen de IP’s naast elkaar te leggen. Ze zullen niet overeen komen.”
      ———————————————————–
      Er zijn allerlei mogelijkheden om steeds van IP-adres te veranderen en daar maakt de oppertrol gebruik van, anders zou hij hier niet steeds terug kunnen komen. Wist jij dat niet, Guus?

      “De massa-immigratie is altijd de wil van de meerderheid van het volk geweest. Als dit niet zo was, waren elites allang weggestemd.”
      —————————————————–
      Dat is veel te kort door de bocht, Guus. Het volk is nooit wat gevraagd. Bovendien waren er voor Fortuyn geen mogelijkheden om op een immigratie-kritische partij te stemmen. Die WAS er simpelweg niet.

      “Bemoeienis in het chaotische Midden-Oosten was weliswaar goedbedoeld, maar een fatale fout.”
      ——————————————————-
      Fataal is een te groot woord, want het kwaad was allang geschied, maar ik ben het verder met je eens. Gewoon in hun eigen sop laten gaarkoken. In hun ogen kan het westen het toch nooit goed doen. Daarvoor zit hun haat te diep; En geloof me: die haat was er al veel langer. Al vanaf Mohammed.

     4.   

      @Floris, in het Midden-Oosten moeten ze inderdaad weinig hebben van Westerlingen; daarom is het stupide je troepen daar de jungle in te sturen.

     5.   

      Dat zijn we eens, Guus. Als daar geen olie in de grond had gezeten was dat ook nooit gebeurd.

 2.   

  Mijn klein dochter van 10 jaar kwam na voorlichting over de USA verkiezingen op school thuis met dat Trump een ernorme boef was.

  1.   

   @wim, als je tegen een kind zegt: Trump wil Mexicanen het land uitzetten, zegt lelijke dingen over meisjes en wil een grote muur bouwen, kun je moeilijk van een kind verwachten dat hij/zij Trump aanneemt als redder van de Verenigde Staten.

   1.   

    G.G. @Je moet daarbij nog vertellen waarom hij het wilt maar dat wordt gemakshalve weggelaten. Bekende linkse eenzijdige verhaal. Dit is een propaganda en indoctrinatie bekend van alle dictaturen, rechts of links. Geen democratische leer dus.

    1.   

     Misschien hebben ze dat vertelt. Er zijn ook kinderen die Donald Trump toejuichen.

   2.   

    Dan moet je als ouder er ook bij zeggen dat Obahma al begonnen was met de muur en Trump die afbouwt nu dat is pas eerlijk en correct dan toch tegenover je kind of niet Guustaaf.

   3.   

    Guus, als je tegen een kind zegt: Trump wil Mexicanen het land uitzetten, zegt lelijke dingen over meisjes en wil een grote muur bouwen, ben je per definitie guur en kneiterhard links. Cursus demoniseren les 1.

    Je behoefte om alles te downplayen neemt trouwens hilarische vormen aan. Jij hebt sowieso een volledige dagtaak aan het trollen op DDS.

    1.   

     “Je behoefte om alles te downplayen neemt trouwens hilarische vormen aan. Jij hebt sowieso een volledige dagtaak aan het trollen op DDS.”

     Jouw gebruikersnamen wekken genoeg hilariteit. Houtlijm, noodluik, borrelnootje en nu IJscoman. De geur van houtlijm en borrelnoten is door je voortdurende “landverrader!” al van een meter afstand te ruiken.

     1.   

      Als Guus met andere nicknames in verband wordt gebracht is het huis te klein, maar zelf doet hij het ook. Ziehier hypocrisie in z’n zuiverste vorm.

      Overigens heeft ijscoman volkomen gelijk. Je behoefte om ‘alles’ te downplayen is absurd groot. En de zee van tijd die je erin steekt is nog absurder. Het is ook volkomen zinloos. Je kan beter gaan klaverjassen in het bejaardentehuis.

     2.   

      Het huis is inderdaad te klein, omdat ik die andere nicknames niet ben. IJscoman, enzovoort, hanteert echter iedere keer weer een andere nick. Geen probleem voor mij, zolang je maar niet komt klagen als Simon een nieuwe nick heeft.

      Downplayen? Over het algemeen ben ik een optimistisch mens, maar wel een realist. Jij vindt dat downplayen.

     3.   

      Guus, mijn wisseling van nick heeft een puur technische reden. Ik deed het niet voor mijn lol, laten we het daar op houden.

     4.   

      Ah, zit het zo.

 3.   

  Okay ga niet verder voordat je dit hebt gezien; de kneitergekke linkse leraars die reeds tegen mentaal ziek aanlopen of er al gearriveerd zijn.
  De linkse betutteling ten top. Kneiter- en kneitergek:

  https://youtu.be/Y2h4pNeiMe0

 4.   

  Ik ken trouwens steeds meer echte (dus wedergeboren) Christenen die hun kinderen thuis wel zelf opvoeden.
  Moet ook wel soms tegenwoordig, het is links en duivels genoeg:

  https://youtu.be/iKcWu0tsiZM

  En dit gaat over de volkomen zieke mindset van linkse elites en andere drammers overrrr…. gelijkheid! Moet zien:

  https://youtu.be/XM-HJT8_esM

 5.   

  Het is weer het gebruikelijke kromme redeneren van de redactie: “77 procent onderwijzend personeel stemt keihard links”. Als je goed kijkt is het maar 50 %. Wie D66 als linkse partij wil opvatten mag zijn politieke kennis wel eens bijscholen en de partijprogramma’s beter lezen. D66 heeft liberale en sociale elementen, is je reinste centrumpartij. Verder snap ik niet wat er keihard is aan links stemmen. Drukken die stemmers heel hard op het rode potlood, zodat het afbreekt en de rode stip enorm groot wordt? Of gaan zij keihard “links”roepend naar de stenbus? Verder is het niet verrassend dat een partij die onderwijs hoog in het vaandel heeft (D66) hoogt scoort bij onderwijzend personeel. Boeren stemmen ook vaker op het CDA en zakenlieden op de VVD. Je kunt niet verwachten dat politieke voorkeur in ieder beroep evenredig verdeeld is. Je kan dat wel stimuleren door bij de selectie politieke voorkeur voorrang te geven boven onderwijskwaliteiten. Maar dat lijkt me niet de bedoeling. Meest voor de hand liggende verklaring voor het hoge aandeel van linkse partijen (50 %) bij onderwijzenden; mensen met een rechtse oriëntatie voltooien minder vaak een opleiding voor onderwijsgevenden. Het aanbod van rechtse onderwijzers is dus relatief klein. Dus; rechtse bezoekers van deze webisite, school je om, wordt onderwijzer en redt Nederland.

  1.   

   Arnoniemuss. Wat heeft roepende D66 al voor het onderwijs gedaan dan? Door gedoger van kabinet Rutte een paar miljoen in onderwijs gestoken waarvan niemand weet waar het is terecht gekomen. Velen stemden en zeggen voor D66 te zijn omdat ze dan het gevoel hebben bij de elite te horen. Bluffers. Zodra je dan zegt dat er misschien een AZC in hun buurt komt worden ze hysterisch.

 6.   

  Kijk zo gaat dat.

  Soros-Universität droht Schließung in Ungarn

  Veröffentlicht: 30.03.17 01:39 Uhr

  Der von George Soros gegründeten Zentraleuropäischen Universität in Ungarn droht die Schließung. Die Regierung Orban geht davon aus, dass es sich dabei um eine subversiv agierende Einrichtung handelt.

 7.   

  Zo ziek is Nederland inmiddels al door links gemaakt, dat ze kinderen gaan hersenspoelen op de scholen. Lijkt heel veel op dat wat in de Islam al gebeurd, daar worden ze door de imams in de moskeeën gehersenspoeld

 8.   

  Het zijn geen onderwijzers meer maar praatjesmakers. Op scholen moeten ze zich niet met politiek bezig houden. Niemand van de leerlingen kan en mag zijn mond nog open doen. Probeer het eens met helft islamitische leerlingen in je klas waarvan gedeelte over jouw vrijheid en vrijheid van meningsuiting beslist. Waar steeds meer jonge kinderen met een grote dikke deken op hun nog jonge hoofdjes moeten lopen. Linkse elite op universiteiten vinden het allemaal prachtig. De helft op universiteit is tegenwoordig buitenlander. Nederland ” schafft sich ab”. Niet alleen Duitsland. Linkse toneelspeler Freek de Jonge mocht gisteren bij onze Belgische TV buren komen vertellen hoe onze politiek er voor stond. Wat een schandalige indoctrinatie bij VT. Absurd,werkelijk absurde toestanden in heel Europa.

 9.   

  Kijk maar op you tube dan heb je je bevestiging.

  1.   

   Mijn kind heeft een hoge score gehaald met zijn spreekbeurt over Michiel de Ruyter. Kijk zo doe je dat! i.p.v. een spreekbeurt gaan houden over gesubsideerde windmolenparken of ander linkse hobby,s als multiculturisme die ons land weinig voordeel aan grote betekenis of keerpunt in onze geschiedenis hebben geholpen .

 10.   

  Onze scholen beginnen op de communistische scholen uit de Sovjettijd te lijken. En de ouders hebben dat nog steeds niet door. Gevaarlijk, hoe links het land in haar machtsgreep heeft. De jonge hersentjes worden al gespoeld met linkse propaganda die zo menselijk lijkt maar pure indoctrinatie is.

 11.   

  Je kunt het ook omdraaien. Blijkbaar hebben de meeste rechts-stemmers geen onderwijs gehad.

  1.   

   Gvdvelde.
   Wat te denken van een staatssecr. die beweert dat een 3 (drie !!) voor rekenen best wel voldoende is. En dit betreft een links-denkend én stemmend iemand.
   Gvdvelde : ga uw schoolgeld terughalen.

   1.   

    Sinds wanneer is Dekker links?

    1.   

     U bent nu echt het duidelijke voorbeeld ervan waarom Nederland zo kapot gegaan is, mensen die rechts stemmen zijn dus niet geschoold in u ogen. Sorry maar hoe ziek in je hoofd kan je al zijn als je deze stelling inneemt. En dan te bedenken dat ik alleen maar rechtsstemmers ken en allemaal hoogopgeleid. Denk eerder gezien u hersenfunctie dat het bij u aan voltooide scholing ontbreekt, want het is nu wel duidelijk dat alleen links ongeschoolde malloten het nodig hebben om anders denkende te bedreigen net zoals die links extremistische dekker van GroenLinks.

  2.   

   Nee jij óók niet gezien je waardeloze argumentatie, die alleen bedoeld is om te trollen @Gvdvelde. Je auto is natuurlijk óók verzekerd als zijnde een “hoogopgeleide” Whahahahahahahahaha premie houder.

 12.   

  Linkse indoctrinatie op school: 77 procent onderwijzend personeel stemt keihard links, ach niets nieuws onder de zon, in mijn jeugd waren bijna alle leerkrachten communistisch en ze dweepten met het communisme, nu zijn het géén linksen maar crypto-communisten, het grote voorbeeld achter dit collectivistische systeem is de lutherse dominees dochter Angela Merkel.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Angela_Merkel

 13.   

  “U wilt dat we de Derde Wereldoorlog beginnen!” Le Pen beschuldigt BBC-presentatrice van oorlogsophitsing

  (Door: Will Kirby – Vertaling: “Wachteres”)

  Marine Le Pen beschuldigde Newsnight-presentatrice Emily Maitlis er tijdens een gespannen interview, dat vooruit liep op de Franse verkiezingen, van dat zij “ten koste van alles” oorlog wilde.

  Na een reeks vragen over de relatie van Le Pen met Vladimir Poetin en de rol van Rusland in de wereld vroeg Maitlis of Frankrijk de Baltische staten of de Oekraïne zou verdedigen tegen een theoretische invasie van de voormalige Sovjet-natie. Le Pen reageerde woedend: “U wilt ten koste van alles oorlog! Wat is uw probleem? U wilt een oorlog beginnen! Houdt u van oorlog? U wilt conflicten – u wilt dat wij de Derde Wereldoorlog beginnen!”

  “Op dit moment wil niemand met om het even wie een oorlog. Ik ben bereid om op alle hypotheses in te gaan, maar niemand begint met wie dan ook een oorlog – niemand wil zomaar met iemand anders een oorlog beginnen. Er was een territoriaal conflict met Oekraïne – deze dingen gebeuren. Nu moet dat diplomatiek worden opgelost, en ik denk dat de stem van Frankrijk gewicht heeft, zolang Frankrijk zichzelf is en niet een regio van de EU. Eerlijk gezegd, als u wilt zeggen dat Rusland een militair gevaar voor de Europese landen is, denk ik dat u zich vergist in uw analyse”.

  De leider van het Front National had vorige week voor het eerst in Moskou een ontmoeting met Poetin, nadat zij herhaaldelijk de Russische leider vanwege zijn verstandig beleid had geprezen. Zij herhaalde haar steun voor het populistische beleid van Poetin en Trump en zei:

  “Rusland verdient het niet om vooringenomen te worden behandeld. Het heeft geen militaire acties gevoerd tegen de Europese landen of tegen de Verenigde Staten. Wat ik merk is dat de regering Poetin behoorlijk populair bij de Russen moet zijn, gezien het feit dat hij voortdurend wordt herkozen”.

  Ze beschreef zichzelf als “anti-Merkel” en veroordeelde het economische, monetaire en migrantenbeleid van de Duitse kanselier. Le Pen voegde eraan toe:

  “Zij raakt steeds meer geïsoleerd, omdat het beleid dat ik vertegenwoordig het beleid is dat door Trump en Poetin wordt gevoerd en het Britse volk heeft duidelijk gemaakt dat het die richting op wil gaan. De EU heeft al bijna afgedaan – in plaats van dat we op haar chaotische ineenstorting wachten, stel ik voor dat we de transformatie van een Europa van naties organiseren, met inachtneming van de wensen van de Europese burgers.

  “De EU schijnt met het licht van een dode ster.”

  Bron:
  http://www.express.co.uk

 14.   

  Kinderen worden echt geïndoctrineerd op de scholen, de pest is dat veel ouders het NIET WILLEN ZIEN erg triest dat school zo met uw kinderen om mag gaan, terwijl papa en mama op de FVD OF PVV stemmen

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!