Mark "Draaikont" Rutte blijft gaan: was eerst tegen anoniem solliciteren, toen voor en nu is het "vreselijk"

Geen categoriemrt 02 2017, 15:00
Mensen die snel duizelig worden kunnen in het vervolg maar beter ver uit de buurt blijven van Mark Rutte, de grootste draaikont van het land.
"Anoniem solliciteren" - het is een walgelijk links experiment dat je eerder zou verwachten in het verkiezingsprogramma van losgeslagen, Nederland-hatende partijen als DENK en Artikel1. Toch is de maatregel, die het recht van een werkgever te weten wie hij zijn bedrijf binnenhaalt onderuithaalt, ook bepleit door een partij aan de andere kant van het politieke spectrum: de zogenaamd rechtse VVD.
In betere tijden - dat wil zeggen, zo'n vijf jaar terug - had men bij die partij nog het verstand om te beseffen dat dit idee volstrekt onzinnig en contraproductief zou werken. In 2013 gingen de laffe VVD'ers echter toch overstag en besloten ze het een kans te geven: opeens begon men daar te pleiten vóór het solliciteren zonder naam. Krankzinnig, en écht rechts Nederland nam Rutte cum suis dat nou niet bepaald in dank af.
Maar goed: iedereen verandert wel eens van mening, zou je nog kunnen bepleiten. Dat argument zou nog net stand kunnen houden - wanneer je het overige gedraai van onze premier eventjes onderdrukt in je gedachten - als men daarna ook consequent was geweest in het uiten van hun steun voor die gekheid. Maar nee, natuurlijk niet! Mark Rutte zou Mark Rutte immers niet zijn als hij eens hooguit één keer van mening zou veranderen op een standpunt. Het is namelijk verkiezingstijd, en dat betekent dat de persoonlijke meningen weer eventjes uitgeschakeld worden ten behoeven van wat de Nederlandse kiezer graag hoort, en dat is gelukkig nog steeds dat solliciteren gewoon met naam en toenaam moet. Dus lezen we in een recent interview met VICE opeens dit:

Rutte zei er ,,totaal niet'' in te geloven dat het weglaten van naam of afkomst op een cv discriminatie bij sollicaties kan tegengaan. ,,Anoniem solliciteren, vreselijk. Houd nou toch op! Dat is de allerslechtste maatregel die je kan nemen. Zo'n verschrikkelijke uitvinding. Gruwelijk.''

En dit:

Volgens de premier moet bijvoorbeeld een Marokkaanse Nederlander ,,gewoon door de voordeur naar binnen'' bij de zoektocht naar een baan. Als zo iemand wordt afgewezen ,,ga je nog een keer en nog een keer, en dan kom je uiteindelijk aan de slag’’.

Ah, wat een heerlijk, degelijk en rechts geluid toch! Laat ik het zo zeggen: als de verkiezingstijd-Rutte de Rutte was die we ook normaal gesproken hebben zou zijn, zou hij zo mijn stem krijgen. Helaas moeten we het de rest van de tijd doen met een man die er, zoals net al getoond, iets anders meningen op nahoudt. En dat toont maar weer eens aan hoe ver deze man bereid is om te gaan voor jouw stem. Op 16 maart is dat echter allemaal verleden tijd, en schakelt hij weer vrolijk terug naar de PvdA-lijn. Om dan ook maar met de woorden van de partij die - toegegeven, in ieder geval wél consequent - voor anoniem solliciteren is: "trap er niet in!"
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten